گوشی های چینی

چرا گوشی های چینی از سایر برندهای دنیا ارزان‌تر هستند؟

چطور چین توانست جایگاه خوبی در بازار گوشی‌های هوشمند به خود اختصاص دهد

1%
  • 0/10
چرا گوشی های چینی از سایر برندهای دنیا ارزان‌تر هستند؟ ۰ ۰۶ شهریور ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

گوشی های اندرویدی چینی با قیمت پایین‌تری و البته مشخصات و ویژگی‌های پیشرفته ارائه می‌شوند. اما چگونه؟ در این مقاله به علت ارزان‌تر بودن این گوشی‌ها در بازار دنیا می‌پردازیم.

گوشی های چینی ارزان

وقتی به خرید یک گوشی هوشمند جدید فکر می‌کنید، در ابتدا نام دو برند بزرگ دنیا به ذهن‌تان می‌رسد؛ سامسونگ و اپل. این دو غول فناوری، رقیبان تجاری قدیمی هستند که به دلیل ایجاد محصولات و خدمات فوق العاده در زمینه نوآوری در فناوری شناخته شده‌اند.

اما با ورود برندهای جدید چینی به عرصه فناوری، رقابت افزایش یافت؛ با بروز چالش‌ها، فرصت‌ها و نگرانی‌های جدید. در اینجا حقیقت پشت ظهور ناگهانی برندهای چینی وجود دارد و چرا باید به آن اهمیت دهید.

امپراتوری شرکت هلدینگ BBK در چین

بدون شک اگر در آسیا زندگی می‌کنید احتمالا نام برندهای وان پلاس (OnePlus)، اوپو (Oppo)، ویوو (Vivo) و ریل‌می (Realme) را شنیده‌اید. همه این مارک‌های نوظهور زیرمجموعه شرکت هلدینگ چینی BBK Electronics مستقر در دانگوان هستند که توسط Duan Yongping تأسیس شده است.

این شرکت چند ملیتی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ به بزرگترین تولید کننده گوشی‌های هوشمند جهان تبدیل شد و حتی از شناخته شده‌ترین غول‌های فناوری نیز پیشی گرفت.

 

گوشی های چینی

BBK ممکن است یک نام شناخته شده در سطح جهانی نباشد، اما مارک‌های زیرمجموعه آن قلمرو خود را در دنیای فناوری مشخص کرده و به سرعت در حال پیشروی هستند. در واقع آنقدر سریع که برندهای فرعی این شرکت‌ها نیز در حال تبدیل شدن به شرکت‌های مستقل، مجزا و کامل هستند.

به عنوان مثال، ریل‌می یک برند فرعی از اوپو است و iQOO یک برند فرعی از مجموعه ویوو هستند که در مسیر مستقل شدن قرار دارند. شاید به نظر برسد که این شرکت‌ها خیلی ربطی به هم ندارند و به شکل مستقل فعالیت می‌کنند، اما آنها به شکل بسیار جدی با یکدیگر ارتباط دارند و همکاری می‌کنند و ایده‌ها، تخصص و استراتژی‌شان را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند.

نبوغ سازندگان تلفن چینی

وقتی به تصویر بزرگ برندهای چینی نگاه می‌کنید، متوجه نبوغ پشت این سازندگان تلفن چینی می‌شوید. هرچه برندها و مارک‌‌های فرعی در بازار بیشتر با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و منابع و تخصص خود را به اشتراک می‌گذارند، جلوگیری از ضرر آسان‌تر است. این امر به این دلیل است که ضربه‌ای که به یک برند وارد شده می‌تواند توسط دیگران خنثی شود و این اثر را پراکنده می‌کند.

این شاید یکی از بزرگترین دلایل موفقیت شرکت هلدینگ BBK باشد. با نگاهی دقیق‌تر به آمار سهم بازار جهانی گوشی‌های هوشمند در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۱ می‌توان به این حقیقت پی برد.

سهم بازار سه تا از زیرمجموعه‌های BBK (اوپو، ویوو و ریل‌می) بالغ بر ۲۵ درصد است؛ غول‌هایی مانند سامسونگ با ۲۲ درصد، اپل با ۱۷ درصد و رقیب نزدیک آن شیائومی که یک برند چینی است، ۱۴ درصد از بازار جهانی را در دست دارند. البته فراموش نکنید که ما سهم بازار وان پلاس را به معادله اضافه نکرده‌ایم و هنوز BBK بزرگترین تولید کننده گوشی‌های هوشمند در جهان است.

شیائومی و BBK در مورد نفوذ به بازار دقیقا از یک استراتژی پیروی می‌کنند: «تقسیم و فتح کنید». همین امر در مورد برندهای زیرمجموعه شیائومی مانند Mi ، POCO ، Redmi و نام تجاری متعلق به آن بلک شارک (Black Shark) مشهود است که هدف آنها خدمت به مخاطبانشان و هدفی خاص است.

برندهای BBK ، اوپو و ویوو به عنوان مارک‌های نوآورانه شناخته می‌شوند؛ یعنی آنهایی که در زمینه تحقیق و توسعه سرمایه گذاری می‌کنند و فناوری‌های جدیدی ارائه می‌دهند.

اما شرکت وان‌پلاس قرار است تجربه‌ای برتر از گوشی‌های هوشمند را با قیمت‌های رقابتی ارایه دهد و Realme به عنوان یک مارک مقرون به صرفه برای خریداران با قیمت مناسب شناخته می‌شود.

چگونه برندهای چینی با غول‌های فناوری دنیا رقابت می‌کنند

تقریبا همه برندهای چینی یک هدف خاص را مدنظر قرار می‌دهند؛ فروش در حجم زیاد با قیمت مناسب برای ایجاد اقتدار.

برندهای چینی

در این هدف سه عنصر کلیدی باید مورد توجه قرار گیرد: مخاطبان،‌ استراتژی و پیام

مخاطبان

خریدار امروز دانش کافی دارد. آنها ابزار و دانش مورد نیاز برای استفاده بیشتر از پول خود را دارند. به نظر می‌رسد این روند در بازار فوق رقابتی آسیا با تقاضای بسیار کشسان خود بسیار برجسته‌تر است.

تقاضای فوق العاده به این معناست که تغییر قیمت در یک محصول تأثیر زیادی بر میزان درخواست و تقاضا و در نهایت فروش محصول دارد. برندهای چینی با کاهش قیمت‌های خود از این پدیده استفاده می‌کنند تا به محض ورود به بازار جدید رقابت محلی را از بین می‌برند.

استراتژی

از آنجا که آسیا دارای جمعیت عظیمی متشکل از چین و هند است، برندها این مزیت را دارند که با اعداد و ارقام بازی کنند. اگر این بدان معناست که دستگاه‌ها به مقدار زیاد به فروش می‌رسند، آنها می‌توانند دستگاه‌های خود را با سود کمتر بفروشند.

برای مارک‌های مقرون به صرفه مانند Redmi و Realme ، هدف سود بردن از سخت افزار نیست، در عوض از تبلیغات داخلی خود و برنامه‌های از پیش نصب شده bloatware سود می‌برند.

بنابراین راه منطقی برای دستیابی به این هدف این است که گوشی‌های‌‌شان را تا حد ممکن با استفاده از تنوع زیاد به بازار عرضه کنند و نیز بتوانند برای تبلیغ این گوشی‌ها را به دست افراد مشهور دهند تا مردم این موضوع را ببینند.

پیام

یکی از بزرگترین مزایای داشتن چندین برند فرعی این است که می‌توان از هر یک برای ایجاد، بازاریابی و بهره برداری از یک تصویر منحصر به فرد نام تجاری استفاده کرد. برای مثال، OnePlus را در نظر بگیریم؛ هنگامی که برای اولین بار شروع به کار کرد، خود را به عنوان یک برند مشتاق با شعارهای جذاب مانند “Never Settle” و “Flagship Killer” قرار داد.

این شرکت به بازخورد گوش داد و بر اساس آن تغییراتی در محصولات خود ایجاد کرد؛ همه این‌ها در حالی که تجربه‌ای برتر از گوشی‌های هوشمند را با قیمت عالی ارائه می‌دهد.

اکنون هفت سال بعد از شروع به کار، وان پلاس خود گوشی‌های پرچمدار می‌سازد. هر چند که به نظر کنایه آمیز می‌آید. نکته این است که برندهای چینی تمرکز بیشتری بر جامعه و مشتری محور دارند؛ یعنی یک استراتژی درخشان برای بازار بالقوه آسیا.

آیا از برندها و گوشی های چینی خرید می‌کنید؟

برندهای چینی ممکن است اولین انتخاب همه نباشند، به خصوص اگر در ایالات متحده زندگی می‌کنید. اما در بازار رو به رشدی مانند هند، آنها قلمرو خود را به سرعت مشخص می‌کنند، تا آنجا که آنها مارک‌های بین المللی را کنار می‌گذارند و رقابت محلی را کاملا از بین برده‌اند.

اما این گوشی‌های هوشمند با ارزش و قیمت بالا هزینه‌ای در بر دارند. اگر شما صاحب یک گوشی هوشمند چینی هستید، به ویژه یک گوشی مقرون به صرفه، مجبور نیستید تبلیغات داخلی نرم افزاری که برخی از آنها را نمی‌توانید غیرفعال کنید و حافظه را می‌خورند، تحمل کنید.

البته باید به این نکته هم توجه کنید که نگرانی فزاینده‌ای در صنعت فناوری دنیا درباره جاسوسی برندهای چینی از کاربران وجود دارد، همانطور که درگیری ایالات متحده و چین باعث ممنوعیت فروش محصولات هواوی شد.

با همه‌ی این‌ها همین برندهای چینی به تمام دنیا نفوذ کرده‌اند و بازارهای در حال توسعه را هدف قرار داده‌اند. بازار کشورمان ایران هم یکی از همین بازارهاست که شیائومی توانسته جایگاه خوبی را به خود اختصاص دهد و در  رده‌ی بالاتری از سایر برندها قرار گیرد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments