پوکو F3

مقایسه گوشی پوکو F3 و گلکسی A52

جدال دو میان‌رده محبوب بازار

1%
  • 0/10
مقایسه گوشی پوکو F3 و گلکسی A52 ۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

در تاریخ ۲۲ مارس سال جاری شرکت شیائومی از میان‌رده محبوب خود یعنی پوکو F3 رونمایی کرد و این دستگاه شیائومی به عنوان رقیب گلکسی A52 شناخته شد.

این دو میان‌رده محبوب با اختلاف تنها یک روز در دسترس کاربران قرار گرفتند. گوشی گلکسی A52 در تاریخ ۲۶ مارس سال ۲۰۲۱ (۶ فروردین) به بازار جهانی وارد شد و ۲۷ مارس شیائومی میان‌رده خود یعنی پوکو F3 را به بازار عرضه کرد.

بررسی مشخصات گوشی پوکو F3 و گلکسی A52

در ادامه طراحی، مشخصات، دوربین واین دو میان‌رده را مورد بررسی قرار خواهیم داد. نکته جالب توجه در رابطه با این دو میان‌رده این است هر دو در یک بازه قیمتی هستند و اکثر کاربران برای خرید گوشی هوشمند میان‌رده در بازه قیمتی ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار یکی از این دو گجت را خریداری می‌کنند.

طراحی

گوشی میان‌رده کمپانی سامسونگ وزنی معادل ۱۹۶ گرم دارد و از پوکو اف ۳، ۷ گرم سنگین‌تر است. صفحه نمایش هر دو گجت توسط شیشه مقاوم شرکت کورنینگ یعنی Gorilla Glass 5 محافظت می‌شود. وجود چنین محافظ نمایشگری برای گوشی‌های میان‌رده یک مزیت محسوب شده و دلیل آن این است که این شیشه در گجت‌های پرچمدار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شرکت شیائومی پنل پشتی میان‌رده خود یعنی پوکو F3 را از جنس همین شیشه ساخته و این موضوع باعث افزایش کیفیت ساخت این گجت شده است. در دست نگه داشتن میان‌رده شیائومی می‌تواند حس یک گوشی بالارده را به کاربر منتقل کند. در مقابل سامسونگ تصمیم گرفت تا Galaxy A52 را به پنل پشتی پلاستیکی مجهز کند. استفاده از پنل پشتی پلاستیکی نمی‌تواند چندان توجه کاربران را به خود جلب کند و در دست نگه داشتن آن حس یک میان‌رده مناسب را به افراد منتقل نخواهد کرد.

هر دو گجت از فریم (بدنه) پلاستیکی بهره می‌برند و به همین دلیل می‌توان گفت که این دو میان‌رده در این بخش با یکدیگر برابری می‌کنند. ناگفته نماند که Poco F3 به گواهینامه IP53 مجهز شده و این موضوع باعث شده است که میان‌رده شیائومی در برابر قطرات آب و گرد و غبار محافظت شود.

به این ترتیب دستگاه ساخته شده توسط شیائومی نمی‌تواند جلوی نفوذ آب را بگیرد، اما در مقایل سامسونگ میان‌رده خود را به گواهینامه IP67 مجهز کرده و گلکسی A52 می‌تواند تا در عمق یک متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام بیاورد.

صفحه نمایش

گوشی پوکو F3 از یک نمایشگر ۶.۶۷ اینچی ساخته شده که پنل به کار رفته در آن از نوع AMOLED است. به لطف وجود حاشیه‌های باریک، این صفحه نمایش توانسته است تا ۸۵.۹ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد. نکته جالب توجه در رابطه با این نمایشگر این است که امکان پشتیبانی از فناوری +HDR10 در این صفحه نمایش وجود داشته و به دلیل وجود روشنایی حداکثری ۱۳۰۰ نیتی کاربران به راحتی می‌توانند زیر نور خورشید از این گجت استفاده کنند.

وضوح تصویر این نمایشگر معادل ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است که از تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ بهره می‌برد. ناگفته نماند که به دلیل وجود نرخ تازه سازی بالا کاربران می‌توانند تا هنگام اجرای بازی از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی بهره ببرند.

شرکت سامسونگ صفحه نمایش گوشی Galaxy A52 را از پنل Super AMOLED ساخته و دارای اندازه ۶.۵ اینچی است. این نمایشگر ۸۴.۱ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص داده است و کاربران به دلیل روشنایی حداکثری ۸۰۰ نیتی می‌توانند در زیر نور خورشید به راحتی از این نمایشگر استفاده کنند.

این صفحه نمایش از نرخ تازه سازی ۹۰ هرتزی بهره می‌برد و کاربران می‌توانند در کنار وضوح تصویر ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسلی از این صفحه نمایش برای تجربه بازی‌های مختلف استفاده کنند. نمایشگر این میان‌رده از فناوری +HDR10 پشتیبانی نمی‌کند و به این ترتیب گوشی پوکو اف 3 دارای نمایشگر بهتری است.

سخت افزار و نرم افزار

قدرت سخت افزاری گوشی Poco F3 توسط تراشه Snapdragon 870 تامین می‌شود که این پردازنده یک چیپست 5G است. این تراشه ۷ نانومتری است که در مقابل پردازنده ۸ نانومتری Snapdragon 720G از قدرت سخت افزاری بیشتری برخوردار بوده و پردازنده Snapdragon 720G به عنوان منبع تامین قدرت سخت افزاری Galaxy A52 انتخاب شده است.

قدرت بخش گرافیکی دستگاه شیائومی توسط Adreno 650 تامین می‌شود که در این بخش نیز این تراشه از پردازنده گرافیکی گوشی گلکسی A52 یعنی Adreno 618 نیز قدرتمندتر است. یکی از نقاط قوت گلکسی ای 52 که میان‌رده شیائومی از آن پشتیبانی نمی‌کند امکان افزایش حافظه توسط درگاه microSD است.

شیائومی میان‌رده خود را با با دو گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار داده که گزینه اول از رم ۶ گیگابایتی و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بهره می‌برد. نسخه دو شامل ارتقا حافظه می‌شود و این موضوع بدان معنی است که ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی برای کاربران در نظر گرفته شده است. در کنار این میزان حافظه داخلی ۸ گیگابایت رم برای مدیریت این گجت انتخاب شده که کاربران می‌توانند برنامه‌های بیشتری را به صورت هم‌زمان اجرا کنند.

شرکت سامسونگ در اقدامی عجیب گوشی Galaxy A52 را با ۵ گزینه برای انتخاب حافظه به بازار عرضه کرد که تعدادی از نسخه‌های این میان‌رده به بازار کشورهای مختلف عرضه نمی‌شوند. برای مثال یک نسخه ۱۲۸ گیگابایتی وجود دارد که از رم ۴ گیگابایتی بهره می‌برد که در بازار ایران شاهد عرضه این نسخه نبودیم؛ زیرا میزان رم این دستگاه نمی‌تواند توجه کاربران را به خود جلب کند.

دو نسخه دیگر این گجت هر دو از حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بهره می‌برند که تفاوت این نسخه در میزان رم به کار رفته در آن‌هاست، نسخه اول از رم ۶ گیگابایتی و نسخه دوم از رم ۸ گیگابایتی بهره می‌برد. دو گزینه آخر برای انتخاب حافظه از حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی پشتیبانی می‌کنند که یک نسخه به رم ۶ گیگابایتی و یک نسخه به رم ۸ گیگابایتی مجهز شده است.

دوربین و دیگر قابلیت‌ها

شرکت شیائومی در پنل پشتی گوشی پوکو F3 سه دوربین قرار داده است. دوربین اصلی این گجت از سنسور ۴۸ مگاپیکسلی پشتیبانی می‌کند و به همین دلیل تصاویر گرفته شده با این دوربین می‌تواند توجه کاربران را به خود جلب کند. در کنار این دوربین دو سنسور ۸ و ۵ مگاپیکسلی وجود دارد که از آن‌ها برای تصویر برداری در حالت فوق عریض (اولترا واید) و ماکرو استفاده می‌شود.

این گجت می‌تواند تا با استفاده از فناوری HDR تصویر برداری کند و به لطف وجود فلش LED قرار گرفته در پنل پشتی این میان‌رده کاربران می‌توانند در نور کم تصویر برداری کنند. افراد قادرند با استفاده از دوربین اصلی این گجت با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند.

کمپانی سامسونگ میان‌رده خود را به چهار دوربین مجهز کرده است که دوربین اصلی این دستگاه دارای کیفیت ۶۴ مگاپیکسلی است و به همین دلیل می‌توان گفت تصاویر گرفته شده با این دوربین از تصاویر به ثبت رسیده با سنسور ۴۸ مگاپیکسلی Poco F3 دارای جزئیات و تصاویر بیشتری هستند.

غول فناوری کره جنوبی یعنی سامسونگ تصمیم گرفت از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی برای تصویر برداری در حالت اولترا واید استفاده کند. در ماژول دوربین این گجت نیز دو سنسور ۵ مگاپیکسلی دیگر وجود دارد که از آن‌ها برای تشخیص عمق و تصویر برداری ماکرو استفاده می‌شود. این گوشی هوشمند نیز می‌تواند با کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند.

در بالای نمایشگر این دو گجت بریدگی‌هایی برای قرار گرفتن دوربین سلفی وجود دارد. شیائومی در بالای نمایشگر خود یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی برای تصویر برداری در حالت سلفی قرار داده که از نظر کیفیت می‌توان گفت این دوربین سلفی برای یک گوشی میان‌رده مناسب است. اما در مقابل شرکت سامسونگ سنسور ۳۲ مگاپیکسلی را برای تصویر برداری در حالت سلفی در اختیار کاربران قرار داده است.

هر دو دستگاه از اسپیکر استریو پشتیبانی می‌کنند و این موضوع بدان معنی است که صدا به صورت هم‌زمان از بلندگو‌های بالا وپایین این میان‌رده‌ها پخش می‌شود. شیائومی برای باز کردن قفل صفحه، حسگر اثر انگشت فیزیکی در کنار این گجت قرار داده که دارای سرعت تشخیص بالایی است. در مقابل سامسونگ از تکنولوژی حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر پشتیبانی می‌کند و این فناوری می‌تواند به کاربران حس به روز بودن را منتقل کند.

باتری و شارژر

شیائومی برای تامین انرژی گوشی پوکو اف 3 باتری با ظرفیت ۴۵۲۰ میلی آمپر ساعت را در نظر گرفته و کاربران می‌توانند با استفاده از شارژر ۳۳ واتی باتری این میان‌رده را شارژ کنند. این آداپتور قادر است باتری دستگاه شرکت شیائومی را در مدت زمان ۵۲ دقیقه از صفر تا ۱۰۰ درصد شارژ کند.

سامسونگ Galaxy A52 را به باتری با ظرفیت ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت مجهز کرده که همراه این گوشی هوشند یک شارژر ۲۵ واتی در دسترس کاربران خود قرار می‌دهد. شارژر گوشی هوشمند سامسونگ می‌تواند در مدت زمان ۳۰ دقیقه باتری این میان‌رده را ۵۰ درصد شارژ کنند.

نظر شما در رابطه با این دو میان‌رده چیست؟ آیا با توجه به ارزان قیمت‌تر بودن میان‌رده شیائومی این کمپانی توانسته است سامسونگ را در بازار گوشی‌های میان‌رده شکست دهد؟



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments