شرکت اپل در سال ۲۰۰۷ اولین گوشی هوشمند خود را با نام iPhone به بازار عرضه کرد. این دستگاه توانست توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند؛ زیرا جزو اولین دستگاههای لمسی در آن زمان بود، در ادامه به بررسی گوشی های شرکت اپل میپردازیم.
در حال حاضر شرکت اپل یکی از قدرتمندترین تولید کنندگان گوشیهای هوشمند در جهان است. نکته جالب توجه در رابطه با این کمپانی این است که علاوه بر موبایل، اپل در زمینه تولید لپ تاپ، تبلت، هدفون و… مهارت خاصی داشته و توانسته است دستگاههای بیرقیبی را به بازار عرضه کند.
از سال ۲۰۰۷ تا به امروز طراحی گوشیهای این کمپانی برای چندین بار تغییر پیدا کرده و به همین دلیل اپل توانسته است تا محبوبیت خود را در میان کاربران افزایش دهد. از جمله از این تغییرات میتوان به استفاده از شیشه به جای گلس در پنل پشتی، استفاده از نمایشگرهای بزرگتر و… اشاره کرد.
گوشی های شرکت اپل
در ادامه به بررسی اولین آیفون تولید شده توسط شرکت اپل که در تاریخ ۲۹ ژوئن سال ۲۰۰۷ معرفی شد میپردازیم. ناگفته نماند که این گجت جزو اولین دستگاههای پشتیبانی کننده از نمایشگر لمسی بود و به همین دلیل بسیاری از افراد این گجت را به عنوان اولین گوشی لمسی جهان میدانند. این در حالی است که قبل از معرفی این گجت شرکت ال جی اولین گوشی لمسی را با نام ال جی پرادا (LG Prada) معرفی کرد.
گوشی iPhone Original
این گجت اولین گوشی هوشمند شرکت اپل است که توسط استیو جابز معرفی شد. استیو جابز در یکی از کنفرانسهای کمپانی اپل تصمیم گرفت تا از جدیدترین محصول این شرکت یعنی iPhone Original رونمایی کند. این دستگاه یک گجت ۱۳۵ گرمی بود که از یک نمایشگر ۳.۵ اینچی بهره میبرد. صفحه نمایش این دستگاه دارای وضوح تصویر ۳۲۰ در ۴۸۰ پیکسل بود که از فناوری TFT پشتیبانی میکرد. ناگفته نماند که تراکم پیکسلی این نمایشگر ۱۶۳ پیکسل در هر اینچ بود و میتوانست در آن زمان محتواهای مختلف را با کیفیت مناسبی به کاربران نشان دهد.
در سال ۲۰۰۷ اپل برای محافظت از نمایشگر اولین دستگاه لمسی کمپانی خود از Corning Gorilla Glass استفاده کرد. نکته جالب توجه در رابطه با این موضوع این است که انتخاب این محافظ علاوه بر اینکه سختی نمایشگر را افزایش داده بود، باعث افزایش محبوبیت شرکت Corning نیز شد. در حال حاضر یکی از مقاومترین محافظها دربرابر خط و خش Gorilla Glass Victus است.
این گوشی هوشمند با سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت؛ گزینه اول دارای حافظه داخلی ۴ گیگابایتی بود که برای استفاده کاربران در آن زمان چندان مناسب نبود. دو گزینه بعدی به ترتیب دارای ۸ و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی بودند که به دلیل وجود حافظه داخلی بیشتر، کاربران باید مبلغ بیشتری را برای خرید آنها پرداخت میکردند.
جنس بدنه و پنل پشتی این دستگاه از پلاستیک بود که نمیتوانست چندان حس یک گجت گران قیمت را به کاربران منتقل کند. اولین گوشی های شرکت اپل از کیفیت دوربین چندان مناسبی بهرهمند نبودند و نمیتوانستند تصاویر را با جزئیات به ثبت برسانند. گوشی iPhone Original به یک سنسور اصلی ۲ مگاپیکسلی مجهز شده بود که نمیتوانست توجه کاربران را به خود جلب کند.
متاسفانه اطلاعاتی در رابطه با باتری این دستگاه در دسترس نبوده و مشخص نیست که اپل چه میزان ظرفیتی را برای باتری این گوشی هوشمند در نظر گرفته بود. اما در زمان معرفی iPhone Original اعلام شد که این گجت میتواند تا ۸ ساعت تماس تلفنی بر قرار کند. به علاوه این موضوع تایید شد که این دستگاه به صورت مداوم میتواند ۲۴ ساعت موزیک پخش کند.
گوشی iPhone 3G
پس از گذشت یک سال به دلیل موفقیت بسیار iPhone Original شرکت اپل تصمیم گرفت تا در تاریخ ۹ ژوئن سال ۲۰۰۸ نسل بعدی این گجت را معرفی کند. در آن زمان گوشی های شرکت اپل درصد بسیار زیادی از سهم بازار را به خود اختصاص دادند و توانستند توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کنند.
این دستگاه به گونهای طراحی شده بود که وزن آن برابر با ۱۳۵ گرم بود. کمپانی اپل گوشی iPhone 3G را همانند نسل قبلی به یک نمایشگر ۳.۵ اینچی مجهز کرده بود که از وضوح تصویر ۳۲۰ در ۴۸۰ پیکسل بهره میبرد. تراکم پیکسلی این نمایشگر معادل ۱۶۵ پیکسل در هر اینچ بود که از فناوری TFT پشتیبانی میکرد.
این شرکت در مورد استفاده از محافظ صفحه نمایش تصمیم جدیدی نگرفته بود و همانند سال گذشته از Corning Gorilla Glass برای محافظت از صفحه نمایش استفاده کرد. ناگفته نماند که جنس پنل پشتی این گوشی هوشمند از پلاستیک بود و این موضوع یک ضعف در بخش طراحی گوشی های هوشمند شرکت اپل محسوب میشد.
گوشی iPhone 3G با دو گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت؛ گزینه اول که ارزانترین نسخه محسوب میشد به رم ۲۵۶ مگابایتی و حافظه داخلی ۸ گیگابایتی مجهز شده بود. یک نسخه دیگر از این دستگاه وجود داشت که از حافظه داخلی ۱۶ گیگابایتی بهره میبرد، ناگفته نماند که این نسخه نیز از رم ۲۵۶ مگابایتی استفاده میکرد.
سال ۲۰۰۸ برای کاربران گوشی های شرکت اپل یک سال بسیار جذاب بود؛ زیرا در این سال اپل تصمیم گرفت تا قیمت گجتهای خود را کاهش دهد. پس از انتشار این خبر مشخص شد که کاربران باید برای نسخه ۸ گیگابایتی این دستگاه مبلغ ۱۹۹ دلار و برای نسخه ۱۶ گیگابایتی مبلغ ۲۹۹ دلار پرداخت کنند. نکته جالب توجه در رابطه با این کاهش قیمتها این است که نسل قبلی گجتهای شرکت اپل از اینترنت 3G پشتیبانی نمیکرد و افراد باید مبلغ معادل ۴۹۹ دلار برای نسخه پایه میپرداختند.
کمپانی اپل در این نسخه دوربین دستگاه را تقویت کرده بود و گوشی iPhone 3G را به یک سنسور ۳.۱۵ مگاپیکسلی مجهز کرد. همچنان در این سال گوشی های شرکت اپل فاقد دوربین سلفی بودند و تنها از یک دوربین پشتیبانی میکردند. ناگفته نماند که کاربران میتوانستند تا با استفاده از دوربین اصلی این دستگاه ویدیوهایی را با کیفیت ۴۸۰ پیکسل با نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه به ثبت برسانند.
این گوشی هوشمند در رنگهای سفید و مشکی در دسترس کاربران قرار گرفت و وجود حق انتخاب برای کاربران بسیار توانست بر فروش آن تاثیر بگذارد. اپل در هنگام معرفی این گوشی هوشمند اشاره چندانی به باتری آن نکرد و ظرفیت باتری آن برای کاربران آشکار نشد. اپل در ویدیویی کوتاه اعلام کرد که این دستگاه در هنگام برقراری تماس با استفاده از شبکه ارتباطی 3G میتواند ۵ ساعت شارژدهی داشته باشد. به علاوه در صورت پخش موسیقی باتری دومین گوشی هوشمند اپل ۳۰ ساعت دوام میآورد.
گوشی iPhone 3GS
این کمپانی تصمیم گرفت تا در سال ۲۰۰۹ یک گوشی دیگر به بازار عرضه کند و آن را iPhone 3GS نامید. این گوشی هوشمند بسیار به نسخه قبلی شباهت داشته و تنها تغییراتی در بخش پردازنده به وجود آمده بود. به همین دلیل یک پسوند اس (S) به نام آخر نسخه قبلی این دستگاه اضافه شد.
پس از گذشت یک مدتی در سال ۲۰۰۹ هر گوشی هوشمندی که از شرکت اپل به بازار عرضه میشد و دارای پسوند S بود، تغییرات چندانی با نسخه قبلی خود نداشته و تنها ایرادات نسل قبلی را برطرف کرده است. به علاوه به درخواست کاربران یک نسخه دیگر در دسترس افراد قرار گرفت که از حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی بهره میبرد. نکته جالب توجه در رابطه با این دستگاه این بود که نسخه پایه آن یعنی نسخه مجهز شده به رم ۸ گیگابایتی با قیمت ۹۹ دلار در دسترس کاربران قرار گرفت.
نوآوری در طراحی
کمپانی اپل تصمیم گرفت تا طراحی گوشیهای هوشمند خود را تغییر دهد و انجام اینکار بر میزان فروش و محبوبیت آیفونهای شرکت اپل تاثیر گذار بود. به همین دلیل در سال ۲۰۱۰ اپل گوشی هوشمندی تحت عنوان iPhone 4 معرفی و به بازار عرضه کرد. این دستگاه جدید از نظر طراحی با نسخههای قبلی تفاوت داشته و توانست تا توجه کاربران را به خود جلب کند.
گوشی iPhone 4
این شرکت در سال ۲۰۱۰ یک گوشی هوشمند ۱۳۷ گرمی را معرفی کرد که پنل جلویی و پنل پشتی آن هر دو از جنس شیشه بودند. نکته جالب توجه این است که فریم بدنه این دستگاه از جنس استیل ضد زنگ بود و این موضوع توانست تا در هنگام در دست گرفتن دستگاه احساس یک گجت گران قیمت را به کاربران منتقل کند.
استفاده از شیشه در پنل پشتی باعث شد تا در دست گرفتن این گجت راحتتر از گذشته شود و به دلیل تخت بودن پنل پشتی قرار دادن آن روی سطوح صاف راحتتر از نسخه قبلی بود. علاوه بر این موضوع استفاده از شیشه به جای پلاستیک باعث شد تا این گجت در برابر خط و خشها مقاوم شود.
گوشی iPhone 4 به یک نمایشگر ۳.۵ اینچی از نوع IPS LCD مجهز شد که دارای تراکم پیکسلی ۶۴۰ در ۹۶۰ پیکسل بود. شرکت اپل همانند سال گذشته از Corning Gorilla Glass برای محافظت از نمایشگر استفاده کرده بود و با انجام اینکار توانست به اندازه کافی از صفحه نمایش گوشی هوشمند خود در برابر خط و خش مقاومت کند.
پردازنده این دستگاه یک تراشه ۴۵ نانومتری بود که Apple A4 نامیده میشد. این تراشه در حال حاضر مورد استفاده قرار نمیگیرد؛ زیرا اکنون چیپستهای ۵ نانومتری در دسترس کاربران قرار دارند و این تراشهها بسیار قدرتمندتر از یک پردازنده تولید شده در سال ۲۰۱۰ هستند. این دسته از چیپستها سرعت پردازش بسیار بالایی دارند و میتوانند بازیها و برنامههای سنگین را به راحتی مدیریت کنند، از تراشههای ۵ نانومتری میتوان به A14 Bionic ،Snapdragon 888 و… اشاره کرد.
این گجت هوشمند همانند دیگر گوشی های شرکت اپل با سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت. اولین گزینه که دارای قیمت بسیار پایین بود به رم ۵۱۲ مگابایتی و حافظه داخلی ۸ گیگابایتی مجهز شده بود. نسخه دوم از ۵۱۲ مگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد و گران قیمتترین نسخه دارای مقدار رم مشابهی بود، اما از حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی پشتیبانی میکرد.
دوربین این گجت نسبت به نسل قبلی با کیفیتتر شده و کاربران میتوانستند تا با استفاده از دوربین ۵ مگاپیکسلی تصاویر مختلفی را به ثبت برسانند. ناگفته نماند که کاربران در هنگام استفاده از این سنسور میتوانستند تا با کیفیت ۷۲۰ پیکسل و با نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند.
در قسمت جلویی نمایشگر یک دوربین سلفی ۰.۳ مگاپیکسلی وجود داشت که کیفیت چندان مناسبی برای تصویر برداری نداشت. اما این دستگاه اولین گوشی هوشمند شرکت اپل بود که از دوربین سلفی پشتیبانی میکرد و این موضوع برای کاربران بسیار جذاب بود. با استفاده از این دوربین این امکان وجود داشت تا کاربران با کیفیت ۴۸۰ پیکسل و با فریم ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند.
این گوشی هوشمند با دو گزینه برای انتخاب رنگ در دسترس کاربران قرار گرفت و افراد میتوانستند تا این دستگاه را در رنگ سفید یا مشکی خریداری کنند. کمپانی اپل این گوشی هوشمند را به یک باتری با ظرفیت ۱۴۲۰ میلی آمپر ساعت مجهز کرد که این باتری به کاربران این اجازه را میداد تا حدود ۴۰ ساعت به صورت مداوم از این دستگاه استفاده کنند.
گوشی iPhone 4S
به دلیل وجود پسوند اس (S) در نام گوشی iPhone 4S به راحتی میتوان گفت که این گوشی با نسخه قبلی تفاوت چندان زیادی ندارد. این موضوع بدان معنی است که طراحی دستگاه، نمایشگر و… دستخوش تغییرات نشدهاند و این گجت نتوانست یک دلیل منطقی برای دارندگان گوشی iPhone 4 باشد تا آنها دستگاه خود را به این نسخه ارتقا دهند.
با این وجود تغییراتی میان این دستگاه و نسخه قبلی وجود داشت که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. کمپانی اپل این گوشی هوشمند را به یک تراشه ۴۵ نانومتری به نام Apple A5 مجهز کرده بود که از نظر قدرت سخت افزاری نسبت به نسخه قبلی قدرتمندتر بود. این دستگاه دارای یک نسخه دیگر بود که از رم ۵۱۲ مگابایتی و حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی بهره میبرد.
یکی از تفاوتهای اصلی میان این دو گوشی هوشمند استفاده از سنسور ۸ مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی گوشی iPhone 4S بود. استفاده از این دوربین به کاربران این اجازه را میداد تا با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و با نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند.
گوشی iPhone 4S به یک باتری با ظرفیت ۱۴۳۲ میلی آمپر ساعت مجهز شده بود که تفاوت چندان زیادی با باتری نسل قبلی نداشت. این گوشی های شرکت اپل دارای تفاوتهای جزئی دیگری هستند که به دلیل اینکه چندان نمیتوانند توجه کاربران را به خود جلب کنند به بررسی آنها نمیپردازیم.
تغییر اندازه نمایشگر
با پیشرفت تکنولوژی و افزایش توقع کاربران از گوشی های شرکت اپل، این کمپانی پس از گذشت مدتی مجبور شد تا طراحی پرچمداران خود را تغییر بدهد. این موضوع بدان معنی است که اپل اندازه دستگاه و نمایشگر پرچمدار خود را نسبت به نسل قبلی افزایش داد.
گوشی آیفون 5
در سال ۲۰۱۲ کمپانی بزرگ اپل از پرچمدار جدید خود رونمایی کرد. این دستگاه آیفون 5 نامیده میشد و از یک نمایشگر ۴ اینچی بهره میبرد. اگر صفحه نمایش این گجت را با گوشی آیفون 4S مقایسه کنید، متوجه میشوید که نمایشگر این پرچمدار از نسخه قبلی بزرگتر است.
استفاده از نمایشگر بزرگتر باعث میشود تا کاربران بتوانند محتواهای مختلف را راحتتر تماشا کنند. به علاوه تجربه اجرای بازیهای مختلف روی این نمایشگر بسیار جذابتر از اجرای آن روی یک صفحه نمایش 3.5 اینچی است. اما با این وجود رقیبهای شرکت اپل از صفحه نمایشهای بزرگتری برای جذب کاربر استفاده میکنند.
غول فناوری کره جنوبی یعنی سامسونگ گوشی گلکسی S3 را به عنوان یک رقیب برای iPhone 5 معرفی کرد. این دستگاه از نمایشگر ۴.۸ اینچی بهره میبرد که این موضوع باعث شد تا مشاهده محتوا در این پرچمدار لذت بخشتر از دستگاه عرضه شده توسط شرکت اپل باشد. پنل مورد استفاده شده در صفحه نمایش گوشی آیفون 5 از نوع IPS LCD بود که از رزولوشن ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسل بهره میبرد. همانند گذشته اپل از Gorilla Glass برای محافظت از نمایشگر پرچمدار خود استفاده کرد.
اپل یک تغییر بزرگی را در پردازنده این دستگاه به وجود آورد و از یک تراشه ۳۲ نانومتری به نام Apple A6 استفاده کرد. این دستگاه به دلیل پشتیبانی از چنین پردازندهای توانست تا بسیاری از رقیبهای خود را در سال ۲۰۱۲ شکست دهد. یکی دیگر از تغییرات بزرگ این دستگاه نسبت به نسل قبلی افزایش میزان رم بوده و این موضوع بدان معنی است که این گجت از رم یک گیگابایتی بهره میبرد.
گوشی آیفون 5 در سه نوع حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت که افراد بر اساس نیاز خود میتوانستند یک نسخه مناسب را خریداری کنند. تمام نسخههای iPhone 5 به رم یک گیگابایتی مجهز شده بودند که با حافظه داخلی ۱۶ گیگابایتی، ۳۲ گیگابایتی و ۶۴گیگابایتی در دسترس کاربران قرار گرفتند. همانطور که متوجه شدهاید گران قیمتترین نسخه به حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی مجهز شد که در سال ۲۰۱۲ بسیار برای استفاده کاربران مناسب بود.
در پنل پشتی این گجت تنها یک دوربین وجود داشت که از سنسور ۸ مگاپیکسلی بهره میبرد و همانطور که متوجه شدهاید این دوربین نسبت به نسل قبلی پیشرفتی نداشته است. علاوه بر دوربین ۸ مگاپیکسلی یک فلش LED نیز در کنار دوربین وجود داشت که میتوانست به سنسور اصلی در هنگام تصویر برداری در شب (نور کم) کمک کند.
همچنان این سنسور میتوانست تا با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و با نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. در پنل جلویی گوشی آیفون 5 یک دوربین سلفی ۱.۲ مگاپیکسلی در قسمت بالای نمایشگر وجود داشت. این دوربین نمیتوانست تصاویر چندان با کیفیتی را به ثبت برساند، اما برای یک گوشی هوشمند که در سال ۲۰۱۲ عرضه شد یک دوربین قابل قبول محسوب میشد. ناگفته نماند که در آن زمان این گوشیهای هوشمند جزو اولین دستگاههای پشتیبانی کننده از دوربین سلفی محسوب میشدند.
با استفاده از این دوربین کاربران میتوانستند تا در برنامه FaceTime تماس تصویری برقرار کنند. به علاوه این دوربین دارای قابلیت تشخیص چهره در هنگام تصویر برداری بود که فوکوس کردن را روی چهره کاربر را راحتتر میکرد. این دوربین میتوانست تا با نرم فریم ۳۰ فریم بر ثانیه در کیفیت ۷۲۰ پیکسل فیلم برداری کند.
باتری این گجت از نوع لیتیومی یونی بود که از ظرفیت ۱۴۴۰ میلی آمپر ساعت پشتیبانی میکرد و این میزان ظرفیت برای یک آیفون عرضه شده در سال ۲۰۱۲ چندان مناسب نبود. به همین دلیل این موضوع به یک دلیل برای عدم خرید تبدیل شد و کاربرانی که از گوشی هوشمند خود به مدت زمان طولانی استفاده میکردند، از خرید این دستگاه صرف نظر کردند.
گوشی آیفون 5C
پس از گذشت یک سال شرکت اپل تصمیم گرفت تا برای تنوع در طراحی یک گجت هوشمند از جنس پلاستیک را به بازار عرضه کند. اگر به یاد داشته باشید گوشی های شرکت اپل در گذشته دارای بدنهای پلاستیکی بودند و پس از گذشت چند سال اپل تصمیم گرفت تا از آلومینیوم استفاده کند.
در سال ۲۰۱۳ اپل یک گوشی هوشمند به نام iPhone 5C به بازار عرضه کرد. این دستگاه دارای یک ویژگی متفاوت بود که باعث تا از دیگر گوشیهای شرکت اپل متمایز شود؛ این ویژگی استفاده از بدنهای پلاستیکی بود که باعث شد تا بسیاری از کاربران از این اقدام اپل شگفت زده شوند.
در آن زمان همچنان استفاده از بدنهای پلاستیکی در میان گوشیهای پرچمدار رواج داشت. اما دلیل اصلی این کمپانی برای این کار عرضه یک دستگاه میانرده و خوش قیمت بود. علاوه بر این موضوع کاربران میتوانست تا گوشی آیفون 5C را در پنج رنگ مختلف خریداری کنند. کاربران دارای پنج گزینه برای انتخاب رنگ بودند که شامل سفید، آبی، سبز، صورتی و زرد بود.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، این دستگاه یک سال پس از معرفی گوشی آیفون 5 در دسترس کاربران قرار گرفت. این موضوع بدان معنی است که پیشرفت تکنولوژی باید روی آن تاثیر بگذارد، اما به دلیل میانرده بودن این دستگاه در بسیاری از بخشها پیشرفتی مشاهده نمیشود.
گوشی iPhone 5C نسبت به نسل قبلی خود کمی سنگینتر بوده و دارای وزنی معادل ۱۳۲ گرم است، این درحالی است که iPhone 5 دارای وزنی معادل ۱۱۲ گرم بود. این دستگاه به دلیل اینکه به عنوان یک میانرده به بازار عرضه شد اپل تصمیم گرفت تا تراشه آن را ارتقا ندهد و این میانرده از همان پردازنده ۳۲ نانومتری Apple A6 بهره میبرد. گوشی آیفون 5C همانند نسل قبلی خود از یک گیگابایت رم بهره میبرد و در سه گزینه برای انتخاب حافظه عرضه شد.
این دستگاه دارای یک نسخه ارزان قیمت بود که با رم یک گیگابایتی و حافظه داخلی ۸ گیگابایتی در دسترس کاربران قرار گرفت. نسخه دوم این گوشی هوشمند نیز از رم یک گیگابایتی بهره میبرد، اما از حافظه داخلی ۱۶ گیگابایتی پشتیبانی میکرد. یک گزینه گران قیمت نیز وجود داشت که همانند دو نسخه دیگر از رم یک گیگابایتی استفاده میکرد و به حافظ داخلی ۳۲ گیگابایتی مجهز شده بود.
در بخش دوربین هیچ تغییری نسبت به نسل قبلی مشاهده نمیشود و از همان سنسور ۸ مگاپیکسلی در پنل پشتی و همان سنسور ۱.۲ مگاپیکسلی دوربین سلفی بهره میبرد. باتری این دستگاه از ظرفیت ۱۵۱۰ میلی آمپر ساعت پشتیبانی میکند که ظرفیت آن از گوشی آیفون 5 کمی بیشتر بود. در کنار این دستگاه یک گوشی هوشمند دیگری به نام iPhone 5S معرفی شد که این گجت در واقع نسخه به روز شده گوشی iPhone 5 بود.
گوشی آیفون 5S
از این دستگاه میتوان به عنوان پرچمدار سال ۲۰۱۳ شرکت اپل یاد کرد؛ زیرا این گجت از جدیدترین تکنولوژیها در آن زمان پشتیبانی میکرد. نکته جالب توجه در رابطه با آیفون 5S این است که این گوشی هوشمند دارای وزنی معادل ۱۱۲ گرم بود که از نظر وزنی دقیقا با نسل قبلی خود برابری میکرد.
طراحی این گجت همانند نسل قبلی گوشی های شرکت اپل (مانند iPhone 5) بود و از پنل پشتی آلومینیوم و پنل جلویی شیشهای محافظت شده توسط Corning Gorilla Glass استفاده میکرد. به دلیل اینکه این دستگاه از پسوند S پشتیبانی میکرد، طراحی آن نسبت به نسل قبلی تفاوت چندانی نداشت.
این موضوع بدان معنی است که همچنان این پرچمدار از یک نمایشگر ۴ اینچی و وضوح تصویر ۶۴۰ در ۱۱۳۶ پیکسل پشتیبانی میکند. اما تفاوت اصلی میان این دو دستگاه در بخش سخت افزار بوده و کمپانی اپل تصمیم گرفت تا این پرچمدار را به یک تراشه ۲۸ نانومتری به نام Apple A7 مجهز کند.
استفاده از این تراشه باعث شد تا اپل بتواند بسیاری از رقبای خود را شکست دهد و همچنین گوشی iPhone 5S را به یک پرچمدار محبوب تبدیل کند. این گوشی همانند نسل قبلی به یک گیگابایت رم مجهز شده بود و از حافظه داخلیهای ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی پشتیبانی میکرد.
در بخش دوربین تفاوت چندانی میان این دستگاه و آیفون 5 وجود ندارد، اما به دلیل ۲۹ میلی متری بودن دوربین و استفاده از دیافراگم f/۲.۲ تصاویر و ویدیوهای گرفته شده با دوربین iPhone 5S دارای جزئیات بیشتری نسبت به نسل قبلی بودند. گوشی های شرکت اپل پس از عرضه این دستگاه به یک فناوری بسیار جذاب به نام Touch ID مجهز شدند که با استفاده از آن، باز کردن قفل صفحه برای کاربران راحتتر شد.
روش باز کردن قفل صفحه با استفاده از اثر انگشت برای کاربران امکان پذیر شد و همچنین باز کردن قفل صفحه با این روش بسیار ایمنتر از گذشته بود. این موضوع نیز توانست تا این گجت را از دیگر رقبا متمایز کند و پس از عرضه این دستگاه، گوشی های شرکت اپل بیشتر از گذشته مورد توجه کاربران قرار گرفتند.
ناگفته نماند باتری این گجت دارای ظرفیتی معادل ۱۵۶۰ میلی آمپر ساعت بود که افراد میتوانستند تا با استفاده از آداپتور ۵ واتی که همراه جعبه دستگاه عرضه میشد این باتری را شارژ کنند. اپل تصمیم گرفت تا یک رنگ بسیار جذاب را به پرچمداران خود اضافه کند و این موضوع دلیل اصلی اضافه شدن رنگ طلایی (Gold) به گوشیهای این کمپانی بود.
افزایش سایز نمایشگر به درخواست کاربران
به دلیل اینکه افزایش اندازه نمایشگر در سال ۲۰۱۲ توانست توجه کاربران را به خود جلب کند و همچنین محبوبیت گوشی های شرکت اپل را افزایش دهد، این کمپانی تصمیم گرفت تا برای بار دیگر اندازه صفحه نمایش گوشیهای خود را تغییر دهد و از طراحی جدیدی استفاده کند.
گوشی آیفون 6
پس از گذشت مدتی اپل یک گوشی هوشمند به نام iPhone 6 را معرفی و به بازار عرضه کرد. این دستگاه نسبت به گجتهای قبلی خود از نمایشگر بزرگتری بهره میبرد و این موضوع باعث شد تا فروش آن نسبت به نسل قبلی بیشتر باشد.
گوشی آیفون 6 یک دستگاه ۱۲۹ گرمی بود که از فریم بدنه و پنل پشتی آلومینیومی بهره میبرد. پنل جلوی از جنس شیشه تشکیل شده بود که این شیشه وظیفه محافظت از صفحه نمایش ۴.۷ اینچی این دستگاه را بر عهده داشت. بسیاری از کاربران بر این باور بودند که اندازه این دستگاه و سایز صفحه نمایش بسیار مناسب بوده و در واقع اپل این دستگاه را با استاندارهای خاصی به بازار عرضه کرد.
جنس پنل به کار رفته در نمایشگر آیفون 6 همانند دیگر گوشی های شرکت اپل IPS LCD بود. این صفحه نمایش ۴.۷ اینچی دارای رزولوشنی معادل ۱۳۳۴ در ۷۵۰ پیکسل بود که میتوانست محتواهای مختلف را با کیفیت مناسب به کاربران نشان دهد.
تراشه به کار رفته در این گجت یکی از قدرتمندترین پردازندههای تولید شده در سال ۲۰۱۴ بود که Apple A8 نامیده میشد. این چیپست یک تراشه ۲۰ نانومتری بوده که میتوانست در آن زمان برنامهها و بازیهای سنگین را به راحتی اجرا کند. اما در میزان رم این گجت تغییری به وجود نیامد و همانند گذشته از همان رم یک گیگابایتی استفاده میشد.
این گجت با چهار گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت. سه گزینه که همانند گذشته از حافظه داخلیهای ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی پشتیبانی میکردند، اما یک نسخه جدید برای کاربران در دسترس گرفت که از حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بهره میبرد.
این احتمال وجود داشت تا افراد به دلیل در اختیار داشتن یک دستگاه با نمایشگر بزرگ و سخت افزاری قدرتمند تعداد بسیار زیادی بازی و ویدیو را در دستگاه خود ذخیره کنند. همین موضوع به یک دلیل تبدیل شد تا در هنگام در اختیار داشتن گوشی آیفون 6، کاربران از فضای کم این گجت ناامید نشوند.
در پنل پشتی گوشی iPhone 6 یک سنسور ۸ مگاپیکسلی قرار گرفته بود که تفاوت چندانی با نسل قبلی خود نداشت. تنها تفاوتی که این دستگاه با نسل قبلی خود در قسمت دوربین دارد، وجود امکان فیلم برداری در حالت اسلوموشن با نرخ فریم ۲۴۰ فریم و کیفیت ۷۲۰ پیکسل بود. اما دوربین سلفی این گجت هیچ تغییری با دوربین گوشی آیفون 5S نداشته و جزئیات تصاویر گرفته شده با دوربین هر دو دستگاه با هم برابر هستند.
این گوشی هوشند نیز از فناوری سنسور اثر انگشت یا همان Touch ID پشتیبانی میکرد. اما این سنسور نسبت به نسل قبلی پیشرفتهایی داشت که باعث افزایش امنیت و سرعت تشخیص اثر انگشت کاربر میشد.
باتری گوشی iPhone 6 از ظرفیتی معادل ۱۸۱۰ میلی آمپر ساعت پشتیبانی میکرد که میتوانست حدود ۵۰ ساعت به صورت مداوم موسیقی پخش کند. باتری این گجت نسبت به تراشه کم مصرف این کمپانی یعنی Apple A8 مناسب بود و میتوانست کاربران را راضی نگهدارد. اما دستگاههایی وجود داشتند که از باتری با ظرفیت بالاتری پشتیبانی میکردند؛ برای مثال میتوان به ظرفیت ۲۸۰۰ میلی آمپر ساعتی باتری گوشی Galaxy S5 شرکت سامسونگ اشاره کرد.
آیفون ۶ پلاس
شرکت اپل تصمیم گرفت تا در کنار iPhone 6 یک دستگاه با نمایشگری بسیار بزرگ معرفی کند. این دستگاه داری پسوند کلمه Plus بود که به معنی بزرگتر بودن آن نسبت به نسخه دیگر است.
این گوشی هوشمند از نظر پردازنده به کار رفته با برادر کوچکتر خود تفاوتی نداشته و کاربران میتوانستند همان گوشی آیفون ۶ را در قالب یک دستگاه بزرگتر در اختیار بگیرند. به دلیل بزرگ بودن iPhone 6 Plus وزن آن معادل ۱۷۲ گرم بود که در دست گرفتن آن با یکدست کاری دشواری محسوب میشد. این گجت نیز دارای بدنهای آلومینیومی و پنل جلویی شیشهای بود.
شرکت اپل گوشی آیفون ۶ پلاس را به یک نمایشگر ۵.۵ اینچی از نوع IPS LCD مجهز کرد که دارای وضوح تصویری معادل ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بود. این صفحه نمایش در آن زمان یک نمایشگر بسیار مناسب برای مشاهده محتواهای مختلف و اجرای بازیهای با گرافیک بالا محسوب میشد.
گوشی iPhone 6 Plus با سه گزینه برای انتخاب حافظه و رم یک گیگابایتی در دسترس کاربران قرار گرفت. این گوشی هوشمند دارای یک نسخه ۱۶ گیگابایتی و یک نسخه ۶۴ گیگابایتی بود. همانطور که در بالا اشاره کردیم این گجت از یک نسخه ۱۲۸ گیگابایتی نیز پشتیانی میکرد که به عنوان گران قیمتترین گوشی آیفون سال ۲۰۱۴ از آن یاد میشود.
دوربین آیفون 6 پلاس با نسخه کوچکتر خود یعنی گوشی iPhone 6 تفاوتی نداشته و از همان مشخصات پشتیبانی میکند. به علاوه این گجت به جدیدترین سنسور تشخیص اثر انگشت سال ۲۰۱۴ مجهز شده بود و به همین دلیل کاربران میتوانستند تا قفل صفحه گوشی خود را با سرعت بیشتری نسبت به نسل قبلی باز کنند.
به دلیل بزرگتر بودن این گجت و همچنین استفاده از نمایشگر با کیفیتتر مصرف باتری در این دستگاه بیشتر از دیگر گوشی های شرکت اپل بود. این موضوع باعث شد تا این کمپانی گوشی iPhone 6 Plus را به یک باتری با ظرفیت ۲۹۱۵ میلی آمپر ساعت مجهز کند. ناگفته نماند که در جعبه این گجت یک آداپتور ۵ واتی نیز وجود داشت که کاربران میتوانستند تا از آن برای شارژ کردن باتری این پرچمدار استفاده کنند.
خانواده آیفون 6 بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت، اما دارای یک مشکل بزرگ در بخش طراحی بودند. نوع آلیاژ آلومینیوم به کار رفته در بدنه این دو گجت چندان مقاوم نبود و در صورت وارد شدن فشار به بدنه این گجت احتمال خم شدن دستگاه وجود داشت.
اگر کاربری گوشی iPhone 6 یا iPhone 6 Plus را در جیب خود قرار میداد و در حین راه رفتن فشاری به این گوشی وارد میشد، این گجتها از حالت عادی (تخت) خود خارج میشدند و احتمال آسیب رسیدن به نمایشگر آنها وجود داشت. لازم به ذکر است که اگر کاربران از گارد (قاب) استفاده میکردند دیگر این گوشی هوشمند به راحتی تغییر حالت نمیداد. اما با این وجود این موضوع به یک نقطه ضعف تبدیل شد و اپل مجبور شد تا در نسخه بعدی از آلیاژ مقاومتری استفاده کند.
استفاده از آلیاژی محکمتر
در سال ۲۰۱۵ شرکت اپل تصمیم گرفت تا دو دستگاه با نامهای iPhone 6S و آیفون iPhone 6S Plus به بازار عرضه کرد. این دو گجت از نظر طراحی بسیار با نسل قبلی شباهت داشتند، اما از نظر آلیاژ استفاده شده در بدنه و سخت افزار این گجتها با یکدیکر متفاوت بودند.
گوشی آیفون 6S
در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۵ این کمپانی گوشی هوشمند iPhone 6S را به بازار عرضه کرد. این دستگاه به دلیل پشتیبانی از پسوند S چندان تفاوتی با نسخه قبلی خود ندارد، اما بسیاری از مشکلات گوشی iPhone 6 در این دستگاه بر طرف شد.
این گجت یک گوشی هوشمند 143 گرمی بود و سنگین بودن این دستگاه نسبت به نسل قبلی، به دلیل وجود تفاوتهای کوچک و استفاده از آلیاژ مقاوم در بدنه این گجت بود. اپل مشکل خم شدن گوشی iPhone 6 را در این دستگاه بر طرف کرد و دیگر به راحتی این گوشی هوشمند خم نمیشد. این موضوع بدان معنی است که اگر کاربران به صورت ناخواسته به این گجت فشاری وارد میکرد و حتی گوشی مورد نظر به گارد (قاب) مجهز نشده بود، آیفون 6S به هیچ وجه تغییر حالت نمیداد.
صفحه نمایش
همانند نسل قبلی این گجت از یک پنل جلویی شیشهای مجهز شده به محافظ و بدنه آلومینیومی بهره میبرد. همانطور که در بالا اشاره کردیم، بدنه این دستگاه دارای طراحی مشابه نسخه قبلی بوده و به همین دلیل اندازه نمایشگر این گجت نسبت به پرچمدار سال گذشته شرکت اپل تفاوتی نداشت. گوشی iPhone 6S به همان نمایشگر ۴.۷ اینچی از نوع IPS LCD مجهز شده و همچنین از وضوح تصویر ۱۳۳۴ در ۷۵۰ پیکسل پشتیبانی میکرد.
تنها تفاوت میان نمایشگر این دستگاه و صفحه نمایش نسل قبلی وجود فناوری به نام 3D Touch است. این تکنولوژی که با نام فناوری لمس سه بعدی شرکت اپل شناخته میشود بسیار توجه کاربران را به خود جلب کرد و توانست تا حس بعدی بودن صفحه نمایش را در هنگام لمس صفحه به کاربر منتقل کند.
این فناوری همانند کلیک راست ماوس در کامپیوتر بوده و کاربران به جای نگه داشتن انگشت خود روی بخشهای مختلف میتوانستند تا با فشار دادن صفحه نمایش یک منوی جدیدی را اجرا کنند. در هنگام فشار صفحه نمایش یک لرزشی در نمایشگر به وجود میآمد و این موضوع باعث میشد تا کاربر بتواند حالت سه بعدی بودن را احساس کند.
یکی دیگر از بزرگترین تغییرات این دستگاه نسبت به نسل قبلی استفاده از تراشه قدرتمند Apple A9 بود. این تراشه بسیار قدرتمند بود و میتوانست سنگینترین برنامهها و بازیها را اجرا کند. این چیپست ۱۴ نانومتری به دلیل اینکه از قدرت سخت افزاری بسیار زیادی بهره میبرد در سال جاری نیز به روزرسانیهای مختلفی را دریافت میکند.
علاوه بر افزایش قدرت سخت افزاری گوشی iPhone 6S به ۲ گیگابایت رم مجهز شده بود. این موضوع یکی از دلایل پیشرفت گوشی های شرکت اپل بود و به همین دلیل امکان استفاده از برنامههای بیشتر به صورت همزمان در اختیار کاربران قرار گرفت. این گجت نیز همانند نسل قبلی با چهار گزینه برای انتخاب حافظه به بازار عرضه شد.
گوشی iPhone 6S دارای یک گزینه ارزان قیمت بود که از حافظه ۱۶ گیگابایتی بهره میبرد. این نسخه به دلیل حافظه داخلی بسیار کم نتوانست توجه کاربران را به خود جلب کند. اما این دستگاه دارای یک نسخه ۱۲۸ گیگابایتی بود که فضای ذخیره سازی بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار میداد. با خرید این نسخه کاربران میتوانستند به دلیل حافظه داخلی بسیار زیاد و قدرت سخت افزاری بالا به مدت چند سال از آن استفاده کنند.
دوربین
یکی دیگر از پیشرفتهای این دستگاه نسبت به نسل قبلی وجود یک دوربین اصلی مجهز شده به سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بود. این سنسور میتوانست تصاویر با کیفیتی را به ثبت برساند و به یک دلیل برای افزایش محبوبیت این گجت شد. ناگفته نماند که این دستگاه به اولین پرچمدار در میان دیگر گوشی های شرکت اپل تبدیل شد که توانایی تصویر برداری در کیفیت 4K با نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه را داشت.
دوربین سلفی این گجت نیز دستخوش تغییراتی شده بود و به جای استفاده از سنسور ۱.۲ مگاپیکسلی این گوشی هوشمند به یک دوربین ۵ مگاپیکسلی مجهز شد. این دوربین میتوانست تا همانند گذشته با کیفیت ۷۲۰ پیکسل با نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه تصویربرداری کند که بر اساس این موضوع میتوان گفت که گوشی iPhone 6S در بخش فیلم برداری با دوربین سلفی چندان تفاوتی با نسل قبلی ندارد.
این گجت نیز از سنسور اثر انگشت محبوب شرکت اپل پشتیبانی میکرد و به دلیل پیشرفت تکنولوژی این سنسور دارای سرعت باز کردن قفل صفحه (تشخیص اثر انگشت کاربر) بسیار بالایی بود. این گجت با چهار گزینه برای انتخاب رنگ در دسترس کاربران قرار گرفت؛ همانند نسل قبلی این گوشی هوشمند داری رنگ طوسی، طلایی و نقرهای بود. به علاوه یک رنگ جدید به نام رز گلد نیز در دسترس کاربران قرار گرفت که توانست توجه تعدادی از کاربران را به خود جلب کند.
نکته جالب توجه در رابطه با این دستگاه این است که حجم باتری این گجت نسبت به نسل قبلی کمی کاهش یافت. دلیل این موضوع استفاده از فناوری لمس سه بعدی بود که باعث شد تا فضای کمتری در دستگاه برای جایگیری باتری وجود داشته باشد. باتری گوشی iPhone 6S دارای ظرفیتی معادل ۱۷۱۵ میلی آمپر ساعت بود که بر اساس ادعای اپل میزان شارژ دهی این دستگاه همانند نسل قبلی بود و این کار به لطف وجود پردازنده کم مصرف Apple A9 امکان پذیر شد.
گوشی آیفون 6S پلاس
این گجت نیز همانند برادر کوچکتر خود از تمام ویژگیهای آیفون عرضه شده در سال ۲۰۱۵ پشتیبانی میکرد. این موضوع بدان معنی است که آلیاژ به کار رفته در این گجت نیز تغییر کرد.
شرکت اپل یک گوشی هوشمند ۱۹۲ گرمی را به نام iPhone 6S Plus به بازار عرضه کرد و کاربران به دلیل علاقه به استفاده از یک دستگاه با نمایشگر بزرگ این گوشی هوشمند را خریداری کردند. یکی از دلایلی که باعث افزایش محبوبیت این دستگاه شد این بود که آلیاژ بدنه دستگاه دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده بود.
گوشی آیفون 6S پلاس به یک نمایشگر ۵.۵ اینچی از نوع IPS LCD مجهز شده بود که از وضوح تصویر ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل پشتیبانی میکرد. به علاوه شرکت اپل این گجت را به فناوری 3D Touch مجهز کرده بود و این موضوع استفاده از این دستگاه را لذت بخشتر کرد.
پردازنده
کمپانی اپل پرچمدار بزرگ را همانند نسخه کوچکتر به تراشه Apple A9 که یک پردازنده ۱۴ نانومتری بود مجهز کرد. گوشی آیفون 6S پلاس از ۲ گیگابایت رم بهره میبرد و با همان چهار گزینه برای انتخاب حافظه داخلی در دسترس کاربران قرار گرفت.
دوربین اصلی این گوشی هوشمند به یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی مجهز شده بود که امکان فیلم برداری با کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار داد. در قسمت بالایی نمایشگر نیز یک دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی وجود داشت که میتوانست تصاویری با کیفیت مناسبی را به ثبت برساند.
این گوشی هوشمند نیز همانند برادر کوچکتر خود از رنگ رز گلد پشتیبانی میکرد و افراد میتوانستند از میان چهار رنگ این دستگاه یک گزینه را انتخاب کنند. شرکت اپل نیز حجم باتری این پرچمدار را نسبت به نسل قبلی کاهش داده بود و یک باتری با ظرفیت ۲۷۵۰ میلی آمپر ساعتی را در این گجت به عنوان منبع تامین انرژی قرار داد.
گوشی آیفون SE
در سال ۲۰۱۶ شرکت اپل تصمیم گرفت تا خواسته تعداد دیگری از کاربران خود را برآورده کند. در آن زمان کاربرانی وجود داشتند که همچنان به استفاده از دستگاههای کوچکی مانند iPhone 5S علاقهمند بودند. اما به به دلیل پیشرفت تکنولوژی و سنگینتر شدن برنامهها این دستگاه نمیتوانست تا نیازهای کاربران را بر طرف کند. به همین دلیل اپل تصمیم گرفت تا نسخه به روز شده iPhone 5S را با نام iPhone SE در دسترس کاربران قرار دهد.
این گوشی هوشمند از نظر طراحی بسیار به آیفون 5S شباهت داشت و برای کاربرانی که علاقهمند به استفاده از دستگاههای کوچک بودند طراحی شده بود. وزن این میانرده معادل ۱۱۳ گرم بود و اندازه آن با پرچمدار سال ۲۰۱۳ برابری میکرد. این برابری بدان معنی است که این گجت نیز همانند گوشی آیفون 5S از یک نمایشگر ۴ اینچی بهره میبرد.
صفحه نمایش این دستگاه از نوع IPS LCD بود که دارای وضوح تصویری معادل ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسل بود. این نمایشگر برای تمام کاربران در سال ۲۰۱۶ مناسب نبود، اما با این وجود کاربرانی وجود داشتند که به استفاده از یک دستگاه با نمایشگر کوچک علاقهمند بودند. تراشه این دستگاه همانند گوشی iPhone 6S بود؛ یعنی این گجت از یک تراشه ۱۴ نانومتری به نام Apple A9 پشتیبانی میکرد. به علاوه میزان رم این دستگاه نسبت به گوشی iPhone 5S افزایش یافته بود و از رم ۲ گیگابایتی بهره میبرد.
دوربین قرار گرفته در پنل پشتی این گجت همانند آیفون 6S از یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکرد و این موضوع برای کاربران این دسته از گوشیهای هوشمند یک مزیت محسوب میشد. دوربین سلفی این دستگاه از یک سنسور ۱.۲ مگاپیکسلی بهره میبرد که چندان برای تصویر برداری در سال ۲۰۱۶ مناسب نبود. اما به لطف وجود تراشه ۱۴ نانومتری پردازش تصاویر به خوبی در این دستگاه انجام میشد و تا حدودی جزئیات تصاویر گرفته شده برای کاربران جذاب بود.
گوشی iPhone SE مانند دیگر گوشی های شرکت اپل از سنسور اثر انگشت پشتیبانی میکرد. نکته جالب توجه در رابطه با این دستگاه این بود که این گوشی به عنوان میانرده در سال ۲۰۱۶ در دسترس کاربران قرار گرفت و با این وجود از مشخصات پرچمداران این کمپانی بهره میبرد. یکی از تفاوتهای دیگر میان این دستگاه و نسل قبلی خود این بود که این گوشی از فناوری لمس سه بعدی پشتیبانی نمیکرد.
انرژی این میانرده توسط یک باتری با ظرفیت ۱۶۲۴ میلی آمپر ساعت تامین میشد که چندان برای یک دستگاه عرضه شده در سال۲۰۱۶ مناسب نبود. ناگفته نماند که این گجت در چهار رنگ طوسی، نقرهای، طلایی و رز گلد در دسترس کاربران قرار گرفت.
مورد تمسخر قرار گرفتن شرکت اپل
اپل تصمیم گرفت تا در سال ۲۰۱۶ پرچمداران جدید خود را با نامهای iPhone 7 و iPhone 7 Plus معرفی کند. این دستگاهها نسبت به گوشیهای تولید شده توسط شرکتهای دیگر دارای یک تفاوتی بودند که به همین دلیل کمپانی اپل مورد تمسخر بسیاری از کاربران قرار گرفت. شرکت اپل گوشیهای آیفون 7 و آیفون 7 پلاس را به جک ۳.۵ میلی متری مجهز نکرد و کاربران باید از یک تبدیل (دانگل) برای ایجاد این اتصال استفاده میکردند.
گوشی آیفون 7
این دستگاه از نظر سایز و اندازه تفاوت چندان زیادی با نسل قبلی خود نداشته و از همان نمایشگر ۴.۷ اینچی بهره میبرد. این دستگاه دارای وزنی معادل ۱۳۸ گرم بود که از همان بدنه آلومینیومی دیگر گوشی های شرکت اپل پشتیبانی میکرد.
گوشی iPhone 7 به گواهینامه IP67 مجهز شده بود و این گوشی به اولین دستگاه از شرکت اپل تبدیل شد که از قابلیت ضد آب بودن پشتیبانی میکرد. پشتیبانی از گواهینامه IP67 بدان معنی است که دستگاه مورد نظر در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم بوده و گجت میتواند به مدت زمان ۳۰ دقیقه در عمق یک متری آب دوام بیاورد.
نمایشگر
همانطور که در بالا اشاره کردیم، این گوشی هوشمند از یک نمایشگر ۴.۷ اینچی بهره میبرد. اما پنل استفاده شده در آن با نسل قبلی خود متفاوت بوده و اپل در این دستگاه از پنل Retina IPS LCD که توانایی روشنایی حداکثری ۶۲۵ نیت را دارد استفاده کرد. این صفحه نمایش دارای رزولوشن ۱۳۳۵ در ۷۵۰ پیکسل بود که میتوانست محتواهای با کیفیتی را به تصویر بکشد.
نکته جالب توجه در رابطه با این دستگاه این است که علاوه بر نمایشگر، دکمه Home گوشی نیز از فناوری لمس سه بعدی شرکت اپل پشتیبانی میکرد. در نسلهای قبلی گزارش شده بود که دکمه Home گوشی های شرکت اپل پس از مدتی استفاده از کار میافتند و نیاز به تعویض پیدا میکنند. به همین دلیل اپل تصمیم گرفت تا یک دکمه سه بعدی در این دستگاه قرار دهد که در هنگام فشار دادن آن کاربر احساس میکند که قسمت دایرهای شکل دکمه Home به سمت داخل حرکت میکند.
تراشه
این کمپانی در اقدامی بسیار عجیب تصمیم گرفت تا از یک پردازنده ۱۶ نانومتری برای تامین قدرت سخت افزاری این دستگاه استفاده کند. تراشه به کار رفته در گوشی آیفون 7 متعلق به همین کمپانی بود و Apple A10 Fusion نام داشت. فضای رم این دستگاه نسبت به گذشته تغییری پیدا نکرد و همچنان از ۲ گیگابایت رم برای مدیریت این پرچمدار استفاده میشد.
این گوشی هوشمند با سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت؛ گزینه اول دارای حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی بود که این نسخه برای کاربرانی که از گوشی هوشمند خود استفاده چندانی ندارند مناسب بود. یک گزینه دیگر نیز وجود داشت که از حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بهره میبرد و این نسخه مورد استفاده بسیاری از کاربران قرار گرفت. نسخه گران قیمت iPhone 7 به حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی مجهز شده بود و این نسخه برای طرفداران تصویر برداری، گیمرها و… مناسب بود.
همچنان این گجت در پنل پشتی خود از یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکرد که افراد میتوانستند از آن برای فیلم برداری با کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه استفاده کنند. در قسمت جلویی دستگاه و در بالای صفحه نمایش یک سنسور دوربین ۷ مگاپیکسلی قرار گرفته بود که این بخش نسبت به نسل قبلی پیشرفت چشمگیری داشت.
کاربران میتوانستند تا با استفاده از این دوربین سلفی تصاویری با کیفیت بالا و جزئیات بسیار زیاد به ثبت برسانند. ناگفته نماند که تصویر برداری با استفاده از دوربینهای این دستگاه در شب (نور کم) در مقایسه با نسل قبلی بسیار پیشرفت کرده بود.
صدای استریو
گوشی آیفون 7 دارای دو بلندگو بود و این موضوع بدان معنی است که کاربران میتوانستند موسیقیهای مورد نظر خود را با صدای استریو بشنوند. این موضوع توانست توجه کاربران را به خود جلب کند و به یک دلیل مهم برای خرید این گجت تبدیل شود.
در کنار این پیشرفتهای جذاب کمپانی اپل یک تغییری در طراحی این پرچمدار به وجود آورد که باعث شد تا مورد تمسخر دیگر شرکتهای تولید کننده گوشی هوشمند قرار بگیرد. این کمپانی تصمیم گرفت تا جک ۳.۵ میلی متری را از این دستگاه حذف کند و به نوعی تعداد درگاههای پرچمداران خود را کاهش دهد. ناگفته نماند که اپل در جعبه این دستگاه یک تبدیل جک ۳.۵ میلی متری به لایتنینگ قرار داد تا در هنگام نیاز به هدفون کاربران از این تبدیل استفاده کنند.
وظیفه تامین انرژی گوشی آیفون 7 بر عهده یک باتری با ظرفیت ۱۹۶۰ میلی آمپر ساعت بود که در این زمینه پرچمداران اپل از دیگر رقیبان خود شکست خوردند. در سال ۲۰۱۶ شرکت سامسونگ گوشی Galaxy S7 را با باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی معرفی کرد که از نظر باتری این گجت دوام بیشتری نسبت به پرچمدار شرکت اپل داشت.
اپل تصمیم گرفت تا iPhone 7 را با رنگهای مشکی، نقرهای، طلایی، رز گلد، جت بلک و قرمز به بازار عرضه کند. تمام این رنگها جذاب بودند و میتوانستند توجه کاربران را به خود جلب کنند. اما رنگ Jet Black گوشی آیفون 7 به نوعی طراحی شده بود که بدنه دستگاه را بسیار خش پذیر میکرد. این موضوع باعث نارضایتی بسیاری از کاربران شد؛ زیرا در صورت استفاده از قاب (گارد) به پنل پشتی گوشی iPhone 7 رنگ جت بلک آسیب میرسید.
گوشی آیفون 7 پلاس
اپل در کنار معرفی iPhone 7 گوشی محبوب iPhone 7 Plus را نیز معرفی کرد. کمپانی بزرگ اپل به دلیل اینکه گوشیهای هوشمند با صفحه نمایش بزرگ طرفدار بسیار زیادی داشتند در سال ۲۰۱۶ نیز یک دستگاه با نمایشگر ۵.۵ اینچ نیز معرفی کرد.
این گجت دارای وزنی معادی ۱۸۸ گرم بود که همانند پرچمداران دیگر این کمپانی از بدنه آلومینیومی بهره میبرد. به علاوه صفحه نمایش این گجت توسط یک شیشه محافظت میشد و این محافظ نمایشگر را در برابر خط و خش مقاوم کرده بود.
طراحی این پرچمدار بزرگ به گونهای بود که این دستگاه میتوانست در عمق یک متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام بیاورد. در واقع میتوان گفت که این مقاومت به لطف پشتیبانی از گواهینامه IP57 امکان پذیر شده بود و علاوه بر آب، گوشی آیفون 7 پلاس در برابر گرد و غبار نیز مقاوم بود.
صفحه نمایش
پنل نمایشگر ۵.۵ اینچی این دستگاه از نوع Retina IPS LCD بود و روشنایی آن نسبت به پرچمداران قدیمی نیز افزایش یافته بود. روشنایی این دستگاه با ۶۲۵ نیت برابری میکرد و نمایشگر آن از وضوح تصویر ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بهره میبرد. استفاده از چنین نمایشگری برای کاربران بسیار جذاب بود و به همین دلیل افراد به خرید این دسته از گوشیهای هوشمند علاقه داشتند.
همانند برادر کوچکتر این دستگاه یعنی iPhone 7، این پرچمدار از فناوری لمس سه بعدی نمایشگر پشتیبانی میکرد. به علاوه کاربران در هنگام لمس دکمه Home متوجه شدند که از فناوری Touch ID نیز در این بخش استفاده شده است. جالب است که بدانید پشتیبانی از این تکنولوژی در دکمه Home باعث شد تا خرابی این گجت کاهش پیدا کند و کاربران پس از گذشت مدتی نیاز به تعویض دکمه Home نداشته باشند.
تراشه به کار رفته در این دستگاه یک چیپست ۱۶ نانومتری بود که Apple A10 Fusion نامیده میشد. به دلیل وجود این پردازنده قدرتمند و وجود نمایشگری بزرگ iPhone 7 Plus یک دستگاه گیمینگ (مناسب بازی) محسوب میشد. علاوه بر این موضوع اگر افراد نسخه ۲۵۶ گیگابایتی را در اختیار میگرفتند، میتوانستند تا برنامهها و بازیهای بسیار زیادی را روی این گجت نصب کنند.
این پرچمدار شرکت اپل نیز با سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت. این سه گزینه شامل نسخههای ۳۲، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی بود که از رم سه گیگابایتی بهره میبردند. این دستگاه اولین گوشی هوشمند شرکت اپل بوده که از این مقدار رم پشتیبانی میکند و به کاربر اجازه میدهد تا برنامههای بیشتری را به صورت همزمان در این دستگاه اجرا کنند.
بخش دوربین
بخش دوربین یکی از جذابترین قسمتهای این دستگاه است که کاربران را به خرید آن تشویق میکند. گوشی های شرکت اپل از گذشته تا به امروز تنها از یک دوربین در پنل پشتی استفاده میکردند. اما شرکت اپل در پنل پشتی این گوشی دو دوربین قرار داد که هر دو از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکردند. یکی از این دوربینها به عنوان سنسور اصلی مورد استفاده قرار میگرفت و از دوربین دوم این گجت برای تصویر برداری در حالت تله فوتو استفاده میشد.
فلشهای قرار گرفته در کنار لنز دوربین این دستگاهها به صورت چهارگانه بوده و تصویر برداری در شب را برای کاربران سادهتر میکرد. دوربین اصلی قرار گرفته در پنل پشتی به افراد این اجازه را میداد تا با کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه تصویر برداری کنند.
دوربین سلفی این گجت دارای سنسور 7 مگاپیکسلی بود که نسبت به نسل قبلی یک پیشرفت محسوب میشد. بلندگوهای گوشی iPhone 7 Plus همانند برادر کوچکتر این پرچمدار از فناوری استریو پشتیبانی میکردند و این موضوع بدان معنی است که هر دو اسپیکر در این دستگاه برای پخش موسیقی در نظر گرفته شده بودند.
شرکت اپل در جعبه این دستگاه تبدیل جک ۳.۵ میلی متری به لایتنینگ را قرار داده بود و کاربران باید برای استفاده از هدفون از این تبدیل استفاده میکردند؛ زیرا جک ۳.۵ میلی متری از این گجت حذف شده بود. انرژی این دستگاه توسط یک باتری با ظرفیت ۲۹۰۰ میلی آمپر ساعت تامین میشد که نسبت به نسل قبلی ظرفیت آن کمی افزایش یافته بود.
این گوشی هوشمند نیز با ۶ گزینه برای انتخاب رنگ در دسترس کاربران قرار گرفت. این ۶ گزینه شامل رنگهای مشکی، نقرهای، طلایی، قرمز، رز گلد و جت بلک بود. رنگ Jet Black همانند گوشی آیفون 7 از طراحی مناسبی برخوردار نبود و در صورت برخورد جسمی فلزی به بدنه آن این احتمال وجود داشت تا به بدنه دستگاه آسیب برسد.
تغییر در طراحی و معرفی نسلی جدید
سال ۲۰۱۷ یک سال بسیار جذاب برای طرفداران گوشی های شرکت اپل بود؛ زیرا در این سال سه دستگاه توسط کمپانی اپل معرفی شد. دو نسخه از این سه دستگاه دارای طراحی قدیمی نسل قبلی بودند، اما یک گجت از طراحی بسیار جذاب و جدیدی بهره میبرد.
گوشی آیفون 8
در این سال اپل تصمیم گرفت تا جایگزین گوشی آیفون 7 را معرفی و به بازار عرضه کند. این دستگاه دارای طراحی همانند نسل قبلی خود بوده و کاربران علاقهمند به استفاده از نمایشگر ۴.۷ اینچی میتوانستند از این دستگاه استفاده کنند.
وزن این گجت معادل ۱۴۸ گرم بود که یک تغییر کوچک در طراحی این دستگاه باعث شد تا وزن آن افزایش پیدا کند. با پیشرفت تکنولوژی و عرضه شدن دستگاههای مختلف با طراحیهای جذاب، این شرکت تصمیم گرفت تا از شیشه برای ساخت پنل پشتی استفاده کند.
استفاده از شیشه در پنل پشتی باعث شد تا در هنگام در دست گرفتن این گجت حس یک گوشی هوشمند با کیفیت به کاربر منتقل شود. ترکیب شیشه در پنل پشتی و آلومینیوم در فریم بدنه این گجت باعث شد تا این دستگاه از نظر طراحی پیشرفت چشمگیری نسبت به نسل قبلی داشته باشد.
ناگفته نماند که علاوه بر این ایجاد تنوع در پنل پشتی، شرکت اپل به دلیل پشتیبانی از فناوری شارژر بیسیم از شیشه برای ساخت این پنل استفاده کرد. این فناوری برای اینکه بتواند باتری دستگاه را شارژ کند، نیاز دارد تا روی صفحههای مخصوصی قرار بگیرد تا بتواند تولید انرژی و باتری دستگاه را شارژ کند. برای اینکه این انرژی به قسمت داخلی دستگاه منتقل شود باید از شیشه پنل پشتی عبور کند به همین دلیل به جای آلومینیوم از شیشه در این قسمت استفاده شد.
همچنان این دستگاه همانند نسل قبلی به گواهینامه IP67 مجهز شد که میتوانست از دستگاه در عمق یک متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه محافظت کند. این موضوع بدان معنی است که گوشی iPhone 8 در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم بوده و از قطعات داخلی به مدت زمان ۳۰ دقیقه در عمق یک متری محافظت میشد.
صفحه نمایش
نمایشگر این گجت همانند نسل قبلی یک صفحه نمایش ۴.۷ اینچی بوده که پنل به کار رفته در آن Retina IPS LCD نام دارد. وضوح تصویر این گجت ۱۳۳۴ در ۷۵۰ پیکسل بود که میتوانست روشنایی حداکثر معادل ۶۲۵ نیت را در اختیار کاربر قرار دهد. از فناوری لمس سه بعدی شرکت اپل نیز همچنان پشتیبانی میشد و دکمه Home این گجت نیز همچنان از 3D Touch پشتیبانی میکرد.
ناگفته نماند یک فناوری جدیدی به نام True-tone به صفحه نمایش این دستگاه اضافه شد که در هنگام فعال بودن میتوانست دمای رنگهای نمایشگر را با بر اساس میزان نور محیط اطراف کاربر تنظیم کند. این تکنولوژی یک فناوری بسیار جذاب محسوب نمیشد، اما افرادی وجود داشتند که استفاده از این قابلیت را یک مزیت بدانند.
یکی بزرگترین تفاوتها میان پرچمداران سال ۲۰۱۷ و سال ۲۰۱۶ شرکت اپل تراشه به کار رفته در آنهاست. گوشی آیفون 7 از یک تراشه ۱۶ نانومتری پشتیبانی میکرد، اما نسل بعدی این گجت یعنی iPhone 8 از تراشه ۱۰ نانومتری Apple A11 Bionic بهره میبرد. این پردازنده بسیار قدرتمند بود و به همین دلیل همچنان در سال ۲۰۲۱ این دستگاه میتواند تا بازیهای سنگینی مانند Call of Duty: Mobile را به راحتی اجرا کند.
این دستگاه مانند بسیاری از دیگر گوشی های شرکت اپل با سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت. گزینه اول از حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی پشتیبانی میکرد، گزینه دوم به ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده بود و گران قیمتترین نسخه از حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی بهره میبرد. ناگفته نماند که میزان رم این سه نسخه با هم برابر بوده و همگی از رم ۲ گیگابایتی استفاده میکردند.
دوربین
بخش دوربین تفاوتی با نسل قبلی نداشته و گوشی iPhone 8 همچنان از دوربین اصلی ۱۲ مگابایتی بهره میبرد. به لطف وجود پردازنده قدرتمند ۱۰ نانومتری امکان پردازش ویدیوها با کیفیت 4K و نرم فریم ۶۰ بر ثانیه وجود داشت و افراد علاقهمند به فیلم برداری میتوانستند تا با استفاده از دوربین این دستگاه ویدیوهای جذاب و با کیفیتی را به ثبت برسانند.
دوربین سلفی این گوشی هوشمند به سنسور ۷ مگاپیکسلی مجهز شده بود و افراد با استفاده از فناوری HDR میتوانستند تا تصاویر با کیفیتی را به ثبت برسانند. تصویر برداری در شب نیز با استفاده از دوربین سلفی این دستگاه میتوانست تا توجه کاربران را به خود جلب کند؛ زیرا کیفیت تصاویر در نور کم مناسب بود و جزئیات را به خوبی به کاربر نشان میداد.
همچنان این پرچمدار از اسپیکرهای استریو پشتیبانی میکرد، اما بر اساس گفته اپل صدای این دستگاهها نسبت به نسل قبلی ۲۰ درصد افزایش یافته بود. به دلیل پشتیبانی از صدای استریو پخش موسیقی با این دستگاه میتوانست بسیار برای کاربران جذاب باشد.
باتری و فناوری شارژ سریع
باتری این گجت نسبت به نسل قبلی کمی کاهش یافته بود و از ظرفیتی معادل ۱۸۲۱ میلی آمپر ساعت بهره میبرد. همانطور که در بالا اشاره کردیم، این گجت از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی میکرد که این تکنولوژی Qi Wireless Charging نامیده میشد.
علاوه بر این موضوع گوشی iPhone 8 از فناوری USB Power Delivery 2.0 نیز پشتیبانی میکرد و این موضوع بدان معنی است که این تکنولوژی به کاربران این امکان را میداد تا با استفاده از آداپتور ۱۵ واتی این دستگاه را شارژ کنند. استفاده از آداپتور ۱۵ واتی باعث میشد تا افراد بتوانند باتری این دستگاه را در مدت زمان ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد شارژ کنند. اما در جعبه این گجت تنها یک آداپتور ۵ واتی وجود داشت و کاربران باید شارژر ۱۵ واتی را به صورت جداگانه خریداری کنند.
افراد میتوانستند این گجت را در رنگهای نقرهای، طلایی، قرمز و طوسی (Space Gray) خریداری کنند. لازم به ذکر است که به دلیل پشتیبانی از پنل پشتی شیشهای و بازتاب نور در این قسمت رنگهای این دستگاه نسبت به نسلهای قبلی بسیار جذابتر به نمایش در میآمدند.
گوشی iPhone 8 Plus
این دستگاه نیز همانند برادر کوچکتر خود از تغییرات جذابی بهرهمند شد و کاربران سال ۲۰۱۷ به استفاده از یک دستگاه ۵.۵ اینچی بسیار علاقهمند بودند. تغییرات اعمال شده در بخش طراحی باعث شده بود تا این گجت وزنی معادل ۲۰۲ گرم داشته باشد.
یکی از دلایل افزایش وزن این گجت نسبت به نسل قبلی استفاده از پنل پشتی شیشهای و پشتیبانی از فناوری شارژ بیسیم بود. پنل شیشهای به کاربر این اجازه را میداد تا با قرار دادن دستگاه روی صفحات مخصوص باتری آن را به صورت بیسیم شارژ کنند. این گجت نیز از گواهینامه IP67 پشتیبانی میکرد و گوشی iPhone 8 Plus میتوانست تا در عمق یک متری به مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام بیاورد.
صفحه نمایش
نمایشگر این گجت دقیقا همانند آیفون ۷ پلاس بوده و تنها تفاوت میان صفحه نمایش این پرچمداران پشتیبانی از فناوری True-tone بود. یکسان بودن نمایشگر این دستگاهها بدان معنی است که گوشی iPhone 8 Plus به صفحه نمایش ۵.۵ اینچی از نوع Retina IPS LCD مجهز شده بود.
روشنایی این نمایشگر معادل ۶۲۵ نیت بود و از رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل پشتیبانی میکرد. نمایشگر روشن و با کیفیت این دستگاه در کنار پردازنده قدرتمند آن، یک شرایط مناسب را برای اجرای بازیهای سنگین ایجاد کرده بود و گیمرها میتوانستند تا بازیهای بسیاری را به وسیله این دستگاه تجربه کنند.
قدرت سخت افزای این دستگاه توسط یک پردازنده ۱۰ نانومتری به نام Apple A11 Bionic تامین میشد و به همین دلیل افراد میتوانستند تا سنگینترین برنامهها و بازیها را به راحتی اجرا کنند. این گجت همانند نسل قبلی به سه گیگابایت رم مجهز شده بود که افراد میتوانستند این سه گیگابایت رم را در کنار حافظه داخلی ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی خریداری کنند.
دوربین
گوشی iPhone 7 Plus به دو دوربین در پنل پشتی مجهز شده بود و کاربران میتوانستند تا با استفاده از دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی و سنسور تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی تصاویر با کیفیتی را به ثبت برسانند. به همین دلیل اپل تصمیم گرفت تا بخش دوربین را در پرچمدار سال ۲۰۱۷ خود ارتقا ندهد و تنها امکان فیلم برداری در حالت 4K را با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه در دسترس کاربران قرار دهد.
دوربین سلفی یکی از بخشهای کاملا بیتغییر بوده و از همان سنسور ۷ مگاپیکسلی دوربین سلفی گوشی iPhone 7 Plus در این دستگاه استفاده شد. به علاوه امکان تشخیص چهره در هنگام تصویر برداری و پشتیبانی از فناوری HDR در این دوربین وجود داشت.
همانطور که در بالا اشاره کردیم برادر کوچکتر این گجت از فناوری صدای استریو پشتیبانی میکرد و صدای اسپیکرهای این گجت نسبت به نسل قبلی ۲۰ درصد افزایش یافته بود. به همین دلیل پخش موسیقی به وسیله این دستگاه بسیار لذت بخشتر از دیگر گوشی های شرکت اپل بود که از صدای استریو پشتیبانی نمیکردند. این دستگاه همچنان از فناوری سنسور اثر انگشت بهره میبرد که افراد با لمس دکمه Home میتوانستند تا قفل صفحه گوشی خود را با روشی ایمن باز کنند.
باتری
ظرفیت باتری این گجت نسبت به نسل قبلی کاهش یافته بود و باتری ۲۶۹۱ میلی آمپر ساعتی این دستگاه میتوانست تا ۶۰ ساعت به صورت مداوم موسیقی پخش کند. همانطور که در بالا اشاره کردیم به دلیل وجود پنل پشتی شیشهای و وجود فناوری Qi wireless charging کاربران میتوانستند تا این دستگاه را به صورت بیسیم شارژ کنند.
به علاوه افراد با خرید آداپتور ۱۵ واتی به صورت جداگانه و به لطف وجود فناوری USB Power Delivery 2.0 میتوانستند تا باتری این دستگاه را در مدت زمان ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد شارژ کنند.
افراد در سال ۲۰۱۷ میتوانستند تا با پرداخت ۷۹۹ دلار نسخه ۶۴ گیگابایتی این دستگاه را در رنگهای نقرهای، طوسی، طلایی و قرمز خریداری کنند و از طراحی جذاب و کیفیت ساخت بالای این پرچمدار بهرهمند شوند. در کنار معرفی این دو دستگاه یک پرچمدار دیگر با طراحی بسیار جذاب معرفی شد که توانست توجه کاربران را به خود جلب کند.
گوشی آیفون X
کمپانی اپل در انتهای مراسم معرفی گوشیهای خانواده iPhone 8 یک دستگاه جدید دیگر به نام iPhone X معرفی کرد. پس از گذشت مدتی تیم کوک (مدیر عامل اپل) تصمیم گرفت تا طراحی گوشی های شرکت اپل را به صورت کامل تغییر دهد و برای انجام اینکار گوشی آیفون ایکس را به بازار عرضه کرد تا بتواند نظر کاربران را در رابطه با این طراحی جدید بسنجد.
این گوشی یک دستگاه ۱۷۴ گرمی بود که از پنل پشتی شیشهای پشتیبانی میکرد. نکته جالب توجه در رابطه با این دستگاه این بود که بدنه آن از جنس استیل ضد زنگ طراحی شده بود و ترکیب این استیل با پنل شیشهای باعث شد تا کاربران در هنگام در دست گرفتن این دستگاه حس پرچمدار و گران قیمت بودن به کاربر منتقل شود.
شرکت اپل این پرچمدار جدید را به گواهینامه IP67 مجهز کرد تا در صورت قرار گرفتن این دستگاه در عمق یک متری به مدت زمان۳۰ دقیقه هیچ مشکلی پیش نیاید. با توجه به پشتیبانی از این گواهینامه و جنس بدنه این دستگاه میتوان گفت که این گجت یکی از با کیفیتترین دستگاههای تولید شده در سال ۲۰۱۷ بود.
نمایشگر
صفحه نمایش این گجت دچار یک تحول بزرگ شده بود و از یک صفحه نمایش ۵.۸ اینچی بهره میبرد. این صفحه نمایش از پنل Super Retina OLED بهره میبرد و از فناوری HDR10 و Dolby Vision نیز پشتیبانی میکرد. روشنایی این نمایشگر ۶۲۵ نیت بود که در این قسمت نسبت به نسل قبلی پیشرفتی مشاهده نمیشود.
وضوح تصویر این صفحه نمایش معادل ۲۴۳۶ در ۱۱۲۵ پیکسل بوده و میتوانست محتواهای بسیار با کیفیتی را به کاربران نشان دهد. تراکم پیکسلی این نمایشگر ۴۵۸ پیکسل در هر اینچ بود که به همین دلیل بسیاری از کاربران این دستگاه را یک گجت انقلابی میدانستند؛ زیرا باعث تحول گوشی های شرکت اپل شد.
در بخش نمایشگر یک تغییر بسیار بزرگ به وجود آمد که این تغییر در قسمت بالای صفحه نمایش قابل مشاهده بود. در بالای نمایشگر بریدگی مشاهده میشد که شرکت اپل آن را ناچ نامید، این ناچ باعث شد تا طراحی این دستگاه مدرنتر و صفحه نمایش از حالت یکپارچگی خارج شود.
این ناچ به دلیل ایجاد طراحی جدید مخالفان و طرفداران بسیاری داشت. مخالفان از این تغییر اپل ناراضی بودند؛ زیرا در هنگام مشاهده ویدیوهای مختلف بخش بریدگی مانع نمایش تصویر به صورت کامل میشد. اما طرفداران به دلیل ایجاد تحول در طراحی و همچنین مدرنتر شدن دستگاه با این تغییر طراحی موافق بودند.
سخت افزار
به دلیل اینکه این دستگاه به نوعی هم رده گوشیهای iPhone 8 و iPhone 8 Plus محسوب میشود به تراشه ۱۰ نانومتری Apple A11 Bionic مجهز شد. قدرت سخت افزاری این دستگاه با نسل قبلی برابر بوده و این گجت نیز همانند iPhone 8 Plus از سه گیگابایت رم پشتیبانی میکرد.
این دستگاه تنها در دو گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت. گزینه اول از رم ۳ گیگابایتی و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد و نسخه دوم به ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۳ گیگابایت رم مجهز شده بود.
دوربینهای این دستگاه نیز تغییری نسبت به آیفون 8 پلاس نداشته و از همان دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکند. دوربین سلفی نیز به سنسور ۷ مگاپیکسلی مجهز شد که تصاویر گرفته شده با آن تفاوتی با دیگر پرچمدار شرکت اپل نداشت.
در این طراحی جدید شرکت اپل همچنان پشتیبانی از جک ۳.۵ میلی متری را متوقف کرده بود و کاربران باید برای گوش دادن به موسیقی به وسیله هدفون از تبدیل جک ۳.۵ میلی متری استفاده میکردند. بلندگوهای این دستگاه دارای کیفیت بسیاری بالایی بودند و از صدای استریو نیز پشتیبانی میکردند.
فناوری Face ID
یکی دیگر از بخشهایی که در این دستگاه تغییر پیدا کرد نحوه باز کردن قفل صفحه بود. اپل تصمیم گرفت تا در قسمت ناچ این دستگاه یک سنسور به نام Face ID قرار دهد تا کاربران با استفاده از صورت خود قفل صفحه را باز کنند. این سنسور با پردازش سه بعدی صورت کاربر امنیت دستگاه را تامین میکرد و بر اساس گزارشهای خود اپل این سیستم باز کردن قفل صفحه از Touch ID ایمنتر است.
به علاوه این مشکل وجود داشت تا کاربران در هنگام استفاده از Touch ID به دلیل کثیف بودن سنسور یا انگشت خود نتوانند قفل صفحه را باز کنند. به همین دلیل اپل این سنسور را به گوشیهای خود اضافه کرد تا افراد با نگاه کردن به قسمت ناچ دستگاه بتوانند قفل صفحه گوشی خود را باز کنند.
پس از گذشت مدتی به دلیل همه گیری ویروس کرونا (COVID-19) افراد مجبور به استفاده از ماسک شدند. به همین دلیل سنسور تشخیص چهره نمیتوانست صورت کاربر را تشخیص دهد. پس از گذشت مدتی شرکت اپل تصمیم گرفت تا این مشکل را برای دارندگان ساعت هوشمند این کمپانی یعنی Apple Watch بر طرف کند.
کاربرانی که این گجت را در اختیار دارند میتوانند قفل صفحه گوشی خود را باز کنند. برای انجام اینکار باید قفل ساعت هوشمند خود را باز کنید و آن را به دور مچ دست خود ببندید. در این هنگام در بخش تنظیمات اگر گزینه Unlock With Apple Watch را فعال کرده باشید، قفل صفحه آیفون شما باز خواهد شد.
باتری
این کمپانی باتری این دستگاه را به ظرفیتی معادل ۲۷۱۶ میلی آمپر ساعت مجهز کرد تا این دستگاه بتواند ۶۰ ساعت به صورت مداوم موسیقی پخش کند. به علاوه این گجت از فناوری شارژ سریع نیز پشتیبانی میکرد و کاربران میتوانستند با استفاده از شارژر ۱۵ واتی باتری این دستگاه را در مدت زمان ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد شارژ میکنند.
این گجت تنها در دو رنگ Space Gray و Silver به بازار عرضه شد و توانست تا توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. شرکت اپل متوجه محبوبیت بسیار زیاد این دستگاه شد و تصمیم گرفت تا نسخه ارتقا یافته آن را در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه کند.
طراحی تکراری با سخت افزاری جدید
شرکت اپل تصمیم گرفت از تولید دستگاههایی با طراحی قدیمی مانند iPhone 8 و iPhone 8 Plus دست بکشد و روی پرچمدار محبوب خود یعنی iPhone X تمرکز کند. در سال ۲۰۱۸ اپل پرچمدار خود را با نام iPhone XS به بازار عرضه کرد که طراحی آن مشابه نسل قبلی خود بود. ناگفته نماند که اپل در این سال یک دستگاه میانرده با نام iPhone XR نیز به بازار عرضه کرد.
گوشی آیفون XS
این کمپانی به دلیل محبوبیت بسیار زیاد گوشی iPhone X تصمیم گرفت تا طراحی این دستگاه را برای بار دیگر تکرار کند تا بتواند محبوبیت گوشیهای پرچمدار خود را افزایش بدهد. پرچمدار سال ۲۰۱۸ شرکت اپل با نام iPhone XS در دست کاربران قرار گرفت و به دلیل وجود پسوند اس در نام این دستگاه میتوان گفت که این گجت از نظر طراحی با نسل قبلی یکسان است.
گوشی آیفون ایکس اس دارای وزنی معادل ۱۷۷ گرم بود که با توجه به این موضوع وزن این دستگاه تنها ۳ گرم از نسل قبلی بیشتر بود. این پرچمدار همانند نسل قبلی خود از پنل پشتی شیشهای بهره میبرد و اپل از استیل ضد زنگ برای ساخت بدنه این دستگاه استفاده کرد.
صفحه نمایش این دستگاه توسط همان شیشه محافظ نسل قبلی محافظت میشد که یکی از مقاومترین شیشههای محافظ در سال ۲۰۱۸ بود. این گجت نسبت به نسل قبلی هیچ تغییری در بخش طراحی نداشته و تنها در برابر نفوذ آب مقاومت بیشتری داشت.
این گوشی هوشمند از گواهینامه IP68 پشتیبانی میکرد که این موضوع بدان معنی است که این پرچمدار میتوانست در عمق دو متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام بیاورد. به علاوه مقاومت این گجت در برابر نفوذ گرد و غبار نیز افزایش یافته بود.
صفحه نمایش
صفحه نمایش گوشی iPhone XS همانند نمایشگر آیفون ایکس بود و از یک صفحه نمایش ۵.۸ اینچی پشتیبانی میکرد. پنل به کار رفته در نمایشگر این گجت از نوع Super Retina OLED بود که از فناوریهای HDR10 و Dolby Vision بهره میبرد. این صفحه نمایش از روشنایی معادل ۶۲۵ نیتی استفاده میکرد که میتوانست تا با وضوح ۲۴۳۶ در ۱۱۲۵ پیکسل محتواهای مختلف را به نمایش بکشد.
تراکم پیکسلی این صفحه نمایش معادل ۴۵۸ پیکسل در اینچ بود که برای یک دستگاه پرچمدار عرضه شده در سال ۲۰۱۸ تراکم پیکسلی بالایی محسوب میشد. این نمایشگر از فناوری لمس سه بعدی شرکت اپل پشتیبانی میکرد که کاربران میتوانستند از این قابلیت جذاب همانند راست کلیک ماوس در کامپیوتر استفاده کنند.
پردازنده
یکی از بزرگترین پیشرفتهای این دستگاه نسبت به نسل قبلی پشتیبانی از پردازنده ۷ نانومتری بود. تراشه ۷ نانومتری شرکت اپل که وظیفه تامین قدرت سخت افزاری گوشی iPhone XS را بر عهده داشت Apple A12 Bionic نامیده میشد. این پردازنده همچنان میتواند سنگینترین بازیهای عرضه شده برای گوشیهای هوشمند مانند PUBG را به راحتی اجرا کند. تراشه گرافیکی این دستگاه نیز چهار هستهای بود و این در حالی است که نسل قبلی این دستگاه از پردازنده گرافیکی سه هستهای پشتیبانی میکرد.
این گوشی هوشمند با سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت. گزینه اول دارای حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی بود که برای کاربرانی که استفاده زیادی از دستگاه خود ندارند مورد استفاده قرار میگرفت. نسخه دوم همانند نسل قبلی به حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی مجهز شد که میزان حافظه آن برای اکثر کاربران مناسب بود.
ناگفته نماند که یک نسخه گران قیمت نیز وجود داشت که از حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی بهره میبرد. این نسخه دارای بیشترین حافظه داخلی در میان گوشی های شرکت اپل بوده و به دلیل افزایش حجم برنامهها و کیفیت دوربین این پرچمداران، اپل تصمیم گرفت تا این دستگاه را به ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی مجهز کند.
علاوه بر حافظه داخلی این دستگاه از رم بیشتری نسبت به نسل قبلی بهره میبرد. گوشی آیفون ایکس به سه گیگابایت رم مجهز شده بود، اما به دلیل افزایش حجم برنامه این کمپانی تصمیم گرفت تا میزان رم پرچمداران خود را افزایش دهد و گوشی iPhone XS را به رم ۴ گیگابایتی مجهز کند.
دوربین
همانطور که در بالا اشاره کردیم این دستگاه به دلیل اینکه در نام خود دارای پسوند S بوده در بعضی از موارد با نسل قبلی خود برابری میکند. یکی از این موارد بخش دوربین است که نسبت به نسل قبلی تفاوتی نداشته و این موضوع بدان معنی است که همچنان در پنل پشتی این گجت دو دوربین وجود داشت.
دوربین اصلی این دستگاه از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرد که میتوانست تصاویر با جزئیات بالا به ثبت برساند. دوربین دوم این گجت برای تصویر برداری در حالت تله فوتو مورد استفاده قرار میگرفت که همچنان از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکرد. این دوربینها از فناوری HDR پشتیبانی میکردند و به همین دلیل برای تصویر برداری، دوربینهای مناسبی بودند.
در ماژول دوربین این دستگاه فلش LED چهارگانهای قرار گرفته بود که میتوانست برای تصویر برداری در نور کم به افراد کمک کند. یکی از تفاوتها در بخش دوربین میان این دستگاه و نسل قبلی فیلم برداری در حالت HDR بود که این گجت از این قابلیت پشتیبانی میکرد. ناگفته نماند که در هنگام فیلم برداری با دوربین این دستگاه، صدا به صورت استریو ضبط میشد و در هنگام پخش کاربران صدای ضبط شده را به صورت استریو میشنیدند.
در قسمت ناچ نمایشگر این دستگاه در کنار سنسور Face ID بهبود یافته یک دوربین سلفی ۷ مگاپیکسلی همانند گوشی iPhone X وجود داشت. این دوربین میتوانست تا با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. نرخ فریم فیلم برداری در این دستگاه با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل نسبت به نسل قبلی پیشرفت کرده بود و این موضوع به لطف تراشه ۷ نانومتری Apple A12 Bionic امکان پذیر شد.
فناوری تشخیص چهره یا همان Face ID نسبت به نسل قبلی پیشرفت کرده بود و میتوانست تا صورت کاربر را سریعتر و دقیقتر تشخیص بدهد. به همین دلیل کاربران بیشتری به استفاده از این سنسور روی آوردند و از این روش برای باز کردن قفل صفحه گوشی هوشمند خود استفاده کردند.
این گجت به دو اسپیکر مجهز شده بود و به همین دلیل iPhone XS نیز از صدای استریو بهره میبرد. همچنان اپل تصمیم گرفت تا از جک ۳.۵ میلی متری پشتیبانی نکند و ترجیح داد تا کاربران از همان تبدیلی که در جعبه گوشیهای خود قرار میدهد استفاده کنند. جالب است که بدانید در جعبه گوشی iPhone XS خبری از تبدیل جک ۳.۵ میلی متری به لایتنینگ نبود و به جای آن اپل هدفونهای خود را به درگاه لایتنینگ مجهز کرد.
این موضوع بدان معنی است که برای استفاده از این هدفون نیازی به تبدیل جک ۳.۵ میلی متری به لایتنینگ نبود و افراد میتوانستند تا به صورت مستقیم هدفون خود را به گوشی iPhone XS متصل کنند. کمپانی اپل با انجام اینکار توانست تا تعدادی از کاربران را به خرید هدفونهای بیسیم خود یعنی AirPods تشویق کند؛ زیرا کاربرانی وجود داشتند که از هدفونهای مختلف دیگری استفاده میکردند و برای اتصال آنها به آیفون خود نیاز به تبدیل جک ۳.۵ میلی متری به لایتنینگ داشتند.
باتری
ظرفیت باتری این دستگاه نسبت به نسل قبلی کاهش یافته بود، اما شرکت اپل ادعا کرد که به دلیل کم مصرف بودن تراشه این دستگاه میزان شارژ دهی آن با نسل قبلی خود برابر خواهد بود. اپل این گوشی را به یک باتری با ظرفیت ۲۶۵۸ میلی آمپر ساعت مجهز کرد که میتوانست همانند نسل قبلی میزان انرژی مورد نیاز برای اجرای ۶۰ ساعت موسیقی (همانند نسل قبلی) به صورت مداوم تامین کند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، این دستگاه از پنل پشتی شیشهای بهره میبرد و به همین دلیل از فناوری Qi Wireless Charging پشتیبانی میکرد. در جعبه این گوشی هوشمند کاربران یک آداپتور ۵ واتی قرار داده بود که برای شارژ کردن پرچمدار سال ۲۰۱۸ چندان مناسب نبود. این گجت از فناوری USB Power Delivery 2.0 استفاده میکرد و افراد میتوانستند تا با خرید آداپتور ۱۵ واتی به صورت جداگانه باتری این گجت را در مدت زمان ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد شارژ کنند.
این دستگاه در سه رنگ مشکی، سفید و طلایی به بازار عرضه شد. رنگ طلایی دستگاه یکی از مواردی بود که میتوانست این دستگاه را از نسل قبلی متمایز کند. کمپانی به دلیل علاقه کاربران به نمایشگر بزرگ تصمیم گرفت تا یک گجت دیگر به نام iPhone XS Max در دسترس کاربران قرار دهد.
گوشی آیفون XS Max
کمپانی اپل در کنار آیفون ایکس اس یک دستگاه دیگر به نام iPhone XS Max معرفی کرد که به دلیل پشتیبانی از نمایشگری بزرگت وانست تا توجه کاربران را به خود جلب کند. این گوشی هوشمند از طراحی مشابه iPhone XS بهره میبرد و از نظر قدرت سخت افزاری با آن برابری میکرد.
این دستگاه به دلیل پشتیبانی از ابعادی بزرگ دارای وزنی معادل ۲۰۸ گرم بود که به عنوان سنگینترین گوشی تولید شده توسط شرکت اپل در سال ۲۰۱۸ شناخته شد. گوشی های شرکت اپل به دلیل اینکه از پنل پشتی شیشهای و بدنهای از جنس استیل ضد زنگ پشتیبانی میکنند، میتوانند حس یک دستگاه گران قیمت را به کاربران منتقل کنند.
ناگفته نماند که این طراحی برای گوشی iPhone XS Max و پرچمداران حال حاضر این کمپانی بسیار مناسب است؛ زیرا این دستگاهها جزو گران قیمتترین گوشی های شرکت اپل هستند. این دستگاه نیز مانند برادر کوچکتر خود به دلیل پشتیبانی از گواهینامه IP68 میتوانست به مدت ۳۰ دقیقه در عمق دو متری آب دوام بیاورد.
صفحه نمایش
این گجت که در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شد به عنوان بزرگترین دستگاه در میان گوشی های شرکت اپل در دسترس کاربران قرار گرفت. نمایشگر این دستگاه دارای اندازهای معادل ۶.۵ اینچ بود که از پنل Super Retina OLED استفاده میکرد. این صفحه نمایش از وضوح تصویر ۲۶۸۸ در ۱۲۴۲ پیکسل بهره میبرد که این نمایشگر برای مشاهده ویدیو و اجرای بازی بسیار مناسب بود.
این نمایشگر از تراکم پیکسلی ۴۵۸ پیکسل در هر اینچ پشتیبانی میکرد و همچنین از فناوریهای HDR و Dolby Vision بهره میبرد. صفحه نمایش این گجت به روشنایی ۶۲۵ نیت مجهز شده بود که میتوانست حتی در زیر نور مستقیم خورشید نیز قابل رویت باشد. نمایشگر گوشی iPhone XS Max از دیگر فناوریهای نسل قبلی مانند تکنولوژی لمس سه بعدی شرکت اپل، True-tone و… پشتیبانی میکرد.
این دستگاه همانند برادر کوچکتر خود به تراشه ۷ نانومتری قدرتمند شرکت اپل یعنی Apple A12 Bionic مجهز شد. این پردازنده از قدرت سخت افزاری بسیار بالایی پشتیبانی میکرد و وجود چنین چیپستی در کنار ۴ گیگابایت رم میتوانست سنگینترین نرم افزارهای منتشر برای یک گوشی هوشمند را به راحتی اجرا کند.
پردازنده گرافیکی این دستگاه یک تراشه چهار هستهای بود و به همین دلیل قدرت گرافیکی این گجت نسبت به پرچمداران نسل قبلی اپل که از تراشه سه هستهای بهره میبردند بسیار بیشتر بود. این گوشی هوشمند دارای سه نسخه بود که هر سه نسخه به رم ۴ گیگابایتی مجهز شده بود. این سه گزینه شامل نسخههای ۶۴، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی میشد که نسخه ۵۱۲ گیگابایتی گران قیمتترین گوشی تولید شده شرکت اپل در سال ۲۰۱۸ بود.
دوربین
با وجود اینکه این دستگاه گران قیمت از ابعاد بزرگی پشتیبانی میکرد و پنل پشتی بزرگتری داشت، اما همچنان به دو دوربین مجهز شده بود. دوربین اصلی قرار گرفته در پنل پشتی این دستگاه از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرد و میتوانست تا تصاویر با کیفیت و مناسبی را به ثبت برساند.
بسیاری از کاربران از این موضوع ناراضی بودند که دوربین گوشی iPhone XS Max با دوربین iPhone X از نظر کیفیت برابری میکرد. همانطور که در بالا اشاره کردیم این دستگاه گران قیمتترین آیفون عرضه شده در سال ۲۰۱۸ بود و به همین دلیل انتظار میرفت تا دوربین آن نسبت به نسل قبلی با کیفیتتر باشد.
سنسور دوم قرار گرفته در ماژول دوربین این دستگاه نیز از کیفیت ۱۲ مگاپیکسل پشتیبانی میکرد و به همین دلیل این پرچمدار گران قیمت نتوانست چندان توجه کاربران را در بخش دوربین به خود جلب کند. این گجت میتوانست تا در کیفیت 4K با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثاینه فیلم برداری کند و به صورت همزمان از تکنولوژی HDR استفاده میکرد.
دوربین سلفی این پرچمدار نیز همچنان از پیشرفتی پشتیبانی نمیکرد و در قسمت ناچ نمایشگر همان دوربین سلفی ۷ مگاپیکسلی گوشی iPhone XS قرار گرفته بود. نکته مثبت در رابطه با دوربین این دستگاه این بود که این گجت از فناوری HDR پشتیبانی میکرد و این سنسور میتوانست در نور کم تصاویر با کیفیتی را به ثبت برساند.
صدای اسپیکر این گجت یکی از نقاط قوت آن بود و به دلیل وجود دو بلندگو در بالا و پایین این دستگاه، امکان پشتیبانی از صدای استریو وجود داشت. کیفیت صدا در این گجت بسیار فوقالعاده بود و اجرای بازیهای مختلف روی آن و استفاده از صدای استریو میتوانست تا برای کاربران تجربه جالبی باشد.
کاربران همچنان میتوانستند تا برای باز کردن قفل صفحه از فناوری Face ID استفاده کنند. سرعت تشخیص چهره کاربر توسط این سنسور افزایش یافته بود و به همین دلیل افراد میتوانستند تا با استفاده از این فناوری سریعتر از گذشته قفل صفحه گوشی خود را باز کنند.
باتری
ظرفیت باتری این دستگاه به دلیل وجود ابعاد بزرگ و نمایشگر ۶.۵ اینچی افزایش یافته بود. اپل تصمیم گرفت تا یک باتری ۳۱۷۴ میلی آمپر ساعتی را برای تامین انرژی این گجت در نظر بگیرد. با وجود اینکه کمپانی اپل ظرفیت باتری این گجت را افزایش داده بود، اما همچنان کاربران در جعبه این دستگاه آداپتور ۵ واتی دریافت میکردند.
این گوشی هوشمند از فناوری USB Power Delivery 2.0 پشتیبانی میکرد و این موضوع بدان معنی است که کاربران میتوانستند تاب اتری پرچمدار گران قیمت اپل را با خرید آداپتور ۱۵ واتی شارژ کنند. این شارژر میتوانست تا در مدت زمان ۳۰ دقیقه باتری ۳۱۷۴ میلی آمپر ساعتی این دستگاه را حدود ۴۵ درصد شارژ کنند. ناگفته نماند که گوشی آیفون ایکس اس مکس از فناوری شارژ بیسیم نیز پشتیبانی میکرد و افراد میتوانستند تا با خرید شارژرهای بیسیم ۵ واتی باتری این پرچمدار را شارژ کنند.
گوشی iPhone XS Max نیز همانند برادر کوچکتر خود با سه رنگ مشکی، سفید و طلایی به بازار عرضه شد. در این سال شرکت اپل در کنار پرچمداران خود یک دستگاه میانرده نیز به بازار عرضه کرد که برای افزایش محبوبیت آن اپل تراشه Apple A12 Bionic را برای تامین قدرت سخت افزاری در نظر گرفت.
گوشی آیفون XR
شرکت بزرگ اپل در سال ۲۰۱۸ یک دستگاه میانرده به نام iPhone XR به بازار عرضه کرد و برای جلب توجه کاربران این گجت را نیز به تراشه قدرتمند ۷ نانومتری خانواده iPhone XS مجهز کرد. این دستگاه دارای طراحی مشابه نسل قبلی خود بود و از وزنی معادل ۱۹۴ گرم بهره میبرد.
این گوشی هوشمند به دلیل میانرده بودن از کیفیت ساخت بالایی برخوردار نبود و از بدنه آلومینیومی پشتیبانی میکرد. بدنه این گجت از جنس آلومینیوم سری ۷۰۰۰ ساخته شده بود و همچنین از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی میکرد. این موضوع بدان معنی است که جنس پنل پشتی از شیشه بوده و از نظر کیفیت ساخت با پرچمدار نسل قبلی یعنی iPhone 8 Plus برابری میکرد.
اپل این گجت را به گواهینامه IP67 مجهز کرد و از این نظر آیفون ایکس آر با نسل قبلی برابری میکرد. این میانرده محبوب میتوانست تا در عمق یک متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام بیاورد. به علاوه iPhone XR در برابر نفوذ گرد و غبار مقاوم بود و این موضوع باعث بالا رفتن کیفیت ساخت آن شد.
در سال ۲۰۱۸ این گجت به عنوان یکی از پر فروشترین گوشی هوشمند بازار معرفی شد. دلیل محبوبیت این دستگاه استفاده از سخت افزای قدرتمند و قیمت مناسب بود. این موضوع به عنوان یکی از عوامل محبوبیت این دستگاه معرفی شد و دلیل اصلی علاقه کاربران به خرید این میانرده را توجیه کرد. در کنار محبوبیت بسیار زیاد این دستگاه کاربرانی وجود داشتند که به دلیل میانرده بودن و پشتیبانی نکردن از تمام قابلیتهای یک دستگاه پرچمدار علاقهای به خرید آن نداشتند.
صفحه نمایش
نمایشگر این دستگاه دارای اندازهای معادل ۶.۱ اینچ بود که کاربران به دلیل علاقه به استفاده از نمایشگر بزرگ این دستگاه را خریداری میکردند. اما اپل از پنل Liquid Retina IPS LCD استفاده کرد که باعث شد تا وضوح تصویر این دستگاه به ۱۷۹۲ در ۸۲۸ پیکسل کاهش پیدا کند. روشنایی این نمایشگر معادل ۶۲۵ نیت بود که از این نظر با دیگر پرچمداران سال ۲۰۱۸ شرکت اپل برابری میکرد.
این گجت از قابلیت محبوب کاربران یعنی فناوری لمس سه بعدی پشتیبانی نمیکرد و به همین دلیل افراد مختلف که از دستگاههای قدیمی این کمپانی استفاده میکردند، علاقهای به خرید این دستگاه نداشتند. شرکت اپل برای محافظت از نمایشگر این گجت از همان شیشه محافظ گوشی iPhone XS Max استفاده کرد که Scratch-resistant glass نامیده میشد. به علاوه حاشیههای نمایشگر بسیار زیاد بود و این حاشیههای بسیار زیاد در کنار ناچ بالای نمایشگر باعث شد تا صفحه نمایش تنها ۷۹ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد.
این موضوع به یک دلیل مهم تبدیل شد تا تعدادی از کاربران گوشیهای پرچمدار علاقهای به خرید میانرده سال ۲۰۱۸ اپل نداشته باشند، اما با این وجود افراد بسیار زیادی این گجت را خریداری کردند و باعث شدند تا iPhone XR به یک دستگاه پر فروش تبدیل شود. ناگفته نماند که به دلیل محبوبیت بسیار زیاد این دستگاه شرکت اپل تا سال جاری این میانرده را تولید و در اختیار کاربران قرار دهد. اپل تایید کرده است که در هنگام معرفی خانواده iPhone 13 تولید این گوشی هوشمند محبوب را متوقف خواهد کرد.
همانند دیگر گوشی های شرکت اپل که در سال ۲۰۱۸ عرضه شدند این پرچمدار از تراشه Apple A12 Bionic پشتیبانی میکرد که یک پردازنده قدرتمند ۷ نانومتری بود. تراشه گرافیکی این گجت نیز یک پردازنده چهار هسته بوده که همچنان میتواند بازیهایی با گرافیک بالا را به خوبی اجرا کند. این دستگاه نیز با سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت و این سه گزینه شامل یک نسخه۶۴ گیگابایتی بود که از رم سه گیگابایتی پشتیبانی میکرد. شرکت اپل تصمیم گرفت تا برای کاهش قیمت این دستگاه از رم سه گیگابایتی استفاده کند.
این میزان رم برای یک گجت میانرده بسیار مناسب بود و همچنان میتواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد. نسخه دوم این گجت به حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی مجهز شده بود، علاوه بر این گزینه یک نسخه دیگر وجود داشت که از ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد. این نسخه گران قیمتترین دستگاه این سری بود و با این وجود توانست توجه بسیاری از علاقهمندان به گوشیهای میانرده را به خود جلب کند.
دوربین
این دستگاه به دلیل میانرده بودن تنها از یک دوربین در پنل پشتی خود بهره میبرد. دوربین قرار گرفته در پنل پشتی این گجت از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکرد و به همین دلیل میتوانست تصاویر با کیفیت و قابل قبولی را به ثبت برساند. سنسور قرار گرفته در پنل پشتی این میانرده دقیقا همان سنسور مورد استفاده شده در پرچمداران خانواده iPhone XS بود.
همانطور که در بالا اشاره کردیم پشت گوشی iPhone XR تنها یک دوبین قرار گرفته بود و خبری از لنز دومی به عنوان دوربین تله فوتو در این گجت نبود. در قسمت ناچ بالای نمایشگر یک دوربین سلفی ۷ مگاپیکسلی قرار گرفته بود که از نظر کیفیت با دوربین سلفی پرچمداران سال ۲۰۱۸ این کمپانی برابری میکرد.
این سنسور از دریچه دیافراگم f/۲.۲ پشتیبانی میکرد و میتوانست تا با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل در نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. یکی دیگر از نقاط قوت این دستگاه پشتیبانی از اسپیکرهای دوگانه بود که کاربران به استفاده از آن علاقه بسیار داشتند.
همچنان شرکت اپل از فناوری Face ID یا همان تکنولوژی تشخیص چهره سه بعدی خود در این گجت استفاده کرد. کاربران میتوانستند تا با استفاده از این سنسور که نسبت به نسل قبلی دستخوش تغییراتی شده بود قفل صفحه این دستگاه را سریعتر باز کنند. دلیل اصلی این موضوع این بود که پشتیبانی از این سنسور در یک دستگاه میانرده یک مزیت محسوب میشد و افراد میتوانستند تا با استفاده از آن قفل صفحه گوشی خود را به سرعت و با روشی ایمن باز کنند.
باتری
باتری یکی از نقاط قوت این دستگاه محسوب میشد؛ زیرا پردازنده و صفحه نمایش این گجت بسیار کم مصرف بود و به دلیل وجود ابعادی بزرگ این میانرده به باتری با ظرفیت بالا مجهز شد. باتری به کار رفته در این دستگاه از ظرفیتی معادل ۲۹۴۲ میلی آمپر ساعت بهره میبرد که دارای بیشترین دوام باتری میان دیگر گوشیهای عرضه شده این کمپانی بود.
علاوه بر این موضوع کاربران میتوانستند تا با خرید آداپتور ۱۵ واتی باتری این دستگاه را در مدت زمان ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد شارژ کنند. این موضوع بدان معنی است که در جعبه این گجت تنها یک آداپتور ۵ واتی قرار داشت و این دستگاه به فناوری USB Power Delivery 2.0 مجهز شده بود. همانطور که در بالا اشاره کردیم این میانرده از پنل پشتی شیشهای بهره میبرد و امکان شارژ کردن باتری آن با استفاده از شارژر بیسیم وجود داشت.
این دستگاه با ۶ رنگ در دسترس کاربران قرار گرفت؛ این شش گزینه برای انتخاب رنگ شامل رنگهای مشکی، قرمز، سفید، آبی، کورال (Coral) و زرد بود که تنوع رنگ آن نیز به یک دلیل برای افزایش محبوبت آن تبدیل شد. چنین تنوع رنگی در دیگر گوشی های شرکت اپل مشاهده نشده بود و تنها میانرده سال ۲۰۱۳ این کمپانی یعنی iPhone 5C از چنین تنوع رنگی پشتیبانی میکرد.
پس از عرضه آیفون ایکس آر کمپانی اپل تصمیم گرفت در سال ۲۰۱۹ نسل بعدی پرچمداران خود را با نام iPhone 11 به بازار عرضه کند و به رقابت با دیگر تولید کنندههای گوشی هوشمند بپردازد.
ایجاد تغییری کوچک در طراحی و استفاده از تراشه ۷ نانومتری پلاس
شرکت اپل تصمیم گرفت تا در سال ۲۰۱۹ دو دستگاه پرچمدار و یک گجت میانرده به بازار عرضه کند. این سه گوشی هوشمند همگی جایگزین سه دستگاه عرضه شده در سال ۲۰۱۸ شدند و به دلیل پشتیبانی از قدرت سخت افزاری قدرتمندتر توانستند تا توجه کاربران بیشتری را نسبت به گذشته به خود جلب کنند.
گوشی آیفون ۱۱ پرو
این کمپانی جایگزین گوشی iPhone XS را با نام iPhone 11 Pro معرفی کرد و توانست تا با ایجاد تغییرات جزئی در طراحی، ظاهر این پرچمدار را مدرنتر جلوه بدهد. این دستگاه دارای وزنی معادل ۱۸۸ گرم بود که به دلیل پرچمدار بودن از پنل پشتی شیشهای و بدنهای از جنس استیل ضد زنگ پشتیبانی میکرد.
این گجت همانند نسل قبلی گوشی های شرکت اپل از گواهینامه IP68 پشتیبانی میکرد، اما شرکت اپل بدنه این گجت را مقاومتر از گذشته ساخته بود و به همین دلیل این گجت میتوانست تا در عمق ۴ متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام بیاورد. ناگفته نماند که iPhone 11 Pro در برابر نفوذ گرد و غبار نیز مقاوم بود.
صفحه نمایش
پنل به کار رفته در نمایشگر این دستگاه برخلاف دیگر گوشی های شرکت اپل از نوع Super Retina XDR OLED بود که از فناوریهای HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی میکرد. پنل صفحه نمایش بسیار با کیفیت بود و افراد میتوانستند تا از آن برای مشاهده ویدیوها و تصاویر با کیفیت استفاده کنند.
این صفحه نمایش دارای روشنایی معادل ۸۰۰ نیت بود که کاربران در حالت عادی میتوانستند از این میزان روشنایی استفاده کنند. یکی از نکات جالب در رابطه با نمایشگر این دستگاه امکان استفاده از آن با میزان روشنایی ۱۲۰۰ نیت بود. افراد مختلف میتوانستند تا تنها در هنگام مشاهده فیلم از این میزان روشنایی استفاده و جزئیات بیشتری را مشاهده کنند.
اپل گوشی iPhone 11 Pro را به یک نمایشگر ۵.۸ اینچی مجهز کرده بود که از وضوح تصویر ۲۴۳۶ در ۱۱۲۵ پیکسل بهره میبرد. این صفحه نمایش مانند گذشته از فناوری True-tone استفاده میکرد، اما اپل پشتیبانی از تکنولوژی 3D Touch را در این دستگاه متوقف کرد. بسیاری از کاربران ترجیح دادند تا به جای فشار دادن صفحه نمایش انگشت خود را به مدت زمان طولانیتری روی نمایشگر نگهدارند تا بتوانند دستورات خود را اجرا کنند. به همین دلیل پرچمدار سال ۲۰۱۹ شرکت اپل فاقد این تکنولوژی بود و جایگزین بهتری برای این فناوری انتخاب شد.
تراشه به کار رفته در این گجت یک پردازنده قدرتمند ۷ نانومتری پلاس بود که Apple A13 Bionic نامیده میشد. این چیپست یکی از قدرتمندترین پردازندههای تولید شده در سال ۲۰۱۹ بود که افراد مختلف میتوانستند تا با استفاده از آن بازیهای سنگینی مانند Call Of Duty: Mobile و PUBG را اجرا کنند.
این دستگاه میتوانست بسیاری از کارهای گرافیکی کاربران را در مدت زمان کوتاهی انجام دهد. ناگفته نماند که تراشه به کار رفته در بخش گرافیک این گجت یک پردازنده چهار هستهای بود. میزان رم این دستگاه همانند نسل قبلی معادل ۴ گیگابایت بود که برای مدیریت پرچمدار شرکت اپل که در سال ۲۰۱۹ عرضه شد کافی بود.
این پرچمدار در سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفت؛ این گوشی هوشمند دارای نسخه پایه ۶۴ گیگابایتی بود که به رم ۴ گیگابایتی مجهز شده بود. دو نسخه دیگر این گجت نیز به رم ۴ گیگابایتی مجهز شده بود که از حافظه داخلی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی بهره میبرد.
دوربین
یکی از بخشهایی که نسبت به دیگر گوشی های شرکت اپل دستخوش تغییرات شده بود بخش دوربین و فیلم برداری بود. گوشی iPhone 11 Pro علاوه بر پشتیبانی از دو دوربین به یک سنسور فوق عریض (اولترا واید) نیز مجهز شده بود. این دستگاه از یک سنسور اصلی ۱۲ مگاپیکسلی، سنسور تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص عمق ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرد.
این دوربینها میتوانستند تا تصاویر با کیفیتی را به ثبت برسانند، به علاوه پشتیبانی از لنز فوق عریض توانست تا توجه کاربران و علاقهمندان به عکاسی را به خود جلب کند. فیلم برداری در کیفیت 4K با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه و همچنین فیلم برداری در حالت اسلوموشن با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه امکان پذیر بود. این دوربینها از فناوری HDR پشتیبانی میکردند و در پنل پشتی یک فلش دوگانه LED برای تصویر برداری در نور کم (شب) وجود داشت.
یکی از نقاط قوت دوربینهای این دستگاه قابلیت فیلمبرداری در نور کم بود. این گجت میتوانست در نور کم تصاویر بسیار واضحی را به ثبت برساند و همین موضوع باعث افزایش محبوبیت آن شد. در پنل جلویی دستگاه در قسمت بالای نمایشگر یک دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی وجود داشت که این سنسور نیز نسبت به نسل قبلی دستخوش تغییراتی شده بود.
در قسمت ناچ نسل قبلی یک دوربین سلفی ۷ مگاپیکسلی وجود داشت و اپل تصمیم گرفت تا این دوربین را به سنسور ۱۲ مگاپیکسلی مجهز کند. این دوربین از فناوری HDR پشتیبانی میکرد و امکان فیلم برداری با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه وجود داشت. به علاوه در هنگام فیلم برداری صدا به صورت استریو ضبط میشد و در هنگام پخش شدن ویدیو مورد نظر به دلیل پشتیبانی این گوشی هوشمند از اسپیکرهای استریو میتوانست صدا را به صورت همزمان از هر دو بلندگو پخش کند.
فناوری تشخیص چهره این دستگاه نسبت به نسل قبلی ارتقا یافت و دارای سرعت باز کردن قفل صفحه بیشتری بود. ناگفته نماند که این سنسور میتوانست در زاویههای بیشتری صورت کاربر را تشخیص دهد و به همین دلیل در هنگام باز کردن قفل صفحه در این گجت نیازی نبود تا دستگاه دقیقا رو به روی صورت قرار بگیرد.
باتری
گوشی iPhone 11 Pro به یک باتری با ظرفیت ۳۰۴۶ میلی آمپر ساعت مجهز شد که میتوانست این گوشی هوشمند را به مدت زمان ۶۵ ساعت در حالت پخش موسیقی روشن نگه دارد. این دستگاه از فناوری USB Power Delivery 2.0 پشتیبانی میکرد و به همین دلیل کاربران میتوانستند تا با استفاده از شارژر ۱۸ واتی باتری این دستگاه را در مدت زمان ۳۰ دقیقه ۵۰ درصد شارژ کنند.
این گجت به دلیل پشتیبانی از پنل پشتی شیشهای به تکنولوژی شارژ بیسیم مجهز شده بود و امکان شارژ کردن این گجت به صورت بیسیم وجود داشت. جالب است که بدانید بر خلاف دیگر گوشی های شرکت اپل در جعبه این گجت یک شارژر ۱۸ واتی قرار داشت و کاربران نیازی به خرید یک آداپتور پشتیبانی کننده از فناوری شارژ سریع نداشتند.
این گوشی هوشمند با چهار گزینه برای انتخاب رنگ در دسترس کاربران قرار گرفت. این گزینهها شامل رنگهای طلایی، مشکی، سفید و سبز میشدند که رنگ سبز این گجت به دلیل جدید و جذاب بودن توانست تا توجه کاربران را به خود جلب کند.
گوشی آیفون 11 پرو مکس
این گوشی هوشمند به عنوان جایگزین iPhone XS Max معرفی شد و دلیل وجود چنین دستگاهی علاقه کاربران به استفاده از نمایشگر بزرگ بود. این گجت نسبت به نسل قبلی سنگینتر بوده و معادل ۲۲۶ گرم وزن داشت.
طراحی این دستگاه به دلیل پرچمدار بودن مانند iPhone 11 Pro بوده و در دست گرفتن آن حس گران قیمت بودن را به کاربر منتقل میکرد. گوشی iPhone 11 Pro Max به دلیل پشتیبانی از گواهینامه IP68 میتوانست به مدت ۳۰ دقیقه در عمق چهار متری آب دوام بیاورد.
صفحه نمایش
این دستگاه دارای یک نمایشگر ۶.۵ اینچی بود که از پنل با کیفیت Super Retina XDR OLED استفاده میکرد. این صفحه نمایش دارای وضوح تصویر ۲۶۸۸ در ۱۲۴۲ پیکسل است که از فناوریهای HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی میکند.
صفحه نمایش ۶.۵ اینچی این گوشی هوشمند از روشنایی ۸۰۰ نیتی بهره میبرد که کاربران در صورت نیاز و مشاهده ویدیو بر خلاف دیگر گوشی های شرکت اپل میتوانستند از روشنایی ۱۲۰۰ نیتی استفاده کنند. این مقدار روشنایی به کاربران این اجازه را میداد تا جزئیات بیشتری را در ویدیو مشاهده کنند.
این نمایشگر همانند صفحه iPhone 11 Pro از فناوری لمس سه بعدی اپل استفاده نمیکند و برای انجام اقدامی مشابه آن افراد باید انگشت خود را برای چند ثانیه روی صفحه نگه دارند. نمایشگر آیفون ۱۱ پرو مکس از فناوری True-tone پشتیبانی میکرد و به دلیل گران قیمت بودن نمایشگر این گجت، اپل از مقاومترین گلس موجود در سال ۲۰۱۹ استفاده کرد.
در میان گوشی های شرکت اپل خانواده iPhone 11 اولین دستگاههایی هستند که به تراشه ۷ نانومتری پلاس مجهز شدند. گوشی iPhone 11 Pro Max به تراشه Apple A13 Bionic مجهز شد که از قدرت سخت افزاری بسیار زیادی بهره میبرد. تراشه گرافیکی این گجت دارای چهار هسته بود که میتوانست پردازش گرافیکی را در این گوشی هوشمند به خوبی انجام دهد.
همانند برادر کوچکتر خود این دستگاه نیز از رم چهار گیگابایتی بهره میبرد و در سه نسخه در دسترس کاربران قرار گرفت. این سه گزینه دارای حافظه داخلی ۶۴، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی هستند که نسخه ۵۱۲ گیگابایتی گوشی آیفون ۱۱ پرو مکس به عنوان گرانقیمتترین پرچمدار شرکت اپل در سال ۲۰۱۹ شناخته شد.
دوربین
یکی از تغییرات اعمال شده در این دستگاه این است که این گوشی هوشمند دارای سه دوربین در پنل پشتی خود است. این سه دوربین شامل سنسور اصلی ۱۲ مگاپیکسلی برای تصویر برداری در حالت عادی، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی تله فوتو برای بزرگنمایی دو برابری و سنسور ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید برای تصویر برداری در حالت فوق عریض هستند.
این دوربینها از فناوریهای HDR، فیلم برادری در حالت عادی با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه و فیلم برداری در حالت اسلوموشن با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی میکردند. ناگفته نماند که بلندگوهای این دستگاه دو گانه بودند و این موضوع بدان معنی است که این دستگاه میتوانست در هنگام فیلم برداری صدا را به صورت استریو ضبط و پخش کند.
در پنل جلویی این گجت در قسمت بالای نمایشگر یک ناچ قرار دارد که در این بخش یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی برای تصویر برداری در حالت سلفی وجود دارد. این دوربین میتواند با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه با کیفیت 4K فیلم برداری کند، ناگفته نماند که این سنسور از فناوری HDR نیز پشتیبانی میکند.
در کنار دوربین سلفی یک سنسور تشخیص چهره به نام Face ID قرار گرفته که نسبت به نسل قبلی دستخوش تغییرات شده است. کاربران میتوانند تا با استفاده از این سنسور قفل صفحه گوشی خود را باز کنند و به لطف پیشرفت تکنولوژی این سنسور میتواند در زاویههای بیشتری نسبت به نسل قبلی صورت کاربر را تشخیص دهد.
باتری
اپل تصمیم گرفت تا این گجت را به یک باتری بزرگ مجهز کند، به همین دلیل iPhone 11 Pro Max از باتری با ظرفیت ۳۹۶۹ میلی آمپرساعت پشتیبانی میکند. همانند برادر کوچکتر این دستگاه یعنی گوشی iPhone 11 Pro این پرچمدار گران قیمت از فناوری شارژ سریع پشتیبانی میکند.
پشتیبانی از فناوری شارژ سریع بدان معنی است که کاربران میتوانند تا با استفاده از فناوری USB Power Delivery 2.0 باتری این دستگاه را شارژ کنند. این گجت از یک آداپتور با توان ۱۸ وات پشتیبانی میکند که خوشبختانه بر خلاف نسل قبلی این شارژر در جعبه دستگاه وجود دارد و نیازی به خرید آن نیست.
ناگفته نماند که افراد میتوانند این پرچمدار را روی صفحههای شارژ بیسیم قرار بدهند و به دلیل وجود فناوری Qi wireless charging باتری این دستگاه را به این روش شارژ کنند. پرچمدار گران قیمت شرکت اپل با چهار گزینه برای انتخاب رنگ در دسترس کاربران قرار گرفت. این چهار گزینه شامل رنگهای مشکی، نقرهای، طلایی و سبز بودند که رنگ سبز به دلیل جدید بودن توانست تا محبوبیت خاصی در میان کاربران به دست بیاورد.
گوشی آیفون 11
اپل در سال ۲۰۱۹ همانند سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت تا سه دستگاه به بازار عرضه کند. تا به اینجا دو گوشی پرچمدار را مورد بررسی قرار دادیم و در ادامه مشخصات گوشی میانرده این کمپانی که iPhone 11 نامیده میشود را بررسی خواهیم کرد. طراحی این دستگاه همانند گذشته بوده و در واقع این گجت جایگزین گوشی iPhone XR بود.
این گوشی هوشمند ۱۹۴ گرمی توانست تا توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند و همانند نسل قبلی خود فروش بسیار زیادی داشته باشد. این گجت به دلیل اینکه یک گوشی میانرده بود و قیمت مناسبی داشت از بدنه آلومینیومی استفاده میکرد. بدنه این گجت چندان از کیفیت ساخت بالایی برخوردار نبود و از آلومینیوم سری ۷ هزار ساخته شده بود.
این دستگاه نیز از گواهینامه IP68 پشتیبانی میکرد و به همین دلیل این گجت میتوانست تا در عمق ۲ متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام بیاورد. همانطور که متوجه شدید این گجت با نسل قبلی خود از نظر طراحی بسیار شباهت داشته و به همین دلیل با قیمت مناسبی در دسترس کاربران قرار گرفت.
صفحه نمایش
نمایشگر این گجت دارای اندازهای معادل ۶.۱ اینچ بود که از پنل Liquid Retina IPS LCD پشتیبانی میکرد. نکته جالب توجه این است که روشنایی این گجت همانند گوشی iPhone XS بوده و این موضوع بدان معنی است که حداکثر روشنایی این صفحه نمایش ۶۲۵ نیت است.
در گوشی iPhone 11 صفحه نمایش تنها ۷۹ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص داد و به همین دلیل حاشیههای نمایشگر بسیار زیاد بود. شرکت اپل برای کاهش قیمت این گجت تصمیم گرفت تا از پنل میانرده استفاده کند و این موضوع باعث شد تا وضوح تصویر آن معادل ۱۷۹۲ در ۸۲۸ پیکسل باشد.
یکی از نقاط قوت این گجت پشتیبانی از تراشه ۷ نانومتری پلاس Apple A13 Bionic بود. این گجت نسبت به نسل قبلی خود از پردازنده قدرتمندتری استفاده میکرد و به همین دلیل پشتیبانی iPhone 11 از رم چهار گیگابایتی قابل توجیه است. این گوشی به دلیل بهره بردن از تراشه گرافیکی چهار هستهای یک دستگاه قدرتمند همانند iPhone 11 Pro Max بوده که دارای قیمت مناسبتری است.
کاربران میتوانستند ارزانترین نسخه این گجت که به حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی و رم ۴ گیگابایتی مجهز شده بود را با قیمت ۶۹۹ دلار خریداری کنند. این گجت ارزان قیمتترین گوشی عرضه شده شرکت اپل در سال ۲۰۱۹ بود. آیفون ایکس آر دارای دو گزینه دیگر برای علاقهمندان به عکاسی و بازی بود که از حافظه داخلی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی بهره میبردند.
دوربین
در پنل پشتی گوشی iPhone XR یک دوربین وجود داشت که از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکرد. به لطف پیشرفت تکنولوژی اپل تصمیم گرفت تا آیفون 11 را به دو دوربین مجهز کند. هر دو دوربین قرار گرفته در پنل پشتی از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکردند و از دوربین دوم برای تصویر برداری در حالت اولترا واید (فوق عریض) استفاده میشد.
این دوربینها میتوانستند تا با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه تصویر برداری کنند. جالب است که این دستگاه میانرده نیز از دو بلندگو بهره میبرد و افراد میتوانستند تا صدای ویدیوها را به صورت استریو ضبط و پخش کنند.
در پنل جلویی این گجت یک ناچ وجود داشت که در آن یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی قرار گرفته بود و افراد میتوانستند تا با استفاده از آن در حالت سلفی تصویر برداری کنند. ناگفته نماند که همانند پرچمداران سال ۲۰۱۹ شرکت اپل فناوری تشخیص چهره این گجت بهبود یافته بود و در زاویههای مختلف میتوانست تا صورت کاربر را تشخیص دهد.
باتری
اکثر گوشی های شرکت اپل از باتریهایی با ظرفیت نه چندان زیاد استفاده میکردند. گوشی آیفون ۱۱ جزو همین دسته است که به یک باتری با ظرفیت ۳۱۱۰ میلی آمپر ساعت مجهز شده بود. باتری این دستگاه میتوانست مدت زمان زیادی در مقابل استفادههای کاربران دوام بیاورد؛ علت این موضوع است که تراشه به کار رفته در این گجت کم مصرف بوده و همچنین به دلیل پنل به کار رفته در صفحه نمایش استفاده آن از باتری نسبت به پرچمداران این سری کمتر است.
گوشی iPhone 11 از آداپتور ۱۸ واتی پشتیبانی میکرد و به همین دلیل باتری آن در مدت زمان ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد شارژ میشد. پشتیبانی از این شارژر به لطف وجود فناوری USB Power Delivery 2.0 امکان پذیر شده بود. در جعبه این دستگاه شارژر ۵ واتی وجود داشت و برای استفاده از فناوری شارژ سریع کاربران باید آداپتور را به صورت جداگانه خریداری میکردند.
این گوشی هوشمند در ۶ رنگ به بازار عرضه شد و توانست تا توجه کاربران زیادی را به خود جلب کند. این ۶ گزینه شامل رنگهای مشکی، سبز، زرد، بنفش، سفید و قرمز میشود که همین دلیل افراد میتوانستند متناسب با سلیقه خود گوشی iPhone 11 را با رنگ دلخواه خریداری کنند. تیم کوک پس از معرفی این دستگاه تصمیم گرفت تا بر خلاف گوشی های شرکت اپل که از سال ۲۰۱۸ به بعد در دسترس کاربران قرار گرفتند، یک دستگاه با طراحی iPhone 8 برای کاربران علاقهمند به استفاده از گوشیهای کوچک به بازار عرضه کند.
معرفی یک دستگاه قدیمی با سخت افزاری جدید
در سال ۲۰۲۰ پنج دستگاه دیگر از گوشی های هوشمند شرکت اپل معرفی شدند که جزو آخرین گجتهای عرضه شده به بازار هستند. این پنج دستگاه شامل یک گوشی میانرده و چهار دستگاه پرچمدار هستند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
گوشی آیفون SE 2020
در سال گذشته اپل تصمیم گرفت تا یک دستگاه با طراحی پرچمداران قدیمی خود به بازار عرضه کند. این گجت جدید iPhone SE 2020 نام دارد که در میان گوشی های شرکت اپل از گذشته تا به امروز طرفداران خاص خود را داشته است.
این گوشی هوشمند دارای وزنی معادل ۱۴۸ گرم بوده که از این نظر با گوشی iPhone 8 برابری میکند. علاوه بر این موضوع ابعاد این دستگاه دقیقا با آیفون 8 برابر است و کاربران علاقهمند میتوانند این دستگاه را خریداری کنند.
کیفیت ساخت این گجت با دیگر گوشیهای میانرده شرکت اپل برابر بوده و این موضوع بدان معنی است که جنس بدنه پنل پشتی آن از شیشه بوده و فریم دستگاه از آلومینیوم ساخته شده است. میزان مقاومت این گجت همانند پرچمداران سال ۲۰۱۷ شرکت اپل بوده و میانرده نیز از گواهینامه IP67 پشتیبانی میکند.
نمایشگر
پنل به کار رفته در صفحه نمایش این دستگاه از نوع Retina IPS LCD است که از روشنایی حداکثر ۶۲۵ نیتی استفاده میکند. همانطور که متوجه شدهاید بخش صفحه نمایش این دستگاه نسبت به پرچمداران سال ۲۰۱۷ اپل تفاوتی نداشته و وضوح تصویر هر دو نمایشگر معادل ۱۳۳۴ در ۷۵۰ پیکسل است.
تمام بخشهای صفحه نمایش این گجت با گوشی آیفون 8 برابری میکند، اما یک تفاوت اساسی میان این نمایشگر وجود دارد. در سال۲۰۱۷ شرکت اپل تصمیم گرفت تا از فناوری لمس سه بعدی در گوشی iPhone 8 استفاده کند. اما همانطور که متوجه شدید در سال ۲۰۱۹ پشتیبانی از این فناوری متوقف شد و این گجت به این تکنولوژی مجهز نشد.
سخت افزار به کار رفته در این گجت بسیار قدرتمند است و Apple A13 Bionic نامیده میشود. این تراشه یک پردازنده قدرتمند ۷ نانومتری پلاس بوده که میتواند تا سالهای آینده بازیها و برنامههای سنگین را به راحتی اجرا کند.
وظیفه مدیرت این گجت بر عهده ۳ گیگابایت رم است که توانست توجه کاربران را به خود جلب کند. اپل گوشی 2020 iPhone SE را با سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار داد. این سه گزینه شامل حافظه داخلیهای ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی بوده که کاربران بر اساس نیاز خود میتوانند یک گزینه را انتخاب کنند.
دوربین
همانطور که در بالا اشاره کردیم طراحی این دستگاه با گوشی iPhone 8 یکسان بوده و به همین دلیل این موضوع تعجب آور نیست که در پنل پشتی این گجت تنها یک دوربین قرار گرفته است.
دوربین این دستگاه به سنسور ۱۲ مگاپیکسلی مجهز شده است که کیفیت تصاویر گرفته شده با این دوربین راضی کننده بوده و جزئیات عکسها توانست تا توجه کاربران را به خود جلب کند. در پنل پشتی این دستگاه یک فلش LED چهارگانه قرار گرفته است که به کاربران در تصویر برداری در نور کم بسیار کمک میکند.
دوربین ۱۲ مگاپیکسلی این دستگاه میتواند تا با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه در حالت عادی فیلم برداری کند. در هنگام فیلم برداری در حالت اسلوموشن افراد میتوانند تا با نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیه و کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل فیلمهای جذابی را به ثبت برسانند. ناگفته نماند که اپل قابلیت این دستگاه را به فناوری HDR مجهز کرده است.
بلندگوهای این میانرده مانند دیگر گوشی های شرکت اپل از فناوری استریو پشتیبانی میکنند و این موضوع بدان معنی است که در بالا و پایین این گجت دو بلندگو برای پخش موسیقی وجود دارد. این موضوع بدان معنی است که کاربران میتوانند تا در هنگام فیلم برداری صدا را به صورت استریو ضبط کنند.
در قسمت بالای نمایشگر ۴.۷ اینچی این دستگاه یک دوربین سلفی ۷ مگاپیکسلی قرار گرفته است که به کاربران اجازه میدهد تا با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه تصویربرداری کنند.
شرکت اپل تصمیم گرفت تا پنل جلویی این گجت را همانند پرچمداران پایه سال ۲۰۱۷ طراحی کند. این موضوع بدان معنی است که خبری از فناوری تشخیص چهره یا همان Face ID شرکت اپل نبوده و افراد باید برای باز کردن قفل صفحه از سنسور اثر انگشت استفاده کنند.
باتری
باتری به کار رفته در این دستگاه دارای ظرفیتی معادل ۱۸۲۱ میلی آمپر ساعت است که به دلیل وجود پنل پشتی شیشهای از فناوری شارژ بیسیم نیز پشتیبانی میکند.
جالب است که بدانید در جعبه این دستگاه همان شارژر ۵ واتی قدیمی اپل قرار گرفته است، اما iPhone SE 2020 از آداپتور ۱۸ بهره میبرد. این موضوع بدان معنی است که اپل دستگاه کوچک محبوب خود را به USB Power Delivery 2.0 مجهز کرده است.
اپل تصمیم گرفت تا این دستگاه را در سه رنگ مشکی، نقرهای و قرمز به بازار عرضه کند. این سه رنگ بسیار جذاب هستند و کاربران بسیاری را به خرید این گجت تشویق کردند. پس از عرضه این دستگاه اپل تصمیم گرفت تا پرچمداران سال ۲۰۲۰ خود را معرفی و به بازار عرضه کند.
پشتیبانی از تراشه ۵ نانومتری به قیمت حذف شارژر
تیم کوک تصمیم گرفت تا بر خلاف دیگر گوشی های شرکت اپل که از شارژر ۵ واتی پشتیبانی میکردند، پرچمداران سال ۲۰۲۰ خود را بدون شارژر به بازار عرضه کند. اپل اعلام کرد که اینکار را به دلایل زیست محیطی انجام داده است، اما بسیاری از افراد بر این باورند که به دلیل کیفیت ساخت بالای این دستگاهها و وجود تراشه ۵ نانومتری، اپل به دلیل جلوگیری از افزایش قیمت اینکار را انجام داده است.
نکته جالب توجه در رابطه با این موضوع این است که در ابتدا اپل مورد تمسخر بسیاری از کاربران و شرکتهای تولید کننده گوشی هوشمند (مانند سامسونگ) قرار گرفت. اما پس از گذشت مدتی برای چندمین بار این کمپانیها از این اقدامات اپل تقلید کردند و برای افزایش سود شارژر را از جعبه دستگاههای خود حذف کردند.
سامسونگ با انتشار یک پست در برنامه اینستاگرام شرکت اپل را مورد تمسخر قرار داد و پس از گذشت مدتی در هنگام معرفی پرچمداران سری گلکسی S21 این پست را حذف کرد. زمانی که پرچمداران شرکت سامسونگ معرفی شدند غول فناوری کره جنوبی اعلام کرد که به دلایل زیست محیطی تصمیم به حذف شارژر گرفته است.
در ادامه جدیدترین پرچمداران شرکت اپل را به شما معرفی خواهیم کرد که شامل آیفون 12 مینی، آیفون 12، آیفون 12 پرو و آیفون 12 پرو مکس هستند.
گوشی آیفون 12 مینی
سال گذشته شرکت اپل در مراسم رونمایی از پرچمداران خود یک گوشی هوشمند کوچک با نام آیفون 12 مینی معرفی کرد. این گجت در کنار دیگر گوشی های شرکت اپل که در سال ۲۰۲۱ معرفی شدند از نمایشگر کوچکتری بهره میبرد.
گوشی iPhone 12 Mini یک دستگاه ۱۳۵ گرمی بوده که وزن کم آن به دلیل ابعاد کوچک، کم است. این گجت از پنل پشتی شیشه ساخته شده که اپل تصمیم گرفت تا جنس بدنه آن را از آلومینیوم بسازد. آیفون 12 مینی در اصل به عنوان یک میانرده ارزان قیمت معرفی شد، اما بسیاری از افراد به دلیل کیفیت ساخت بالا و پشتیبانی از بیشترین قابلیتهای پرچمداران این سری آن را یک پرچمدار کوچک میدانند.
صفحه نمایش
نمایشگر این گجت دارای اندازهای معادل ۵.۴ اینچ بوده که از پرچمدار سال قبلی کوچکتر است. پنل به کار رفته در این نمایشگر از نوع Super Retina XDR OLED است که از این پنل در پرچمداران نسل قبلی نیز استفاده شده است.
روشنایی صفحه نمایش این پرچمدار کوچک در حالت عادی به میزان حداکثری ۶۲۵ نیت میرسد که کاربران میتوانند در هنگام مشاهده ویدیو از روشنایی ۱۲۰۰ نیت استفاده کنند. اپل نمایشگر این گجت را به فناوریهای HDR10 و Dolby Vision مجهز کرد و به همین دلیل میتوان گفت که نمایشگر این دستگاه از کیفیت بالایی برخوردار است.
وضوح تصویر نمایشگر گوشی آیفون 12 مینی معادل ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بوده که این میزان رزولوشن برای مشاهده ویدیو و اجرای بازیهای مختلف مناسب است. اپل تصمیم گرفت تا از شیشه Scratch-resistant ceramic glass برای محافظت از این صفحه نمایش استفاده کند. این محافظ شیشه در دیگر گوشی های شرکت اپل مورد استفاده قرار نگرفت و برای اولین بار پرچمداران سری iPhone 12 به این شیشه مجهز شدند.
تراشه به کار رفته در این گجت از جدیدترین تکنولوژیهای موجود بهره میبرد و یک تراشه ۵ نانومتری است که اپل آن را Apple A14 Bionic مینامد. این چیپست بسیار قدرتمند بوده و توانسته است تا در تستهای انجام شده تراشه ۵ نانومتری شرکت کوالکام یعنی Snapdragon 888 را شکست دهد.
اپل این گوشی هوشمند را در سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار داد که ارزانترین نسخه از حافظه داخلی۶۴ گیگابایتی بهره میبرد. جالب است که بدانید تمام نسخههای این گجت از رم ۴ گیگابایتی بهره میبرند و این میزان رم در کنار تراشه ۵ نانومتری به خوبی میتواند سنگینترین برنامهها و بازیها را اجرا کنند. گزینه دوم برای انتخاب حافظه از ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و گزینه سوم از حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی بهره میبرد.
دوربین
در پنل پشتی این گجت دو دوربین برای تصویر برداری در اختیار کاربران قرار گرفته که هر دو از سنسور ۱۲ مگابایتی بهره میبرند. دوربین اصلی این دستگاه میتواند تصاویر با کیفیتی را به ثبت برساند که به همین دلیل توجه خریداران بسیاری را به خود جلب کرد. دوربین دوم آیفون 12 مینی به سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض مجهز شده است که در تصویر برداری با زاویه ۱۲۰ درجه به کاربران بسیار کمک میکند.
فلش دوگانه قرار گفته در کنار ماژول دوربین این گجت میتواند تا تصویر برداری در نور کم را برای کاربران آسانتر کند. جالب است که بدانید دوربین اصلی این دستگاه به تکنولوژی Dolby Vision HDR مجهز شده است که باعث جذابتر شدن تصاویر گرفته شده میشود.
افراد با استفاده از دوربین این دستگاه میتوانند تا با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ بر ثانیه فیلم برداری کنند. به علاوه این امکان وجود دارد تا در هنگام فیلم برداری در حالت اسلوموشن کاربران با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه ویدیوهای مختلفی را به ثبت برسانند.
در پنل جلویی این دستگاه در ناچ بالای نمایشگر یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی برای تصویر برداری به صورت سلفی قرار گرفته است که افراد میتوانند با استفاده از آن تصاویر مناسبی را به ثبت برسانند.
این دوربین نیز به افراد این اجازه را میدهد تا با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه با کیفیت 4K فیلم برداری کنند و همچنین در حالت اسلوموشن ویدیوهایی با کیفت ۱۰۸۰ و نرخ فریم ۱۲۰ فریم بر ثانیه را به ثبت برسانند. این گجت نیز همانند دیگر گوشی های شرکت اپل از اسپیکرهای استریو پشتیبانی میکند که افراد میتوانند در هنگام فیلم برداری ویدیوهایی با صدای استریو ضبط کنند.
شرکت اپل برخلاف گوشی iPhone SE 2020 تصمیم گرفت تا فناوری تشخیص چهره سه بعدی خود یعنی Face ID را در اختیار کاربران قرار دهد تا آنها بتوانند به این روش قفل صفحه گوشی خود را باز کنند.
باتری
یکی از نقاط ضعف این گجت تامین انرژی آن توسط باتری با ظرفیت ۲۲۲۷ میلی آمپر ساعت است که برای یک گوشی هوشمند عرضه شده در سال ۲۰۲۰ چندان مناسب نیست. این باتری میتواند به مدت زمان ۵۰ ساعت گوشی iPhone 12 Mini را در هنگام اجرای موسیقی روشن نگه دارد.
به لطف وجود فناوری USB Power Delivery 2.0 افراد میتوانند تا از آداپتور ۲۰ واتی برای شارژ این گجت استفاده کنند، اما متاسفانه این شارژر باید به صورت جداگانه خریداری شود. از فناوری دیگری در این گوشی هوشمند استفاده شده است که Qi magnetic fast wireless charging نامیده میشود و این تکنولوژی همان فناوری تغییر کرده شارژ بیسیم است که با سرعت ۱۲ وات میتواند است گجت را شارژ کند.
در دیگر گوشی های شرکت اپل کاربران میتوانستند تا گوشی خود را با استفاده از شارژر بیسیم با توان ۵ وات شارژ کنند. لازم به ذکر است که این فناوری جدید از شارژر بیسیم مغناطیسی اپل پشتیبانی میکند که به این دلیل شارژر بیسیم اپل به پنل پشتی این گجت میچسبد.
این دستگاه در ۵ گزینه برای انتخاب رنگ به بازار عرضه شد که این گزینه شامل رنگهای مشکی، سفید، قرمز، آبی و سبز است که چندی پیش اپل از رنگ جدید این دستگاه یعنی رنگ بنفش نیز رونمایی کرد. در هنگام معرفی این دستگاه اپل اعلام کرد که قصد دارد تا این گجت را به قدرتمندترین و پر فروشترین گوشی جهان تبدیل کند. اپل توانست این دستگاه را به دلیل پشتیبانی از تراشه ۵ نانومتری Apple A14 Bionic به قدرتمندترین دستگاه کوچک (۵.۴ اینچی) جهان تبدیل کند.
اما به دلیل کوچک بودن نمایشگر و علاقه کم کاربران به استفاده از گوشی هوشمند مجهز شده به صفحه نمایش کوچک تر از ۶ اینچ از خرید iPhone 12 Mini صرف نظر کردند. از زمان معرفی این گجت تا به امروز افراد بسیار کمی این گجت را خریداری کردند و به همین دلیل اپل تصمیم گرفت تا خط تولید iPhone 12 Mini را متوقف کند. نکته جالب توجه در رابطه با این موضوع این است که با وجود فروش بسیار کم این دستگاه اپل تصمیم گرفته است تا گوشی دیگری تحت عنوان iPhone 13 Mini به بازار عرضه کند.
گوشی آیفون 12
در کنار گوشی iPhone 12 Mini شرکت اپل بردار بزرگتر این دستگاه را با نام iPhone 12 معرفی کرد. این گجت از نظر سخت افزار، طراحی و بخشهای دیگر با کوچکترین پرچمدار قدرتمند سال ۲۰۲۱ شباهت دارد. آیفون 12 دارای وزنی معادل ۱۶۴ گرم بوده که از گوشی آیفون 11 پرو از طراحی سبکتر و ضخامتی کمتر بهره میبرد.
صفحه نمایش
نمایشگر این دستگاه دارای ابعادی معادل ۶.۱ اینچ است که از پنل Super Retina XDR OLED پشتیبانی میکند. پشتیبانی از این پنل بدان معنی است که گجت مورد نظر به فناوریهای HDR10 و Dolby Vision مجهز شده است. کاربران میتوانند در زیر نور خورشید به دلیل روشنایی حداکثری ۶۲۵ نیتی به راحتی محتواهای نمایش داده شده در صفحه نمایش را مشاهده کنند.
ناگفته نماند که در هنگام مشاهده ویدیو این روشنایی به ۱۲۰۰ نیت افزایش پیدا میکند و این موضوع میتواند جزئیات بیشتری را به کاربران نشان دهد. وضوح تصویر این نمایشگر معادل ۲۵۳۲ در ۱۱۷۰ پیکسل است که این صفحه نمایش از وضوح تصویر بیشتری نسبت به پرچمدار نسل قبلی بهره میبرد.
پردازنده به کار رفته در این گجت یک تراشه ۵ نانومتری به نام Apple A14 Bionic بوده که دارای قدرت سخت افزاری بسیار بالایی است. این چیپست میتواند تا سنگینترین بازیها و برنامهها را اجرا کند و این تراشه در کنار پردازنده Apple GPU که یک تراشه گرافیکی چهار هستهای است میتواند بازیهای مختلف را به بهترین حالت اجرا کند.
شرکت اپل این گوشی را در سه نسخه به بازار عرضه کرد و افراد میتوانند تا بر اساس نیاز خود از میان سه گزینه ۶۵، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی یک نسخه را انتخاب کنند. لازم به ذکر است که این دستگاه نیز مانند گوشی های شرکت اپل که در سال ۲۰۱۹ معرفی شدند به رم ۴ گیگابایتی مجهز شده است.
دوربین
این گجت نیز مانند برادر کوچکتر خود به دو دوربین مجهز شده است که از آنها برای تصویر برداری در حالت عادی و فوق عریض استفاده میشود. این دو دوربین هر دو به سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی مجهز شدهاند که فلش دوگانه قرار گرفته در ماژول دوربین به کاربران در هنگام تصویر برداری در نور کم کمک میکند.
دوربینهای این گجت میتوانند تا با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند. فیلم برداری در حالت اسلوموشن با نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه و کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل امکان پذیر است. دوربین iPhone 12 از فناوری Dolby Vision HDR پشتیبانی میکند که این موضوع باعث متمایز شدن آن از دیگر دستگاهها میشود.
در قسمت بالا و پایین این دستگاه دو اسپیکر وجود دارد که میتوانند صدا را به استریو پخش کنند. ناگفته نماند که در هنگام فیلم برداری صدا به صورت استریو ضبط میشود و در هنگام پخش ویدیو فیلم برداری شده، صدا نیز از هر دو اسپیکر به صورت همزمان پخش میشود.
در ناچ بالای نمایشگر یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی وجود دارد که برای تصویر برداری در حالت سلفی بسیار مناسب است. این سنسور از فناوری SL 3D پشتیبانی میکند و میتواند تصاویر با جزئیات بالایی را به ثبت برساند.
گوشی های شرکت اپل که در سال گذشته در دسترس کاربران قرار گرفتند به جز iPhone SE 2020 همگی از فناوری تشخیص چهره بهره میبرند و کاربران باید با استفاده از تکنولوژی Face ID قفل صفحه گوشی هوشمند خود را باز کنند. این فناوری در سال گذشته دستخوش تغییرات بسیاری شده و به همین دلیل این سنسور میتوانست تا با سرعت بیشتر و در زاویههای مختلف صورت کاربران را تشخیص دهد.
باتری
اپل گوشی iPhone 12 را به باتری ۲۸۱۵ میلی آمپر ساعتی مجهز کرد که کاربران به لطف وجود فناوری USB Power Delivery 2.0 میتوانستند این گجت را با شارژر ۲۰ واتی شارژر کنند. به دلیل وجود یک باتری با چنین ظرفیتی دوام این گجت کاملا معمولی بود و متاسفانه برای شارژ کردن آن کاربران باید آداپتور را به صورت جداگانه خریداری میکردند؛ زیرا به دلایل زیست محیطی در جعبه این گجت آداپتوری وجود نداشت.
آیفون ۱۲ نیز مانند نسل قبلی از فناوری Qi magnetic fast wireless charging پشتیبانی میکرد و با استفاده از MagSafe افراد میتوانستند تا با توان ۱۵ وات به صورت بیسیم این گجت را شارژ کنند. آیفون 12 نیز مانند برادر کوچکتر خود در ابتدا با ۵ رنگ معرفی شد که این ۵ رنگ شامل رنگهای مشکی، سفید، قرمز، سبز و آبی است که چندی پیش اپل از رنگ بنفش iPhone 12 نیز رونمایی کرد.
همانطور که در بالا اشاره کردیم در سال ۲۰۲۰ اپل پنج دستگاه معرفی کرد که تا به اینجا به معرفی و بررسی سه دستگاه پرداختهایم، در ادامه پرچمدار قدرتمند سری iPhone 12 یعنی iPhone 12 Pro را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
گوشی آیفون 12 پرو
این دستگاه به عنوان پرچمدار قدرتمند سال ۲۰۲۰ شرکت اپل شناخته میشود که توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کرد. آیفون 12 پرو با قیمت پایه هزار دلار در دسترس کاربران قرار گرفت و دارای وزنی معادل ۱۸۹ گرم است.
این دستگاه از بدنهای از جنس استیل ضد زنگ و پنل پشتی شیشهای ساخته شده است که به دلیل پرچمدار بودن کیفیت ساخت بالایی دارد. آیفون 12 پرو از گواهینامه IP68 پشتیبانی میکند که این موضوع بدان معنی است که این گجت در عمق ۶ متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه دوام میآورد.
صفحه نمایش
نمایشگر این گجت نیز مانند iPhone 12 دارای ابعادی معادل ۶.۱ اینچ است که از پنل Super Retina XDR OLED پشتیبانی میکند. پشتیبانی از این پنل به کاربران این اجازه را میدهد تا از فناوریهای HDR10 و Dolby Vision استفاده کنند.
وضوح تصویر این دستگاه معادل ۲۵۳۲ در ۱۱۷۰ پیکسل است که کاربران میتوانند از روشنایی حداکثری که معادل ۸۰۰ نیت است در زیر نور خورشید استفاده کنند. صفحه نمایش این دستگاه دارای کیفیت ساخت بالایی بوده و به همین دلیل تیم کوک تصمیم گرفت همانند دیگر گوشی های شرکت اپل عرضه شده در سال ۲۰۲۰ از Scratch-resistant ceramic glass برای محافظت از این نمایشگر استفاده کند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم تمام گوشی های شرکت اپل که در سال ۲۰۲۱ عرضه شدهاند از تراشه ۵ نانومتری این کمپانی یعنی Apple A14 Bionic بهره میبرند. به علاوه یک تراشه گرافیکی چهار هستهای وجود دارد که میتواند سنگینترین بازیها و برنامهها را به راحتی اجرا کند. به دلیل پرچمدار بودن و گران قیمتتر بودن این دستگاهها نسبت به گوشیهای iPhone 12 و iPhone 12 Mini اپل تصمیم گرفت تا میزان رم این گجت را افزایش دهد و از رم ۶ گیگابایتی استفاده کند.
این دستگاه در سه نسخه در دسترس کاربران قرار گرفت. نسخه اول دارای حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی است که از رم ۶ گیگابایتی بهره میبرد. دو نسخه دیگر از حافظه داخلیهای ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی استفاده میکنند که ۶ گیگابایت رم وظیفه پردازش دادهها و مدیریت این گجتها را بر عهده دارد.
دوربین
آیفون 12 پرو مانند نسل قبلی به سه دوربین مجهز شده است که این سه دوربین در پنل پشتی گوشه بالا سمت چپ قرار گرفتهاند. این دوربینها هر سه به سنسور ۱۲ مگاپیکسلی مجهز شدهاند که از هر کدام برای تصویر برداری در حالت واید (عادی)، تله فوتو و فوق عریض استفاده میشود.
سنسورهای این گجت میتوانند تصاویر با کیفیتی را به ثبت برسانند و به همین دلیل iPhone 12 Pro توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد. این پرچمدار از یک فلش دوگانه پشتیبانی میکند که میتواند میزان نور مورد نیاز برای تصویر برداری در مکانهای کم نور را فراهم کند. ناگفته نماند که این دوربینها از فناوری 10bit HDR پشتیبانی میکنند و علاوه بر این موجود امکان فیلم برداری با نرخ حداکثری ۶۰ فریم با استفاده از فناوری Dolby Vision HDR وجود دارد.
در ماژول دوربین این گجت یک سنسور TOF 3D LiDAR scanner نیز قرار گرفته است که برای تشخیص عمق از آن استفاده میشود. به دلیل وجود دو بلندگو در بالا و پایین این دستگاه پس از فیلم برداری کاربران میتوانند تا صدای ضبط شده را به صورت استریو بشنوند.
در ناچ بالای نمایشگر یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی به منظور تصویر برداری در حالت سلفی قرار گرفته است که از فناوری HDR پشتیبانی میکند. این دوربین سلفی میتواند در حالت عادی با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه و کیفیت 4K فیلم برداری کند. به علاوه افراد قادرند تا با استفاده از دوربین سلفی ویدیوهایی با نرخ فریم ۱۲۰ فریم و کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل به ثبت برسانند.
در کنار این دوربین سلفی یک سنسور تشخیص چهره نیز وجود دارد که توانایی تشخیص چهره آن نسبت به نسل قبلی افزایش یافته و این موضوع بدان معنی است که این سنسور با سرعت بیشتری صورت کاربر را تشخیص میدهد. ناگفته نماند که این سنسور در زاویههای بیشتری صورت را تشخیص میدهد و دیگر لازم نیست تا گوشی هوشمند دقیقا رو به روی صورت کاربر قرار بگیرد.
باتری
از نظر باتری این دستگاه با iPhone 12 برابری میکند و این موضوع بدان معنی است که باتری به کار رفته در این دستگاه دارای ظرفیتی معادل ۲۸۱۵ میلی آمپر ساعت است. این گجت نیز از فناوری شارژ سریع ۲۰ واتی پشتیبانی میکند و به دلایل زیست محیطی کاربران باید آداپتور را به صورت جداگانه خریداری کنند؛ زیرا در جعبه این گجت خبری از شارژر نبود.
ناگفته نماند که این امکان نیز وجود دارد تا افراد به وسیله MagSafe این دستگاه را به صورت بیسیم و توان ۱۵ وات شارژ کنند. همانطور که متوجه شدید در بخش باتری این دستگاه با گوشی آیفون ۱۲ هیچ تفاوتی ندارد.
گوشی iPhone 12 Pro بر خلاف دیگر گوشی های شرکت اپل که با ۶ رنگ در دسترس کاربران قرار میگیرند، تنها دارای چهار گزینه برای انتخاب رنگ هستند. این چهار گزینه شامل رنگهای مشکی، آبی، سفید و طلایی است که رنگ آبی این گجت به دلیل جدید بودن توانست تا توجه کاربران را به خود جلب کند. در ادامه جدیدترین و گران قیمتترین گوشی هوشند اپل را که در سال گذشته به بازار عرضه شد مورد بررسی قرار خواهیم داد.
گوشی آیفون 12 پرو مکس
بزرگترین دستگاه در سری گوشی های شرکت اپل که در سال ۲۰۲۰ در دسترس کاربران قرار گرفتند iPhone 12 Pro Max نامیده میشود. این گجت دارای وزنی معادل ۲۲۸ گرم است که به دلیل پرچمدار بودن دارای طراحی با کیفیتی است. این گجت از گواهینامه IP68 پشتیبانی میکند که این موضوع بدان معنی است که پرچمدار گران قیمت ۲۰۲۱ اپل میتواند در عمق 6 متری آب به مدت زمان۳۰ دقیقه دوام بیاورد.
صفحه نمایش
نمایشگر این گجت مانند دیگر گوشی های شرکت اپل که در سال ۲۰۲۱ عرضه شدند از پنل Super Retina XDR OLED پشتیبانی میکند که دارای روشنایی معادل ۸۰۰ نیت است. این صفحه نمایش از وضوح تصویر ۲۷۷۸ در ۱۲۴۸ پیکسل بهره میبرد و به همین دلیل میتوان گفت که این نمایشگر محتواهای با کیفیتی را به کاربران نشان میدهد.
این صفحه نمایش ۶.۷ اینچی به وسیله همان محافظ iPhone 12 Pro یعنی شیشه Scratch-resistant ceramic glass محافظت میشود. اپل در رابطه این موضوع ادعا کرده است که این شیشه مقاومترین گلس محافظ نمایشگر در میان گوشیهای هوشمند است.
این دستگاه نیز با همان سه گزینه iPhone 12 Pro برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار گرفته است که افراد بر اساس نیاز خود میتوانند از میان سه گزینه ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی یک نسخه را خریداری کنند. پرچمدار گران قیمت اپل نیز به تراشه ۵ نانومتری Apple A14 Bionic مجهز شده است که این پردازنده در کنار رم ۶ گیگابایتی وظیفه مدیریت این دستگاه را بر عهده دارد.
دوربین
پنل پشتی این دستگاه شباهت بسیار زیادی به پنل پشتی گوشی iPhone 12 Pro داشته و این موضوع بدان معنی است که یک ماژول دوربین سه گانه در گوشه چپ بالای این گجت قرار گرفته است.
این سه دوربین به سنسور ۱۲ مگاپیکسلی قرار مجهز شدهاند که از هر کدام برای تصویر برداری در حالت واید، تله فوتو و فوق عریض استفاده میشود. این سه دوربین میتوانند به کمک سنسور TOF 3D LiDAR scanner تصاویر با کیفیت و با جزئیات بالایی را به ثبت برسانند.
دوربینهای اصلی این گجت از فناوری Dolby Vision HDR پشتیبانی میکند که امکان فیلم برداری با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه وجود دارد. ناگفته نماند که به دلیل وجود دو اسپیکر در این گجت صدا به صورت استریو ضبط و سپس پخش میشود. در قسمت ناچ نمایشگر این دستگاه علاوه بر سنسور بهبود یافته تشخیص چهره یک دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی قرار گرفته است که از آن برای تصویر برداری در حالت سلفی استفاده میشود.
باتری
باتری این گجت دارای ظرفیتی معادل ۳۶۸۷ میلی آمپر ساعت است که کاربران با استفاده از آداپتور ۲۰ واتی میتوانند آن را به سرعت شارژ کنند. در جعبه پرچمدار گران قیمت اپل نیز خبری از شارژر نبوده و افراد میتوانند با خرید MagSafe به صورت بیسیم باتری این دستگاه را شارژ کنند.
آیفون 12 پرو مکس نیز در چهار رنگ مشکی، نقرهای، طلایی و آبی در دسترس کاربران قرار گرفت. این گوشی جدیدترین و آخرین دستگاه عرضه شده شرکت اپل به بازار بوده و برای معرفی و به دست آوردن اطلاعاتی در رابطه با نسل بعدی این گوشیها یعنی سری آیفون 13 باید حدود یک ماه صبر کنیم. در زمان معرفی پرچمداران سال ۲۰۲۱ شرکت اپل این مطلب به روزرسانی خواهد شد.
پشتیبانی از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی
سرانجام کمپانی اپل پس از گذشت چند سال گوشیهای شرکت خود را به نرخ تازه سازی بالا مجهز کرد. همانطور که انتظار میرفت اپل در سال جاری چهار دستگاه به بازار معرفی کرد که متاسفانه از این چهار دستگاه تنها دو نسخه پرو و پرو مکس از این نرخ تازه سازی بهره میبرند. به هر حال کاربران میتوانند در صورت علاقه به استفاده از نرخ تازه سازی بالا یکی از این گوشی های شرکت اپل را خریداری کنند.
در ادامه ابن مطلب به بررسی گوشیهای معرفی شده این کمپانی میپردازیم که در حال حاضر قدرتمندترین دستگاههای موجود در بازار محسوب میشوند. اپل برای اینکه توجه دسته خاصی از کاربران را به خود جلب کند نسخه جدید گوشی iPhone 12 Mini را معرفی و به بازار عرضه کرد. در بخش معرفی این دستگاه به بررسی این موضوع پرداختیم که به دلیل کوچک بودن صفحه نمایش افراد علاقهای به استفاده از این دستگاه قدرتمند کوچک ندارند.
با این وجود اپل نسخه جایگزین این گجت را معرفی کرد و پس از آن توسط منابع معتبر اخباری منتشر شد که بر اساس آنها این گجت آخرین گوشی هوشمند شرکت اپل است که از پسوند Mini استفاده میکند و به نمایشگری کوچک مجهز شده است. با توجه به این اخبار منتشر شده در سال آینده خبری از گوشی هوشمندی تحت عنوان iPhone 14 Mini نخواهد بود و اپل بیشتر روی مدلهای پرو و پرو مکس تمرکز خواهد کرد.
گوشی آیفون 13 مینی
گوشی آیفون 13 مینی یک دستگاه ۱۴۱ گرمی است که نسبت به نسل قبلی خود افزایش وزن بسیار ناچیزی داشته است. با وجود اینکه این گجت یک دستگاه میانرده محسوب میشود اما دارای شیشهای محافظ در پنل پشتی خود است. استفاده از شیشه در پنل پشتی باعث میشود تا کیفیت ساخت دستگاه افزایش پیدا کند.
این موضوع بدان معنی است که در دست گرفتن این دستگاه برای کاربران بسیار خوشایند بوده و تا حدودی میتواند حس پرچمدار بودن را به افراد منتقل کند. همانطور که اشاره کردیم این گجت میانرده بوده و به همین دلیل استفاده از آلومینیوم در بدنه این دستگاه چندان تعجب آور نیست. آلومینیوم موجود در بدنه این دستگاه دارای کیفیت مناسبی بوده و در دست گرفتن آن نمیتواند احساس خستگی به کاربران منتقل کند.
علاوه بر این موضوع از یک شیشه بسیار مقاوم در پنل جلویی استفاده شده که این شیشه میتواند از آسیب رسیدن به صفحه نمایش جلوگیری کند. همانند نسل قبلی اپل گوشی هوشمند کوچک خود را به گواهینامه IP68 مجهز کرده که این موضوع بدان معنی است که گوشی آیفون 13 مینی میتواند به مدت زمان ۳۰ دقیقه در عمق ۶ متری آب دوام بیاورد.
صفحه نمایش
دستگاههای شرکت اپل دارای کیفیت بسیار بالایی هستند که این کیفیت بالا شامل حال دستگاههای میانرده نیز میشود. با وجود کم فروش بودن نسخههای مینی و میانرده بودن آنها اپل از با کیفیتترین پنل صفحه نمایش یعنی Super Retina XDR OLED برای ساخت نمایشگر این گجت استفاده کرده است. این صفحه نمایش از فناوری HDR10 پشتیبانی میکند که این فناوری در کنار تکنولوژی Dolby Vision میتواند باعث جذابتر شدن محتوای نمایش داده شده در نمایشگر این گجت شود.
روشنایی این صفحه نمایش ۸۰۰ نیت بوده که نسبت به نسل قبلی افزایش داشته است. نسخه قبلی این سری یعنی iPhone 12 Mini دارای روشنایی ۶۲۵ نیت بود که در موارد خاص و مشاهده ویدیوهای مختلف این روشنایی به ۱۲۰۰ نیت افزایش پیدا میکرد. دستگاه کوچک جدید اپل نیز دارای چنین قابلیتی بوده که در صورت نیاز روشنایی ۸۰۰ نیتی آن به ۱۲۰۰ نیت افزایش پیدا میکند.
اندازه صفحه نمایش نسبت به گذشته تغییری نداشته و همچنان اپل از نمایشگر ۵.۴ اینچی برای پخش محتوا در گوشی کوچک خود استفاده میکند. وضوح تصویر این نمایشگر ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بوده که این چنین رزولوشن برای یک دستگاه میانرده در سال جاری مناسب است. ناگفته نماند که تراکم پیکسلی این صفحه نمایش معادل ۴۷۶ پیکسل در هر اینچ بوده و همانطور که در بالا اشاره کردیم از این نمایشگر توسط یک شیشه بسیار مقاوم به نام Ceramic Shield محافظت میشود.
سخت افزار
نسل قبلی دستگاههای شرکت اپل از تراشه ۵ نانومتری بهره میبردند، با وجود پیشرفت تکنولوژی شرکت اپل تصمیم گرفت که همچنان از این تراشههای ۵ نانومتری استفاده کند و به سراغ تولید چیپستهای ۵ نانومتری پلاس نرود. بسیاری از کاربران و منتقدان دلیل این موضوع را قدرتمند بودن بیش از حد این پردازنده میدانند. اکثر گوشیهای شرکت اپل حداقل ۵ تا ۶ سال توسط این شرکت پشتیبانی میشوند و به روزرسانی سیستم عامل دریافت میکنند.
به همین دلیل میتوان گفت که قدرت سخت افزاری این چیپست تا چند سال آینده پاسخ گو نیاز کاربران خواهد بود و دلیل اصلی استفاده دوباره از تراشه ۵ نانومتری را میتوان همین موضوع دانست. جالب است که بدانید استفاده از تراشه ۵ نانومتری بدین معنی نیست که دیگر تفاوتی میان این گجت و نسخه نسل قبلی وجود ندارد.
تراشه جدید به کار رفته در گوشی آیفون 13 مینی Apple A15 Bionic نامیده میشود که از لحاظ قدرت سخت افزاری نسب به گذشته قدرتمندتر شده است. علاوه بر این موضوع نسخههای معمولی این سری یعنی آیفون 13 و آیفون 13 مینی دارای یک تراشه چهار هسته هستند که این تراشه وظیفه پردازش گرافیک را بر عهده دارد.
از این نظر این گجت با نسل قبلی برابری میکند، اما همانطور که اشاره کردیم اپل تمرکز بیشتری روی نسخههای پرو و پرو مکس داشته و دلیل آن این است که پردازنده گرافیکی این دو گجت دارای پنج هسته است. وجود این تعداد هسته بسیار بر پردازش گرافیک در این گوشیها تاثیر گذار بوده و این موضوع یک تفاوت بسیار بزرگ میان این نسل و نسل قبلی است.
در هنگام عرضه سری گوشیهای آیفون 13 شرکت اپل از سیستم عامل جدید خود یعنی iOS 15 رونمایی کرد و این سیستم عامل را در اختیار دیگر کاربران گوشیهای این کمپانی قرار داد. در حال حاضر این گجت و نسخه قبلی آن هر دو به این سیستم عامل مجهز شدهاند و از این نظر هیچ تفاوتی میان این دو گجت وجود ندارد.
همانطور که میدانید گوشی های شرکت اپل هیچکدام از درگاه microSD پشتیبانی نمیکنند و به همین دلیل این کمپانی تصمیم گرفت تا ظرفیت حافظه داخلی دستگاههای خود را افزایش دهد. در حاضر کاربران میتوانند از میان نسخههای ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی بر اساس نیاز خود یک نسخه را خریداری کنند. ناگفته نماند که این گجت نیز همانند نسل قبلی به ۴ گیگابایت رم مجهز شده است که کاربران میتوانند با استفاده از این میزان رم برنامههای بسیاری را به صورت همزمان اجرا کنند.
دوربین
به دلیل میانرده بودن این گجت در پنل پشتی تنها دو دوربین در اختیار کاربران قرار گرفته است. با استفاده از این دوربینها افراد میتوانند تصاویری در حالت عادی (واید) و حالت فوق عریض (اولترا واید) به ثبت برسانند. سنسور دوربین فوق عریض این گوشی هوشمند با زاویه ۱۲۰ درجه تصاویر را به ثبت میرساند که کیفیت تصاویر گرفته شده راضی کننده هستند.
هر دو سنسور قرار گرفته در پنل پشتی از کیفیت ۱۲ مگاپیکسل بهره میبرند که این مقدار کیفیت برای دستگاههای میانرده عرضه شده در سال جاری بسیار مناسب است. با استفاده از دوربین این گوشی هوشمند میتوان با کیفت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کرد. به علاوه کاربران میتوانند در حالت اسلوموشن ویدیوهایی با نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه با کیفت ۱۰۸۰ پیکسل ثبت کنند.
ناگفته نماند که دوربینهای این گوشی هوشمند از فناوریهایی همانند HDR ،Dolby Vision HDR و صدای استریو در هنگام فیلم برداری پشتیبانی میکنند. این موضوع توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کرد و میتواند به یکی از دلایل فروش این گجت تبدیل شود. در بالای صفحه نمایش در ناچ کوچک این گجت یک دوربین با کیفیت ۱۲ مگاپیکسل وجود دارد که افراد میتوانند با استفاده از این سنسور تصاویر مختلفی در حالت سلفی به ثبت برسانند.
باتری و شارژر
همانند گوشی نسل قبلی این کمپانی در جعبه دستگاه خبری از آداپتور نبوده و کاربران باید در هنگام خرید این میانرده مبلغی اضافی را برای خرید شارژر پرداخت کنند. یکی از نقطه ضعفهای گوشی iPhone 12 Mini باتری آن بود که به دلیل ظرفیت پایین چندان مورد توجه کاربران قرار نمیگرفت. اکثر گوشی های شرکت اپل تا سال ۲۰۱۹ از باتری با ظرفیت بالا پشتیبانی نمیکنند و گوشی آیفون 12 مینی به دلیل کوچک بودن توانایی بهره بردن از باتری با ظرفیت بالا را ندارد.
به همین دلیل ظرفیت باتری آیفون 13 مینی نیز چندان نسبت به گذشته تغییر نکرده و اپل برای تامین انرژی این گجت تصمیم گرفت که از یک باتری با ظرفیت ۲۴۳۸ میلی آمپر ساعت استفاده کند. این باتری نسبت به گذشته حدود ۲۰۰ میلی آمپر ساعت افزایش حجم داشته اما با این وجود همچنان جزو گوشیهای هوشمند با باتری قدرتمند محسوب نمیشود و دلیل اصلی آن کوچک بودن دستگاه است.
گوشی آیفون 13
دیگر میانرده شرکت اپل که در سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه شده iPhone 13 نام دارد که این گجت در واقع جایگزین iPhone 12 است. بر اساس این موضوع کاملا منطقی است که کاربران شباهتهایی میان این گجت و نسخه نسل قبلی مشاهده کنند.
وزن این دستگاه معادل ۱۷۴ گرم بوده که نسبت به نسل قبلی ۱۰ گرم افزایش وزن دارد. دلیل افزایش وزن این گجت را میتوان بیشتر شدن حجم باتری دانست که در انتهای این بخش به بررسی تفاوت حجم باتری این دو میانرده شرکت اپل خواهیم پرداخت.
پنل پشتی آیفون 13 از جنس گلس بوده و به همین دلیل میتوان گفت که کیفیت ساخت این گجت برای یک میانرده عرضه شده در سال ۲۰۲۱ بسیار مناسب است. علاوه بر این موضوع از یک شیشه بسیار مقاوم برای محافظت از صفحه نمایش استفاده شده است. این شیشه Ceramic Shield نام دارد که جزو مقاومتر محافظهای صفحه نمایش در سال جاری است.
گوشی های شرکت اپل که در سال جاری عرضه شدهاند اکثرا از گواهینامه IP68 پشتیبانی میکنند. این موضوع بدان معنی است که کاربران میتوانند از این گجت در عمق ۶ متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه استفاده کنند. ناگفته نماند که این گجت در برابر نفوذ گرد و غبار نیز محافظ بوده و در صورت استفاده از این گجت در محلهایی همانند ساحل مشکلی پیش نخواهد آمد.
صفحه نمایش
نمایشگر این گجت همانند نسل قبلی دارای اندازهای معادل ۶.۱ اینچ است که از پنل Super Retina XDR OLED برای ساخت این صفحه نمایش استفاده شده است. ناگفته نماند که این نمایشگر از فناوریهایی همانند HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی میکند و به همین دلیل صفحه نمایش این میانرده برای مشاهده محتواهای باکیفیت و اجرای بازیهایی با گرافیک بالا بسیار مناسب است.
میزان روشنایی این نمایشگر نسبت به نسل قبلی افزایش پیدا کرده و کاربران اکنون میتوانند به جای روشنایی ۶۲۵ نیتی از روشنایی۸۰۰ نیتی استفاده کنند. این میزان روشنایی برای استفاده در زیر نور مستقیم خورشید مناسب بوده و این امکان وجود دارد تا در هنگام مشاهده ویدیو این میزان روشنایی به ۱۲۰۰ نیت افزایش پیدا کند.
رزولوشن نمایشگر گوشی آیفون 13 معادل ۲۵۳۲ در ۱۱۷۰ پیکسل بوده که در مقایسه با پرچمداران شرکت سامسونگ یا حتی تعدادی از میانردههای این کمپانی چندان نمیتواند توجه کاربران را به خود جلب کند. اما این گوشی هوشمند در واقع یک میانرده بوده که این میزان وضوح تصویر برای گوشی های شرکت اپل مناسب است. ناگفته نماند که تراکم پیکسلی ۴۶۰ پیکسل در هر اینچ نیز قابل توجه بوده و به صورت کلی میتوان گفت که نمایشگر این دستگاه برای استفاده کاربران گوشیهای میانرده در سال ۲۰۲۱ قابل قبول است.
سخت افزار
شرکت اپل تصمیم گرفت که به دلیل قدرت سخت افزاری بسیار بالای چیپست ۵ نانومتری A14 Bionic تغییر چندان زیادی در ساختار آن ندهد و همان چیپست ۵ نانومتری را با کمی تغییر و نام A15 Bionic در اختیار کاربران قرار دهد.
از این نظر این گوشی هوشمند با نسخه قبلی خود متفاوت بوده اما نمیتوان گفت تفاوت چندان زیادی میان سرعت و قدرت اجرای برنامههای سنگین در این گجت و نسخه قبلی این گوشی هوشمند وجود دارد. تراشه گرافیکی این گجت نیز با گذشته تفاوت نداشته و از همان تراشه گرافیکی چهار هستهای که در iPhone 12 استفاده میشود در این دستگاه نیز استفاده شده است.
همانطور که در گذشته اشاره کردهایم گوشی های شرکت اپل از درگاه microSD بهره نمیبرند و به همین دلیل میتوان گفت که کاربران باید در هنگام انتخاب گوشی هوشمند مناسبترین گزینه را انتخاب کنند. با افزایش حجم برنامهها، بازیها و افزایش کیفیت دوربینهای دستگاههای مختلف کاربران نیاز دارند که دستگاههایی با حافظه داخلی بیشتری خریداری کنند.
اپل این موضوع را متوجه شد و به همین دلیل تصمیم گرفت که حجم حافظه داخلی گوشیهای هوشمند خود را افزایش دهد. به همین دلیل افراد میتوانند از میان سه گزینه ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی یک نسخه را انتخاب کنند.
دوربین
به دلیل میانرده بودن این دستگاه شرکت اپل تصمیم گرفت که در پنل پشتی این گجت تنها دو دوربین برای تصویر برداری در اختیار کاربران قرار دهد. این دو سنسور دارای کیفیت ۱۲ مگاپیکسلی هستند که کاربران میتوانند از آنها برای تصویر برداری در حالت عادی (واید) و فوق عریض (اولترا واید) استفاده کنند.
بر اساس تصاویر به ثبت رسیده با دوربینهای این گجت میتوان گفت که کیفیت تصاویر و جزئیات آنها بسیار بالا بوده و اگر علاقه به تصویر برداری با گوشی هوشمند دارید میتوانید این گجت را خریداری کنید. علاوه بر این موضوع سنسورهای قرار گرفته در پنل پشتی از فناوریهایی همانند HDR و Dolby Vision HDR پشتیبانی میکنند.
ناگفته نماند که به دلیل وجود دو اسپیکر در بالا و پایین این گجت این امکان وجود دارد که کاربران در هنگام فیلم برداری صدا را به صورت استریو به ثبت برسانند. به علاوه امکان فیلم برداری با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه وجود دارد. به همین دلیل میتوان گفت که فیلم برداری و تصویر برداری با این دوربین میتواند بسیار لذت بخش باشد.
در پنل جلویی این دستگاه در بالای صفحه نمایش یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی وجود دارد که افراد با استفاده از آن میتوانند تصاویر سلفی به ثبت برسانند. این سنسور از فناوری HDR پشتیبانی میکند و کاربران میتوانند که تصاویر را با جزئیات بالایی به ثبت برسانند. نکته جالب توجه در رابطه با این موضوع این است که امکان فیلم برداری با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه وجود دارد.
در حالت اسلوموشن کاربران میتوانند با نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه و کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل ویدیوهایی را به صورت صحنه آهسته به ثبت برسانند. علاوه بر این موضوع دوربین سلفی میتواند با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه و کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل ویدیوهایی را به صورت اسلوموشن ثبت کند.
باتری و شارژر
خانواده سری آیفون 12 بدون آداپتور به بازار عرضه شدهاند. به همین دلیل گوشی های شرکت اپل که در سال جاری در دسترس کاربران قرار گرفتهاند هیچکدام از آداپتور پشتیبانی نمیکنند و کاربران باید به صورت جداگانه این گجت را خریداری کنند. این دستگاه از آداپتور ۲۰ واتی پشتیبانی میکند و این شارژر ۲۰ واتی میتواند باتری این گجت را در مدت زمان ۳۰ دقیقه حدود ۵۰ درصد شارژ کند.
علاوه بر این موضوع امکان شارژ بیسیم با توان ۱۵ وات توسط MagSafe وجود دارد که این گجت نیز باید به صورت جداگانه خریداری شود. باتری نسل قبلی این دستگاه دارای ظرفیتی معادل ۲۸۱۵ میلی آمپر ساعت بود که اپل تصمیم گرفت ظرفیت این باتری به ۳۲۴۰میلی آمپر ساعت افزایش دهد، همین موضوع دلیل اصلی افزایش وزن ۱۰ گرمی این دستگاه نسبت به گوشی هوشمند نسل قبلی است. در ادامه این مطلب به بررسی نسخههای پرو و پرو مکس سری آیفون ۱۳ میپردازیم.
گوشی آیفون 13 پرو
سرانجام کمپانی اپل پس از معرفی دو دستگاه میانرده خود در سال ۲۰۲۱ گوشیهای هوشمند جدید iPhone 13 Pro و iPhone 13 Pro Max را معرفی و عرضه کرد. نسخه پرو این سری در مقایسه با آیفون 12 پرو دارای تفاوتهای مهم و اساسی دارد که این موارد به دلایلی تبدیل شدهاند که باعث برتری و جلب توجه بیشتر آیفون 13 پرو نسبت به 12 پرو شده است.
وزن این گجت معادل ۲۰۴ گرم است که نسبت به نسخه قبلی خود دارای افزایش وزن ۱۵ گرمی بوده و دلیل این موضوع را میتوان بزرگتر شدن لنزهای دوربین، افزایش ظرفیت باتری، اضافه شدن تکنولوژیهای مختلف به صفحه نمایش و… دانست. همانطور که متوجه شدهاید این گجت در واقع پرچمدار شرکت اپل بوده و وجود جدیدترین فناوریها و کیفیت ساخت بالا در این پرچمدار چندان تعجب آور نیست.
گوشی آیفون 13 پرو دارای پنل پشتی محافظت شدهای از جنس شیشه است که این شیشه وظیفه محافظت از پنل پشتی را بر عهده دارد. علاوه بر این موضوع از همین شیشه محافظ برای جلوگیری از آسیب رسیدن به صفحه نمایش نیز استفاده شده است. بدنه این گجت از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده که همین موضوع باعث افزایش کیفیت ساخت پرچمدار جدید اپل شده است.
در حال حاضر گوشی های شرکت اپل اکثر از بدنه آلومینیومی استفاده میکنند و تنها از سال ۲۰۱۷ به بعد (iPhone X) کمپانی اپل پرچمداران خود را از استیل ضد زنگ میسازد. دلیل این موضوع این است که در دست گرفتن این گجت باعث خواهد شد که حس یک دستگاه گران قیمت به کاربر منتقل شود و در صورت استفادههای طولانی افراد احساس خستگی نکنند.
نسخههای قبلی این سری به گواهینامه IP68 مجهز شدهاند و پشتیبانی این گجت از جنین گواهینامهای چندان تعجب آور نیست. این موضوع بدان معنی است که کاربران میتوانند در عمق ۶ متری آب به مدت زمان ۳۰ دقیقه از گوشی هوشمند خود برای فیلم برداری یا تصویر برداری استفاده کنند. علاوه بر این موضوع امکان نفوذ گرد و غبار به داخل این دستگاه وجود نداشته و به همین دلیل میتوان گفت که امکان استفاده از این گجت در محلهایی همانند ساحل وجود دارد.
صفحه نمایش
شرکت اپل تصمیم گرفت که از بهترین پنل موجود برای ساخت نمایشگر آیفون 13 پرو استفاده کند، این موضوع بدان معنی است که صفحه نمایش این گجت از پنل Super Retina XDR OLED تولید شده و به همین دلیل امکان پشتیبانی از فناوریهایی همانند HDR10 و Dolby Vision وجود دارد. اندازه صفحه نمایش این گجت با نسخه قبلی برابر بوده و هر دو از نمایشگر ۶.۱ اینچی بهره میبرند.
اندازه صفحه نمایش این پرچمدار کاملا برای استفاده کاربران در سال ۲۰۲۱ مناسب بوده و افراد میتوانند به راحتی از این گجت برای مشاهده فیلم، ویدیو، اجرای بازی و… استفاده کنند. یکی از تفاوتهای اساسی میان نمایشگر این دستگاه و پرچمدار سال گذشته اپل میزان روشنایی صفحه نمایش است. شرکت اپل تصمیم گرفت که روشنایی ۸۰۰ نیتی صفحه نمایش پرچمداران خود را افزایش دهد و این میزان روشنایی را به ۱۰۰۰ نیت ارتقا داد.
وجود چنین میزان روشنایی برای استفاده کاربران در زیر نور خورشید بسیار مناسب بوده و در بیشتر شرایط نوری کاربران مشکلی برای مشاهده محتواهای نمایشگر ندارند. ناگفته نماند که در هنگام مشاهده ویدیو میزان روشنایی این صفحه نمایش به ۱۲۰۰ نیت افزایش پیدا میکند و از این نظر این دستگاه با پرچمدار ۲۰۲۰ اپل برابری میکند.
علاوه بر این موضوع یک تفاوت بسیار مهم و اساسی میان این دستگاه و دیگر گوشی های شرکت اپل عرضه شده تا سال ۲۰۲۰ وجود دارد و آن هم پشتیبانی از نرخ تازه سازی بالا است. اکنون پس از گذشت چند سال کاربران میتوانند از گوشی هوشمند خود با نرخ تازه بالا استفاده کنند، این تکنولوژی برای دیگر کمپانی به یک استاندارد تبدیل شده و اکثر آنها حتی دستگاههای میانرده خود را به نرخ تازه سازی حداقلی ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز مجهز میکنند.
اکنون در صورت خرید گوشی آیفون 13 پرو میتوانید از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی این گجت لذت ببرید و در هنگام اجرای بازیهای مختلف در کنار سخت افزار قدرتمند این دستگاه، تجربهای جدید داشته باشید. به دلیل وجود فناوریهای مختلف در بخش صفحه نمایش اپل تصمیم گرفت که از بهترین محافظ شیشه برای جلوگیری از آسیب رسیدن به نمایشگر استفاده کند؛ به همین دلیل صفحه نمایش توسط Ceramic Shield محافظت میشود.
سخت افزار
اپل تصمیم گرفت در بخش تراشه مرکزی گوشیهای سال ۲۰۲۱ خود تفاوت چندان زیادی ایجاد نکند و این موضوع بدان معنی است که در این بخش گوشی آیفون 13 مینی با آیفون 13 پرو مکس برابری میکند. در سال گذشته اپل از تراشه Apple A14 Bionic برای تامین قدرت سخت افزاری دستگاههای خود استفاده کرد و در سال جاری با ارتقا این تراشه توانست چیپست Apple A15 Bionic را به بازار عرضه کند.
این چیپست در واقع یک تراشه ۵ نانومتری است که میتواند پاسخگو تمام خواستههای کاربران باشد و سنگینترین برنامهها و بازیها را در سال جاری اجرا کند. همانطور که در بالا اشاره کردیم این تراشه دارای تفاوتهایی با نسخههای قبلی خود است که این موارد باعث برتری این تراشه ۵ نانومتری نسبت به چیپست Apple A14 Bionic است.
یکی دیگر از تفاوتهای مهم در بخش سخت افزار پنج هستهای بودن تراشه گرافیکی این دستگاه است. کمپانی اپل نسخه پرو و پرو مکس خانواده آیفون 13 را به تراشه Apple GPU پنج هستهای مجهز کرده که کاربران میتوانند با استفاده از این تراشه تجربه جدیدی در هنگام بازیهای مختلف داشته باشند. همانند نسخه قبلی این دستگاه از رم ۶ گیگابایتی بهره میبرد و به همین دلیل امکان اجرای برنامههای بسیاری به صورت همزمان وجود دارد.
یکی دیگر از اقدامات جدید شرکت اپل این است که گوشی آیفون 13 پرو را با چهار گزینه برای انتخاب حافظه به بازار عرضه کرده است. سه گزینه این دستگاه شامل حافظه داخلیهای ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی میشود که کاربران عادی میتوانند یکی از این سه نسخه را خریداری کنند. علاوه بر این گزینهها یک گزینه دیگر وجود دارد که به حافظه داخلی یک ترابایتی مجهز شده و این نسخه مختص کاربران بسیار حرفهای است.
منظور از کاربران حرفهای افرادی است که از گوشی هوشمند خود برای تصویر برداری، فیلم برداری و ویرایش ویدیوها (رندر گرفتن) استفاده میکنند. این گوشی هوشمند از نظر سخت افزار بسیار قدرتمند بوده و این امکان وجود دارد که از این دستگاه برای انجام کاریهای دیگری مانند فوتوشاپ و ویرایش ویدیوها استفاده شود.
به علاوه به دلیل پشتیبانی از دوربینی با کیفیت و ضبط ویدیوهای با حجم بسیار زیاد این احتمال وجود دارد که کاربران نیاز داشته باشند که از نسخه یک ترابایتی استفاده کنند. در ادامه به بررسی مشخصات دوربین این دستگاه میپردازیم.
دوربین
در پنل پشتی این گجت سه دوربین و یک سنسور وجود دارد که این موضوع به دلیل پرچمدار بودن این گوشی هوشمند چندان تعجب آور نیست. سه دوربین قرار گرفته در پنل پشتی هر کدام دارای کیفیت ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی میکنند که برای تصویر برداری در حالت عادی (واید)، تله فوتو و فوق عریض (اولترا واید) مورد استفاده قرار میگیرند.
ناگفته نماند که در کنار این دوربینها یک سنسور TOF 3D LiDAR در پنل پشتی آیفون 13 پرو قرار گرفته است که این سنسور میتواند در تصویر برداری در شرایط خاص به کاربران کمک کند. این دوربینهای از تکنولوژیهای 10bit HDR و Dolby Vision HDR پشتیبانی میکنند که فناوریها چندان جدید نیستند. اما تکنولوژیهای جدیدی که این پرچمدار از آنها بهره میبرد ProRes و Cinematic mode نام دارد و این فناوریها باعث ایجاد تفاوت اساسی میان این دستگاه و دوربین دیگر گوشیهای موجود در بازار شده است.
به دلیل وجود دو اسپیکر در بالا و پایین این پرچمدار امکان فیلم برداری و ضبط صدا به صورت استریو وجود دارد. این دوربینهای توانایی فیلم برداری با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه را دارند و همچنین افراد میتوانند ویدیوهایی را با نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه و کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل به صورت اسلوموشن به ثبت برسانند.
در پنل جلویی این دستگاه در بالای صفحه نمایش یک دوربین برای تصویر در حالت سلفی قرار گرفته است که این دوربین از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرد. دوربین سلفی نیز دارای توانایی فیلم برداری با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه بوده که این موضوع میتواند توجه کاربران را به خود جلب کند.
باتری و شارژر
همانطور که در بالا اشاره کردیم گوشی های شرکت اپل که در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به بازار عرضه شدهاند بدون آداپتور در دسترس کاربران قرار گرفتهاند. این موضوع بدان معنی است که افراد باید برای خرید آداپتور این پرچمدار به صورت جداگانه هزینهای را پرداخت کنند. در مورد باتری نیز میتوان گفت که زمان روشن ماندن این گجت نسبت به گذشته بسیار بهبود یافته است، اما به دلیل وجود نرخ تازه سازی بالا تفاوت چندان زیادی میان این گجت و نسخه قبلی وجود ندارد.
به نوعی میتوان گفت که دوام باتری این گجت همانند آیفون 12 پرو است با این تفاوت که از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی میشود. اگر در آیفون 13 پرو نرخ تازه سازی ثابت ۶۰ هرتز باشد میتوان گفت که دوام این دستگاه بیشتر از نسخه قبلی این سری است. ناگفته نماند که اپل پرچمدار جدید خود را به باتری با ظرفیت ۳۰۹۵ میلی آمپر ساعت مجهز کرده است.
در ادامه این مطلب به بررسی آخرین و گران قیمتترین آیفون عرضه شده یعنی iPhone 13 Pro Max خواهیم پرداخت. پس از معرفی و بررسی گران قیمتترین آیفون عرضه شده دیگر دستگاهی باقی نخواهد ماند که در مطلب گوشی های شرکت اپل مورد بررسی قرار نگرفته باشد. ناگفته نماند که پس از عرضه دستگاهی جدید این مطلب به روزرسانی خواهد شد.
گوشی آیفون 13 پرو مکس
در حال حاضر گران قیمتترین و قدرتمندترین گوشی شرکت اپل iPhone 13 Pro Max نام دارد. این دستگاه به دلیل اینکه دارای صفحه نمایش و بدنهای بزرگ است حدود ۲۴۰ گرم وزن داشته و بر اساس این موضوع میتوان گفت که این پرچمدار سنگین بوده و به دلیل نمایشگر ۶.۷ اینچی امکان استفاده از آن با یک دست وجود ندارد. به دلیل پرچمدار بودن کیفیت ساخت آیفون 13 پرو مکس بسیار بالا بوده و از بدنهای از جنس استیل ضد زنگ بهره میبرد.
صفحه نمایش و پنل پشتی این پرچمدار توسط شیشه محافظت میشود که این شیشه در حال حاضر جزو مقاومترین محافظهای ساخته شده توسط کمپانی اپل است. اپل این دستگاه را طوری طراحی کرده که میتواند به مدت زمان ۳۰ دقیقه در عمق ۶ متری آب دوام بیاورد و علاوه بر این موضوع امکان نفوذ گرد و غبار به داخل این پرچمدار وجود ندارد. با توجه به این موارد اپل از گواهینامه IP68 پشتیبانی کرده که این موضوع یکی از مشخصههای دستگاههای پرچمدار است.
صفحه نمایش
نمایشگر این دستگاه نیز همانند دیگر گوشی های شرکت اپل که در سال ۲۰۲۱ معرفی شدهاند از پنل Super Retina XDR OLED ساخته شده که از روشنایی ۱۰۰۰ نیتی پشتیبانی میکند. جالب است که بدانید روشنایی این صفحه نمایش در هنگام مشاهده محتواهای خاص (فیلم) حدود ۲۰۰ نیت دیگر افزایش پیدا میکند و به ۱۲۰۰ نیست میرسد.
صفحه نمایش این گجت از تکنولوژیهای بسیار جذابی پشتیبانی میکند که برای مثال میتوان به HDR10 و Dolby Vision اشاره کرد. همانطور که متوجه شدهاید نمایشگر این دستگاه برای مشاهده فیلم و اجرای بازیهایی با کیفیت بالا بسیار مناسب است. با این وجود اپل تصمیم گرفته که از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی نیز استفاده کند تا توجه کاربران بیشتری را به خود جلب کند.
صفحه نمایش ۶.۷ اینچی این دستگاه دارای وضوح تصویر ۲۷۷۸ در ۱۲۸۴ پیکسل است که از تراکم پیکسلی ۴۵۸ پیکسل در هر اینچ بهره میبرد. همانطور که در بالا اشاره کردیم این صفحه نمایش توسط شیشه مقاوم اپل یعنی Ceramic Shield محافظت میشود.
سخت افزار
این گجت نیز همانند دیگر گوشی های شرکت اپل که در سال ۲۰۲۱ عرضه شدهاند از تراشه جدید و قدرتمند اپل یعنی Apple A15 Bionic بهره میبرد. این چیپست یک پردازنده ۵ نانومتری است که از قدرت سخت افزاری بسیار بالایی برخوردار است و میتواند سنگینترین بازیها و برنامهها را به راحتی اجرا کند.
تفاوت اصلی این دستگاه با آیفون ۱۲ پرو مکس در بخش سخت افزار وجود تراشه گرافیکی ۵ هستهای است. نسل قبلی پرچمداران اپل از تراشه گرافیکی Apple GPU بهره میبردند که این تراشه در واقع یک چیپست ۴ هستهای است. اما اپل تصمیم گرفت که این تراشه را ارتقا دهد و یک تفاوت اساسی میان گوشیهای کمپانی خود ایجاد کند.
علاوه بر این موضوع اپل همان ۶ گیگابایت حافظه رم را برای مدیریت برنامهها در این دستگاه در نظر گرفت و قصد ندارد که این مقدار حافظه را ارتقا دهد. اما به جای سه گزینه برای انتخاب حافظه چهار گزینه در اختیار کاربران قرار داد که گزینه چهارم از حافظه داخلی یک ترابایتی بهره میبرد.
دوربین
همانند دیگر پرچمداران گران قیمت شرکت اپل در پنل پشتی این دستگاه سه دوربین و یک سنسور برای تصویر برداری در اختیار کاربران قرارگرفته است. این دوربینها از کیفیت ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرند و از آنها برای تصویر برداری در حالت عادی (واید)، فوق عریض (اولترا واید) و تله فوتو استفاده میشود.
بر اساس تصاویر گرفته شده میتوان گفت که این دوربینها میتوانند تصاویری با کیفیت و با جزئیات بالا به ثبت برسانند. علاوه براین موضوع تصویر برداری در شب بسیار لذت بخش بوده و کاربران میتوانند تصاویر و ویدیوهای بسیار واضحی را ثبت کنند. این دوربینها قادر هستند که با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند.
سنسور قرار گرفته در کنار دوربینهای این گجت TOF 3D LiDAR scanner نام دارد که به کاربران برای تصویر برداری در حالت سه بعدی و اسکن کردن اجسام کمک میکند. اپل نیز در پنل جلویی این گجت یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی قرار داده است که میتواند با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند.
متاسفانه این دستگاه بدون شارژر در اختیار کاربران قرار میگیرد و افراد باید در هنگام خرید این پرچمدار هزینهای اضافی برای آداپتور بپردازند. اپل تصمیم گرفت که از باتری ۴۳۵۲ میلی آمپر ساعتی برای تامین انرژی این گجت استفاده کند که با استفاده از آداپتور ۲۰ واتی در مدت زمان ۳۰ دقیقه تقریبا حدود ۵۰ درصد از ظرفیت این باتری شارژ خواهد شد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید