نقد بازی Diablo: Immortal

نقد و بررسی بازی Diablo: Immortal

بی‌هویت، بی‌ابهت

1%
  • 0/10
نقد و بررسی بازی Diablo: Immortal ۱ ۰۲ تیر ۱۴۰۱ بررسی بازی موبایل کپی لینک

بازی Diablo: Immortal یک ویدیو گیم Free-to-Play محسوب می‌شود که توسط کمپانی بلیزارد (Blizzard) به مرحله انتشار رسیده است. در این نقد، ضمن بررسی نقاط مثبت و منفی بازی موبایلی دیابلو، به این موضوع نیز پرداخته می‌شود که چرا نویسنده این بررسی باور دارد بازی Diablo: Immortal لکه ننگی بر این سری به حساب می‌آید.

بهتر است بگوییم بازی Diablo: Immortal به ظاهر یک اثر رایگان است؛ چراکه اولین و مهمترین چیزی که در این بازی به شدت تو ذوق می‌زند، وادارسازی گیمر به خرج کردن پول واقعی است. دغدغه‌مندیِ سازنده‌های این بازی، بیشتر حول این محور بوده تا حسابی از کاربر پول دریافت کنند. این مسئله زمانی بیشتر خودش را نشان می‌دهد که وارد مبارزات PvP می‌شوید. سایر بازیکنان، تجهیزاتی در دست دارند که شما توان تهیه کردنش را به صورت رایگان نداشته‌اید. به همین منظور شما در کسری از ثانیه توسط آنها قلع و قمع می‌شوید! طراحی چنین سیستمی برای یک بازی در سبک نقش آفرینی، مهمترین نکته منفی بازی Diablo: Immortal محسوب می‌شود.

داستان بازی Diablo: Immortal روایتگر یک قصه فوق‌العاده ساده مابین حوادث بازی Diablo 2 و نسخه سوم است؛ به زبانی ساده‌تر، اتفاقات بازی Diablo: Immortal تقریبا پنج سال پس از نسخه دوم رخ می‌دهد. در جریان انجام ماموریت‌های اصلی بازی Diablo: Immortal علنا نه هیجانی به گیمر تزریق می‌شود و نه ماموریت‌ها به شیوه‌ای است که با یک داستان درست و حسابی طرف باشیم. گیمرها احتمالا از یک نقطه به بعد، نه به دیالوگ‌ها اهمیت می‌دهند و نه به پیامدهای انتهایی هر ماموریت. آنها به طور کلی فقط ماموریت‌ها را انجام می‌دهند تا سطح تجربه یا همان نوار XP سریع‌تر پر شده و سطح کاراکترشان یک درجه بالاتر برود. فرم کلی داستان هم مثل سایر بازی‌های این سری تعریف می‌شود. یعنی اهریمنانی در بازی می‌خواهند ارتشی از شیاطین را احضار کرده تا در نهایت دیابلو، یکی از قدرتمندترین شیاطین دنیای هستی به سرزمین داخل بازی احضار شود. در بازی Diablo: Immortal با بیل (Baal) هم مبارزه‌ خواهیم کرد اما آنتاگونیست اصلی بازی، شیطانی به اسم اسکارن (Skarn) است که در صدد احضار اربابش دیابلو قد علم می‌کند. ما طبق معمول همیشه، در نقش قهرمان بی‌نام و نشان باید جلوی این اتفاق را بگیریم و در این مسیر نیز طبق معمول همیشه، شخصیت دکارد کین یار و یاور همیشگی ما است.

نقد بازی Diablo: Immortal
تجدید خاطره با بیل (Baal) در بازی Diablo: Immortal برای طرفداران سری بازی دیابلو احتمالا جالب خواهد بود

هدف اصلی ساخت و تولید این بازی، آشنا کردن بازیکنان موبایلی با دنیای وسیع بازی دیابلو و سرگرم کردنشان بوده و سازندگان از این بابت توانسته‌اند به موفقیت چشمگیری برسند. با این اوصاف، سطح گرافیک بازی در حد و اندازه‌ای است که بتوان صفت «خوب» را به آن نسبت داد. از بابت موسیقی نیز با چند قطعه موسیقی محدود اما خوب طرف حساب هستیم که در خدمت فضاسازی محیط، به شدت گوش‌نواز هستند. اکثر شخصیت‌های غیرقابل بازی یا همان NPCها نیز دیالوگ‌هایی را به زبان می‌آورند که اتفاق جالبی در سطح یک بازی موبایلی است. با این اوصاف این بازی از لحاظ فنی در چند مورد ضعف‌هایی از خود نشان می‌دهد. اول از همه، حجم بسیار بالای دیتای بازی آزاردهنده است. نصب کامل بازی، به ۱۲ گیگا بایت فضا نیاز دارد!

گیم‌پلی بازی Diablo: Immortal تنها مولفه‌ی این بازی موبایلی است که می‌تواند شما را به انجام بازی ترغیب کند

بازی موبایلی دیابلو در مقایسه با بازی‌هایی تقریبا هم‌سبک مثل Genshin Impact که با موتور یونیتی (Unity) طراحی شده‌، حجم بسیار زیادی دارد و واقعا عدد ۱۲ گیگا بایت برای بازی دیابلو بسیار زیاد تلقی می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که بازی دیابلو تا چه اندازه از لحاظ بهینه‌سازی ناتوان عمل کرده است. حتی بازی Call of Duty: Mobile که پکیجی از دو نوع بازی (چند نفره و بتل رویال) است حجمی تقریبا نصف دیابلو را دارد. ضمن این‌که دو بازی مورد بحث در این زمینه، به حدی بهینه‌سازی خوبی دارند که شما ساعت‌ها می‌توانید در دنیای بازی غرق در لذت شوید، بدون آن‌که بازی به هر دلیلی شما را به بیرون پرت کند. شما هر اندازه از یک موبایل با سخت‌افزار قوی بهره‌مند باشید، همیشه چند درصدی احتمال دارد تا از بتل گراند (Battleground) به بیرون پرت شوید؛ چراکه سرور توانایی مدیریت یک محیط بسته با تعدادی کاربر مشخص را ندارد.

گیم‌پلی بازی Diablo: Immortal تنها مولفه‌ی این بازی موبایلی است که می‌تواند شما را به انجام بازی ترغیب کند. البته گیم‌پلی این بازی نیز بی‌نقص نیست. اول از همه باید به «رِید» (Raid) در بازی دیابلو اشاره کنیم که چیزی نزدیک به فاجعه است. مدیریت در صحنه نبرد، یک دغدغه مهم در «رِید»های بازی‌های نقش آفرینی به حساب می‌آید و از این بابت باید بگوییم خیالتان راحت! شما در صحنه نبرد به اندازه‌ای فقط می‌توانید تمرکز کنید که جان خودتان را نجات دهید. نه ابزارهایی برای پینگ (Ping) در کار است و نه بازی، لیدر و رهبری برای تیم در نظر می‌گیرد که به سایرین فرمان دهد. سازندگان عملا یک بخش بسیار ساده‌ای را تحت چارچوب Raid فراهم کرده‌اند که اگر بازیکن‌ها بخواهند هر روز در این بخش بازی کنند، هیچ امتیاز یا هدیه‌ای را دریافت نمی‌کنند. حتی سطح نوار تجربه بازیکنان نیز بالاتر نخواهد رفت.

نقد بازی Diablo: Immortal
بازی Diablo: Immortal در بخش طراحی سرزمین Realm of Damnation عملکرد مثبت و خوبی داشته و گشت و گذار در این محیط لذت‌بخش است

دومین ایراد مهم گیم‌پلی بازی فاجعه‌ای تحت عنوان باس فایت است که اصلا و ابدا حس خوبی در مبارزات پیدا نمی‌کنید وقتی با یک باس یا یک الیت ماب (Elite Mob) روبه‌رو می‌شوید. الگوریتم رفتار دشمنان مذکور بسیار ساده و پیش‌پا‌افتاده است و گویا سازندگان تلاش کرده‌اند برای سطح سنی الف بازی بسازند! تنها باس فایتی که در صورت پیروز شدن، لذت مع‌الوصفی به شما القا می‌شود، مبارزه با اسکارن یا همان آنتاگونیست اصلی بازی است. در غیر این صورت سایر هیولاهای مهم در این بازی، به جز دارا بودنِ سطح نوار سلامتی بسیار بلند بالا، فاکتوری ندارند که شما بخواهید از آنها بترسید. شما به صورت چندنفره می‌توانید به جان چنین هیولاهای سطح بالایی بیفتید، بدون آنکه چالشی شما را تهدید کند. جدا از ایرادات نام‌برده، طراحی دخمه‌ها انصافا خوب از آب درآمده، ضمن این‌که Elder Rift چیزی است که خوره‌های ژانر نقش‌‌آفرینی احتمالا مجذوبش خواهند شد. الدر ریفت تقریبا مشابه به نفالم ریفت (Nephalem Rift) در بازی دیابلو ۳ است.

ضمن این‌که بازیکن می‌تواند به راحتی در الدر ریفت XP فارم کند، با درج متغیرهایی تحت عنوان Crest در چنین دخمه‌هایی، ویژگی‌های جدیدی به بازیکنان در داخل دخمه اهدا می‌شود؛ حال این ویژگی‌ها می‌خواهد به نفع بازیکن‌ها باشد یا به ضررشان. در هر صورت، درج Crest موجب می‌شود تا شما آیتم‌های بهتری را دریافت کرده و شانس این را داشته باشید تا بازی به شما، یک جایزه در سطح اسطوره‌ای (Legendary) در پایان دخمه اهدا کند. الدر ریفت می‌توانسته المان به شدت جذابی برای گیمرها باشد، اما حیف که این بخش نیز به خرج کردن پول واقعی ختم می‌شود! یعنی بازی به صورت معمول هر روز تنها چند Crest معمولی به شما می‌دهد و برای دریافت Crestهای خاص و سطح بالاتر باید هزینه کنید. بازی Diablo: Immortal مولفه‌های دیگری نیز دارد که وام گرفته از ویژگی‌های گیم‌پلی بازی Diablo 3 است و اگر بخواهیم آنها را نیز بررسی کنیم در واقع تکرار مکررات خواهد بود؛ چراکه اگر شما بازی دیابلو ۳ را تجربه کرده باشید، از نقاط قوت و ضعف سایر مولفه‌های گیم‌پلی به خوبی آگاه هستید.

بازی Diablo: Immortal از جنبه سرگرمی، اثری به شدت معمولی است. اگر با پول خرج کردن برای این بازی مشکلی ندارید، تجربه بازی دیابلو احتمالا برای شما لذت‌بخش خواهد بود. در غیر این صورت بازی Diablo: Immortal نه از لحاظ داستانی، نه از لحاظ فنی و نه حتی از لحاظ گیم‌پلی در حد و اندازه‌ای نیست که بخواهید ۱۲ گیگابایت دیتا دانلود کنید!

نقد و بررسی بازی Diablo: Immortal بر اساس تجربه نسخه موبایلی (اندروید) انجام پذیرفته است


5 متوسط
بازی Diablo: Immortal از جنبه سرگرمی، اثری به شدت معمولی است. اگر با پول خرج کردن برای این بازی مشکلی ندارید، تجربه بازی دیابلو احتمالا برای شما لذت‌بخش خواهد بود. در غیر این صورت بازی Diablo: Immortal نه از لحاظ داستانی، نه از لحاظ فنی و نه حتی از لحاظ گیم‌پلی در حد و اندازه‌ای نیست که بخواهید ۱۲ گیگابایت دیتا دانلود کنید!
  • طراحی دخمه‌ها، به ویژه بخش جذاب الدر ریفت
  • مبارزه با اسکارن
  • موسیقی و صداگذاری اکثر NPCها
  • پیش‌پا‌افتاده بودن مبارزه با الیت ماب و سایر باس فایت‌ها
  • داستان به شدت ساده و معمولی
  • بیش از اندازه متکی بودن ارتقای چمپیون به خرج کردن پول واقعی
  • بهینه‌سازی پایین بازی از نظر فنی، به خصوص حجم بسیار بالای دیتای بازی

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments