رتبه‌بندی بازی‌های سری God of War

رتبه‌بندی بازی‌های سری God of War | کدام ماجراجویی خشن کریتوس بهتر است؟

کدام ماجراجویی خشن کریتوس بهتر است؟

1%
  • 0/10
رتبه‌بندی بازی‌های سری God of War | کدام ماجراجویی خشن کریتوس بهتر است؟ ۴ ۲۲ دی ۱۴۰۰ ترین‌ها (بازی) کپی لینک

بازی‌های سری God of War بدون شک برای جمع بسیاری از طرفداران همگی جذاب هستند، اما بدون شک برابر نیستند! در نتیجه در این مطلب قصد داریم تا یک رتبه‌بندی براساس بهترین داستان و گیم پلی را روی این مجموعه خشن و دوست داشتنی اعمال کنیم تا در نهایت بهترین God of War پیدا شود.

سال ۲۰۰۵ در واقع همان دوره‌ای بود که محبوبیت کنسول‌ پلی استیشن 2 دو چندان شد. در این سال، یک بازی پرچمدار و ویژه، فقط و فقط مخصوص دارندگان این کنسول عرضه شد که سبک متفاوت و جالبی داشت؛ خدای جنگ! از نام بازی پیداست که در محتوای آن چه چیزی پیدا می‌شود، اما هرقدر که شما در این بازی دشمنان را می‌کشتید و خدایان مختلف را شکست می‌دادید، باز هم از لذت آن کم نمی‌شد! به همین دلیل نیز سازندگان تا به امروز هنوز هم دنباله‌های مختلفی را برای این سری می‌سازند و داستان آن هنوز هم ادامه دارد.

کریتوس (Kratos) نام شخصیت اصلی بازی است و به شما این قدرت را می‌دهد تا در عناوین مختلف، هم یک ماجراجویی احساسی و جذاب را تجربه کنید، هم با چرخاندن تیغه‌های زنجیردار او در هوا دشمنان را به معنی واقعی کلمه تکه پاره کنید. درست همانجا هم که فکرش را می‌کردید که گیم پلی خسته‌کننده شده، تنها کافی بود تا تیغه‌های خود را ارتقا دهید تا یک فن جدید به انواع روش‌های ضربه زدن کریتوس اضافه شود؛ این کار خود یکی از دلایلی بود که من به شخصه بدون وقفه بازی‌های سری خدای جنگ را از همان ابتدای عرضه نسخه اول بازی می‌کردم!

با این وجود شکی وجود ندارد که میان تمامی بازی‌های سری God of War هم عناوین خیلی خوب وجود دارند و هم مواردی که نسبت به دیگر بازی‌ها عملکرد ضعیف‌تری داشتند. به همین منظور، در ادامه از بدترین تا بهترین، بازی‌های سری خدای جنگ را لیست کردیم تا اگر طرفدار آن هستید، بخوانید و لذت ببرید.

۸. بازی God of War: Betrayal

اگر در گذشته از آن دسته از افرادی بودید که روی تلفن‌های همراه خود بازی‌های دو بعدی مانند Prince of Persia نصب کرده و از آن لذت می‌بردید، پس احتمالا نام بازی God of War: Betrayal را هم شنیده‌اید. این بازی در سال ۲۰۰۷ و به دنبال پیشرفت و محبوبیت بازی اول و دوم سری برای گوشی‌های با پلتفرم جاوا عرضه شد و سبک آن نیز دو بعدی بود. در این عنوان همانطور که می‌دانیم بازی روی یک پلتفرم ضعیف ارائه شده، گیم پلی چندان مد نظر نیست؛ گرچه در برخی موارد واقعا رد کردن مراحل به شدت سخت می‌شود و همان سیستم ارتقا همیشگی در آن وجود دارد. اما دیگر قرار نیست تا کریتوس به همان شکوه کنسولی خود تیغه در هوا بگرداند و دشمنان را با گرافیک قابل قبول نصف کند.

این در حالی است که داستان بازی، طبق اعلام خود سازندگان عملا Canon حساب شده و مورد اضافه یا بیخودی نیست. در اینجا اگر به خاطر داشته باشید، در ابتدای بازی God of War II کریتوس در حال حمله به شهرهای مختلف در یونان باستان بود، اما داستان Betrayal دقیقا قبل از این وقایع اتفاق افتاده و کریتوس را در جریان حمله با ارتش اسپارتان نشان می‌دهد. با این وجود، خدایان برای اینکه خشم این خدای جنگ جدید فروکش کند، آرگوس (Argos) را می‌فرستند تا جلوی او بایستد، اما یک قاتل ناشناس آرگوس را می‌کشد تا خدایان نسبت به کریتوس نظر منفی داشته باشند.

این داستان در روایت کلی سری God of War اصلا تاثیر چندانی ندارد و اگر هم Betrayal را بازی نکرده باشید، چیزی را از دست نداده‌اید. به همین دلیل نیز این عنوان در رتبه آخر قرار می‌گیرد.

۷. بازی God of War: Chains of Olympus

زمانی که عناوین اصلی سری God of War روی کنسول پلی استیشن 2 به محبوبیت فوق‌العاده بالایی رسیده بودند، سازندگان سعی کردند تا با ارائه برخی عناوین اسپین اف، داستان جهان خدای جنگ را گسترش دهند. حال فقط باید انتخاب می‌شد که مقصد این اسپین آف‌ها روی کدام کنسول باشد؛ پلی استیشن 2؟ هرگز! سازندگان برای اعتبار بخشیدن به کنسول دستی PSP که در آن زمان خیلی هم معروف و محبوب شده بود، ابتدا بازی God of War: Chains of Olympus را برای آن عرضه کردند.

اما به هیچ وجه گول ارائه این عنوان روی یک کنسول دستی را نخورید، چراکه Chains of Olympus عملا هیچ چیز از دو عنوان اول سری کم ندارد! گیم پلی به همان سبک است، داستان مثل همیشه جذاب روایت می‌شود و از همه مهم‌تر، همچنان شما در آخر یکی از خدایان یونان را می‌کشید! داستان بازی پیش از عنوان اول روایت می‌شود و در آن می‌توانید کمی بیشتر با شخصیت خشمگین کریتوس آشنا شوید؛ جایی که او به خدای خورشید هلیوس (Helios) کمک می‌کند تا دوباره با ارابه خود به آسمان رفته و تاریکی را از سرزمین یونان پاک کند.

اتفاقات این بازی بازیکنان را با دختر کریتوس آشنا کرده و همچنین سلاح مختلف و جالبی مانند سپر هلیوس را در اختیار شما می‌گذارد تا با آن برای رسیدن به هدف خود تلاش کنید. این در حالی است که گیم پلی دقیقا مثل عناوین قبلی بوده و چیزی کم ندارد؛ به جز اینکه عملکرد برخی دکمه‌ها به دلیل محدودیت‌های کنسول دستی PSP عوض شده بود. اگر به دنیای خدای جنگ علاقه دارید، حتما این بازی را روی کنسول پلی استیشن 3 در نسخه HD که با نام Origins Collection عرضه شده بود تجربه کنید.

۶. بازی God of War

سری God of War با همین بازی شروع شد و می‌توان گفت که ایده سازندگان برای شروع واقعا فوق‌العاده است! بیایید داستان خدایان یونان باستان را دقیقا همانطور که در کتاب‌ها و روایات اساطیری وجود دارد بیان کنیم، اما اینبار، یک شخصیت جدید به داستان اضافه کنیم که همین «اضافه» بودن او همه چیز را بهم می‌زند. کریتوس یک نیمه خداست که قدرت‌های فیزیکی بسیاری داشته و عملا هیچ‌جا برای کشتن و خون‌ریزی کم‌ نمی‌آورد! با این وجود وقتی که در مقابل ارتش بربرها زمین‌گیر می‌شود، با خدای جنگ عهد می‌کند و روحش را می‌فروشد تا پیروز شده و سلاحی فوق‌العاده خطرناک به دست آورد.

اما اریس (Ares) یا همان خدای جنگ یونان باستان، دست بردار نیست و خدایان الیمپوس را هدف قرار می‌دهد و به همین دلیل نیز کریتوس توسط آن‌ها انتخاب می‌شود تا با در دست گرفتن قدرت جعبه پاندورا، اریس را شکست دهد. این داستان با یک گیم پلی طولانی و فوق‌العاده مهیج، باعث شد تا خدای جنگ به شدت برای طرفداران جذاب و جالب شود! طوری که افراد چندین بار آن را تمام می‌کردند و هنوز هم بخش‌های جالبی برای آن‌ها وجود داشت که دوست داشتند دوباره بازی کنند.

با این وجود، چیزی که باعث می‌شود تا این بازی نسبت به دنباله‌های خود کمی ضعیف‌تر عمل کند، گیم پلی آن است که در برخی موارد خسته‌کننده می‌شد؛ بخصوص نزدیک به مراحل آخر بازی.

۵. بازی God of War: Ghost of Sparta

دومین و آخرین اسپین آف عرضه شده از سری God of War روی کنسول دستی PSP، عنوان Ghost of Sparta بود. این بازی نسبت به عنوان اول و همچنین Chains of Olympus گیم پلی روان‌تر و بهتری داشت که دلیل آن هم ساخته شدن توسط تیم حرفه‌ای‌تر و پیشرفته‌ای بود که از اشتباهات گذشته درس می‌گرفتند. با این وجود هرقدر که این بازی جذابیت‌های خاص خود را در بخش گیم پلی داشت، داستان آن نقطه قوتی شمرده می‌شود که آن را بالاتر از عناوین قبلی ذکر شده در لیست قرار می‌دهد.

می‌دانید که کریتوس یک نیمه خداست و این یعنی او یک بخش انسانی هم دارد. به همین ترتیب نیز در این عنوان به زندگی انسان‌گونه او در دوران کودکی پرداخته شده و خانواده کریتوس را بهتر می‌بینید. مادر و برادر او در بازی هستند و حتی شما در اواخر بازی شانس مبارزه در کنار دیموس (Dimos)، برادر کریتوس را خواهید داشت.

داستان از این قرار است که شایعه شده یک جنگجوی اسپارتان با نشانی قرمز روی سر و بدن، روزی خدایان الیمپوس را سرنگون کرده و همه را از دم تیغ می‌گذراند! از قضا روی سر دیموس یک نشان قرمز رنگ بوده، در نتیجه در همان سن کودکی، او را دستگیر کرده و می‌برند. اما حال بین دو عنوان Betrayal و God of War 2 که کریتوس قدرت دارد، او به Underworld می‌رود تا برادر خود را نجات دهد. پایان این داستان به GoW 2 ختم شده و عملا یکی جذاب‌ترین‌های سری God of War خوانده می‌شود، اما از آنجا که ندانستن آن تاثیر چندانی روی روایت کلی ندارد، بد نیست آن را در همین رتبه نگه داریم.

۴. بازی God of War: Ascension

یک پیش‌درآمد دیگر بر بازی اصلی God of War که صحنه‌های قدیمی و فلش بک آن را به گیم پلی تبدیل کرده و داستان قدیمی کریتوس را روایت می‌کند. با این وجود، یکی از ویژگی‌هایی که Ascension را خاص و جذاب می‌کند، داشتن حالت مولتی‌پلیر یا به عبارتی چند نفره است. حالت‌های مختلف این بخش را برای بازیکنان جالب می‌کرد و تا مدتی هیجان‌انگیز بود، اما بعد از مدتی کوتاه، دیگر بازیکنان دوست نداشتند تا آن را مثل گیم پلی عناوین قبلی و حالت داستانی زیاد بازی کنند.

این در حالی است که داستان بازی نسبت به اسپین آف‌های قبلی یک سر و گردن بالاتر بود. در بخش داستانی این عنوان درست برخلاف دیگر اسپین آف‌ها که توجه را به سمت بازی‌های اصلی سری God of War می‌کشاندند، یک روایت جامع و جداگانه در اختیار بازیکنان قرار می‌گرفت که کمی هم طولانی بود. این یعنی اگر شما عناوین اسپین آف دیگر را بازی کنید، متوجه می‌شوید که هدف اصلی متمرکز کردن داستان روی روایت اصلی است، اما Ascension خود می‌برد و می‌دوزد تا آن را یک بازی کامل در نظر بگیرید.

با این وجود، وجه اشتراک این بازی با دیگر عناوین اسپین آف در آن است که روی داستان اصلی سری تاثیر چندانی ندارد؛ پس اگر آن را بازی نکرده باشید و به سراغ عناوین شماره‌دار و God of War 2018 بروید، چیز زیادی را از دست نداده‌اید. مگر اینکه به گذشته کریتوس و جهان و سبک آن علاقه داشته و بخواهید بیشتر درباره او بدانید.

۳. بازی God of War 2

رقابت بر سر رتبه دوم و سوم در رتبه‌بندی سری God of War به شدت بالاست! اما برخی نکات باعث می‌شود تا God of War 2 یک پله پایین‌تر از دو عنوان باقی مانده قرار بگیرد. ببینید در این بازی، همه چیز دقیقا همانطور که باید و شاید در بهترین حالت ممکن (در زمان خود) قرار دارد. گیم پلی به شدت نسبت به نسخه اول بهبود یافته و گرافیک بازی نیز بسیار پیشرفت کرده بود. اما داستان بازی پایانی داشت که صدای اعتراض برخی طرفداران را درآورد!

در بازی شما در نقش کریتوسی هستید که حال به خدای جنگ تبدیل شده و بعد شکست دادن اریس در عنوان اول و همچنین اتفاقاتی که در اسپین‌ها برای او افتاده بود، حال سعی می‌کند تا شهرها و قلمروهای مختلف را با قدرت‌های خود فتح کند. این در حالی است که خدایان اعمال او را می‌بینند و از بزرگ‌تر شدن کریتوس می‌ترسند، به همین دلیل نیز برای او تله گذاشته و سپس ارتش اسپارتان به دست زئوس (Zeus) با خاک یکسان می‌شود! در همان ابتدای بازی هم قدرت‌های کریتوس کاملا گرفته شده و حتی به دست زئوس کاملا می‌میرد!

اما آیا قبلا هم ندیده بودید که کریتوس از مرگ فرار کند؟ اینبار هم همین اتفاق می‌افتد. تایتان‌ها موجوداتی هستند که فراتر و پیش از خدایان در سرزمین یونان باستان قدرت برتر بودند و حال نیز به دنبال جایگاه قبلی خود هستند، به همین دلیل نیز آن‌ها به کریتوس کمک می‌کنند تا با شکست دادن خواهران زمان و عقب آوردن همه چیز به لحظه مرگ خود، زئوس را گیر آورده و او را شکست بدهند.

این داستان بی‌نظیر است! بخصوص با گیم پلی جذابی که برای آن در نظر گرفته شده و قابلیت‌های جدیدی که کریتوس در ماجرای جدید خود به دست می‌آورد. اما درست وقتی که به پایان کار می‌رسید، زئوس با کمک آتنا (Athena) فرار می‌کند و در نهایت او به جای زئوس کشته می‌شود. بدین ترتیب، کریتوس که دیگر راه چاره‌ای ندارد، یکبار دیگر زمان را به عقب می‌برد تا اینبار تمامی تایتان‌های گرفتار شده بازگردند و جنگ بزرگ بین خدایان و تایتان‌ها از سر گرفته شود؛ در حالی که اینبار، کریتوس با شمشیر الیمپوس آمده تا خدایان را تکه تکه کند!

۲. بازی God of War 3

پایان بازی قبلی برای بازیکنان نا امید کننده بود؛ بعد از آن همه تلاش و زحمت، آخر سر زئوس فرار کرد و نتوانستیم گردن او را هم قطع کنیم. اما سازندگان برای این کار یک برنامه بسیار خوب داشتند و با بازی God of War 3 حجت را بر خشم و خشونتی که طی چند سال هم در بازیکنان و هم در دستان کریتوس مانده بود تمام کردند. در این بازی، هر خدایی که در عناوین قبل به آن کمک کرده بودید عملا به یک هدف برای شما تبدیل شده‌اند تا تک به تک آن‌ها را بکشید و سپس قدرت‌هایی که دارند را به دست آورید! این بخش دقیقا همان چیزی بود که همه به دنبال آن بودیم، بخصوص اینکه بخش کشتن خدایان ابرقدرت خود به حدی در این بازی جذاب است که حتی شاید بتوان به آن رتبه اول را داد!

داستان را هم که کنار بزنیم، گیم پلی و گرافیک بی‌نظیر بازی باعث می‌شوند تا یک لحظه هم کنترلر را زمین نگذاشته و همه چیز را تا لحظه آخر دنبال کنید. در اینجا حرکات کریتوس متفاوت هستند، اما باز هم حملات خشونت‌بار و کشنده او را می‌بینید. شاید یکی از جذاب‌ترین تغییرات ایجاد شده در گیم پلی بازی صدای زنجیرهای متصل به تیغه‌های کریتوس باشد که لذت شنیدن آن هرگز کم نمی‌شود! درباره گرافیک بازی هم که باید آن را شاهکار دوره پلی استیشن 3، در کنار بازی دیگری به نام The Last of Us بدانیم.

با این حال قرار بود که این بازی پایان‌دهنده سری God of War باشد و به نظر می‌رسید که سازندگان هرچه داشتند را در آن رو کردند؛ از گرافیک بی‌نظیر گرفته تا داستان فوق‌العاده‌ای که در پایان حرص بازیکنان برای کشتن زئوس را دقیقا همانطور که باید و شاید خالی می‌کرد. اما این پایان ماجرا برای کریتوس نبود؛ بلکه با صحنه آخر God of War 3، نشان داده شد که هنوز هم احتمال بازگشت کریتوس وجود دارد و سازندگان فقط به دنیای اساطیر یونان پایان داده‌اند.

۱. بازی God of War 2018

واقعا دلیلی وجود ندارد که بازی God of War بهترین در سری خود نباشد، هیچ دلیلی! این عنوان در همه زمینه‌های لازم ویژگی‌هایی دارد که بازیکنان را هیجان‌زده و سرگرم می‌کند، به علاوه اینکه تغییرات ایجاد شده در آن هرگز از ویژگی‌های قبلی گیم پلی را کم نکرده و فقط سبک آن را به شکلی که باید و شاید عوض می‌کند. در اینجا ما دیگر شاهد کریتوس به عنوان کسی که پشت سر هم خدایان را تکه پاره می‌کند نیستیم، بلکه او سن بالایی دارد و سال‌ها پس از وقایع عناوین قبلی که در جهان اساطیری یونان باستان بودند، حال به دنیای نورس (Norse) آمده تا زندگی تازه و بی‌دردسری را شروع کند. اما هرچه باشد، کریتوس خدای جنگ بوده و یک تمدن را نابود کرده! پس هیچ بعید نیست که دردسر مدام دنبال او باشد.

در عناوین قبلی سری، ما بیشتر انتقام‌جویی و خشم را از کریتوس دیدیم، اما او در عنوان ریبوت سری God of War نشان داد که با آمدن به جهان نورس و آرامش پیدا کردن در کنار همسری جدید، حال خانواده تازه‌ای دارد که نتیجه آن فرزندی به نام آترئوس (Atreus) است. با این حال، یک موجود قدرتمند از تمدنی متفاوت، هرگز نمی‌تواند پا به جهانی غریبه بگذارد و از پرسش و پاسخ‌های خدایان آن در امان باشد! به همین ترتیب نیز ماجراجویی جدید کریتوس اینبار در کنار فرزندش شروع می‌شود تا اینبار در کنار داستان همیشگی کشت و کشتار کریتوس، شاهد رابطه او با پسرش بوده و ریشه انسانی‌اش را ببینیم.

جالب است بدانید که این بازی امسال برای عرضه در پلتفرم رایانه شخصی هم در نظر گرفته شده و دنباله مستقیم آن با نام God of War: Ragnarok به زودی در سال ۲۰۲۲ منتشر می‌شود.

اما نظر شما درباره این رتبه‌بندی سری God of War چیست؟ آیا قبول دارید که عنوان God of War 2018 بهترین باشد؟



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments