بررسی گوشی شیائومی 14 اولترا
1%
  • 10/10

بررسی گوشی شیائومی 14 اولترا؛ پرچم‌داری فوق‌العاده با دوربین‌های بی‌رقیب

پرچم‌داری که بدون دوربین هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد

بررسی گوشی شیائومی 14 اولترا؛ پرچم‌داری فوق‌العاده با دوربین‌های بی‌رقیب ۰ ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ مقالات فناوری کپی لینک

در این مطلب با سرگرمی همراه باشید تا به بررسی گوشی شیائومی 14 اولترا بپردازیم. محصولی با دوربین‌های خارق‌العاده و امکانات کم‌نظیر.

به دنبال یک گوشی برای عکاسی و فیلمبرداری هستید؟ می‌خواهید یک گوشی برای انجام سنگین‌ترین بازی‌ها داشته باشید؟ نمی‌خواهید گوشی‌تان زیر فشار سنگین افت عملکرد محسوسی داشته باشد؟ گوشی هوشمندی می‌خواهید که طول عمر باتری خوب و شارژر بسیار سریع داشته باشد؟ کیفیت ساخت برایتان مهم است؟ آپدیت نرم‌افزاری یک اولویت مهم برای شما محسوب می‌شود؟ نمایشگر باکیفیت با بیشینه روشنایی عالی، از عوامل مهم قبل خرید یک گوشی است؟ اگر بگوییم همه‌ی این‌ها درون یک گوشی جمع شده، باور می‌کنید؟

شیائومی 14 اولترا همان محصولی است که درباره‌اش صحبت می‌کنیم. یک پرچم‌دار تمام عیار؛ یک گوشی هیجان‌انگیز با کلی امکانات جذاب و کاربردی. محصولی با سخت‌افزار بروز و قدرتمند که نظیرش را فقط در بهترین‌ها و گران‌ترین‌های بازار شاهد هستیم. این‌ها نتایجی است که وب‌سایت‌های مختلف بعد از بررسی این گوشی به آن رسیده‌اند. این یعنی گوشی شیائومی 14 اولترا نه فقط روی کاغذ بلکه در عمل هم گوشی فوق‌العاده‌ای است. بنابراین تصمیم گرفتیم در این مطلب، شما را با قابلیت‌های این گوشی جذاب بیشتر آشنا کنیم. پس با سرگرمی همراه باشید.

فهرست مطالب

مشخصات فنی گوشی شیائومی 14 اولترا

  • تاریخ رونمایی و عرضه: ۳ اسفند ۱۴۰۳
  • ابعاد و وزن: ۹.۲ × ۷۵.۳ × ۱۶۱.۴ میلی‌متر – ۲۱۹.۸ گرم، ۲۲۴.۴ گرم و ۲۲۹.۵ گرم
  • کیفیت ساخت:‌ برچسب محافظ صفحه Shield Glass، پنل پشتی شیشه‌ای و چرمی، فریم تیتانیومی گرید ۵ یا آلومینیومی – استاندارد ضد آب IP68
  • نوع نمایشگر: LTPO AMOLED با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتزی و پشتیبانی از دالبی ویژن و +HDR10 – بیشینه روشنایی ۳۰۰۰ نیت
  • اندازه: ۶.۷۳ اینچی با پوشش ۸۹.۶ درصدی پنل جلو
  • وضوح تصویر: ۱۴۴۰ × ۳۲۰۰ پیکسل با تراکم پیکسلی ۵۲۲ پیکسل بر هر اینچ
  • سیستم‌عامل و رابط کاربری: Hyper OS – اندروید ۱۴ با 4 سال آپدیت نرم‌افزاری و 5 سال امنیتی
  • پردازنده: اسنپدراگون ۸ نسل ۳
  • پردازشگر گرافیکی: آدرنو ۷۵۰
  • مشخصات پردازنده: 8 هسته با ترتیب ۱ + ۳ + ۲ + ۲ – هسته نخست از نوع Cortex-X4 با فرکانس ۳.۳ گیگاهرتز، هسته‌های میانی از نوع Cortex-A720 با فرکانس ۳.۲ و ۳.۰ گیگاهرتز و هسته‌ی آخر از نوع Cortex-A520 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز
  • حافظه رم و حافظه داخلی: ۲۵۶/۱۲، ۵۱۲/۱۶، ۱۶/۱۰۲۴ گیگابایت – حافظه از نوع UFS 4.0
  • دوربین اصلی: ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم متغیر f/1.6 تا f/4.0 و لنز ۱ اینچی با پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین فوق عریض: ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و زاویه‌ی دید ۱۲۲ درجه‌ای
  • دوربین تله‌فوتو اول: ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.5 و زوم ۵ برابری اپتیکال
  • دوربین تله‌فوتو دوم: ۵۰ مگاپیکسلی تله‌فوتو با گشودگی دیافراگم f/1.8 و زوم ۳.۲ برابری اپتیکال
  • فیلمبرداری: ۸K@24/30 و ۴K@24/30/60/120 و ۱۰۸۰p@30/60/120/240/480/960/1920
  • دوربین سلفی: ۳۲ مگاپیکسلی با کیفیت فیلمبرداری ۴K@30/60 و ۱۰۸۰p@30/60
  • باتری و شارژر: ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی با شارژر سریع ۹۰ واتی
  • رنگ‌بندی: مشکی، آبی، سفید، خاکستری تیتانیومی
  • قیمت: 85 تا 105 میلیون تومان

جعبه‌گشایی شیائومی 14 اولترا

همانطور که مشاهده می‌کنید، شیائومی درون بسته‌بندی گوشی پرچم‌دار خود هرآنچه که باید را قرار داد. از شارژر و کابل USB-A به USB-C آن گرفته تا یک قاب محافظ ژله‌ای شفاف.

بنابراین شما با خرید این گوشی، دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌ی اضافی برای خرید لوازم جانبی نخواهید داشت. مگر اینکه سلیقه‌ی شما متفاوت از چیزی باشد که شیائومی انتخاب کرده است. البته گوشی در مقایسه با نسل قبل به مراتب مقاوم‌تر است، ولی باز هم کاربر از خرید قاب محافظ برای یک محصول 1500 دلاری دریف نخواهد کرد.

طراحی و کیفیت ساخت گوشی شیائومی 14 اولترا

اگر شیاؤمی 14 اولترا و 13 اولترا را کنار هم قرار دهند، شاید برای شما سخت باشد که آن‌ها را از هم تشخیص دهید. البته نماینده‌ی سال گذشته‌ی شرکت چینی اندکی بزرگ‌تر است تا بدین ترتیب کاربر کار راحت‌تری برای تشخیص آن‌ها از هم داشته باشد. ولی از لحاظ طراحی، فرق خاصی بین آن‌ها نیست.

در پنل جلو یک دوربین سلفی حفره‌ای در بالاترین بخش گوشی‌ها حضور دارد و حواشی اطراف صفحه هم به شدت کم است. البته در بخش زیرین گوشی، حواشی مدل 13 اولترا بیشتر بود. همچنین نسل گذشته نمایشگر منحنی داشت اما در این نسل، شیائومی ترجیح داده از پنل تخت استفاده کند.

روی فریم سمت راست این گوشی کلید پاور و کنترل صدا را شاهد هستیم. کلیدهای صدا یکپارچه هستند و در محل خوبی هم تعبیه شده‌اند. روی فریم سمت چپ چیزی به چشم نمی‌خورد. روی فریم پایینی، حفره‌ی بزرگ بلندگو، پورت شارژر، میکروفون و درگاه سیم‌کارت را شاهد هستیم. در فریم بالا هم جز خروجی بلندگوی دوم که کوچک‌تر از نمونه‌ی پایینی است، چیز دیگری نیست.

گوشی از لحاظ کیفیت ساخت عالی است. شیائومی برای این محصول از تیتانیوم گرید 5 برای ساخت فریم استفاده کرده که البته شما می‌توانید این گوشی را در یک مدل دیگر با فریم آلومینیومی هم خریداری کنید. علاوه بر این‌ها، پنل پشتی هم از دو ماده تشکیل شده؛ شیشه و چرم.

گوشی شیائومی 14 اولترا از استاندارد ضد آب IP68 هم بهره می‌برد و شیشه‌ی محافظ صفحه‌ی آن را هم شیائومی با همکاری کورنینگ تولید کرده؛ شیشه‌ای که شیلد گلس نام دارد و به ادعای شرکت، مقاومت آن فوق‌العاده است.

کیت عکاسی شیائومی 14 اولترا

اما نقطه عطف ماجرا، کیت عکاسی گوشی شیائومی 14 اولترا است. شیائومی برای این گوشی یک کیت جداگانه لوازم عکاسی آماده کرده و با قیمت جداگانه به فروش می‌رساند. این کیت شامل یک کیس مشکی یا سفید بسیار جذاب، یک نگهدارنده‌ی عکاسی، دو رینگ دکوری برای ماژول دوربین و یک رینگ دیگر برای لنزهای فیلتر 67 میلی‌متری استاندارد. یک کلید هم روی آن‌ها قرار دارد تا بتوانید به راحتی از روی دوربین جدایشان کنید.

پرچم‌دار شیائومی را حتی بدون آن نگهدارنده هم می‌توان با کیس جذابش استفاده کرد. اما یک حفره روی کیس وجود دارد که نگهدارنده از آن طریق به آن متصل می‌شود. نگهدارنده به صورت مجزا یک باتری 1500 میلی‌آمپر ساعتی و یک پورت USB-C دارد تا بتواند به مصرف شارژ گوشی کمک کند. در صورت اتمام شارژ و در زمان‌های اضطراری، می‌توان بدون جداکردن آن از گوشی، شارژش کرد.

این کیت در مقایسه با قبل امکانات جذاب‌تری دارد. از جمله این امکانات می‌توان به شاتر دو مرحله‌ای با حس فوق‌العاده هنگام کلیک، کلید زوم، کلید نوردهی و تنظیم دیافراگم دوربین اصلی و یک کلید قرمز برای ضبط ویدیو. این کیت 200 یورو قیمت دارد و به قیمت نجومی گوشی اضافه می‌شود. البته کسانی باید این کیت را تهیه کنند که به عکاسی و فیلمبرداری اهمیت می‌دهند.

نمایشگر گوشی شیائومی 14 اولترا

شیائومی در بخش نمایشگر، برای نماینده‌ی خود هرآنچه در چنته داشت رو کرد. در این محصول یک پنل 6.73 اینچی OLED را شاهد هستیم که وضوحش به 1440 × 3200 پیکسل می‌رسد. همچنین رفرش‌ریت آن هم بسته به نوع محتوا، از بین 1 تا 120 هرتز متغیر است. عمق رنگ 12 بیتی و پشتیبانی از استانداردهای دالبی ویژن و +HDR10  نشان می‌دهد گوشی شیائومی 14 اولترا در نمایش محتوا کیفیت رنگ و دقت بی‌نظیری دارد.

بیشینه‌ی روشنایی این گوشی در حالت دستی و خودکار به ترتیب به 710 و 1281 نیت می‌رسد. اگرچه این میزان، شیائومی 14 اولترا را پشت سر گوشی‌هایی نظیر گلکسی S24 اولترا با روشنایی 755 و 1447 نیت و آیفون 15 پرو مکس با روشنایی 846 و 1787 نیت قرار می‌دهد اما با این حال، برای استفاده زیر نور خورشید، نباید نگران چیزی باشید.

از لحاظ کنترل رفرش‌ریت هم شما اکثر اوقات در کمترین حالت، 10 هرتز دریافت می‌کنید اما گاهی اوقات این میزان به 1 هرتز هم می‌رسد. جایی که اصلا با گوشی کاری انجام ندهید و تصویر ثابتی به نمایش گذاشته شود، رفرش‌ریت به 1 هرتز می‌رسد.

طول عمر باتری و سرعت شارژر گوشی شیائومی 14 اولترا

نسخه‌ی جهانی شیائومی 14 اولترا متأسفانه از یک باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد. می‌گوییم متأسفانه چون مدل چینی، از باتری 5300 میلی‌آمپر ساعتی برخوردار است. با این حال این باتری در مقایسه با آنچه که در 13 اولترا شاهد هستیم تغییری نکرده و طول عمر آن هم آنقدرها زیاد نیست.

  • تماس: 28 ساعت و 25 دقیقه
  • وب‌گردی: 11 ساعت و 03 دقیقه
  • تماشای ویدیو: 13 ساعت و 05 دقیقه
  • بازی: 6 ساعت و 36 دقیقه
  • امتیاز کلی: 11 ساعت و 25 دقیقه

با این امتیازها، گوشی شیائومی 14 اولترا جز در بخش بازی، در سایر بخش‌ها عملکرد امیدوارکننده‌ای داشته و این یعنی می‌تواند در طول یک روز، انرژی لازم را برای شما فراهم کند.

اگرچه عملکرد این گوشی خوب بوده اما در مقایسه با پرچم‌دارانی نظیر گلکسی S24 اولترا و آیفون 15 پرو مکس، امتیاز کمتری کسب کرده است. آیفون 15 پرو مکس مثلا در بخش وب‌گردی، پخش ویدیو و بازی، حداقل 3 ساعت و حداکثر 9 ساعت بهتر بوده و گلکسی S24 اولترا هم در تمامی بخش‌ها، حداقل 5 دقیقه و حداکثر 7 ساعت بهتر ظاهر شد.

اما از لحاظ سرعت شارژر، هیچ یک از گوشی‌های سامسونگ و اپل حتی نزدیک به شیائومی 14 اولترا هم نمی‌شوند. این گوشی از یک شارژر 90 واتی درون جعبه بهره می‌برد که در مدت زمان فقط 15 دقیقه قادر است شارژ گوشی را به 52٪ برساند. همچنین در مدت زمان 30 دقیقه، شارژ گوشی با استفاده از این شارژر به 93٪ می‌رسد. برای پر شدن آن 7٪ باقی‌مانده هم باید 4 دقیقه‌ی دیگر منتظر بمانید تا بدین ترتیب شارژ شدن کامل این دستگاه 34 دقیقه طول بکشد.

اسپیکر گوشی شیائومی 14 اولترا

از لحاظ بلندی صدای اسپیکر، شیائومی 14 اولترا از نسل قبل خود بهتر عمل کرده اما ضعیف‌تر از S24 اولترا و آیفون 15 پرو مکس است. اما از لحاظ کیفیت صدا، وضعیت بسیار خوبی دارد و می‌تواند صداها را با کیفیت بسیار جذابی به گوشتان برساند. بیس صدا کافی است، وضوح صدا بالاست و مشکل خاصی در شدت بالا و پایین مشاهده نخواهید کرد. اما به صورت کلی، گلکسی S24 اولترا و آیفون 15 پرو مکس گوشی‌های جذاب‌تری از این حیث هستند.

نرم‌افزار و سخت‌افزار گوشی شیائومی 14 اولترا

در شیائومی 14 اولترا HyperOS به صورت پیش‌فرض به عنوان رابط کاربری نصب شده است. اندروید 14 را هم با کلی امکانات در این گوشی شاهد هستیم. از آن جایی هم که شیائومی تا 4 سال از این محصول پشتیبانی می‌کند، در نتیجه قرار است کلی امکانات جدید و جذاب دیگر را هم با آن دریافت کنید.

در بخش سخت‌افزار،‌ اسنپدراگون 8 نسل 3 را به عنوان قلب تپنده شاهد هستیم. پردازنده‌ای فوق‌العاده قدرتمند که در گوشی‌هایی نظیر گلکسی S24 اولترا هم ایفای نقش می‌کند. این تراشه‌ی 4 نانومتری، از 8 هسته بهره می‌برد که در جدول مشخصات فنی، به نوع و فرکانس تمام آن‌ها اشاره کردیم.

صرفا جهت یادآوری باید بگوییم این تراشه حالا 5 هسته‌ی بزرگ دارد و در نتیجه از 2 هسته‌ی کوچک بهره می‌برد. بدین ترتیب شما عملکرد بسیار قدرتمندتری را در انجام کارهای سنگین از آن شاهد خواهید بود. همچنین وجود 16 گیگابایت رم از نوع LPDDR5X و 1 ترابایت حافظه از نوع UFS 4.0 کمک می‌کند تا شما بالاترین سرعت و کیفیت را در جابجایی اطلاعات، باز کردن برنامه‌ها، بارگذاری فایل‌ها و… شاهد باشید.

  • گیک‌بنچ 6 تک هسته‌ای: 2297
  • گیک‌بنچ 6 چند هسته‌ای: 7060
  • AnTuTu 10: امتیاز 2014262
  • Wild Life (1440p): امتیاز 17244
  • Wild Life Extreme (2160p): امتیاز 4977
  • Solar Bay (1440p): امتیاز 8413
  • پایداری پردازشی در حالت عادی بعد از 1 ساعت تست پرفشار: 80٪
  • پایداری گرافیکی در حالت عادی بعد از 20 دقیقه: 68.8٪
  • دما: 26 تا 51 درجه
  • پایداری پردازشی در حالت Performance mode: امتیاز 86٪
  • پایداری گرافیکی در حالت Performance mode: امتیاز 68.2٪
  • دما در حالت Performance mode: تقریبا 24 تا 52 درجه

دوربین شیائومی 14 اولترا

اما می‌رسیم به جذاب‌ترین بخش ماجرا یعنی دوربین. از آن جایی که قرار به مقایسه‌ی این گوشی نیست، در نتیجه قرار دادن نمونه تصاویر ثبت شده خیلی فایده‌ای نخواهد داشت. در صورت تمایل می‌توانید سری به این وب‌سایت زده و تصاویر را با کیفیت اصلی مشاهده کنید.

اما آنچه که قرار است توضیح دهیم، نتیجه‌ی بررسی دوربین‌های شیائومی 14 اولتراست. بزرگ‌ترین پیشرفت این گوشی قابلیت فوکوس نزدیک در دو دوربین تله‌فوتو است. دوربین زوم 3.2 مگاپیکسلی حالا می‌تواند در فاصله‌ی 10 سانتی‌متری هم روی سوژه‌ها فوکوس کند. نمونه‌ی پریسکوپی 5 برابری هم از فاصله‌ی 30 سانتی‌متری روی سوژه فوکوس می‌کند. همچنین دوربین زوم 5 برابری، حالا روشن‌تر شده است.

دوربین اصلی هم حالا از IMX989 به LYT-900 تغییر پیدا کرده و بسیار روشن‌تر شده است. همچنین دیافراگم آن را هم می‌توان تا f/4.0 تغییر داد که البته در 13 اولترا هم شاهد آن هستیم. البته تنظیم دیافراگم در حالت پرو فعال است. در حالت عادی شما چهار حالت کاملا باز f/1.63، بسیار کم f/4.0 و متوسط f/2.0 و f/2.8 را شاهد خواهید بود.

کیفیت عکاسی در نور روز

در نور روز، عملکرد شیائومی 14 اولترا حیرت‌انگیز است. هر چیزی که بخواهید در آن وجود دارد. از طبیعی بودن رنگ‌ها گرفته تا جزئیات زیاد و نویز ناچیز. پرتره‌ها بی‌نقص هستند، تصاویر در زوم 2 برابری دیجیتال کیفیت خود را از دست نمی‌دهند، در حالت پرتره 2 برابری هم کیفیت بسیار خوبی را شاهد خواهید بود. در زوم 3.2 برابری با دوربین تله‌فوتو هم وضعیت بسیار بهتر از قبل شده است. هیچ ضعفی نمی‌توان به این دوربین وارد کرد؛ حتی در عکاسی از فواصل نزدیک.

درباره‌ی دوربین زوم 5 برابری هم دقیقا می‌توان همین حرف‌ها را زد. تصاویر در نور روز عالی هستند و در فواصل نزدیک هم هیچ ضعف خاصی ندارند. حتی در عکاسی پرتره هم عملکرد این دوربین بدون نقص است و شما را راضی نگه می‌دارند. در میزان زوم 10 برابری، شما تصاویری دریافت می‌کنید که از گلکسی S24 اولترا هم بهتر است. پس اصلا شیائومی 14 اولترا را دست کم نگیرید.

دوربین فوق عریض 50 مگاپیکسلی شیائومی 14 اولترا هم در مقایسه با رقبا، تصاویری با جزئیات عالی در نور روز ثبت می‌کند و گستره‌ی دینامیکی فوق‌العاده‌ای دارد. در مقایسه با گوشی‌های دیگر، کیفیت تصاویر فوق عریض این گوشی را بیشتر می‌پسندیم.

عملکرد دور از انتظار دوربین سلفی

اما هرچقدر چهار دوربین پنل پشتی، شیائومی 14 اولترا را سربلند کردند، دوربین سلفی آن را سرشکسته کرده است. این دوربین عملکرد بدی ندارد. اما وقتی درباره‌ی یک پرچم‌دار صحبت می‌کنیم نباید چنین تعریفی را به زیان بیاوریم. عدم بهره‌مندی از فوکوس خودکار را هم باید یکی از دلایلی در نظر بگیریم که چرا این دوربین را دوست نداریم.

از لحاظ عکاسی در شب، لرزشگیر اپتیکال، لرزشگیر عالی دوربین فوق عریض و فیلمبرداری هم عملکرد فوق‌العاده‌ای را از این گوشی شاهد هستیم. شما می‌توانید وارد این وب‌سایت شده و نمونه تصاویر و ویدیوهای ثبت شده توسط این گوشی را با کیفیت بسیار بالا مشاهده کنید.

نتیجه؛ آیا شیائومی 14 اولترا ارزش خرید دارد؟

برچسب قیمتی 1500 یورویی شاید یکی از اصلی‌ترین دلایلی باشد که چرا این پرچم‌دار قدرتمند ارزش خرید ندارد. در غیر این صورت، در تمام بخش‌های دیگر با یک پرچم‌دار تمام عیار طرف هستیم که حتی اگر دوربین‌های قدرتمندی هم نداشت، باز هم یک گوشی همه‌فن حریف به حساب می‌آمد.

شیائومی 14 اولترا را بخرید به خاطر؛

  • کیفیت ساخت مثال‌زدنی
  • طراحی زیبا و جذاب
  • عملکرد فوق‌العاده در عکاسی و فیلمبرداری
  • قدرت سخت‌افزاری بالا و پایداری عالی زیر فشار سنگین
  • دارای پکیج دوربین
  • عرضه به همراه شارژر 90 واتی سریع و قاب محافظ

گوشی شیائومی 14 اولترا را نخرید به خاطر؛

  •  قیمت بسیار بالا و غیر قابل توجیه
  • عملکرد ضعیف دوربین سلفی
  • باتری دور از انتظار

نظر شما چیست؟ آیا گوشی شیائومی 14 اولترا با این قیمت ارزش خرید دارد؟



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments