برگزیده
📣 پخش زنده زولا هر روز ساعت 17 از آپارات
هاجیمه ایسایاما (Hajime Isayama)
1%
  • 0/10

حقایقی در مورد هاجیمه ایسایاما، سازنده انیمه Attack on Titan، که نمی دانستید!

ایسایاما از تجربیات خود در داستان اتک ان تایتان بهره گرفته است.

حقایقی در مورد هاجیمه ایسایاما، سازنده انیمه Attack on Titan، که نمی دانستید! ۳۳ ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ مقالات جانبی انیمه کپی لینک

هاجیمه ایسایاما (Hajime Isayama) فردی است که دنیای خوفناک حمله به تایتان / تایتان مهاجم (Attack on Titan) را خلق کرد. این انیمه، داستانی مسحور کننده در ژانر شونن است که در یاد طرفداران همواره باقی خواهد ماند.

انیمه تایتان مهاجم، داستانی تحول آفرین در ژانر شونن است که بدون شک اثری جاودانه در تاریخ انیمه خواهد گذاشت. این انیمه از همان ابتدای پخش، طرفداران بسیار زیادی را در سراسر جهان جذب کرد و اکنون به یک موفقیت بی سابقه در تمام دوران‌ها دست یافته است. داستان دلخراش این انیمه، روایت دنیایی است که تایتان‌ها به آن هجوم آورده‌اند. این داستان که از سال دوهزار و نه برای اولین بار به صورت مانگا منتشر شد، راه زیادی را طی کرد و در نهایت بر کل ژانر شونن این تاثیر را گذاشت تا داستان‌هایی با مضامینی جدی‌تر و مفهمومی‌تر را دنبال کنند و اینگونه به محبوبیت روز افزون انیمه در سراسر جهان کمک بزرگی کرد. باور این موضوع که این داستان با چنین فضای عظیمی، با همه آن ویژگی‌ها و چشم اندازهایی که دارد تنها توسط یک فرد خلق شده باشد کمی سخت است. این فرد هم کسی نیست جز هاجیمه ایسایاما. با وجود اینکه اتک آن تایتان اولین مجموعه سریالی هاجیمه ایسایاما است، اما بازهم این داستان به یکی از پرفروش‌ترین مجموعه‌های مانگا در تمام دوران‌ها تبدیل شده است. این مانگا یک اقتباس انیمه‌ای نیز دارد که محبوبیت آن حتی از نسخه اصلی هم فراتر رفته است. مانگای این مجموعه در سال دوهزار و بیست و یک به پایان رسید اما انیمه آن قرار است که در سال دوهزار و بیست و سه به پایان ‌رسد. بر طبق تریلر نهایی این انیمه، تاریخ اکران قسمت آخر در روز سیزدهم آبان ماه در قالب یک قسمت نود دقیقه‌ای خواهد بود. قسمت نهایی نیز مانند دیگر قسمت‌ها، زمان خوبی را برای طرفداران فراهم می‌کند تا بازهم بتوانند حقایقی را در مورد سازنده انیمه Attack on Titan که او را اینگونه جالب کرده است، کشف کنند.

مجله Shonen Jump از انتشار مانگای ایسایاما امتناع کرده بود.

این واقعیت بر کسی پوشیده نیست که مجله Weekly Shonen Jump مرکز محبوبترین مانگاهای تمام دوران‌ها در ژانر شونن است. این مجله، مانگاهای پرطرفداری همچون Dragon Ball و My Hero Academia را نیز منتشر کرده است. اتک ان تایتان استثنای نادری است که در صفحات بزرگترین مجله مانگاهای ژانر شونن یعنی Shonen Jump منتشر نشد. این مانگا برای اولین بار در یک مجله بسیار کوچکتر که با نام Kodansha’s Bessatsu Shonen Magazine شناخته شده است، انتشار یافت و توانست به چنین موفقیتی دست یابد. در ابتدا سازنده انیمه Attack on Titan، هاجیمه ایسایاما،  یک نسخه شصت و پنج صفحه‌ای را از این داستان در سال دوهزار و شش منتشر کرد.

با این حال، ناشر مجله Shonen Jump، داستان مانگای اتک ان تایتان را در خور این مجله بزرگ ندید و از ایسایاما خواست تا تغییرات قابل توجه‌ای در آن ایجاد کند تا بتواند کمی بهتر شود. در نهایت، این مجله از انتشار مانگای هاجیمه ایسایاما امتناع کرد و اتک ان تایتان توانست با انتشار در مجله Kodansha جایزه بزرگ سال دوهزار و شش که با نام Magazine Prix Fine Work شناخته شده است را به دست آورد.

میکاسا آکرمن اولین کارکتری بود که هاجیمه ایسایاما خلق کرد.

هاجیمه ایسایاما، سازنده انیمه Attack on TITAN، از منظر نیازهای محیطی که خلق کرده است، کارکترهای داستان را شخصیت پردازی می‌کند. اولین قهرمانی هم که او برای دنیایش به وجود آورد، نه قهرمان و شخصیت اصلی داستان، یعنی ارن یائگر (Eren Jaeger)، بلکه کارکتر میکاسا آکرمن (Mikasa Ackerman) بود.هاجیمه ایسایاما از همان ابتدا قصد داشت که طراحی شخصیت میکاسا آکرمن را بر روی پوستر این انیمه بگذارد. همه اینها علیرغم این واقعیت بود که میکاسا آکرمن بر خلاف قهرمانان زن دیگر انیمه‌ها، از شخصیتی جدی و مصمم برخوردار بود.

نکته جالب‌تر این بود که سازنده انیمه Attack on Titan، نام میکاسا آکرمن را از روی یک کشتی جنگی ژاپنی نامگذاری کرد زیرا معتقد بود که مجموعه‌ انیمه‌هایی که قهرمان‌های زن خود را اینگونه نامگذاری می‌کنند، مانند شخصیت ریتدوکو آکاگی (Ritduko Akagi) در انیمه نیان جنسیس اوانگلیون (Neon Genesis Evangelion) و کارکتر یوکی ناگاتو (Yuki Nagato) در انیمه ناپدید شدن هاروهی سوزومیا (The Melancholy of Haruhi Suzuyama)، همیشه به انیمه‌های موفقی تبدیل می‌شوند.

هاجیمه ایساما بسیار علاقه‌مند به سریال بازی تاج و تخت (Game of Thrones) است.

هاجیمه ایسایاما، بسیاری از رسانه‌ها را به عنوان الهام بخش داستان حمله به تایتان معرفی کرده است. او به این واقعیت اعتراف کرده است که از انواع گوناگون سرگرمی لذت می‌برد. اما با این حال، به دلیل مشارکت فعال ایسایاما در جامعه طرفداران سریال تلویزیونی بازی تاج و تخت (Game of Thrones)، بینندگان او را بیشتر به عنوان یکی از طرفداران بزرگ این سریال محبوب می‌شناسند. هاجیمه ایسایاما از سال دوهزار و شانزده پس از دیدن سریال بازی تاج و تخت، به هر نحوی علاقه‌اش را به این سریال نشان داده است. از پست کردن آثار هنری طرفداران بازی تاج و تخت در صفحه‌اش گرفته تا توصیه دیدن این سریال جذاب و دیدنی به خوانندگان خود.

با این حال، تعجب آور نیست که سازنده انیمه Attack on Titan به سریال دیگری با دنیایی وسیع و بی رحمانه، مضامین پیچیده سیاسی با ویژگی‌ها و چشم اندازهای بسیار زیاد و کارکترهای از نظر اخلاقی مبهم که نمیتوان گفت خوب‌اند یا بد، علاقه داشته باشد.

شخصیت مورد علاقه هاجیمه ایسایاما، کارکتر ژان کریستاین (Jean Kirstein) است.

در میان همه افراد قابل توجه و شخصیت‌های نقش اصلی انیمه تایتان مهاجم، هاجیمه ایسایاما همواره کارکتر ژان کریستاین، سرباز لشکر پیشرو صاف و ساده و عجول و بی پروا را به عنوان شخصیت مورد علاقه‌اش معرفی می‌کند. او این حقیقت را برای اولین بار در مصاحبه‌ای در سال دوهزار و دوازده با طرفداران خود در میان گذاشت. بر طبق گفته‌های هاجیمه ایسایا، ژان کریستاین در اصل به عنوان نماینده بشریت در داستان ظاهر می‌شود. او یک شخصیت متزلزل و نامطمئن از توانایی‌های خود است که از طریق آمون و خطا سعی می‌کند تا راه خود را پیدا کند و توانایی‌های خود را بیشتر بشناسد؛ و این ویژگی است که سازنده انیمه اتک ان تایتان بیشتر از هر چیز دیگری تحسین میکند.

برای مدت کوتاهی بین سال‌های دوهزار و هفده تا دوهزار و نوزده، در طول ساخت آرک‌های مارلی (Marely) و جنگ برای پارادیس (War for Paradis)، هاجیمه ایسایاما، کارکتر رایتر (Reiner) را به عنوان شخصیت مورد علاقه‌اش معرفی کرد اما در سال دوهزار و بیست و دو بازهم ژان به کارکتر مورد علاقه‌اش تبدیل شد.

هاجیمه ایسایاما نسبت به مهارت‌های هنری خود اطمینان نداشت.

صنعت مانگا یک زمینه بسیار رقابتی است که در پرتو هنرمندان با استعدادی همچون ماکوتو یوکیمورا (Makoto Yukimura) که مانگای حماسه وینلند  (Vinland Saga)را طراحی کرده است یا بویچی (Boichi)، طراح و مانگاکای DR. Stone ، بسیاری از مانگاکاهایی که سبک هنریشان به اندازه این هنرمندان بی عیب و نقص و تمیزی نیست، در طراحی‌هایشان احساس فشار و ناامنی می‌کنند. حمله به تایتان هم جزو مانگاهایی به شمار نمی‌رود که سبک هنری استادانه‌ای در آن به کار رفته باشد و خود هاجیمه ایسایاما نیز طراحی‌هایش را عجیب و غریب، ناهنجار و حتی زشت توصیف می‌کند.

اگرچه محبوبیت زیاد مانگای اتک ان تایتان به خوبی نشان می‌دهد که درصد زیادی از طرفداران، سبک هنری و طراحی‌های ایسایاما را دوست دارند اما او همچنان از خود و توانایی‌های طراحی‌اش به شدت انتقاد می‌کند. با این وجود، او در مصاحبه‌ای اشاره کرد که بهتر است یک سبک هنری به یادماندنی داشته باشم، حتی اگر قرار است بد ساخت و معیوب باشد. اینگونه آن سبک هنری می‌توان چشمگیر و دیدنی به نظر برسد.

هاجیمه ایسایاما به طور تصادفی کارکتر لیوای آکرمن (Levi Ackerman) را خلق کرد.

کارکتر کاپیتان لیوای آکرمن با اختلاف محبوب‌ترین کارکتر انیمه حمله به تایتان / تایتان مهاجم به شمار می‌رود. اما با این حال، هاجیمه ایسایاما هرگز قصد نداشت که او را به چنین شخصیت محبوبی تبدیل کند و در واقع ایده شخصیت او به طور تصادفی به ذهنش خطور کرد. طراحی شخصیت لیوای آکرمن نتیجه نقاشی و طرح‌هایی است که هاجیمه ایسایاما بدون هدف،  بدون طرح اولیه و بی جهت کشیده است.

سپس هاجیمه ایسایاما پس از دیدن کارکتر رورسچاچ (Rorschach) در فیلم واچ‌من (Watchman) تصمیم گرفت که آن شخصیت را با طراحی که از لیوای دارد ترکیب کند. ایسایاما پس از انکه لیوای آکرمن را خلق کرد می‌دانست که یکی از بهترین شخصیت‌ها را طراحی کرده است. همچنین او اظهار داشت که در لیوای به دنبال شخصیتی شبیه به Hiei در Yu Yu Hakusho بود که در میان طرفداران زن نیز محبوبیت زیادی داشته باشد.

شیفتگی هاجیمه ایسایاما با هیولاها به گذشته‌ برمی‌گردد.

 یکی از منحصر به فردترین و نمادین‌ترین ویژگی‌های انیمه اتک ان تایتان، هیولاهای ترسناک و عجیب و غریبش است؛ هیولاهایی که نام این اثر از آنها گرفته شده است. در ساخت طراحی‌های متنوع و گوناگون برای این هیولاهای ترسناک و مهیب، هاجیمه ایسایاما از فیلم‌های کلاسیک کایجو، مبارزان عضلانی MMA و حرکات نامنظم یک فرد مست که ایسایاما خود هنگام کار کردن در یک کافه اینترنتی با آن مواجه شده بود الهام گرفته است.

نکته جالب این است که هاجیمه ایسایاما از همان دوران کودکی به موجودات زشت و وحشتناک علاقه نشان داده بود و شیفتگی او به این نوع هیولاها به دوران گذشته باز میگردد. از همان کودکی او فیلم‌های Godzilla و Mothra را با شوق نگاه می‌کرد و با الهام از آنها خود چنین موجودات ترسناکی را نقاشی می‌کرد. این ترکیب از ترس و شگفتی که مردم نسبت به موجودات غول پیکر و عجیب و غریب احساس می‌کنند، هاجیمه ایسایاما را به نوشتن مانگایی درباره هیولاهای انسان خوار سوق داد.

رشد شخصیتی ارن یائگر با تاثیر از نسخه انیمه‌ای تایتان مهاجم صورت گرفت.

این واقعیت که شخصیت چند بعدی و بحث برانگیز کارکتر ارن یائگر از همان ابتدا به خوبی توسعه نیافته بود بسیار تعجب آور است. شخصیت ارن یائگر در ابتدا برای سازنده انیمه Attack on Titan کارکتری گیج کننده بود. هاجیمه ایسایاما برای مدت طولانی هیچ ایده‌ای نداشت که باید او را به کدام سمت بکشاند.

در نهایت، کارکتر انیمیشنی ارن یائگر و صدا پیشگی بی نظیر یوکی کاجی (Yuki Kaji) با استعداد به هاجیمه ایسایاما کمک کرد تا بتواند بهتر شخصیت ارن یائگر را درک کند و تصمیم بگیرد که چگونه باید ادامه راه او را پیش بگیرد. ضعف و ناامیدی که یوکی کاجی در صدای ارن یائگر ایجاد کرد به هاجیمه ایسایاما کمک کرد تا بتواند بهتر با او ارتبط برقرار کند و به این ترتیب رشد شخصیتی این کارکتر با تاثیر از نسخه انیمه‌ای داستان صورت گرفت.

هاجیمه ایسایاما از بحث و جدل پیرامون پایان‌بندی اتک ان تایتان آگاه است.

مانگای اتک ان تایتان در ماه آپریل سال دوهزار و بیست و یک به پایان رسید و به بیان ساده، نتیجه بحث برانگیز آن در میان طرفداران سر و صدا و غوغای زیادی ایجاد کرد. تغییر ناگهانی و بسیار ناامید کننده روندی که مانگا در پیش گرفته بود، بسیاری را به این باور رساند که هاجیمه ایسایاما پایان متفاوتی را برای داستان خود مجسم کرده بود.

پیش از همه اینها، هاجیمه ایسایاما اظهار داشته بود که نتیجه و پایان‌بندی بسیار ظامانه‌تری را برای داستان حمله به تایتان پیش بینی کرده بود اما در اولین سال‌های ساخت انیمه آن، او در مورد نحوه پایان یافتن داستان دچار شک شده بود و به طور قطعی نمیدانست که چگونه قرار است آن را به پایان برساند. در لحظه آخر، او احساس کرد که باید به کارکتر ارن یائگر ثبات قدم و عزم راسخی بدهد که نتیجه آن پایانی برای داستان شد که خود هاجیمه ایسایاما هم به این واقعیت اعتراف کرده است که میتوانست بسیار بهتر از این هم باشد.

هاجیمه ایسایاما از تجربه‌های شخصی خود در داستان حمله به تایتان الهام گرفت.

مانند بسیاری از سازندگان دیگر، هاجیمه ایسایاما نیز تکه‌های کوچکی از تجربیات شخصی خود را در آثارش قرار داده است. بر طبق گفته‌های ایسایاما، طراحی محیطی که اتفاقات این داستان در آن رخ می‌دهد، حتی قبل از طراحی شخصیت‌ها به ذهنش خطور کرده بود، که آنهم بر اساس زادگاه خود به نام اویاما (Oyama) که در استان اویتا (Oita) قرار دارد، طراحی شده بود.

هاجیمه ایسایاما که توسط کوه‌ها و درختان ترسناک احاطه شده بود، آرزوی فرار به دنیای ناشناخته و بزرگتر آن سوی دیوارها را در سر داشت. هاجیمه ایسایاما در دوران نوجوانی، به فردی تبدیل شده بود که از قضاوت شدن می‌ترسید و احساس آشفتگی می‌کرد. بنابراین ایده شخصیت‌های مشوش و نا آرامی که به هیولاهای غول پیکر تبدیل میشوند و از واقعیت رقت انگیز و ترسناک خود رهایی می‌یابند، به شدت در ذهن او طنین انداز شد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

33 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments