بهترین ریمیک‌های تاریخ بازی

برترین ریمیک‌های تاریخ بازی‌های ویدیویی از دید سرگرمی

تجربه‌ی ماجراجویی‌های گذشته با تکنولوژی آینده

1%
  • 0/10
برترین ریمیک‌های تاریخ بازی‌های ویدیویی از دید سرگرمی ۰ ۱۴ مهر ۱۳۹۹ ترین‌ها (بازی) کپی لینک

در صنعت سینما و تلویزیون، همیشه شاهد بازسازی فیلم و سریال‌های مختلف هستیم. اما مفهوم بازسازی در دنیای بازی‌های ویدیویی تا حدودی با مدیوم‌های دیگر متفاوت است. بازی‌های ویدیویی به دلیل پیوند زیادی که با علم و تکنولوژی دارند، نسبت به سینما و تلویزیون بیشتر دستخوش تغییر می‌شوند و با گذر زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، شاهد تاثیرپذیری مستقیم این مدیوم از آنان هستیم. عصری که در حال سپری کردن آن هستیم، عصر ریمیک و ریمستر است. با توجه به پیشرفت بسیار زیاد بازی‌سازی در سال‌های اخیر، ریمیک و ریمستر کردن بازی‌های قدیمی اولین چیزی است که به ذهن استودیوهای بازی‌سازی می‌آید. تمام استودیوهایی که یک عنوان موفق در سال‌های بسیار دور داشتند، حداقل یک بار به فکر بازسازی آن عنوان افتادند یا خواهند افتاد. از کپکام (Capcom) و بازسازی سری بازی‌های Resident Evil گرفته تا یوبیسافت (Ubisoft) و بازسازی Prince of Persia، هر یک به نوعی در مسیر کمک گرفتن از آثار محبوب خود حرکت کردند.

تجربه‌ی بازی‌های قدیمی به خودی خود امری بسیار مشکل است. برای بازی کردن عنوانی که در سال‌های بسیار دور منتشر شده، باید نکات زیادی را مدنظر بگیریم که در اکثر اوقات نیز به مشکل خواهیم خورد؛ از یافتن پلتفرم گرفته تا گرافیک نه چندان جالب بازی‌های قدیمی، همیشه عواملی هستند که ما را از بازگشت به گذشته منصرف کنند.  از همین رو، بازسازی بازی‌های قدیمی می‌تواند بسیار شیوه‌ی جذاب و خوبی برای گیمرهای نسل جدید محسوب شود، البته در صورتی که استودیوی بازی‌سازی تنها به کسب سود از این عنوان فکر نکند و در عین پایبندی به اصولی که آن را در گذشته محبوب کرده، تجربه‌ی جدیدی به بازیکن عرضه کند. ریمیک کردن بازی‌های قدیمی توسط استودیوهای موفقی که یک دوران با آنان خاطره داشتیم، گاهی مانند Final Fantasy VII بسیار موفق می‌شود و گاهی مانند Destroy All Humans با شکست روبرو می‌شود. بسیاری از طرفداران بازی‌های ویدیویی در دنیا موافق بازسازی بازی‌‌های محبوب قدیمی هستند و بسیار دیگر بر این باورند که این شیوه‌ی جدید که توسط استودیوهای بزرگ در پیش گرفته شده، صرفا راهی برای فرار از ایده‌پردازی‌های جدید و خلق عناوین جدید است. منطقی است. اگر شما هم یک استودیوی معروف بازی‌سازی داشته باشید که در گذشته موفق به عرضه‌ی بازی محبوبی شده و پا به عصر ریمیک و ریمستر بگذارید، ترجیح می‌دهید از عنوان محبوب قدیمی خود استفاده کنید تا ریسک انتشار یک IP جدید را به جان بخرید.

به هر حال چه موافق بازسازی بازی‌های محبوب کودکیمان باشیم چه مخالف، قرار نیست روند جدید استودیوهای بزرگ متوقف شود و با پیشرفت تکنولوژی در گذر زمان، بیشتر و بیشتر شاهد ریمیک و ریمستر بازی‌های بزرگ خواهیم بود. مانند آنچه که در بازی Mafia: Definitive Edition دیدیم. ما نیز به همین مناسبت تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به معرفی ۱۰ ریمیک برتر بپردازیم. با بررسی برترین ریمیک‌های تاریخ بازی‌های ویدیویی از دید سرگرمی با ما همراه باشید.

۱۰. Legend of Zelda: Link’s Awakening

سال انتشار: ۲۰۱۹

توسعه‌دهنده: Grezzo – Nintendo Entertainment Planning & Development

ناشر: Nintendo

پلتفرم: Nintendo Switch

نینتندو همیشه در دمیدن روح تازه در آثار محبوب قدیمی خود مشهور بوده و به دفعات خود را در بازسازی بازی‌های موفق ثابت کرده است؛ مخصوصا اگر این بازسازی به Legend of Zelda، یکی از محبوب‌ترین فرنچایزهای تاریخ بازی‌های ویدیویی، متصل شود. بازی Legend of Zelda: Link’s Awakening که یکی از جذاب‌ترین ماجراجویی‌های زلدا است، آخرین ریمیک نینتندو از فرنچایز افسانه‌ی زلدا بوده که تا حد بسیار زیادی نیز موفق ظاهر شده است. این بازی در ابتدا در سال ۱۹۹۳ برای Nintendo Game Boy منتشر شد و پس از گذشت تقریبا سه دهه، ریمیک آن در سال ۲۰۱۹ برای کاربران نینتدو سوییچ عرضه شد. جالب است که بدانید Link’s Awakening پیش از انتشار برای نسل هشت بازی‌های ویدیویی، یک بار دیگر نیز در سال ۱۹۹۸ برای Nintendo Game Boy Color بازسازی شده بود که در آن زمان نیز موفق ظاهر شد.

Link’s Awakening ریمیک بی‌نقصی نیست و پس از انتشار آن، گزارش‌های زیادی مبنی بر وجود افت فریم و گلیچ‌های فراوان از سراسر دنیا به گوش رسید، اما جادوی نینتندو در به تصویر کشیدن ویژگی‌های بصری این ماجراجویی زلدا، ایرادات نه چندان زیاد بازی را به سایه می‌برد و با کمک فرمول قدیمی بازی‌های Legend of Zelda، موفق می‌شود تا تجربه‌ی ماندگاری برای طرفداران این فرنچایز محبوب رقم زند. گرافیک جذاب، موسیقی متن زیبا، گیم‌پلی روان و مکانیک‌های مدرن شده از آن دسته ویژگی‌هایی هستند که در نسخه‌ی ریمیک Link’s Awakening بیش از بقیه جلب توجه می‌کنند و خبر از تغییرات قابل توجه نسخه‌ی بازسازی می‌دهند. اگر از طرفداران سری بازی‌های Legend of Zelda هستید، خوشحال باشید، چرا که این فرنچایز محبوب در دستان نینتندویی قرار دارد که با استفاده از داستانی قدیمی، تجربه‌ی جدیدی برای شما رقم خواهد زد.

۹. Spyro Reignited Trilogy

سال انتشار: ۲۰۱۸

توسعه‌دهنده: Toys for Bob

ناشر: Activision

پلتفرم: PlayStation ۴ – Xbox One – Microsoft Windows – Nintendo Switch

استودیوی Toys for Bob که خود را برای انتشار چهارمین قسمت از سری بازی‌های Crash Bandicoot در پاییز سال جاری آماده می‌کند، کارنامه‌ی درخشانی در تولید و انتشار بازسازی عناوین محبوب قدیمی دارد. یکی از سری بازی‌های که بدست این استودیوی خوش‌نام بازسازی شده، سه‌گانه‌ی Spyro است که از سه بازی Spyro the Dragon و Ripto’s Rage و Year of the Dragon تشکیل شده است. سری جذابی که با پروتاگونیست دوست‌داشتنی خود در زمان انتشار طرفداران زیادی پیدا کرد و پس از تایید انتشار ریمیک این سه‌گانه، دل چندین میلیون طرفدار خود را شاد کرد.

زمانی که استودیوی Toys for Bob تصمیم گرفت تا جای خالی این بازی پلتفرمر را در نسل هشت کنسول‌های بازی پر کند، مکانیک قدیمی این سری را بهبود بخشید و گرافیک جذابی با استفاده از Unreal Engine ۴ به آن هدیه داد تا شاهد ریمیکی درخود این سه‌گانه‌ی محبوب باشیم. این بازی به صورت کامل با Unreal Engine ۴ بازسازی شده و Toys for Bob به خوبی برای هرکدام از بازی‌های این سه‌گانه وقت گذاشته تا بازسازی خوبی عرضه کند. این ریمیک یک نامه‌ی عاشقانه به طرفداران اژدهای بنفش محبوب این سری است.

۸. Black Mesa

سال انتشار: ۲۰۲۰

توسعه‌دهنده: Crowbar Collective

ناشر: Crowbar Collective

پلتفرم: Microsoft Windows – Linux

Black Mesa عجیب‌ترین و جالب‌ترین بازسازی تاریخ بازی‌های ویدیویی محسوب می‌شود. چرا؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید سفری به گذشته بزنیم تا یکی از محبوب‌ترین بازی‌های تاریخ را یادآوری کنیم. بعید است که از گیمرهای قدیمی باشید و تا کنون نامی از Half Life نشنیده باشید؛ فرنچایزی بسیار محبوب در سبک شوتر اول‌شخص که با امتیاز ۹۶ در وب‌سایت متاکریتیک از بهترین بازی‌های تاریخ محسوب می‌شود. Black Mesa نسخه‌ی ریمیک اولین قسمت سری بازی‌های Half Life است که در سال ۱۹۹۸ منتشر شده بود. اما چه نکته‌ی جالبی وجود دارد که این ریمیک را از دیگر ریمیک‌های صنعت بازی‌های ویدیویی متمایز خواهد کرد؟

Black Mesa در اصل یک مود رایگان برای بازی Half Life بود که ابتدا در سال ۲۰۱۲ توسط تعدادی از طرفداران ساخته و منتشر شده بود. اما پس از انتشار این مود رایگان، استودیوی Valve که خالق Half Life است، دستور داد تا توسعه‌دهندگان این مود، Black Mesa را برای تبدیل به یک نسخه‌ی ریمیک آماده کنند. در همین راستا، ۴۰ نفر از طرفداران Half Life که استودیوی Crowbar Collective را تاسیس کرده بودند، روند بازسازی Half Life را شروع کردند و در سال ۲۰۱۵ نسخه‌ی اولیه و در سال ۲۰۲۰ نسخه‌ی نهایی این ریمیک را تحت نظر استودیوی Valve به صورت رسمی منتشر کردند تا Black Mesa به یکی از زمان‌برترین بازسازی‌های تاریخ تبدیل شود. هرچند Black Mesa با کسب امتیاز ۸۶ در متاکریتیک نتوانست موفقیت عظیم Half Life را تکرار کند، اما گرافیک و گیم‌پلی مدرن‌شده‌، این بازی را به بهترین شیوه‌ی تجربه‌ی Half Life در نسل جدید تبدیل کرده است. پس اگر دلتان برای یک شوتر اول‌شخص جذاب با داستانی درگیرکننده تنگ شده، Black Mesa بازسازی جذابی از Half Life است که هرگز نباید آن را از دست دهید.

۷. Metroid: Zero Mission

سال انتشار: ۲۰۰۴

توسعه‌دهنده: Nintendo R&D1

ناشر: Nintendo

پلتفرم: Game Boy Advance

شاید بتوان گفت که گمنام‌ترین اثری که در این لیست به شما معرفی می‌کنیم، Metroid: Zero Mission است؛ نسخه‌ی بازسازی شده‌ی اولین قسمت از سری بازی‌های Metroid که در سال ۱۹۹۶ منتشر شده بود. گمنام بودن این بازی ریشه در عملکرد ضعیف آن ندارد و فقط به این دلیل از چشمان بسیاری از گیمرهای امروزی دور مانده که تنها برای Game Boy Advance منتشر شده بود. در هر حال این بازی با امتیاز ۸۹ در وب‌سایت متاکریتیک، یکی از بهترین ریمیک‌هایی است که تا کنون صنعت بازی‌های ویدیویی به چشم دیده است.

نسخه‌ی اول سری بازی‌های Metroid، در دهه‌ی ۹۰ از محبوب‌ترین بازی‌های نسل محسوب می‌شد، اما با گذشت زمان و جهش تکنیکی بازی‌های ویدیویی در اوایل قرن جدید، نینتندو تصمیم گرفت تا این بازی محبوب را تنها هشت سال پس از انتشار رسمی، بازسازی کند و ریمیک آن را تحت عنوان Metroid: Zero Mission روانه‌ی بازار کند تا طرفداران خود را از دست ندهد. نتیجه ریمیکی ماندگار شد که هنوز که هنوز است می‌توانیم آن را از بهترین ریمیک‌های تاریخ نام ببریم.

۶. Shadow of the Colossus

سال انتشار: ۲۰۱۸

توسعه‌دهنده: Bluepoint Games

ناشر: Sony Interactive Entertainment

پلتفرم: PlayStation ۴

قبل از هرگونه توضیحی در خصوص این عنوان، بگذارید خیالتان را راحت کنم و بگویم که این بازی یک ریمیک از بازی Shadow of the Colossus سال ۲۰۰۵ است که برخی به اشتباه آن را ریمستر عنوان می‌کنند. شوهی یوشیدا در یکی از مصاحبه‌هایی که در زمان عرضه‌ی این عنوان داشت، به صراحت اذعان کرد که Shadow of the Colossus یک ریمیک است؛ ریمیکی که هرچند تغییرات زیادی نسبت به بازی اصلی در آن شاهد نیستیم، اما یکی از بی‌نقص‌ترین بازسازی‌های استودیویی است که در حال حاضر خود را برای انتشار ریمیک Demon’s Souls میازاکی آماده می‌کند. استودیوی Bluepoint Games سابقه‌ی فوق‌العاده خوبی در بازسازی بازی‌های قدیمی دارد؛ از سه‌گانه‌ی God of War گرفته تا Uncharted، عناوین زیادی وجود دارند که توسط این استودیو برای کنسول نسل هشت سونی بازسازی شدند. ریمیک Shadow of the Colossus یکی از هنری‌ترین بازی‌هایی است که می‌توانید به کمک قدرت نسل هشت تجربه کنید. ریمیک Shadow of the Colossus موفق شد در وب‌سایت متاکریتیک امتیاز ۹۱ کسب کند.

۵. Metal Gear Solid: The Twin Snakes

سال انتشار: ۲۰۰۴

توسعه‌دهنده: Silicon Knights – Konami

ناشر: Konami

پلتفرم: GameCube

امیدوارم انتظار نداشتید که لیستی از بهترین‌های ریمیک و بازسازی در دنیای گیم مطرح شود و Metal Gear Solid: The Twin Snakes، شاهکار هیدئو کوجیما، در میان لیست نباشد. نسخه‌ی اصلی این بازی که در سال ۱۹۹۸ منتشر شده بود و چهارمین نسخه از سری بازی‌های Metal Gear محسوب می‌شد، با کسب امتیاز ۹۴ در متاکریتیک، یکی از بهترین آثار پلی‌استیشن ۱ است. پس از موفقیت تاریخی این بازی، Konami به همراه استودیوی Silicon Knights تصمیم گرفت تا با اضافه کردن ویژگی‌های Metal Gear Solid ۲ به این عنوان، Metal Gear Solid را بازسازی کند و بر روی GameCube با گرافیک بسیار بهتر عرضه کند. Metal Gear Solid: The Twin Snakes در گیم‌پلی نیز انعطاف بیشتری به بازیکنان خود هدیه داد تا لذت ماجراجویی با اسنیک دو چندان و این بازی به یکی از بهترین ریمیک‌های تاریخ تبدیل شود.

۴. Resident Evil

سال انتشار: ۲۰۰۲

توسعه‌دهنده: Capcom

ناشر: Capcom

پلتفرم: Nintendo GameCube – PlayStation ۳ (HD) – PlayStation ۴ (HD) – Xbox ۳۶۰ (HD) – Xbox One (HD) – Microsoft Windows (HD)

وقتی صحبت از بازسازی و وفاداری به هسته‌ی داستانی و گیم‌پلی نسخه‌ی اصلی می‌شود، نام استودیوی کپکام بیش از پیش به گوش می‌رسد. استودیوی کپکام که در دو سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ موفق شد دو ریمیک خوب از Resident Evil ۲ و Resident Evil ۳ روانه‌ی بازار کند، نزدیک به دو دهه پیش با بازسازی اولین نسخه‌ی فرنچایز رزیدنت ایول به کارگردانی شینجی میکامی (Shinji Mikami) توانسته بود نامی از خود بر سر زبان انداخت. ریمیک Resident Evil به بهترین شکل به میراث نسخه‌ی اصلی خود که در سال ۱۹۹۶ منتشر شده بود، پایبند است و به کمک تکنولوژی‌های روز آن زمان تجربه‌ی جذابی از دنیای رزیدنت ایول به بازیکن عرضه می‌کند. نسخه‌ی HD این ریمیک در سال ۲۰۱۵ برای کنسول‌های نسل هفت و هشت و PC منتشر شد که باری دیگر به موفقیت زیادی در نزد طرفداران و منتقدین دست پیدا کرد. ریمیک Resident Evil توانست در متاکریتیک امتیاز ۹۱ را کسب کند که عملکرد بسیار خوبی در ریمیک‌هایی است تا کنون در صنعت بازی‌های ویدیویی شاهد بودیم.

۳. Ratchet and Clank

سال انتشار: ۲۰۱۶

توسعه‌دهنده: Insomniac Games

ناشر: Sony Interactive Entertainment

پلتفرم: PlayStation ۴

استودیوی Insomniac Games یکی از کلیدی‌ترین نقش‌های برتری PS4 به Xbox One در نسل هشتم بود؛ استودیویی که قرار است با دو عنوان قوی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales و Ratchetand Clank: Rift Apart به استقبال PS5 رود. این استودیو در نسل هشت با بازسازی Ratchet and Clank که در سال ۲۰۰۲ منتشر شده بود، طرفداران زیادی بدست آورد و بیش از پیش نام خود را بر سر زبان انداخت. ریمیک Ratchet and Clank ریمیکی است که هر آنچه یک طرفدار از این فرنچایز انتظار دارد را محقق کرد و تفاوت کنسول‌های نسل هشت را با پیشینیان بیش از پیش نمایان کرد. ریمیک Ratchet and Clank توانست به فروش خوبی دست پیدا کند و در متاکریتیک نیز موفق به کسب امتیاز خوب ۸۵ شد.

۲. Final Fantasy VII

سال انتشار: ۲۰۲۰

توسعه‌دهنده: Square Enix

ناشر: Square Enix

پلتفرم: PlayStation ۴

چند ماه پیش، شاهد اضافه شدن عنوان بسیار موفق دیگری به ویترین بازی‌های انحصاری پلی‌استیشن بودیم. بازی Final Fantasy VII که هفتمین نسخه از این سری محبوب به شمار می‌رود، در سال ۱۹۹۷ منتشر شد و پس از گذشت نزدیک به دو دهه، استودیوی Square Enix که ماه گذشته بازی Marvel’s Avengers خود را عرضه کرد، Final Fantasy VII را به صورت انحصاری برای PS4 بازسازی کرد که نه تنها به یکی از بهترین بازی‌های انحصاری پلی‌استیشن تبدیل شد، بلکه با تبدیل نسخه‌ی اصلی بازی به اثری قابل ستایش که طرفداران قدیمی را باری دیگر در کنار طرفداران جدید این فرنچایز به میدگار (Midgar) آورد، توانست یکی از بهترین ریمیک‌های تاریخ بازی‌های ویدیویی شود.

ریمیک‌های کمی وجود دارند که بتوانند به خوبی Final Fantasy VII در عین وفاداری به نسخه‌ی اصلی، شکل و شمایل پیکسل‌آرتی نسخه‌ی قدیمی خود را به یک اثر قوی در زمینه‌ی گرافیک و گیم‌پلی تبدیل کنند. از شخصیت‌های بازی گرفته تا تمام باس‌فایت‌های Final Fantasy به بهترین شکل سه‌بعدی شدند که ساعات سرگرم‌کننده و خاطره‌انگیزی برای طرفداران قدیم و جدید فرنچایز Final Fantasy رقم خواهد زد. هرچند برخی ایرادات بازی که در نقد و بررسی Final Fantasy VII نیز به آنان پرداخته شده از تبدیل شدن این ریمیک به بهترین عنوان لیست ما جلوگیری می‌کند، اما امتیاز ۸۷ این بازی در متاکریتیک نشان از عملکرد موفق Square Enix در ساخت و انتشار یکی از محبوب‌ترین بازی‌های Final Fantasy دارد و مشخص است که توسعه‌دهندگان سری ریمیک‌های Final Fantasy، در نسخه‌های بعدی نیز به خاطرات طرفداران این فرنچایز محبوب احترام خواهند گذاشت.

۱. Resident Evil ۲

سال انتشار: ۲۰۱۹

توسعه‌دهنده: Capcom

ناشر: Capcom

پلتفرم: PlayStation ۴ – Xbox One – Microsoft Windows

Resident Evil ۲ که در ابتدا در سال ۱۹۹۸ منتشر شد، یکی از محبوب‌ترین و بهترین نسخه‌های سری رزیدنت ایول محسوب می‌شود. ریمیک این بازی که در سال ۲۰۱۹ نیز منتشر شد هم توانست به خوبی از میراث بازی اصلی با تکنولوژی‌های جدید بازی‌سازی محافظت کند تا ماجراجویی‌های لیون کندی (Leon Kennedy) و کلر ردفیلد (Claire Redfield) در اداره پلیس راکون سیتی (RPD) به بهترین تجربه‌ی ما در عصر ریمیک بازی‌های ویدیویی تبدیل شود. Resident Evil ۲ ریمیکی است که هم بازیکنان جدیدی که هیچ تجربه‌ی دیگری در دنیای رزیدنت ایول ندارند را جذب خود می‌کند و هم بازیکنان قدیمی این فرنچایز را باری دیگر برای فرار از Mr. X وسوسه خواهد کرد.

ریمیک دومین نسخه‌ی بازی‌های رزیدنت ایول، دقیقا همان چیزی است که یک گیمر امروزی از مفهوم بازسازی یک بازی ویدیویی انتظار دارد. از گرافیک فوق‌العاده‌ی بازی گرفته تا تغییر زاویه‌ی دوربین که به بهترین شکل انجام شده، Resident Evil ۲ در تمام جهات یک بازسازی کامل است. کپکام در این بازی با استفاده از تجربه‌ی نخست خود که در سال ۲۰۰۲ با ریمیک Resident Evil کسب کرده بود، توانست در عین وفاداری به نسخه‌‌ی اصلی بازی که دو دهه پیش منتشر شده بود، به خوبی المان‌های مناسب یک بازی ترسناک مدرن را در Resident Evil ۲ پیاده کند که در نتیجه با کسب امتیاز ۹۱ در متاکریتیک، به یکی از بهترین بازی‌های سال تبدیل شد.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments