گوگل بارد
1%
  • 0/10

گوگل بارد در برابر ChatGPT

کدام هوش مصنوعی باهوش‌تر است

گوگل بارد در برابر ChatGPT ۰ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ مقالات فناوری کپی لینک

شرکت OpenAI سال ۲۰۲۲ هوش‌مصنوعی ChatGPT را عرضه کرد و توانست توجه زیادی را جلب کند. در همین راستا شرکت‌های دیگر بیکار ننشستند و با عرضه پلتفرم‌های مشابه اقدام به رقابت کردند؛ یکی از همین رقبا گوگل با هوش مصنوعی گوگل بارد است.

چت جی بی تی یکی از بهترین‌ها در حوزه هوش مصنوعی است که قادر به انجام کارهای مختلفی همچون طراحی فرمول‌های اکسل و بازنویسی مقالات است. البته با وجود تمام قابلیت‌ها و فوایدی که این هوش‌مصنوعی دارد، همچنان در مقایسه با سایر هوش‌های مصنوعی چت‌محوری که به تازگی منتشر شده‌اند محدودیت‌های زیادی دارد. یکی از رقبای اصلی چت‌ جی‌ پی‌ تی هوش‌مصنوعی گوگل، به‌نام بارد (Bard) است.

هوش‌مصنوعی گوگل بارد نیز سال گذشته عرضه شد و مانند چت‌جی‌پی‌تی رایگان است. اگر بخواهیم به مقایسه چت جی‌پی‌تی با گوگل بارد بپردازیم باید بگوییم که هوش گوگل اگرچه همچنان در حال توسعه است، اما امکانات بیشتری نسبت به چت جی‌پی‌تی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. 

دسترسی

یکی از نقاط قوت گوگل بارد این است که به‌دلیل اتصال دایمی به اینترنت، از این امکان برخوردار است که جدیدترین اطلاعات را در مورد سوالاتی که از او پرسیده می‌شود ارایه می‌دهد، این در حالی است که نسخه رایگان ChatGPT فقط تا یک سال پیش آپدیت بوده و همه اطلاعاتی که به کاربر می‌دهد مربوط به تاریخ قبل از به‌روزرسانی است و احتمالا اگر سوالی از ChatGPT بپرسید که تاریخ آن بعد از به‌روزسانی این پلتفرم است، احتمالا با جواب‌های نادرستی روبه‌رو خواهید شد.

این درحالی‌است که بارد اطلاعات به‌روزتر و کامل‌تری در هر موردی که از او پرسیده شود پاسخ می‌دهد. به این ترتیب وقتی از بارد استفاده می‌کنید به‌ داده‌های دقیقی دسترسی پیدا می‌کنید، حتی در مواقعی منبع اینترنتی که موضوع را بررسی کرده نیز اعلام می‌کند. با استفاده از گوگل بارد می‌توانید از تمامی داده‌های آنلاین، تا زمانی که در دسترس عموم هستند استفاده کنید.

این موضوع موقعی که قصد دارید یک مقاله تحقیقاتی را خلاصه کنید بدون نیاز به آپلود آن داخل هوش‌مصنوعی استخراج کنید، به کار خواهد آمد. البته ChatGPT نیز ظرفیت جستجوی آنلاین را دارد، اما این قابلیت تنها در دسترس کاربرانی است که ماهانه ۲۰ دلار حق اشتراک برای استفاده از این هوش پرداخت می‌کنند. این در حالی است که گوگل بارد تمام این قابلیت را رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

همگامی با سرچ گوگل

وقتی موضوعی را ازChatGPT  می‌پرسید و بعد برای اینکه با خیالی آسوده از آن متن استفاده کنید لازم است که پاسخ‌های این هوش مصنوعی را اعتبارسنجی کنید. بر این أساس باید متن را کپی کرده، تب جدید باز کنید و سپس با استفاده از گوگل یا یک موتور جستجوی دیگر متن را وارد کنید تا فرآیند جستجو صورت بگیرد. اما زمانی‌که از گوگل بارد استفاده می‌کنید روند جستجو فقط با دو کلیک انجام می‌شود؛ چراکه گوگل بارد با موتور جستجوی گوگل دقیقا ادغام شده و فرآیند تایید اعتبار پاسخ‌های دریافتی از این هوش‌مصنوعی را سریع‌تر می‌کند.

تنها کاری که لازم است انجام دهید کلیک روی کلید “Google it” در زیر پاسخ ارائه شده توسط بارد است، تا مقالات مرتبط با موضوع مورد جستجو را پیدا کنید. به راحتی با کلیک روی هریک از تیترها به سرعت یک صفحه سرچ گوگل با کلید واژه آن مطلب باز می‌شود. همچنین موقع استفاده از گوگل بارد می‌توان پاسخ‌های دریافتی از هوش‌مصنوعی را مستقیما وارد ابزارهای دیگر گوگل مثل Google Docs، Sheets، Gmail و Google Colab کرد.

هنگام ساخت ایمیل، جداول، متن نوشتاری یا کدهای برنامه‌نویسی با گوگل بارد، کافی است روی کلیدهای  Export to Docs/Sheets، Draft in Gmail یا Export to Colab زیر پاسخ هوش‌مصنوعی کلیک کنید تا بارد به صورت اتوماتیک پاسخ دریافتی شما را به سرویس‌های مورد نظرتان انتقال دهد. با این قابلیت دیگر نیازی به باز کردن یک تب جدید و جای‌گذاری محتوای مورد نظر در آن به صورت دستی نخواهید داشت. اما با استفاده از چت جی‌پی‌تی این امکان به راحتی فراهم نمی‌شود بلکه باید هر کدام از این موارد را جدا جدا در سرویس مورد نظر وارد کنید.

سرویس صوتی

یکی از ویژگی‌هایی که گوگل بارد دارد این است که علاوه بر دستورات متنی، از دستورات صوتی هم پشتیبانی می‌کند، این در حالی است کهChatGPT از این امکان برخوردار نیست و فقط از سرویس متنی برخوردار است. گوگل بارد به میکروفون دستگاه متصل می‌شود و اجازه می‌دهد تا از طریق صدا و گفتگوی کلامی با هوش‌مصنوعی ارتباط برقرار کنید. برای استفاده از قابلیت صوتی گوگل بارد، باید روی آیکون میکروفون کلیک کنید، دستور خود را بگویید و پاسخ هوش‌مصنوعی را در جواب دستورتان دریافت کنید. یکی از کارهایی که با قابلیت دستور صوتی گوگل بارد می‌توان انجام داد، ترجمه زبان‌های مختلف است؛ البته این هوش‌مصنوعی فعلا فقط از سه زبان زنده دنیا پشتیبانی می‌کند.

پیش نویس خودکار

اگر از ChatGPT استفاده می‌کنید، تعداد پاسخ‌هایی که برای هر دستور ارائه دهد فقط یکی است و درصورتی‌که از پاسخ اول راضی نبودید، باید روی گزینه Regenerate response کلیک کنید تا ChatGPT یک پاسخ دیگر ارایه کند. اما گوگل بارد به صورت خودکار در جواب هر دستوری، سه پاسخ ارایه می‌دهد. به این ترتیب نیازی به ارسال درخواست دوباره برای پاسخ بیشتر نیست و در صورتی‌که پاسخ مدنظرتان را دریافت نکردید، می‌توانید روی گزینه بیشتر بزنید تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهد، اما اگر پاسخی را رد کنید، دیگر نمی‌توانید به پاسخ‌های ارائه شده قبلی دسترسی داشته باشید.

تصویر

گوگل بارد قابلیتی دارد که با ارائه پاسخ‌های تصویری، به شما کمک می‌کند که درک بهتری از جواب سوال‌تان داشته باشید. تصاویری که این هوش‌مصنوعی در پاسخ به دستورات کاربران ارائه می‌کند، همچنین حاوی لینک منبعی هستند که اجازه می‌دهد تصویر را دانلود کنید. اما این قابلیت در چت جی‌پی‌تی وجود ندارد؛ این درحالی‌است که در گوگل بارد به راحتی می‌توانید در دستور خود بخواهید که به شما پاسخ‌ها را به همراه تصویر ارایه دهد.

با توجه به بررسی‌هایی که در زمینه مقایسه ChatGPT با گوگل بارد انجام شده، به صراحت می‌توان گفت که هوش مصنوعی گوگل از جت جی‌پی‌تی باهوش‌تر است. اما این موضوع قطعی نیست چرا که هوش‌های مصنوعی به سرعت هوشمندتر می‌شوند و دنیا با وجود چنین پلتفرم‌هایی به گفته بسیاری از تحلیلگران به جاهای خطرناکی سوق پیدا می‌کند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments