آیا باتری لپ تاپ هم منفجر میشود
کمتر پیش آمده که درباره انفجار باتری لپ تاپ چیزی شنیده یا دیده باشیم، اما گوشیهای موبایل معمولا با این مشکلات بیشتر روبهرو میشوند. با اینحال باتری کامپیوترها نیز قابلیت ترکیدن دارند.
حدود دو دهه گذشته، تغییر قابل توجهی در زمینه عرضه دستگاههای باتریدار ایجاد شده است. این روزها، به ندرت اتفاق میافتد که دستگاهی مانند کنسولهای بازی دستی، مانند گذشته به باتریهای یکبار مصرف سنتی نیاز داشته باشد. هر چیزی که به قدرت قابل توجهی نیاز دارد، مانند گوشیهای هوشمند یا کنسولهای بازی دستی، از باتریهای لیتیوم یونی قابل شارژ استفاده میکند، معمولاً در قالبی اختصاصی و اغلب بدون اینکه به طور رسمی قابل سرویسدهی توسط کاربر باشد.
همانطور که معمولا روی جعبه هشدارهای در رابطه با باتری وجود دارد، هر زمان که بستهای حاوی دستگاهی با باتری لیتیوم یونی خریداری میکنید، ظرافت خاصی در تولید آنها صورت گرفته و بنابراین باید به دستورالعملها دقت کنید تا با مشکلاتی مثل انفجار و ترکیدن باتری دستوپنجه نرم نکنید. برای برخی از این دستگاهها، نوسانات دما میتواند یک مشکل مهم باشد.
اگرچه پذیرش گسترده USB Type-C به عنوان یک استاندارد شارژ در فضای محاسباتی و فراتر از آن، بسیاری از نگرانیها را در مورد مناسب بودن شارژرها از بین برده است، باتریها همچنان میتوانند بیش از حد شارژ شوند. خوشبختانه این امر در حال حاضر بعید است زیرا اکثر دستگاهها دارای مدارهای حفاظتی ضد شارژ بیش از حد هستند.
اما استفاده نادرست از این دستگاهها میتواند باعث تورم قابل مشاهده باتری شود، بهطوریکه شبیه پمپ لاستیک باد شده بهنظر برسد. قابل درک است که با توجه به تمام سلب مسئولیتهایی که در مورد باتریهای لیتیوم یونی با آن مواجه هستیم، این میتواند یک وضعیت نگران کننده باشد، بنابراین بیایید به میزان خطرناک بودن و نحوه جلوگیری از انفجار باتری بپردازیم.
در پاسخ به این سوال که آیا لپتاپها هم منفجر میشوند، باید بگوییم که وقتی جریان اضافی باعث تجمع گاز و گرما شود، باتریها متورم میشوند. اگر باتری متورم، سوراخ شود، میتواند باعث انفجار شود. اگر باتری لپتاپتان متورم شده، باید در اسرع وقت آن را خاموش کنید. همچنین باید از هر منبع برق خارجی جدا شود. مهم نیست که دستگاه هنوز کارایی داشته باشد، زیرا در واقع یک بمب ساعتی در کنارتان است.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که باتری متورم شده را با دقت در یک کیسه ضد آتش و دود لیتیوم یون مخصوص قرار دهید، اگر از این مدل کیسهها در دسترستان نیست، لپتاپ را بلافاصله در مکانی خشک و خنک خارج از منزل قرار دهید. اجسام قابل اشتعال یا احتراق مثل باتری را در سطل زباله معمولی قرار ندهید، این دستگاهها باید به جایی منتقل شوند که امکان بازیافت باتری وجود دارد.
به خاطر داشته باشید که این امکان وجود دارد باتری متورم شده را در یک دستگاه کاملا سالم و باز نشده نیز مشاهده کنید. گاهی صفحه لمسی گوشی شروع به ورم کردن میکند یا ترکهایی روی دستگاه ایجاد میشود که اگر این اتفاقات نیفتد مشکلی پیش نمیآید و دستگاه آسیب فیزیکی ندیده است.
اگر این اتفاق افتاد، بلافاصله دستگاه را خاموش کنید و آن را به تعمیرکار بسپارید. باتری متورم شده قابل تعمیر نیست، فقط با احتیاط آن را جدا کرده و تعویض کنید. اگر خودتان کار تعویض باتری متورم را انجام میدهید، باید یک کپسول آتشنشانی با فوم آماده داشته باشید که در صورت انفجار، بتوانید از عواقب بعدی جلوگیری کنید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید