گوشی های شیائومی و نوکیا

مقایسه گوشی‌های گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ و شیائومی می 10

کدام کمپانی در سال ۲۰۲۰ موفق‌تر بود؟

1%
  • 0/10
مقایسه گوشی‌های گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ و شیائومی می 10 ۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ مقالات فناوری کپی لینک

شرکت سامسونگ سال‌هاست که توانسته جایگاه خوبی در بازار گوشی‌های هوشمند به خود اختصاص دهد؛ به علاوه این کمپانی کره‌ای در ساخت گجت‌های هوشمند نیز در رده‌ی بهترین‌ها قرار دارد و حالا رقابت تنگاتنگی میان این شرکت و کمپانی‌های بزرگی همچون اپل وجود دارد.

شرکت سامسونگ اکنون جزو یکی از محبوب‌ترین برندهای سازنده گجت بوده و همچنین این کمپانی از گذشته تا به امروز پیشرفت چشمگیری داشته است. در سال گذشته کمپانی سامسونگ با دیگر شرکت‌های سازنده گوشی‌های هوشمند مانند اپل رقابت نزدیکی داشته است.

پس از گذشت چند سال شرکت‌های دیگری مانند شیائومی با انجام اقدامات خاصی مانند عرضه گوشی‌های پرچمدار با قیمت یک دستگاه میان‌رده و همچنین عرضه گوشی‌های میان‌رده به اصطلاح قاتل پرچمدار، توانسته است که با این غول فناوری کره جنوبی رقابت کند.

همانطور که می‌دانید گوشی‌های سری ردمی (Redmi) توسط شرکت شیائومی تولید می‌شوند و این شرکت این سری را برای کاربرانی که قصد خرید گوشی‌های اقتصادی (پایین‌رده) یا میان‌رده را دارند، به بازار عرضه می‌کند. با این وجود شرکت سامسونگ دارای تجربه بیشتری در زمینه تولید گوشی‌های هوشمند است، اما همانطور که در بالا اشاره کردیم این کمپانی چینی با انجام اقدامات خاصی توانسته با سامسونگ رقابت کند.

حدود دو سال است که از زمان معرفی سری گوشی‌های ام (M) سامسونگ می‌گذرد و این شرکت در سال 2019 توانست ارزان‌ترین (275 دلار) گوشی شرکت خود را به بازار عرضه کند، جالب است که بدانید این اقدام ابتدا توسط سامسونگ صورت گرفت و توانست که گوشی‌هایی با این قیمت را در دسترس کاربران قرار دهد. شرکت چینی در پاسخ به این اقدام کمپانی سامسونگ تصمیم گرفت تا سری گوشی‌های ردمی نوت 7 و نوت 7 پرو را به بازار عرضه کند. نکته جالب توجه این است که شیائومی دستگاه ردمی نوت 7 را با قیمت پایه 150 دلار به بازار عرضه کرد، این دو دستگاه اقتصادی، به لطف طراحی و سخت‌افزار مناسب بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفتند.

شرکت سامسونگ تنها قیمت گوشی‌های میان‌رده جدید خود را کاهش نداد، بلکه این کاهش قیمت‌ها نیز روی سری‌های قدیمی این کمپانی مانند سری جی تاثیر گذاشت. شیائومی از این اقدام غول فناوری کره جنوبی عقب نماند و قیمت گوشی‌های هوشمند خود را کاهش داد. امروزه این کاهش قیمت‌ها نیز در گوشی‌های پرچمدار شرکت شیائومی دیده می‌شود و برای مثال می‌توان به Xiaomi Mi 11 اشاره کرد، جالب است که بدانید این دستگاه با قیمت پایه 699 دلار به بازار عرضه شد و سخت‌افزار استفاده شده در این گوشی تقریبا با پرچمدار 999 دلاری سامسونگ یعنی گلکسی اس 21 اولترا برابری می‌کند.

ما در این مطلب محبوبیت دو شرکت سامسونگ و شیائومی را در سال 2020 مورد بررسی قرار می‌دهیم و به همین دلیل در ادامه به بررسی دو پرچمدار این کمپانی‌ها یعنی Xiaomi Mi 10 5G و Samsung Galaxy S20 که در سال گذشته عرضه شدند، می‌پردازیم.

بررسی گوشی گلکسی اس 20 اولترا و شیائومی می 10

طراحی

با توجه به نظر برخی از کاربران، طراحی متفاوت دو شرکت باعث شده است تا کاربران در هنگام خرید بتوانند گجتی را خریداری کنند که از نظر طراحی به سلیقه آن‌ها نزیک‌تر است. اکثرا گوشی‌های شرکت سامسونگ دارای زاویه هستند و وجود این زاویه‌ها در طراحی دستگاه‌های برند سامسونگ باعث می‌شوند تا احساس خاص بودن به کاربر منتقل شود. این در حالی است که کمپانی چینی در طراحی گوشی‌های خود از رنگ‌های جذاب و ساده استفاده می‌کند و این موضوع باعث می‌شود تا کاربران در هنگام خرید، گزینه‌های بیشتری برای انتخاب رنگ گجت مورد نظر خود داشته باشند.

پرچمدار سال گذشته شرکت سامسونگ با رنگ‌های صورتی، سفید، آبی و خاکستری به بازار عرضه شد و این درحالی است که شیائومی پرچمدار خود را در دو رنگ سبز و خاکستری در دسترس کاربران قرار داد. لازم به ذکر است که رنگ‌های استفاده شده در شیائومی می 11 بسیار خاص هستند و باعث جلب توجه کاربران می‌شوند.

نرم‌افزار و سخت‌افزار

این دو برند سازنده گوشی‌های هوشمند از سیستم عامل اندروید استفاده می‌کنند. همچنین صفحه نمایش استفاده شده در این دو پرچمدار بیش از 6 اینچ بوده و این نمایشگر به کاربران اجازه می‌دهد تا از گوشی خود برای اجرای بازی یا مشاهده محتواهای مختلف استفاده کنند.

تفاوت اصلی نرم‌افزار این دو دستگاه در رابط کاربری بوده و انتخاب نوع رابط کاربری کاملا سلیقه‌ای است. برخی از کاربران علاقه‌مند به استفاده از رابط کاربری شرکت کره جنوبی یعنی One UI هستند، این در حالی است که برخی دیگر از کاربران رابط کاربری کمپانی چینی یعنی MIUI را ترجیح می‌دهند.

گوشی شیائومی می 11 در سال گذشته با اندروید 10 و رابط کاربری MIUI 11 وارد بازار شد. این دستگاه از نمایشگر سه بعدی (لبه‌های خمیده) 6.67 اینچی از نوع E3 AMOLED با کیفیت +Full-HD و رزولوشن 1080 در 2340 پیکسل استفاده می‌کرد. اما شرکت سامسونگ پرچمدار خود را به صفحه نمایش 6.2 اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X مجهز کرده بود، کیفیت این نمایشگر +QHD بوده و با رزولوشن 1440 در 3200 پیکسل به بازار عرضه شد. لازم به ذکر است که نمایشگر تولید شده توسط شرکت سامسونگ، در سال گذشته جزو بهترین صفحه نمایش‌های استفاده شده در گوشی‌های هوشمند بود. به علاوه گوشی گلکسی اس 20 اولترا در زمان عرضه به اندروید 10 و آخرین نسخه از رابط کاربری سامسونگ مجهز شده بود.

سامسونگ گوشی پرچمدار خود را با پردازنده Exynos 990 و 8 گیگابایت رم معرفی کرد و شرکت شیائومی گوشی خود را با پردازنده Snapdragon 865 و 8 گیگابایت رم در دسترس کاربران قرار داد. لازم به ذکر است که مدل دیگر گوشی گلکسی اس 20 اولترا به پردازنده Snapdragon 865 مجهز شده بود، اما این مدل از پرچمدار شرکت سامسونگ تنها در چند کشور عرضه شد.

دوربین و حافظه

هر دو دستگاه با یک دوربین سلفی به بازار عرضه شدند. گوشی شیائومی می 11 از دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی استفاده می‌کرد و این درحالی است که پرچمدار سال گذشته سامسونگ به دوربین سلفی 40 مگاپیکسلی مجهز شده بود. شرکت‌های سازنده این دو گوشی تصمیم گرفتند که از سنسورهای 108 مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی برای این دو پرچمدار استفاده کنند. لازم به ذکر است که هر دو گجت از قابلیت فیلم‌برداری 8K پشتیبانی می‌کنند.

پرچمدار شیائومی با حافظه داخلی 128 و 256 گیگابایت به بازار عرضه شد و این درحالی است که گوشی گلکسی اس 20 اولترا با حافظه داخلی 128 گیگابایت در دسترس کاربران قرار گرفت. لازم به ذکر است که سامسونگ در گجت پرچمدار خود قابلیت ارتقا حافظه از طریق درگاه microSD را قرار داده و کاربران می‌توانند از حافظه جانبی حداکثر یک ترابایت استفاده کنند. این در حالی است که گوشی شیائومی می 11 از درگاه حافظه جانبی پشتیبانی نمی‌کند و این موضوع یکی از تفاوت‌های اساسی این دو دستگاه است. به علاوه این دو گوشی هوشمند دارای نقاط مشترکی مانند استفاده از درگاه USB-C و پشتیبانی از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر هستند.

باتری

امروزه کمپانی‌هایی مثل شرکت سامسونگ از باتری‌هایی با ظرفیت بالا استفاده می‌کنند. برای مثال می‌توان به باتری 7000 میلی آمپر ساعتی گوشی گلکسی ام 51 سامسونگ اشاره کرد. پرچمدار سال گذشته شرکت شیائومی از یک باتری با ظرفیت 4780 میلی آمپر ساعت استفاده می‌کند و این دستگاه از شارژر (آداپتور) 30 واتی و شارژ بی‌سیم 30 واتی نیز پشتیبانی می‌کرد. شرکت سامسونگ گوشی گلکسی اس 20 اولترا را به 5000 میلی آمپر ساعتی مجهز کرده بود و همچنین به کاربران اجازه داد تا این دستگاه را با آداپتور 25 واتی شارژ کنند.

جمع‌بندی

با توجه اقدامات شرکت سامسونگ و شیائومی هر دو برند جزو محبوب‌ترین کمپانی‌های سازنده گوشی‌ها هوشمند هستند. بر اساس تمام اطلاعات بالا، گوشی‌های پرچمدار سال گذشته این دو شرکت دارای نقاط مشترک زیادی بودند، اما برای مثال پشتیبانی گوشی گلکسی اس 20 اولترا از درگاه microSD، دوربین سلفی 40 مگاپیکسلی و… باعث ایجاد تفاوت در میان این دو دستگاه شد. همچنین نقاط قوت پرچمدار شیائومی در شارژر (آداپتور) سریع‌تر، قیمت ارزان‌تر و… است.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments