فیلم The Unholy

نقد فیلم The Unholy – نامقدس

ناموفق

1%
  • 0/10
نقد فیلم The Unholy – نامقدس ۳ ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ بررسی فیلم‌های خارجی کپی لینک

فیلم The Unholy یکی دیگر از فیلم‌های ژانر وحشت سال ۲۰۲۱ است که می‌خواسته ایده‌ای به نسبت جدیدی را در پسِ قاب‌های سینمایی‌اش به تصویر کشد اما فیلم‌ساز نه تنها در اجرای این ایده ناموفق عمل می‌کند، اشکالاتی نیز به این پروژه وارد است که می‌توان فیلم نامقدس را یکی از ناموفق‌ترین آثار ژانر وحشت در سال جاری دانست.

ایده و قصه‌ی فیلم The Unholy در نوع خودش جالب بوده و گویا برگرفته از رمانی به همین نام است. با این حال چنین فیلم به ظاهر ترسناکی، صرفا با داشتن یک طرح داستانی به نسبت نو توان رقابت با آثار هم‌ترازش را ندارد. ماجرا حول محور دختری کر و لال به اسم آلیس می‌چرخد که طی اتفاقی شفا یافته و قدرت تکلم و شنیداری‌اش را به دست می‌آورد. از سمتی دیگر فردی روزنامه‌نگار به اسم گِری فِن (که خود مسبب اتفاقات داستانی است) می‌خواهد سر از کارِ آلیس در بیاورد؛ چراکه به نظر می‌رسد کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه‌ای دیگر قرار دارد. رسما معمایی برای فِن ایجاد می‌شود که او تصمیم می‌گیرد برای حلش دست به هر اقدامی بزند؛ غافل از این‌که چه سرنوشتی برای‌اش در ادامه‌ی داستان رقم خواهد خورد.

فِن با بازی جفری دین مورگان، شخصیت‌پردازی به شدت ضعیفی دارد. از انگیزه‌ها، خط فکری و خیلی دیگر از فاکتورهای فِن بی‌اطلاع هستیم و این بی‌اطلاعی تا انتهای فیلم ادامه‌دار خواهد بود. فیلم نامقدس هر چه تلاش می‌کند به شخصیت‌ فن دل ببندیم، از این سمت ما توان برقراری ارتباط با این شخصیت را پیدا نمی‌کنیم چون شخصیتی شکل نمی‌گیرد. یکی از مهمترین دلایل برای ناموفق بودنِ فیلم‌نامه‌ی این پروژه در وجود شخصیت‌های دیگری است که چندان دخلی به اتفاقات اصلی داستان ندارند. کارگردان می‌توانست ضمنِ به حاشیه راندن برخی شخصیت‌های فرعی، جری فن را بیشتر جلوی دوربین نشان دهد. جدا از این مورد، فیلم از یک موضوع دیگر نیز به شدت رنج می‌برد: معمای به شدت قابل پیش‌بینی.

نقد فیلم the unholy
بازی خوب جفری دین مورگان، تنها عاملی که بیننده را به تماشای ادامه‌ی داستان تشویق می‌کند. البته مورگان خودش این مدل بازی می‌کند و مشخص است که از کارگردان خط نمی‌گیرد چه مدلی جلوی دوربین ظاهر شود

فیلم نامقدس در پرداختن به معمای داستان به شدت ناموفق ظاهر می‌شود. تدوینِ فیلم و آن سکانس آغازینِ داستان، یکی از اشتباهات تدوینگر و کارگردان است که کار را برای بیننده برای حل معما به شدت راحت می‌کند. مخاطب در حد همان سکانسِ اولیه متوجه خواهد شد که قضیه از چه قرار است و آن صدایِ درونِ گوش آلیس در واقع چه کسی (یا بهتر است بگوییم چه چیزی) می‌تواند باشد. این موضوع باعث می‌شود که ریتمِ روایت فیلم نه اهمیتی برای‌مان داشته باشد و نه حوصله‌مان بکشد تا قصه را دنبال کنیم. به این دلیل که می‌دانیم شخصیتِ اصلی داستان هر اندازه هم که مغزش معیوب باشد دیر یا زود پی به این وقایع ماورالطبیعه‌ی منفی پی می‌برد!

فیلم نامقدس برای بالای ۱۳ سال رده‌بندی شده و به همین علت صحنه‌های به شدت وحشتناکی که بخواهد شما را تا سر حد مرگ بترساند اصلا و ابدا در این پروژه وجود ندارد

فیلم نامقدس برای بالای ۱۳ سال رده‌بندی شده و به همین علت صحنه‌های به شدت وحشتناکی که بخواهد شما را تا سر حد مرگ بترساند اصلا و ابدا در این پروژه وجود ندارد. به طور کلی فیلم نامقدس اولویتش را می‌گذارد روی مقوله‌ای که آن را «چرایی» می‌نامیم. «چرایی» نیز در خدمتِ حل معما و به اصطلاح رازِ اسرارآمیزی است که در دنیای فیلم وجود دارد. مشکل اینجاست که بیننده از یک نقطه‌ی داستانی به بعد برای‌اش چندان اهمیت ندارد که چرا آن موجودِ خبیث، اتفاقات فیلم را رقم می‌زند. ضمن این‌که چراییِ اتفاقات برای بیننده بی‌اهمیت جلوه می‌کند، طرح داستانی تا انتهای فیلم نیز رسما لو می‌رود. دیگر چه چیزی می‌ماند به جز نگرانی درباره‌ی سرنوشت شخصیت‌های اصلی داستان یعنی فن و آلیس؟

پایان‌بندیِ فیلم تا حدی توانسته به این اثرِ کسل‌کننده‌ی به شدت ضعیف کمی هیجان تزریق کند. البته فیلم‌ساز بهای به نسبت زیادی را برای خلق فضا و جلوه‌های ویژه می‌پردازد. با این وجود بسترسازی برای تماشای اتفاقات پایان داستان کافی نیست. البته بخشی از این ضعف، به دلیل تدوینِ بد و چینش اشتباه سکانس‌های فیلم است. کمی پس و پیش کردنِ نمایش سکانس‌ها می‌توانست ضمنِ تزریق هیجان بیشتر، استرسی نیز به بیننده منتقل کند اما آنچه که مسلم است، فیلم نامقدس در این زمینه‌های اشاره شده با فضاحتِ هر چه تمام عملکردی از خود به جا می‌گذارد که کاملا فراموش‌شدنی است.

نقد فیلم the unholy
ضمن این‌که نورپردازی فیلم فاجعه است، چهره‌ی موجود ماورالطبیعه‌‌ی قصه هم اصلا ترسناک از آب در نیامده و بیشتر مضحک است تا ترسناک

در میانِ اتفاقات داستانی، هر از چند گاهی صحنه‌هایی را می‌بینیم که کارکردشان ظاهرا برای ترساندن بیننده تعریف شده. متاسفانه نه تنها یک اپسیلون حس وحشتی در مخاطب حتی برای یک ثانیه ایجاد نمی‌شود، بلکه رفته رفته این دسته از صحنه‌ها به شدت مضحک جلوه می‌کنند. این صحنه‌ها پتانسیل بسیار خوبی در خلق یک اتمسفر موهوم داشته‌اند، اما استفاده‌ی نادرست و چینشِ اشتباه آنها در لابه‌لای اتفاقات مهم داستانی موجب شده تا کارکردی نداشته باشند. تنها عاملی که شاید بتواند دلیلی باشد برای‌تان تا ماجرای فیلم را تا انتها تماشا کنید، بازی خوب جفری دین مورگان است که قبلا نظیر این ایفای نقش را در سریال سوپرنچرال (Supernatural) نیز دیده‌ایم. البته بیشتر مخاطب‌های فیلم نامقدس، این بازیگر را با بازی در نقش نیگان در سریال مردگان متحرک (The walking dead)‌ می‌شناسند.

فیلم The Unholy با درجه‌بندی سنی بالای ۱۳ سال حتی برای افراد زیر سیزده سال نیز مناسب نیست! یک اثر به شدت ناموفق در تمامی عرصه‌ها که ایده‌ی به شدت خوبی را به سطل زباله‌ی تاریخ سینمای ژانر وحشت پرتاب می‌کند. با اطمینان بالا می‌توان گفت که بازی به نسبت خوب جفری دین مورگان، تنها عاملی است که شاید رغبت کنید فیلم نامقدس را تا انتها تماشا کنید.


2 افتضاح
فیلم The Unholy با درجه‌بندی سنی بالای ۱۳ سال حتی برای افراد زیر سیزده سال نیز مناسب نیست! یک اثر به شدت ناموفق در تمامی عرصه‌ها که ایده‌ی به شدت خوبی را به سطل زباله‌ی تاریخ سینمای ژانر وحشت پرتاب می‌کند. با اطمینان بالا می‌توان گفت که بازی به نسبت خوب جفری دین مورگان، تنها عاملی است که شاید رغبت کنید فیلم نامقدس را تا انتها تماشا کنید.
  • ایفای نقش جفری دین مورگان
  • طرح داستانی به نسبت خوب
  • فیلم‌نامه‌ی به شدت ضعیف
  • قابل پیش‌بینی بودن تمامی اتفاقات
  • تدوین فاجعه
  • ناتوان در تشریح یک معما و ترساندن مخاطب حتی در چند لحظه

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

3 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments