1%
  • 0/10

رمز عبور بعدی بانکی شما می‌تواند مبتنی بر لبخند باشد

بعد از تشخیص اثر انگشت و تماس چشمی حالا بخندید تا قفل گوشی‌تان باز شود

رمز عبور بعدی بانکی شما می‌تواند مبتنی بر لبخند باشد ۰ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ اخبار فناوری کپی لینک
رمز عبور لبخند

دانشمندان ادعا می‌کنند از لبخند می‌توان برای ایجاد رمزهای امنیتی منحصر به فرد استفاده کرد.

در دنیایی که ده‌ها میلیون نفر به عنوان رمزعبور خود از 3 12345 or یا qwerty استفاده می‌کنند، استفاده از قابلیت بیومتریک به جای رمز عددی یا حروفی بسیار معقول است، زیرا هر کاربری چندین امضاء بیومتریک بی نظیر دارد که می‌تواند به جای رمز عبور از آنها استفاده کند. البته این موضوع هم می‌تواند خیلی زود تغییر کند بعد از اینکه دانشمندان متوجه شدند که لبخند برای هر فردی منحصربه‌فرد است.

تیمی تحقیقاتی از دانشگاه لاگوس در آکوکا نیجریه به نتایجی دست یافته‌اند که بر اساس آن می‌توان افراد را با توجه به ماهیت خنده شناسایی کنند، زیرا برخلاف صدا و نحوه گفتار، خنده تقریبا قابل تقلید نیست.

برای این منظور، محققان فرکانس‌های شنیداری مختلفی را در خنده افراد شناسایی کرده‌اند که می‌تواند به نوعی شبیه ایجاد امضای دیجیتالی همانند اثر انگشت باشد.

بر اساس گزارش منتشر شده در نشریه بین المللی زیست‌سنجی، الگوریتم تشخیص خنده می‌تواند ۹۰ درصد دقیق باشد و به این ترتیب برای استفاده از برنامه‌های خاص به عنوان الگوریتم ورود به برنامه مناسب باشد.

به عنوان مثال الگوریتم مبتنی بر لبخند می‌تواند جایگزین الگوریتم تشخیص صدا شود. البته باید به این نکته توجه کرد که برای سیستم‌های با امنیت بیشتر و و قابل پیش‌بینی باید دقت الگوریتم تشخیص خنده را بهبود بخشید.

بر اساس نتایج به دست آمده توسط این تیم تحقیقاتی، لبخند یک ویژگی بیومتریک پایدار برای شناسایی فرد است که می‌تواند در برنامه‌های هوش مصنوعی قرار گیرد.

البته یکی از مشکلات احتمالی استفاده از لبخند به عنوان امضای بیومتریک این است که سیستم برای ورود ایمن باید کاربر را بخنداند. هرکسی دارای طنزی متفاوت است و آنچه برای یک شخص خنده دار به نظر می‌رسد، ممکن است برای دیگری خنده‌دار نباشد.

علاوه بر این، بعضی اوقات ممکن است با تغییر خلق و خوی افراد موضوعی در شرایط خاص خنده‌دار و در شرایط دیگری خنده‌دار نباشد.

البته باید به این نکته هم توجه کرد؛ در حالی که می‌توان از خنده به عنوان امضای دیجیتال استفاده کرد، برای سیستم‌هایی که نیاز به ورود سریع دارند شاید این الگوریتم مناسبی نباشد.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments