گوشی های پک چینی، پک گلوبال، رام چینی و رام گلوبال چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
نگاهی به تفاوت بستهبندی گوشیهای چینی
معمولا هنگام خرید گوشی بهخصوص گوشیهایی که از برندهای چینی هستند، اصطلاحاتی مانند پک چین، پک گلوبال، رام چینی یا رام گلوبال به گوشتان خورده است؛ اما این اصطلاحات به چه معناست؟
از زمانی که بیشتر گوشیهای دست مردم از برندهای سامسونگ، اپل، موتورولا و سونی بود، زمان زیادی نگذشته، اما این روزها غیر از عدهی خاصی که استطاعت خرید گوشیهایی برند آمریکایی و کرهای را دارند، اکثر کاربران از گوشیهای چینی استفاده میکنند.
هواوی، اوپو، وانپلاس و بهخصوص شیائومی سهم قابل توجهی از بازار موبایل بسیاری از کشورهای در حال توسعه را از آن خود کردهاند که بازار ایران هم از این موضوع مستثنی نیست.
بر این اساس اگر گشتی در فروشگاههای اینترنتی یا فروشگاههای بازارهای موبایل بزنید، قطعا اصطلاحاتی در رابطه با پک چینی و پک گلوبال یا رام چینی و رام گلوبال را خواهید شنید.
چین بازار بزرگ و بسیار جذابی برای بسیاری از تولیدکنندگان از جمله سازندگان موبایل است که با توجه به جمعیت این کشور، پتانسیل فوقالعادهای دارد.
برای روشن شدن مطلب بهتر است ابتدا به موضوع اینکه چرا گوشیهای چینی دارای پکهای متفاوتی هستند بپردازیم.
بازار چین بسیار بزرگ است و با جمعیت نزدیک به یک و نیم میلیارد نفری که حداقل ۷۰ درصد آنها از گوشیهای موبایل استفاده میکنند، اگر تولیدکنندهای بتواند بخشی از این بازار را نیز در اختیار بگیرد، قطعا به فروش چند صد میلیونی در سال دست خواهد یافت.
زمانی چینیها را به عنوان بزرگترین کپیکاران صنعت موبایل میدانستند، اما حالا همین چشمبادامیها نه تنها به تامین کنندهی بازار بزرگ چین تبدیل شدهاند بلکه بخش بزرگی از بازار جهانی را نیز تحت پوشش خود قرار دادهاند.
جالب است بدانید شیائومی که حالا جایگاه اپل را در بسیاری از بازارهای بزرگ دنیا به خود اختصاص داده و بعد از سامسونگ در ردهی دوم تولیدکنندگان موبایل قرار گرفته، در بازار چین رتبهی چهارم جدول فروشندگان موبایل را در اختیار دارد.
بر این اساس میتوان متوجه شد که بازار چین بسیار رقابتی است و تولیدکنندگان برای حفظ جایگاه خود و باقیماندن در عرصه رقابت لازم است گوشیهایی با امکانات فوقالعاده و البته ارزانقیمت به بازار عرضه کنند و در غیر اینصورت از قافله عقب خواهند ماند و امکان رقابت را نخواهند داشت. اما سیاست شرکتهای چینی در رابطه با بازار جهانی متفاوت است و اگرچه مجبورند گوشیها را با امکانات فوقالعاده اما ارزان به دست مشتری برسانند، اما در بازار جهانی همان گوشی قیمت بالاتری دارد.
تفاوت پک چین و پک گلوبال
معمولا گوشیهای پک چین با پک گلوبال به لحاظ سخت افزاری تفاوتی ندارند، اما بعضا طراحی و نامگذاری آنها در پکهای مختف فرق میکند؛ مثلا گوشیهای پک چین از سری K هستند و همان گوشی برای بازار جهانی، با نام پوکو عرضه میشود.
از سوی دیگر روی جعبه گوشیهایی که برای بازار چین در نظر گرفته شده، فقط به زبان چینی اطلاعات درج شده، اما برای بازار جهانی همان اطلاعات به زبان انگلیسی است.
همچنین گوشی پک چین فقط از زبان چینی و انگلیسی پشتیبانی میکند اما گوشیهای پک گلوبال از همهی زبانهای دنیا برخوردارند.
کاتالوگ موجود در پکهای مختلف نیز متفاوت است. از دیگر تفاوتهای پک چین و پک گلوبال میتوان وجود شارژر و هندزفری در پکهای چین اشاره کرد که بعضا در پکهای گلوبال این موارد وجود ندارد و آن هم به منظور جذب مشتریان چینی، اکسسوریهای مختلف را شامل میشود.
از سوی دیگر به علت دامنه فرکانسی چین، آنتن گوشیهای پک چین مجهز به باند 4G 20 نیست، یعنی گوشیهای پک چین عموما از باند 4G+ و 4.5G در ایران پشتیبانی نمیکنند.
تفاوتهای نرم افزاری رام چین و پک گلوبال چیست؟
رام گلوبال، نسخه جهانی یا نسخه چینی انواع مختلفی است که در هر یک از گوشیهای هوشمند شیائومی وجود دارد. نسخه چینی، به عنوان نسخه CN شناخته میشود.
زبان رابط کاربری در رام چینی و گلوبال متفاوت است به طوری که در نسخه چینی فقط از زبان انگلیسی و چینی پیشتیبانی میشود در حالی که نسخهی جهانی از همه زبانها برخوردار است. همچنین برنامههای پیش فرض و از پیش نصب شده، شامل شبکههای اجتماعی و پیامرسان چینی است اما برای رام گلوبال، نسخههای بینالمللی در نظر گرفته شده است.
اما مهمترین موضوع در زمینهی تفاوت رام گلوبال و رام چینی این است که نسخه چینی شامل سرویسهای گوگل نمیشود، بنابراین فروشگاه گوگل پلی، گوگیپلی سرویس، گوگلپلی گیمز و یوتیوب به شکل پیشفرض روی دستگاه وجود ندارد.
آیا میتوان رام گلوبال را روی پک چین نصب کرد؟
باید بگوییم که امکان نصب برنامههای مختلف روی گوشیهای اندرویدی وجود دارد اما باید یک متخصص این کار را انجام دهد زیرا رامهای مختلفی در بازار وجود دارد که با نصب آنها اشکالات و نقصهای زیادی در رابط کاربری گوشی ایجاد میشود.
نصب رامهای مختلف مانند رام گلوبال تنها با باز کردن قفل بوتلودر گوشی امکان پذیر است؛ به عنوان مثال نرم افزار گوشی باید قفل شود (مثل روت کردن) تا رام جدید روی دستگاه نصب شود. به همین دلیل، قفل گوشیهای پک چینی که روی آنها رام جهانی نصب شده باز شده است و برای این کار فروشنده جعبه دستگاه را باز کرده و یک رام جدید روی آن نصب کرده، بنابراین تلفنهای پک چینی با رام جهانی دست اول و آکبند به شمار نمیروند، زیرا جعبه آنها یک بار برای نصب Global ROM باز شده است.
آیا میتوان برنامههای گوگل را روی رام چینی نصب کرد؟
نصب برنامههای گوگل روی رام چینی قطعا بدون دردسر نیست، اما سرویسهای گوگل امکان نصب روی گوشیهای پک چینی با رام چینی را دارند. برای این کار لازم است فروشنده برنامه اختصاصی را که در تلفن موجود است باز کند.
در گوشیهای شیائومی پک چین به جای فروشگاه گوگل پلی، May Store نصب شده است؛ اگر گوشی شیائومی رام چینی دارید در فروشگاه مایاستور، نام Google را جستجو کنید؛ از میان برنامههای چینی، برنامه Google Installer را دانلود و سپس همه برنامهها و سرویسهای Google را به نصب کنید.
نصب Google Framework Service و Google Account Manager را فراموش نکنید.
پس از نصب همه برنامههای Google، صفحه کلید شما همچنان به زبان چینی خواهد بود، بنابراین وارد Google Play Store شوید، Gboard را جستجو کرده و نصب کنید. سپس Gboard را به عنوان صفحه کلید پیش فرض انتخاب کنید. اکنون از طریق صفحه کلید به زبانهای مختلف به صفحه کلید دسترسی خواهید داشت.
البته با استفاده از این روش هنوز جزئیاتی برای استفاده از برنامههای Google خواهید داشت. به عنوان مثال، تا زمانی که گزینه Autostart و دسترسی کامل به Google Sync همگام سازی را نداشته باشید، نمیتوانید به مخاطبان Google خود دسترسی پیدا کنید. یا باید صفحه اصلی پیش فرض مرورگر چینی را حذف کرده و آن را با Google Source جایگزین کنید تا هنگام جستجو به Google متصل شوید.
آیا میتوان یک گوشی پک چین با رام جهانی خرید؟
وبسایت سرگرمی استفاده از گوشیهای پک چین حتی با رام جهانی را توصیه نمیکند؛ پس از نصب رام جدید روی تلفن، دیگر نباید انتظار بهروزرسانی منظم نرم افزار را داشته باشید. اکثر رامهای موجود در بازار اشکالاتی دارند که تجربه کاربری راحت و لذتبخش را از بین میبرد. پرداختن هزینهی کمتر برای گوشیهای پک چین ارزش دردسر راه حلهای نرم افزاری پیچیده را ندارد.
البته برخی از افراد علاقه زیادی به روت کردن، نصب ROM یا ایجاد تغییرات در گوشی خود را دارند.
اما برای افراد عادی، کار با گوشی آکبند با رابط کاربری پیش فرض و نرم افزار گوگل از پیش نصب شده، بسیار سادهتر است، زیرا کاربر نگران استفاده از رامها و اشکالات احتمالی یا نصب برنامههای گوگل در رام نیست؛ از سوی دیگر باید به این نکته توجه کنید که مشکلات آنتن چیزی نیست که حتی با تغییر رام بتوان آن را برطرف کرد.
چگونه میتوان گوشیهای پک چین و پک گلوبال را تشخیص داد؟
معمولا روی جعبه گوشیهای پک چین، اطلاعات تلفن به زبان چینی نوشته شده است و تلفنهای پک هند به زبان هندی است.
فروشندگانی که گوشیهای بسته بندی شده چینی را با رام جهانی میفروشند باید تلفن را از جعبه خارج کنند، بنابراین تلفن دیگر آکبند و نو محسوب نمیشود و این تفاوت بین تلفنهای بستهبندی شده چین و گلوبال وجود دارد.
گوشی های پک گلوبال دارای علامت CE اروپا هستند و همچنین میتوانید از پریز داخل جعبه نوع بسته را تشخیص دهید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید