کاهش سرعت رشد سرویس ایکس باکس گیم پس در کنسولها
در عوض ردموندیها به آرزویشان رسیدند!
جدیدترین گزارش مایکروسافت نشان میدهد که با وجود کاهش سرعت رشد سرویس ایکس باکس گیم پس در کنسولها، تعداد کاربران PC Game Pass با افزایش چشمگیری مواجه شده است.
راهاندازی سرویس اشتراکی ایکس باکس گیم پس یکی از ارزشمندترین اقدامات شرکت مایکروسافت در طول نسل هشتم صنعت بازیهای ویدیویی به شمار میرود؛ سرویسی که کاتالوگ بسیار گسترده و متنوعی از بازیها را در قالب اشتراکهای ماهانه با قیمت بسیار مناسب به کاربران ارائه میدهد و مهمتر اینکه به لطف پشتیبانی مایکروسافت، این سرویس هر هفته میزبان بازیهای جدیدی نیز است.
به طور کلی، ردموندیها در طول سالهای اخیر روی گسترش جامعه گیم پس تمرکز زیادی کردهاند که بر اساس گزارشهای اخیر، به نظر میرسد که تلاش مستمر آنها در نهایت به ثمر رسیده و این سرویس در حال حاضر دهها میلیون کاربر در اقصی نقاط جهان دارد. به بیان دقیقتر، ساعاتی پیش جلسه ارائه گزارش مالی سه ماهه اخیر مایکروسافت با حضور جمعی از مدیران و سرامایهگذاران برگزار شد که در جریان این نشست، جزئیاتی از عملکرد تجاری ایکس باکس و خدمات آن در دسترس عموم قرار گرفت.
با استناد بر گزارش رسمی، به نظر میرسد که سرویس ایکس باکس گیم پس هم اکنون ۱۰ الی ۱۵ درصد از مجموع درآمد شرکت مایکروسافت تشکیل داده و بعد از گذشت چند سال، سرانجام به مرحله سوددهی رسیده است. در همین حین، ردموندیها اعلام کردند که تعداد مشترکین پی سی گیم پس در مقایسه با بازه مشابه سال گذشته با افزایش ۱۵۹ درصدی روبهرو شده است.
ساتیا نادلا، مدیرعامل شرکت مایکروسافت در این زمینه توضیح میدهد:
ما همواره بازیکنانی جدیدی را به اکوسیستم ایکس باکس اضافه میکنیم. هدف ما این است که بازیکنان در هر مکان و زمانی بتوانند به تجربه بازیهای مختلف بپردازند. ما شاهد افزایش قابل توجه تعداد کاربران هستیم که این موفقیت را باید مدیون قدرت کنسولهای ایکس باکس باشیم. به طور کلی، تعداد مشترکین پی سی گیم پس نسبت به سال گذشته چیزی در حدود ۱۵۹ درصد بیشتر شده و به لطف سرویس کلاود گیمینگ، ما نحوه تجربه و تماشای بازیها را به کلی تغییر میدهیم.
علیرغم افزایش تعداد کاربران پی سی گیم پس، ظاهرا سرعت رشد این سرویس در کنسولها نه تنها طی ماههای اخیر بیشتر نشده، بلکه کمتر نیز شده است. آقای فیل اسپنسر، رئیس کل بخش گیمینگ مایکروسافت، به تازگی در جریان رویداد WSJ Tech Live خاطرنشان کرد که سرعت رشد گیم پس در کنسولها کاهش یافته که البته این موضوع به معنی کاهش محبوبیت آن نیست. در حقیقت، چند سالی است که ایکس باکس گیم پس برای کنسولها در دسترس قرار دارد و کاملا منطقی است که با گذشت زمان و تکمیل ظرفیتها، به مرور افراد کمتری نسبت به گذشته در این سرویس عضو شوند.
در همین حین، سخنگوی شرکت مایکروسافت به عملکرد عالی کلاود گیمینگ نیز اشاره کرد. بر اساس ادعای ردموندیها، تا به امروز بالغ بر ۲۰ میلیون نفر از اعضای گیم پس به استریم بازیها پرداختهاند. این کمپانی مدعی است که به لطف گیم پس و کنسولهای جدید خود، تا پایان سال جاری میلادی بهترین تجربه ممکن را برای کاربران خود رقم میزند. ردموندیها در این زمینه میگویند:
بیش از ۲۰ میلیون نفر از کاربران این سرویس تاکنون از قابلیت استریم بازیها استفاده کردهاند و ما در حال حاضر دستگاههای جدیدی همچون کنسولهای دستی لاجیتک و ریزر و متا کوئست را به کلاود گیمینگ خود اضافه میکنیم. ما قصد داریم که با استفاده از ایکس باکس سری ایکس و گیم پس، بهترین تجربه گیمینگ را در تعطیلات کریسمس پیشرو برای بازیکنان رقم بزنیم. تقریبا نیمی از دارندگان ایکس باکس سری اس برای اولین بار به اکوسیستم ایکس باکس ملحق شدند.
طبق گزارش منتشر شده از سوی مایکروسافت در ژانویه سال ۲۰۲۲، ایکس باکس گیم پس بیش از ۲۵ میلیون نفر کاربر دارد. به علاوه، درآمد این سرویس روی کنسولهای ایکس باکس در سال گذشته بیش از ۲.۹ میلیارد دلار اعلام شده است. با توجه به عرضه بازیهای متنوع در سال جاری میلادی و حضور آنها در گیم پس، انتظار میرود که درآمد آن همچنان روند رو به رشدی داشته باشد.
از طرفی، بدیهی است که در صورت تکمیل خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت، تعدادی از عناوین پرطرفدار این کمپانی به گیم پس اضافه میشوند که در این حالت، بدون شک سیل عظیمی از کاربران در این سرویس اشتراکی عضو خواهند شد. هرچند، گزارشها نشان میدهد که مایکروسافت حتی پس از تصاحب کامل اکتیویژن بلیزارد، لااقل تا چند سال اجازه عرضه بازیهای Call of Duty در گیم پس را ندارد.
در خلال این گفتهها، بهتر است بدانید که مایکروسافت احتمالا از سال آینده میلادی قیمت بازیها، اشتراک گیم پس و کنسولهای ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس را افزایش دهد. البته، این کمپانی به صراحت اعلام کرد که قیمت تمام خدمات محصولات آنها تا پایان سال جاری میلادی به هیچ عنوان افزایش نمییابد.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با افزایش تعداد کاربران پی سی گیم پس و کاهش سرعت رشد این سرویس در کنسولها چیست؟ به نظر شما، آیا ظهور پلی استیشن پلاس میتواند شرایط را برای موفقیت گیم پس سختتر کند؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید