بهترین استودیوهای انیمه
1%
  • 0/10

نگاهی به بهترین استودیوهای انیمه تمام دوران‌ها

استودیوهایی که خاطرات کودکیمان را شکل داده‌اند.

نگاهی به بهترین استودیوهای انیمه تمام دوران‌ها ۵ ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ مقالات جانبی انیمه کپی لینک

این استودیوهای انیمه از نظر سبک و داستانهایشان با همدیگر تفاوت دارند اما تا حدود زیادی در جهان به موفقیت یکسانی دست یافته‌اند؛ ما در این مطلب به معرفی و بررسی بهترین استودیوهای انیمه می‌پردازیم که تا به امروز تعداد زیادی از انیمه‌های سریالی و البته سینمایی مورد علاقه طرفداران در سراسر جهان را تولید کرده‌اند.

استودیوهای انیمه ژاپنی همانند کافئین برای دنیای سرگرمی عمل می‌کنند. این استودیوها سریع‌تر و بیشتر از یک معتاد به کافئین که اسپرسو می‌نوشد، سریال و فیلم‌های بزرگ تولید کرده‌اند. در حالی که انیمه‌های سریالی مانند حمله به تایتان / تایتان مهاجم (Attack on Titan) به یکی از پرطرفدارترین سریال‌ها در تمام دنیا تبدیل شده است، فیلم‌هایی نیز مانند شهر اشباح (Spirited Away) در لیست بزرگترین آثار سینمایی جهان قرار گرفته است. به علاوه، برخی از محبوب‌ترین آثار تولید شده در استودیوهای انیمه‌، با استودیوهای هالیوودی (Hollywood) بزرگ و شناخته شده‌ای در جهان نیز مانند استودیو Universal Pictures همکاری کرده‌اند. ما هم در ادامه این مطلب به بررسی و معرفی بهترین استودیوهای انیمه می‌پردازیم که برخی از بهترین و شناخته ‌شده‌ترین انیمه‌های سریالی و سینمایی در جهان را تولید کرده‌اند.

Studio Ghibli

آیا تا به حال برای شما پیش آمده است از یک شخص به طور تصادفی این سوال را بپرسید که بهترین استودیو انیمه چه نام دارد؟ بدون شک هر فردی که به دنیای انیمه علاقه داشته باشد اولین پاسخی که به ذهنش می‌رسد، نام استودیو جیبلی (Studio Ghibli) است. هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki)، کارگردان برخی از بهترین انیمه‌های سینمایی است که به موفقیت باورنکردنی نه فقط در ژاپن که در سراسر جهان دست یافته‌ است. از جمله انیمه‌های ساخته شده در این استودیو به کارگردانی هایائو میازاکی می‌توان انیمه شهر اشباح (Spirited Away)، قلعه متحرک هاول (Howels Moving Castel)، همسایه من توتورو (My Neighbor Totoro) و جدیدترین فیلم این استودیو به نام The Boy and the Heron که با نام How Do You live نیز شناخته شده را نام برد. محبوبیت انیمه شهر اشباح به قدری است که حتی جایزه اسکار Best Animated Feature را نیز در سال دوهزار و دو برنده شده است. به طور کلی انیمه‌های ساخته شده در این استودیو موفق به کسب جوایز بزرگی در طول تاریخ شده‌اند. انیمه‌های این استودیو روایت‌های بسیار هیجان انگیز را با جلوه‌های بصری و گرافیک خارق العاده‌ای ترکیب کرده‌ است که مانند سقوط پیاپی شهاب‌هایی از احساسات بر افکار و روح بیننده اثر می‌گذارند. بنابراین، از این پس اگر کسی نیاز به راهنمایی در مورد انیمه و استودیوها داشت، به یاد داشته باشید که Studio Ghibli تنها یک نام نیست، یک طلسم جادویی است و به طور قطع یکی از بهترین استودیوهای انیمه تمام دوران‌ها به حساب می‌آید.

Madhouse Studio

استودیو Madhouse یکی از بهترین استودیوهای انیمه در ژاپن به شمار می‌رود. این استودیو در سال هزار و نهصد و هفتاد و دو برای اولین بار توسط انیماتورهای شناخته شده‌ای از جمله اوسامو دزاکی (Osamu Dezaki)، رونتارو (Rontaro)، یوشیاکی کاواجیری (Yoshiaki Kawajiri)، و ماسائو مارویاما (Masao Maruyama) تاسیس شد که در مدت زمان کوتاهی به موفقیت بزرگی در دنیای انیمه دست یافت. مسیر چشمگیری که این استودیو بزرگ طی کرد، با تولید انیمه‌های سریالی و سینمایی بسیار معروف و شناخته شده‌ای در سراسر جهان آغاز شد و تا به امروز هم به تولید انیمه‌های بزرگ ادامه داده است. از معروف‌ترین آثار ساخته شده نیز در این استودیو می‌توان دفترچه مرگ (Death Note)، مرد تک مشتی (One Punch Man)، کلیمور (Claymore)، و انیمه کارد کپتر ساکورا (Cardcaptor Sakura)  را نام برد. این استودیو موفق به جذب برخی از برجسته‌ترین کرگردانان همانند ساتوشی کن (Satushi Kon) شده است. از آثار مشهور او میتوان به آبی کامل (Perfect Blue)، پاپریکا (Paprika)، بازیگر هزاره (Millennium Actress) و پدرخوانده‌های توکیو (Tokyo Godfathers) اشاره کرد که همگی در این استودیو ساخته شده‌اند. همچنین در این استودیو مانگاکاهای شناخته شده‌ای نیز از جمله کلم (Clam) و نائوکی اوراساوا (Naoki Urasawa) فعالیت دارند. در خارج از ژاپن هم، این استودیو با مارول (Marvel) برای انیمیشن‌هایی مانند مردان ایکس (X-Men) و ولورین (Wolverine) همکاری کرده است.

MAPPA Studio

ماسائو مارویاما (Masao Maruyama) که یکی از اعضای سابق استودیو  Madhouse است، استودیو MAPPA را در سال دوهزار و چهارده تاسیس کرد. نام این استودیو مخفف Maruyama Animation Project Produce Association است. انگیزه ماسائو مارویاما رهایی از محدودیت‌های شرکتی و جستجوی آزادی و استقلال عمل به صورت خلاقانه بود. این استودیو از همان آغاز راه با تولید انیمه بچه‌ها در شیب (Kids on the Slope) به موفقیت بزرگی دست پیدا کرد. سپس انیمه‌های یوری بر روی یخ (Yuri!!! On Ice)، بنانا فیش (Banana Fish)، جوجوتسو کایسن (Jujutsu Kaisen) و آخرین فصل انیمه حمله به تایتان / تایتان مهاجم (Attack on Titan’s Finale Season) را ساخت که به طور گسترده در سراسر جهان شناخته شد و موفق به جذب تعداد بی‌سابقه‌ای از طرفداران در داخل ژاپن و خارج از آن نیز شد. نکته جالب این است که پیروزی و موفقیت استودیو MAPPA، بازتاب تنگنا و دوراهی‌های گذشته ماسائو مارویاما بود که فشار و سختی‌های مشابهی را نیز برای او به همراه داشته است. در سال دوهزار و شانزده، ماسائو مارویاما کار خود را به مدیر عامل جدید که با نام مانابو اوتسوکا (Manabu Otsuka) شناخته شده است، سپرد. تحت رهبری مدیر عامل جدید، استودیو MAPPA به شکوفایی بیشتری هم دست یافته است.

Studio Pierrot

در سال هزار و نهصد و هفتاد و نه، استودیو Pierrot برای اولین بار وارد عرصه ساخت انیمه شد. بنیانگذار این استودیو فردی با نام یوجی نونوکاوا (Yuji Nonukawa) بود که قبل از تاسیس Studio Pierrot به عنوان کارگردان و همچنین انیماتور در شرکت انیمیشنی Tatsunoko  Production مشغول به کار بود. نکته جالب در مورد نام این استودیو هم آن است که از روی اسم یک دلقک نامگذاری شده است. اداره مرکزی این استودیو هم در توکیو، میتاکا (Mitaka,Tokyo) مستقر شده است. Studio Pierrot موفق شده است تا انیمه‌های بسیار محبوب و پرطرفداری را بسازد که در سراسر جهان به معروفیت بسیار زیادی دست یافته‌اند. همه دوستداران انیمه حداقل یکی از کارهای برجسته این استودیو که از معروف‌ترین آنها می‌توان ناروتو (Naruto)، شبدر سیاه (Black Clover) و توکیو غول (Tokyo Ghoul) را نام برد، تماشا کرده‌اند. همچنین این استودیو با ساخت چنین انیمه‌های بزرگی موفق به کسب جوایز زیادی در طول سال‌ها شده است. ناروتو که در این استودیو ساخته شده است، یکی از دلایلی است که اکنون انیمه در خارج از ژاپن هم دوستداران زیادی پیدا کرده است، زیرا درصد بزرگی از طرفداران، برای اولین بار، با دیدن ناروتو به دنیای انیمه علاقه پیدا کردند؛ به همین خاطر نیز استودیو Pierrot یکی از بهترین استودیوهای انیمه به شمار میرود.

Studio Bones

استودیو بونس (Studio Bones) در سال هزار و نهصد و نود و هشت تاسیس شد. این استودیو محصول فکری اعضای سابق استودیو Sunrise از جمله ماساهیکو مینامی (Masahiko Minami)، هیروشی اوساکا (Hiroshi Osaka) و توشیهیرو کاواموتو (Toshihiro Kawamoto) است. آنها با خداحافظی کردن از استودیو سانرایز، با همدیگر استودیو Bones را بنیانگذاری کردند. این استودیو با خلق آثاری همچون کیمیاگر تمام فلزی: برادری (Full Metal Alchemist: Brotherhood)، موب سایکو 100 (Mob Psycho 100) و مدرسه قهرمانانه من (My Hero Academia) به موفقیت‌های پی در پی در سراسر جهان دست یافت. هرچند که این استودیو توسط اعضای سابق استودیو Sunrise تاسیس شده است، اما با این حال این دو استودیو در خلق آثار شناخته شده‌ای نیز همچون فیلم کابوی بیپاپ (Cowboy Bibop) در سال دوهزار و یک با همدیگر همکاری کرده‌اند. سپس زمانی که هیروشی اوساکا، یکی از بنیانگذاران استودیو، در سن چهل و چهار سالگی جان خود را از دست داد، ماکوتو واتانابه (Makoto Watanabe) و تاکیهیرو کوموری (Takihiro Komori) ریاست این استودیو را بر عهده گرفتند و به خلق آثار شگفت انگیز ادامه دادند.

Ufotable Studio

استودیو  Ufotable در سال دوهزار توسط یکی از تهیه کننده‌های سابق Telecom Animation Film که با نام هیکارو کوندو (Hikaro Kondo) شناخته شده است، تاسیس شد. اگر چه این استودیو به نسبت دیگر استودیوهای انیمه در ژاپن که خالق اثرات برجسته‌ و محبوبی در سراسر جهان هستند، مدت زمان بسیار کمتری از تاسیسش می‌گذرد، اما با این حال، انیمه‌هایی که ساخته است، بسیار شناخته شده‌ هستند و در همین مدت زمان کم نیز به یکی از بهترین استودیوهای انیمه تبدیل شده است. این انیمه‌ها دلیل ورود افراد جدید بسیاری، چه در داخل ژاپن و چه در خارج از آنجا، به دنیای انیمه‌اند. از آثار برجسته استودیو Ufotable می‌توان به انیمه شیطان کش (Demon Slayer) اشاره کرد. این انیمه موفق شد تا در مدت زمان کوتاهی به یکی از بهترین انیمه‌های تمام دوران‌ها تبدیل شود. پس از آن نیز، این استودیو با توجه به موفقیت روز افزون انیمه سریال Demon Slayer، فیلم Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba: The Infinity Train را ساخت که در سال دوهزار و بیست به پردرآمدترین فیلم در ژاپن تبدیل شد.

Kyoto Animation

استودیو Kyoto Animation در سال هزار و نهصد و هشتاد و پنج توسط یک زوح با نام‌های هیدئاکی (Hideaki) و یوکو هاتا (Yoko Htta) در استان کیوتو (Kyoto) تاسیس شد. نام این استودیو هم بر اساس اسم همین استان نامگذاری شده است. انیمه‌های این استودیو بیشتر به خاطر کیفیت داستان پردازیشان به معروفیت بسیار زیادی در سراسر جهان دست یافته است. آنها به عنوان سرآشپزان سوشی در دنیای انیمه شناخته شده‌اند، تنها تفاوتی که دارد این است که به جای سوشی، هنر واقعی را به بینندگان خود ارائه می‌دهند. از آثار برجسته و شناخته شده‌ای که این استودیو خلق کرده است میتوان به ناپدید شدن هاروهی سوزومیا (The Melancholy of Haruhi Suzumia)، آزاد (Free) و صدای خاموش (Silent Voice) اشاره کرد. این استودیو با خلق این آثار موفق شد تا احساسات کارکترها و داستان‌هایشان را به بهترین نحو ممکن به مخاطبانشان منتقل کنند. متاسفانه در سال دوهزار و نوزده یک سانحه آتش سوزی در این استودیو رخ داد که باعث کشته شدن سی و شش نفر از کارمندان آنجا و از بین رفتن درصد بزرگی از کامپیوترها و وسایل آنجا شد. اما با این حال، این استودیو همانند ققنوسی که از میان خاکستر برخاسته باشد، پس از آن حادثه نیز، همچنان به خلق آثار شگفت انگیز خود ادامه داد.

Wit Studio

از وارد شدن استودیو ویت (Wit Studio) هم به دنیای انیمه، مدت زمان زیادی نمی‌گذرد، اما با این حال، این استودیو در همین مدت زمان کوتاه توانست به موفقیت بسیار بزرگی در سراسر جهان دست پیدا کنند و اکنون در لیست بهترین استودیوهای انیمه قرار دارد. این استودیو در سال دوهزار و دوازده تاسیس شد. می‌توان گفت که دلیل موفقیت بی‌سابقه استودیو ویت به خاطر ساخت سه فصل اول انیمه بسیار محبوب و شناخته شده حمله به تایتان / تایتان مهاجم (Attack on Titan) بود. این انیمه با خط داستانی خارق العاده‌اش، به یکی از بهترین انیمه‌های تمام دوران‌ها تبدیل شد. علاوه بر انیمه تایتان مهاجم، استودیو ویت آثار شگفت انگیز دیگری نیز مانند حماسه وینلند (Vinland Saga)، جاسوس و خانواده (Spy x Family) و عروس جادوگر باستانی (The Ancient Magus Bride) را در طول سالهای اخیر خلق کرده که به موفقیت روز افزون این استودیو کمک بزرگی کرده‌اند.

Sunrise Studio

در سال هزار و نهصد و هفتاد و دو، استودیو سانرایز (Sunrise Studio) توسط اعضای سابق Mushi Production تاسیس شد. این استودیو با خلق آثار برجسته‌ای به موفقیت روز افزونی در سراسر جهان دست پیدا کرد و توانست طرفداران زیادی را به انیمه‌های خود جذب کند. موفقیت این استودیو به گونه‌ای است که اکنون اکنون تعداد استودیوهای فرعی که زیر نظر آن کار می‌کنند بیشتر از مغازه‌های یک فروشگاه زنجیره‌ای است. این استودیو مغز متفکر پشت ساخت آثار بزرگی از جمله کابوی بیباپ (Cowboy Bebop) و ستاره یاغی (Outlaw Star) است. جالب‎‌ترین نکته در رابطه با Sunrise Studio آن است که، این استودیو همانند یک مدرسه انیمه‌ای برای پرورش نوابغ آینده در زمینه خلق آثار انیمه‌ای عمل کرده است زیرا که برخی از اعضای سابق استودیو سانرایز، اکنون استودیوهای مستقل خود مانند استودیو بونس، را تاسیس کرده‌اند که به خاطر خلق آثار برجسته‌ای مانند Full Metal Alchemist: Brotherhood در سراسر جهان شناخته شده‌ است. به همین خاطر نیز، استودیو سانرایز به عنوان محل رشد نابغه‌های انیمه شناخته شده است که همچنان به تولید محتوای بیشتر و بهتر نیز ادامه میدهد.

Production I. G Studio

در سال هزار و نهصد و هشتاد و هفت، تهیه کننده‌ای به نام میتسوهیسا ایشیکاوا (Mitsuhisa Ishikawa) و طراحی که با نام تاکایوکی گوتو (Takayoki Goto) شناخته شده است، با همکاری همدیگر، استودیو Production I. G را بنیاد نهادند. نکته جالب این است که نام این استودیو از حروف اول نام موسسان آن گرفته شده است. این استودیو خالق انیمه‌های بزرگی از جمله بسکتبال کوروکو (Kuroko’s Basketball) و سایکو پس (Psycho Pass) است. برجسته‌ترین اثر استودیو Production I. G Studio، انیمه شبح درون پوسته (Ghost in the Shell) نام دارد. به طور کلی این استودیو انیمه‌های بزرگ زیادی در ژانرهای مختلف ساخته است که هرکدام از آنها موفق به جذب طرفداران زیادی در جهان شده‌اند به همین خاطر نیز در لیست بهترین استودیوهای انیمه قرار گرفته است.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

5 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments