گذرنامه الکترونیکی یا روادید بیومتریک چیست
چطور گذرنامه الکترنیکی بگیریم

گذرنامه الکترونیکی یا روادید بیومتریک برای نخستین بار در سال ۲۰۰۵ معرفی شد و هماکنون در بیش از ۱۰۰ کشور، از جمله ایالات متحده، بریتانیا، کانادا، آلمان و بسیاری دیگر، مورد استفاده قرار میگیرد.
گذرنامه الکترونیکی از نظر ظاهری مشابه گذرنامه سنتی است، با این تفاوت که در جلد آن یک تراشه الکترونیکی تعبیه شده است. این تراشه حاوی اطلاعاتی همچون نام دارنده گذرنامه، تاریخ تولد، جنسیت، تاریخ صدور و انقضا و همچنین تصویر دیجیتالی فرد است. به بیان ساده، تمام اطلاعات مندرج در صفحه مشخصات فردی گذرنامه، در قالب دیجیتال در این تراشه ذخیره شده است.
وجود این تراشه مزایای متعددی به همراه دارد؛ از جمله، امنیت و قابلیت اطمینان بالای گذرنامه. همچنین، ویژگیهای امنیتی تعبیهشده در تراشه، از دسترسی غیرمجاز به دادهها جلوگیری میکند و در نتیجه، خطر سرقت هویت وجود ندارد. علاوهبر این، دستکاری گذرنامههای الکترونیکی دشوار است که این امر احتمال تقلب را کاهش میدهد.
این گذرنامهها عبور از مرز را تسریع میکنند، زیرا دستگاهها میتوانند بهسرعت دادههای گذرنامه را اسکن کرده و با استفاده از فناوری تشخیص چهره، آن را با ظاهر فرد تطبیق دهند. اگر گذرنامه دارید اما مطمئن نیستید که مجهز به تراشه است، تشخیص آن بسیار ساده است.
چگونه یک گذرنامه الکترونیکی را شناسایی کنیم؟
استانداردهای گذرنامه الکترونیکی توسط کشورها تعیین نمیشود، بلکه سازمان بینالمللی هوانوردی غیرنظامی (ICAO) مسئولیت تعیین این معیارها را برعهده دارد. برای تشخیص گذرنامه الکترونیکی، کافی است به جلد رویی نگاه کنید. تمامی این گذرنامهها دارای نماد کوچکی شبیه به دوربین هستند که توسط ICAO تعریف شده است. هرچند تراشه فیزیکی درون جلد تعبیه شده، اما بهقدری کوچک است که برآمدگی خاصی حس نمیشود.
در ایالات متحده، تمام گذرنامههای صادرشده از اوت ۲۰۰۷ به بعد، الکترونیکی هستند. بهطور مشابه، بسیاری از کشورها سالهاست که این گذرنامهها را صادر میکنند. بنابراین، مگر اینکه گذرنامه شما بسیار قدیمی باشد، به احتمال زیاد یک گذرنامه الکترونیکی است. حتی اگر اینطور نباشد، گذرنامه شما تا تاریخ انقضای درجشده معتبر است و جای نگرانی وجود ندارد. با تمدید گذرنامه، یک گذرنامه الکترونیکی مجهز به تراشه دریافت خواهید کرد.
هنگام سفر به خارج از کشور، حتما بررسی کنید که مقصد موردنظر شما آیا گذرنامههای غیرالکترونیکی را میپذیرد یا خیر. برای مثال، اگر تبعه بریتانیا هستید و قصد سفر به ایالات متحده تحت برنامه معاف از ویزا (Visa Waiver Program) را دارید، برای ورود به این کشور حتما باید یکی از این گذرنامههای جدید را داشته باشید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید