1%
  • 0/10

جنگ اپیک گیمز و اپل؛ حذف فورتنایت از اپ استور و واکنش حقوقی اپیک

تلاش اپیک برای پایان دادن به «انحصار» اپل

جنگ اپیک گیمز و اپل؛ حذف فورتنایت از اپ استور و واکنش حقوقی اپیک ۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ اخبار (گیم) کپی لینک
فورتنایت

طی یک روز اخیر، اتفاقات متعددی رخ داده که درگیری بزرگی میان دو شرکت اپیک گیمز و اپل کلید زده و نتیجه‌ی آن شاید شرایط انتشار اپلیکیشن‌ها در استورهای نرم‌افزاری را شدیدا متحول کند.

اپیک گیمز از زمان ورود به عرصه‌ی انتشار بازی از طریق فروشگاه نرم‌افزاری، تبدیل به یکی از مهره‌های تاثیرگذار این عرصه شده است. سیاست این شرکت مبنی بر دریافت درصد سود کمتر از فروش توسعه‌دهندگان، خیلی زود در بازار بازی‌های پی‌سی جواب داد، طوری که بسیاری از استودیوهای بزرگ و کوچک بازیسازی قید استیم را زده و به فروشگاه اپیک کوچ کردند. تیم سویینی، مدیر این شرکت، بارها با صراحت لهجه از سهم زیادی که استورها از سود فروش اپ‌ها می‌گیرند (۳۰٪) ابراز نارضایتی کرده و خواستار تغییر آن شده است. این سیاست حالا درگیری تازه‌ای با ابرغول دنیای تکنولوژی، اپل، رقم زده که فروشگاه App Store آن بزرگ‌ترین مارکت نرم‌افزاری دستگاه‌های با سیستم عامل iOS است و میلیون‌ها کاربر دارد.

ماجرا از جایی شروع شد که اپیک روز گذشته، راهی اختصاصی برای پرداخت خرید‌های درون‌برنامه‌ای در نسخه‌‌های اندروید و iOS فورتنایت معرفی کرد. این روش پرداخت، مستقل از درگاه‌های ویژه‌ی اپل و گوگل بود و به همین جهت، خرید از طریق آن ۲۰٪ هزینه‌ی کمتری برای کاربران به همراه داشت. مطابق انتظار، این اقدام اپیک به مذاق اپل خوش نیامد. این شرکت با استناد به قوانین اپ استور که توسعه‌دهندگان را الزام می‌کند فقط از درگاه پرداخت اپل استفاده کنند، فورتنایت را به دلیل عدم تمکین از این فروشگاه حذف کرد. این شرکت در پاسخ به The Verge اذعان داشت که برای حفظ امنیت کاربران و ایجاد فضایی عادلانه برای توسعه‌دهندگان این قوانین را وضع کرده و سعی می‌کند با همکاری اپیک ماجرا را حل و فصل کند، هر چند استثنایی برای این شرکت قائل نخواهد شد.

با این اقدام اپل، دسترسی میلیون‌ها کاربر آیفون و آیپد به فورتنایت قطع شده؛ مسئله‌ای که اصلا برای اپیک گیمز خوشایند نیست. با این وجود این شرکت تصمیم گرفته با برداشتن اقداماتی حساب‌شده، هم بازی محبوبش را به اپ استور برگرداند و هم قدم بزرگی در راستای رسیدن به هدف کاهش درصد سود فروشگاه‌ها بردارد. این شرکت ابتدا به طور عمومی اعلام کرد که شکایتی علیه اپل تنظیم کرده و در آن خواستار پایان یافتن «انحصار» این شرکت در بازار انتشار اپلیکیشن‌های iOS شده است؛ طبق این شکایت، اپیک مدعی شده که اپل به شکل غیرقانونی و غیرمنصفانه در فروش برنامه‌ها و پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای انحصار دارد و با وضع محدودیت‌های مختلف، ضرر زیادی به تجارت توسعه‌دهندگان و رقابت در این عرصه می‌زند.

به نظر می‌رسد اپیک گیمز اراده‌ی محکمی برای شکست دادن اپل دارد و تنظیم شکایت‌نامه‌ای مفصل تنها بخشی از نقشه‌های این شرکت است. اپیک تصمیم گرفته از جامعه‌ی چند ده میلیونی بازیکنان فورتنایت نهایت استفاده را برده و افکار عمومی را هم سمت خود بکشاند. در همین راستا، این شرکت ویدیوی جالبی در قالب یک رویداد در فورتنایت منتشر کرده که انتقادی مستقیم به اپل است؛ این ویدیو که به نوعی یک بازسازی از تبلیغ مشهور «۱۹۸۴» شرکت اپل در داخل فورتنایت به شمار می‌رود، سیب سخنگوی بزرگی شبیه به لوگوی اپل را روی صفحه‌ای بزرگ نشان می‌دهد که برای جمعیتی سیاه و سفیدِ افسرده‌ای سخنرانی کرده و از قدرت و سلطه‌ی خود بر زحمات دیگران می‌گوید. درست همانند تبلیغ اپل، دختری رنگارنگ از راه رسیده و این بار با پرتاب تبر معروف بازی فورتنایت، صفحه‌ای که سیب سخنگو در آن سخنرانی می‌کند را می‌شکند. در پایان ویدیو، این پیام پخش می‌شود:

اپیک گیمز انحصار اپ استور را نفی کرده است. برای تلافی، اپل می‌خواهد دسترسی فورتنایت به یک میلیارد دستگاه را قطع کند. به مبارزه ملحق شوید تا جلوی تبدیل شدن ۲۰۲۰ به «۱۹۸۴» را بگیرید.

پس از این پیام، هشتگ FreeFortnite# به نمایش در می‌آید. این ویدیو از زمان انتشار بی‌وقفه در کانال توییچ و یوتیوب فورتنایت در حال پخش است و واکنش‌های بسیار زیادی در فضای مجازی رقم زده؛ تعداد زیادی از کاربران، گیمرها، فعالان صنعت بازی و ژورنالیست‌ها از مقاومت اپیک مقابل انحصار اپل حمایت کرده و آن را حرکتی به سود مصرف‌کننده و توسعه‌دهنده دانسته‌اند. بخشی از کاربران هم معتقدند که اپیک صرفا به دنبال منافع مالی خود بوده و قصد دارد سود فروش آیتم‌های فورتنایت و حق استفاده از موتور آنریل را افزایش دهد.

نتیجه‌ی جدال باارزش‌ترین شرکت حال حاضر دنیا و یکی از ارزشمندترین شرکت‌های بازیسازی می‌تواند اثرات بزرگی بر بازار انتشار بازی‌ها و اپ‌ها داشته باشد. نه تنها اپل، بلکه تمام شرکت‌های دارنده‌ی مارکت‌های نرم‌افزاری از جمله مایکروسافت، سونی، نینتندو، گوگل و… سود ۳۰ درصدی از فروش محصولات و پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای می‌گیرند و اپیک در این میان با سود ۱۲ درصدی خود برخلاف جریان آب شنا می‌کند. اگر اپیک می‌خواهد پیروز شود، نه فقط با اپل، بلکه باید با دنیا مقابله کند.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments