گلکسی A52s 5G

نقد و بررسی گلکسی A52s 5G شرکت سامسونگ

میان‌رده‌ای با پشتیبانی 5G

1%
  • 0/10
نقد و بررسی گلکسی A52s 5G شرکت سامسونگ ۱ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ بررسی محصول کپی لینک

در تاریخ ۱۷ آگوست (۲۶ مرداد) سال جاری کمپانی سامسونگ از دستگاه جدیدی از سری A با نام گلکسی A52s 5G رونمایی کرد. اکنون این دستگاه به بازار عرضه شده است؛ در ادامه به بررسی مشخصات و اینکه آیا این میان‌رده ارزش خرید دارد یا خیر، خواهیم پرداخت؟

کمپانی سامسونگ در زمینه گوشی‌های میان‌رده محبوبیت خاصی در میان طرفداران خود دارد و غول فناوری کره جنوبی برای به دست آوردن محبوبیت بیشتر تصمیم گرفت که یک گجت با پشتیبانی از شبکه ارتباطی 5G به بازار عرضه کند.

در حال حاضر دستگاه‌های مختلفی از کمپانی‌های بسیاری در بازار وجود دارند که از شبکه ارتباطی 5G پشتیبانی می‌کنند و سامسونگ برای شکست دادن رقبایش تصمیم گرفت که یکی از گوشی‌های محبوب خود را که گلکسی ای 52 نام دارد به این تکنولوژی مجهز کند.

ناگفته نماند که تنها تغییر این دستگاه نسبت به نسخه 4G مربوط به شبکه ارتباطی نبوده و در بخش‌های دیگر نیز تغییراتی به وجود آمده است. گوشی گلکسی A52s 5G نسبت به نسخه قبلی دارای طراحی تقریبا مشابهی است، اما تغییراتی در بخش‌های مختلف همانند نرخ تازه سازی، تراشه به کار رفته و … اعمال شده است.

اکنون به لطف شرکت داریا همراه پایتخت این میان‌رده محبوب در اختیار کارشناسان وب سایت سرگرمی قرار گرفته و تست‌های مختلفی روی این گجت در استودیو سرگرمی انجام شده است. در ادامه این مطلب به بررسی نتایج این تست‌ها و همچنین تغییرات اعمال شده نسبت به نسخه قبلی این گجت می‌پردازیم.

بررسی گلکسی A52s 5G

همانطور که در بالا اشاره کردیم سامسونگ تصمیم گرفته که از نظر طراحی تغییرات خاصی را به وجود نیاورد و همانند گذشته از پنل پشتی پلاستیکی برای پوشاندن پشت این میان‌رده استفاده کند. به علاوه جنس بدنه این گجت نیز از پلاستیک ساخته شده و از این نظر تفاوتی میان این گجت و نسخه 4G عرضه شده در بازار جهانی وجود ندارد.

این موضوع کاملا بدیهی است که در دست گرفتن یک گوشی هوشمند با پنل پشتی شیشه‌ای و بدنه‌ای از جنس استیل ضد زنگ حس بهتری را به کاربران منتقل می‌کند و از این نظر می‌توان گفت که در دست گرفتن گوشی گلکسی A52s 5G به مدت زمان طولانی می‌تواند به کاربران حس خستگی را منتقل کند.

همانند دیگر گوشی‌های موجود در بازار، سامسونگ از شیشه مقاومی برای محافظت از صفحه نمایش استفاده کرده است. میزان مقاومت این شیشه برای محافظت از نمایشگر مناسب است، اما پیشنهاد می‌شود که در صورت خرید این گجت از شیشه‌های محافظ موجود در بازار (Glass) استفاده کنید. ناگفته نماد که این گجت دارای وزن ۱۸۹ گرمی است که با گوشی گلکسی ای 52 تفاوتی ندارد.

صفحه نمایش

پنل به کار رفته در این گجت از نوع Super AMOLED است که نسبت به پنل استفاده شده در نسخه 4G تفاوتی ندارد. نسخه قبلی این دستگاه از پنل Super AMOLED بهره می‌برد که می‌توان گفت این پنل برای استفاده در گوشی‌های میان‌رده مناسب است. نکته جالب توجه در مورد این گجت پشتیبانی از نرخ تازه سازی بیشتر از ۶۰ هرتز است.

سامسونگ تصمیم گرفت که برخلاف نسخه قبلی این گجت را به نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی مجهز کند و به همین دلیل این میان‌رده نسبت به هم‌رده‌های خود در بازار دارای یک برتری است. پشتیبانی از چنین نرخ تازه سازی توانست توجه کاربران را به خود جلب کند و لازم به ذکر است که گوشی‌های دیگری در بازار وجود دارند که از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کنند. اما دارای قیمت بیشتری هستند و نمی‌توان آن‌ها را با چنین دستگاهی در یک بازه قیمتی قرار داد.

سایز صفحه نمایش گلکسی A52s 5G نسبت به نسل قبلی خود افزایشی نداشته و همچنان به یک نمایشگر ۶.۵ اینچی مجهز شده است. به علاوه این صفحه نمایش توانسته است که ۸۴.۹ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد. سایز صفحه نمایش نسل قبلی دارای اندازه ۶.۵ اینچی بوده که ۸۴.۱ از نمایشگر را به خود اختصاص داده است.

این دستگاه‌ها تفاوت زیادی در اندازه صفحه نمایش نسبت به همتایان خود ندارند و به همین دلیل نمی‌توان این افزایش سایز صفحه را یک پیشرفت بزرگ دانست. ناگفته نماند که این دو گجت از روشنایی ۸۰۰ نیتی بهره می‌برند و به همین دلیل می‌توان گفته که استفاده از این گوشی‌ها در فضای باز و در روز امکان پذیر بوده و محتوای صفحه نمایش بسیار واضح است، اما استفاده از این گجت‌ها در زیر نور مستقیم خورشید می‌تواند کمی کاربران را اذیت کند؛ زیرا به دلیل تابش نور خورشید، تصاویر و محتوای نمایشگر چندان واضح نیست.

سامسونگ تصمیم گرفت که وضوح تصویر صفحه نمایش را نیز تغییر ندهد و همچنان از رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل پشتیبانی کند. جالب است بدانید این میزان رزولوشن نسبت به نسخه قبلی تغییری نداشته و همچنان از همان وضوح تصویر برای نمایش محتوا استفاده می‌شود.

این میزان وضوح تصویر برای گجت‌های میان‌رده مناسب بوده و به همین دلیل اجرای بازی‌های مختلف و مشاهده ویدیو در این گجت با کیفیت است. علاوه بر این موضوع تراکم پیکسلی ۴۰۷ در هر اینچ به ۴۰۵ پیکسل در هر اینچ کاهش پیدا کرده که سامسونگ دلیل این موضوع را اعلام نکرده است.

سخت افزار و نرم افزار

غول فناوری کره جنوبی گوشی گلکسی A52s 5G را به تراشه ۶ نانومتری Snapdragon 778G مجهز کرده است. این پردازنده مناسب بازی بوده و به همین دلیل قدرت سخت افزاری این دستگاه توانسته توجه علاقه‌مندان به اجرای بازی را به خود جلب کند. این در حالی است که نسخه قبلی از تراشه ۸ نانومتری Snapdragon 720G پشتیبانی می‌کرد.

در این گجت چیپست Adreno 642L وظیفه پردازش گرافیک را برعهده دارد و این تراشه نیز نسبت به پردازنده گرافیکی گوشی Galaxy A52 قدرتمندتر است. از نظر قدرت سخت افزاری این گجت می‌تواند توجه کاربران را به خود جلب کند و به همین دلیل است که در مدت زمان کوتاه این گوشی هوشمند توانسته محبوبیت بسیار زیادی به دست بیاورد.

این گوشی هوشمند به درگاه ‌microSD مجهز شده است که به کاربران اجازه می‌دهد از حافظه جانبی استفاده کنند. سامسونگ این میان‌رده محبوب را با چهار گزینه برای انتخاب حافظه به بازار عرضه کرد که این چهار گزینه به حافظه داخلی‌های ۱۲۸ گیگابایتی و ۲۵۶ گیگابایتی مجهز شده‌اند.

نسخه اول به ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و ۶ گیگابایت رم مجهز شده است و نسخه دوم از همین میزان حافظه داخلی بهره می‌برد اما ۸ گیگابایت رم برای مدیریت دستگاه در نظر گرفته شده است. دو گزینه آخر برای انتخاب حافظه به حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی مجهز شده‌اند که یک نسخه از ۶ گیگابایت رم و یک نسخه از ۸ گیگابایت رم بهره می‌برد.

به دلیل اینکه این گجت به تازگی به بازار عرضه شده است از سیستم عامل اندروید 11 و رابط کاربری One UI 3.1 پشتیبانی می‌کند و ناگفته نماند که این نرم افزارها در حال حاضر جدیدترین سیستم عامل و رابط کاربری عرضه شده برای دستگاه‌های میان‌رده محسوب می‌شوند.

دوربین

در پنل پشتی این گجت چهار سنسور برای تصویر برداری در اختیار کاربران قرار گرفته است. اولین دوربین در پنل پشتی از سنسور ۶۴ مگاپیکسلی بهره می‌برد که از این سنسور برای تصویر برداری در حالت واید (عادی) استفاده می‌شود. در کنار این دوربین یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی برای تصویر برداری در حالت اولترا واید (فوق عریض) در اختیار کاربران قرار گرفته که تصاویر گرفته شده با این دوربین دارای جزئیات مناسبی هستند.

دو سنسور دیگر قرار گرفته در ماژول دوربین دارای کیفیت ۵ مگاپیکسلی هستند که از آن‌ها برای تشخیص عمق و تصویر برداری ماکرو استفاده می‌شود. ناگفته نماند که در بالای صفحه نمایش یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی برای تصویر برداری در حالت سلفی در اختیار کاربران قرار گرفته است.

اگر دوربین‌های گوشی گلکسی A52s 5G را با نسخه قبلی مقایسه کنیم متوجه می‌شویم سامسونگ تصمیم گرفته که ارتقای خاصی را برای بخش دوربین در نظر نگیرد. به همین دلیل اگر علاقه‌مند به تصویر برداری یا فیلم برداری هستید شما می‌توانید یکی از دو نسخه از گوشی گلکسی ای 52 را خریداری کنید و تصاویری با کیفیت مناسب را به ثبت برسانید.

علاوه بر این موضوع دوربین اصلی این دو گجت قادر است با کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند و همچنین با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل امکان فیلم برداری با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه وجود دارد. دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی نیز قادر است که با همین کیفیت و نرخ فریم فیلم برداری کند اما در کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل تنها امکان فیلم برداری در نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه وجود دارد.

باتری و شارژر

امروزه اکثر دستگاه‌های موجود در بازار همگی از باتری با ظرفیت بیشتر از ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت بهره می‌برند. به همین دلیل سامسونگ تصمیم گرفت که انرژی دستگاه میان‌رده خود را توسط یک باتری با ظرفیت ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت تامین کند. وجود یک باتری با این ظرفیت در یک گوشی هوشمند می‌تواند باعث شود که کاربران به مدت زمان طولانی‌تری نسبت به دیگر گجت‌ها از این دستگاه استفاده کنند.

برای شارژ کردن این گوشی هوشمند افراد باید از آداپتور ۲۵ واتی استفاده کنند که این شارژر می‌تواند در مدت زمان ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد از کل ظرفیت باتری را شارژ کند. ناگفته نماند که تفاوت خاصی میان این دستگاه و گوشی گلکسی ای 52 وجود نداشته و سامسونگ از همان باتری و آداپتور استفاده کرده است.

اگر قصد دارید با گجت‌های بیشتری در دنیای تکنولوژی آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم که پیج اینستاگرام وب سایت سرگرمی را دنبال کنید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments