سامسونگ گلکسی A20s

بررسی گوشی هوشمند سامسونگ گلکسی A20s

دست‌پخت میان‌رده‌ی کره‌ای‌ها

1%
  • 0/10
بررسی گوشی هوشمند سامسونگ گلکسی A20s ۰ ۱۳ آذر ۱۳۹۹ بررسی محصول کپی لینک

گوشی هوشمند سامسونگ گلکسی A20s بازار مدل‌های میان‌رده‌ی اقتصادی را هدف گرفته اما کمبودها و ضعف‌های متعدد آن را به گزینه‌ای نه چندان جذاب تبدیل می‌کند. با سرگرمی در بررسی این محصول همراه باشید.

از زمان ورود جدی سامسونگ به بازار گوشی‌های میان‌رده با سری A، شاهد عرضه‌ی مدل‌های پرشماری بوده‌ایم که با قیمت معقول، امکانات نزدیک به گوشی‌های پرچمدار را در اختیار طیف وسیعی از مصرف‌کنندگان گذاشته‌اند. رقابت در این رده بسیار داغ است؛ به لطف تولیدکنندگان چینی همچون شیائومی، هواوی و وان‌پلاس، گزینه‌های بسیار جذابی در دسترس خریداران قرار دارد که بسیاری از امکانات گوشی‌های گران‌قیمت پرچمدار را به ارمغان آورده و در عین حال هزینه گزاف روی دستتان نمی‌گذارند. کمپانی‌های چینی به دلایل مختلف همچون ارزانی نیروی کار در این کشور موفق شدند حداکثر امکانات را با قیمت‌گذاری‌های تهاجمی ارائه کرده و بازار را قبضه کنند. در چنین شرایطی، شرکت‌های کهنه‌کار مانند سامسونگ و اپل هم شانس خود را در این زمینه امتحان کردند. سامسونگ با سری A و اپل با مدل SE تا جای ممکن تلاش دارند با رقبای چینی رقابت کنند، اما آیا هزینه‌های تولید و سیاست‌های قیمت‌گذاری این شرکت‌ها امکان کنار زدن چینی‌ها را به آنها می‌دهد؟ سامسونگ گلکسی A20s دلیل خوبی است که در این زمینه تردید داشته باشیم.

A20s در واقع مدل ارتقایافته‌ی گوشی A20 است که با برچسب قیمت ۱۷۰ دلاری، تلاش دارد به گزینه‌ای جذاب و بسیار اقتصادی بدل شود. بزرگ‌ترین تغییرات این گوشی نسبت به برادر بزرگ‌تر خود، بهره‌گیری از صفحه‌نمایش IPS LCD به جای Super AMOLED، اضافه شدن لنز سوم دوربین و استفاده از پردازنده‌ی Snapdragon 450 است که در کمال تعجب برخی از آنها پسرفت هم محسوب می‌شوند.

مشخصات کلی
ابعاد۱۶۳.۳×۷۷.۵×۸ میلی‌متر
وزن۱۸۳ گرم
جنس بدنهقاب جلو شیشه‌ای، قاب پشت و فریم پلاستیکی

طراحی و کیفیت ساخت

سامسونگ گلکسی A20s همان زبان طراحی آشنای سری A شرکت کره‌ای را دارد و در چهار رنگ مشکی، سبز، سرمه‌ای و قرمز عرضه می‌شود که نسخه‌ی مورد آزمایش ما به رنگ سرمه‌ای بود. جنس بدنه از پلاستیک بسیار شفاف است که جلوه‌ی زیبایی به گوشی بخشیده و در نگاه اول شاید شیشه‌ای به نظر بیاید، اما بشدت جاذب اثر انگشت است و لغزندگی بسیار زیاد آن باعث می‌شود ریسک سر خوردن و سقوط گوشی بالا برود. خبری از کاور ژله‌ای یا محافظ صفحه نمایش هم در جعبه‌ی گوشی نیست و بهتر است پس از خرید حتما به فکر محافظت از گوشی باشید. ماژول دوربین با چینش عمودی قرار گرفته و سنسور اثر انگشت هم بالای لوگوی سامسونگ در یک سوم بالایی جا خوش کرده است. فریم دور گوشی هم از جنس پلاستیک بوده و در سمت راست میزبان دکمه‌ی پاور و در سمت چپ جایگاه قرار گیری دکمه‌های تنظیم صدا و خشاب سیم‌کارت/کارت حافظه است. گلکسی A20s همزمان از دو سیم کارت و کارت حافظه‌ی جانبی پشتیبانی می‌کند. اسپیکر مونو، جک ۳.۵ میلی‌متری صدا و درگاه شارژ USB-C در قسمت پایین گوشی دیده می‌شوند.

صفحه‌ نمایش بزرگ ۶.۵ اینچی گلکسی A20s از طرفین حاشیه‌ی نسبتا کمی دارد و ناچ قطره‌ای آن جلوه‌ی جذابی به گوشی بخشیده، اگرچه این نکته کاملا سلیقه‌ای است. حاشیه‌ی پایینی صفحه اما ضخامت زیادی دارد که از زیبایی گوشی کاسته است. به طور کلی سامسونگ A20s طراحی زیبا و مناسبی دارد و رنگ چشم‌نواز، ضخامت کم و کیفیت ساخت آن حس خوبی به کاربر منتقل می‌کند. با این حال هیچ نکته‌ی شگفت‌انگیزی درباره‌ی آن وجود ندارد.

صفحه نمایش

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، سامسونگ در A20s تصمیم گرفته به جای پنل AMOLED از LCD استفاده کند که تعجب‌برانگیز است. رزولوشن صفحه نسبت به A20 تغییری نداشته و همچنان ۱۵۶۰x۷۲۰ است که برای چنین صفحه‌ی بزرگی اصلا کافی نیست و با تراکم ۲۶۴ پیکسل بر اینچ، در نمایش جزئیات تصاویر و متون عملکرد خوبی ندارد. بهره‌گیری از پنل LCD یعنی زوایای دید صفحه بسیار مناسب است و حتی تا زاویه ۱۷۸ درجه هم تغییر چندانی در رنگ‌ها مشاهده نمی‌شود. با این حال کنتراست صفحه‌ی A20s ناامیدکننده است؛ رنگ‌ها اغلب کدر هستند و نه تنها دقت مناسب ندارند، بلکه خبری هم از اشباع رنگی که از مدل‌های امولد سامسونگ سراغ داریم نیست. خوشبختانه حداکثر میزان روشنایی در سطح بسیار راضی‌کننده‌ای قرار دارد و کار کردن با گوشی زیر نور آفتاب را نسبتا راحت کرده است.

صفحه نمایش
اندازه صفحه نمایش۶.۵ اینچ
رزولوشن۷۲۰ × ۱۵۶۰ پیکسل
تراکم پیکسلی۲۶۴ پیکسل بر اینچ
نسبت تصویر۱۹.۵:۹
محافظ صفحهمشخص نشده
فناوریIPS LCD

صفحه نمایش A20s صرفا برای استفاده‌های کاملا عادی و روزمره در سطح نسبتا راضی‌کننده قرار دارد. اگر به دنبال دقت رنگ یا رنگ‌های چشم‌نواز، کنتراست بالا و جزئیات خیره‌کننده می‌گردید، این گوشی شما را ناامید خواهد کرد. با توجه به قیمت ارزان این گوشی می‌توان از عملکرد نه چندان خوب صفحه نمایش چشم‌پوشی کرد، اما نکته‌ی عجیب اینجاست که سامسونگ در مدل A20 که ارزان‌تر و کمی قدیمی‌تر بوده از پنل AMOLED استفاده کرده که کیفیت بسیار بهتری دارد!

دوربین

سامسونگ گلکسی A20s از سه حسگر مجزا در ماژول دوربین بهره می‌برد که بدین ترتیب هستند: حسگر ۱۳ مگاپیکسلی اصلی عریض با f/1.8، حسگر فوق عریض ۸ مگاپیکسلی با f/2.2 و ۵ مگاپیکسلی عمق. به لطف حسگر فوق عریض می‌توانید سوژه‌های بیشتری در قاب جای دهید و حسگر عمق هم به خلق افکت بوکه (تار کردن پس‌زمینه) کمک می‌کند. عملکرد دوربین A20s حتی در این رده‌ی قیمتی هم ناامیدکننده است؛ تنها در شرایطی که نور محیط زیاد باشد، تصاویر راضی‌کننده هستند. بازتولید رنگ‌ها بسیار بد است و کنتراست پایین اغلب عکس‌های بی‌روح و بی‌کیفیت به همراه دارد. یک نکته‌ی عجیب در رابطه با دوربین گوشی، عملکرد ضعیف حسگر نور و فوکوس خودکار است. لنز اصلی معمولا در تمرکز کردن روی سوژه ناکام است و میزان دریافت نور توسط حسگر هم بشدت کند و نامطمئن انجام می‌شود؛ نتیجه آن است که تصاویر یا بسیار روشن از آب در می‌آیند یا بسیار تاریک.

دوربین
حسگرهای دوربیندارای سه حسگر دوربین (حسگر اصلی ۱۳ مگاپیکسلی، فوق عریض ۸ مگاپیکسلی و حسگر تشخیص عمق ۵ مگاپیکسلی)
قابلیت‌های عکاسیعکاسی فوق‌ عریض، حالت Live Focus و HDR خودکار
دوربین سلفی۸ مگاپیکسل
دوربین فیلم‌برداریرزولوشن ۱۰۸۰p@۳۰fps

عملکرد دوربین A20s در نور کم افتضاح است. نویز تصاویر در شب بسیار بالاست و ناتوانی دوربین در دریافت نور بسیاری از جزئیات سوژه‌ها را محو می‌کند. همه‌ی اینها در شرایطی است که هیچگونه حالت تصویربرداری در شب برای این دوربین در نظر گرفته نشده است! تصاویر حسگر فوق عریض در بهترین حالت قابل‌قبول است. با اینکه در حالت فوق عریض می‌توانید سوژه‌های بیشتری در فریم جا دهید، کیفیت تصاویر آن ناامیدکننده است و نویز زیاد و کنتراست پایینی دارد. خوشبختانه استفاده از افکت بوکه در دوربین سامسونگ A20s به لطف عملکرد مناسب سنسور عمق و موتور پردازش عکس راضی‌کننده است و در بیشتر موارد می‌توانید سوژه را در حالت Live Focus از پس‌زمینه جدا کنید. پیچیده‌تر شدن ساختار سوژه طبیعتا از کیفیت عملکرد دوربین در این حالت می‌کاهد اما برای تصاویر پرتره می‌توانید روی آن حساب کنید. کیفیت تصاویر دوربین سلفی گوشی چندان خوب نیست. نویز عکس‌های گرفته شده با این دوربین بسیار بالاست و در بهترین حالت می‌توان در شبکه‌های اجتماعی از آنها استفاده کرد.

فیلمبرداری A20s چندان تعریفی ندارد. این گوشی تنها قادر است در رزولوشن ۱۰۸۰p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم بگیرد و کیفیت تصویر اصلا چنگی به دل نمی‌زند. طبیعتا خبری هم از لرزشگیر اپتیکال یا الکترونیکی هم نیست و تکان خوردن دست تاثیر بسیار منفی در فیلم می‌گذارد. کیفیت صدای میکروفون اما نسبتا قابل قبول است.

پردازنده و عملکرد

گلکسی A20s در ابتدای عرضه با نسخه ۹ سیستم عامل اندروید و رابط کاربری One UI سامسونگ فروخته می‌شد اما در حال حاضر بعد از درآوردن گوشی از جعبه با اندروید ۱۰ و نسخه‌ی دوم رابط کاربری مواجه می‌شوید. سامسونگ از زمان معرفی One UI موفق شده هر چه بیشتر آن را به یک رابط تمیز و سبک تبدیل کند. تعداد اپلیکیشن‌های اضافی در این گوشی کمینه است و سامسونگ حتی اجازه می‌دهد نرم‌افزارهای اختصاصی‌اش را هنگام راه‌اندازی نصب نکنید. ضعف بزرگ A20s استفاده از پردازنده‌ی قدیمی و از رده خارج Snapdragon 450 در ترکیب با ۳ گیگابایت رم است که هیچ توجیه منطقی برای انتخاب آن توسط سامسونگ به ذهن ما نمی‌رسد. علیرغم سبکی و روان بودن رابط کاربری گوشی در بیشتر اوقات، گاهی پیش می‌آید که با کندی و لگ رو‌به‌رو شوید. سرعت بالا آمدن برنامه‌ها و همچنین روشن شدن گوشی نیز بسیار پایین است. خوشبختانه پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 506 از پس بازی‌های سنگین و سبک روز برمی‌آید. اگرچه کیفیت اجرای آنها روی گوشی بهترین نیست، اما مشکلی با تجربه کردن بازی‌هایی چون CoD Mobile، Candy Crush Saga، PUBG و… نداشتیم.

سخت‌افزار و سیستم عامل
تراشهQualcomm Snapdragon 450 (14 nm)
پردازنده مرکزیهشت هسته Cortex-A53
نوع پردازنده۶۴ بیت
فرکانس پردازنده۱.۸ گیگاهرتز
پردازنده گرافیکیAdreno 506
حافظه داخلی۳۲ گیگابایت
مقدار RAM۳ گیگابایت
کارت حافظهپشتیبانی می‌کند - تا ۵۱۲ گیگابایت
سیستم عاملاندروید ۱۰

رابط کاربری One UI 2.0 که در این گوشی به کار گرفته شده، در ساده‌ترین حالت ممکن قرار دارد. خبری از قابلیت‌های ویژه و جسچرهای خاصی که حتی در بسیاری از گوشی‌های همرده می‌بینیم نیست و حتی هیچ گزینه‌ای برای تنظیم دقت رنگ صفحه نمایش هم در تنظیمات وجود ندارد. با توجه به سابقه‌ی سامسونگ، چندان نمی‌توان روی دریافت آپدیت‌های جدید اندروید روی این گوشی در طولانی مدت هم حساب کرد.

امنیت گوشی با استفاده از سنسور اثر انگشت و تشخیص چهره تامین می‌شود. حسگر اثر انگشت این گوشی سریع‌ترین نیست، اما عملکرد نسبتا قابل اطمینانی دارد و کار تنظیم آن به راحتی و سرعت انجام می‌شود. نکته‌ی لازم به ذکر در رابطه با این حسگر آن است که در بیشتر موارد، باید حتما انگشتان را صاف و دقیق روی آن قرار دهید و برای مثال در تشخیص کناره‌های انگشت عاجز است. تشخیص چهره‌ی گوشی اما هم عملکرد سریعی دارد و هم در نور کم به خوبی الگوی چهره‌تان را تشخیص می‌دهد که برای ما بسیار غافلگیرکننده بود.

سامسونگ A20s به اسپیکر مونو مجهز است. بلندگوی این گوشی در هیچ زمینه‌ای عالی نیست و در بهترین حالت می‌تواند قابل‌تحمل باشد. بلندی صدا نسبتا خوب بوده و نویز کمی را در حجم‌های بالا شاهد هستیم، اما کیفیت صدا نامناسب و بسیار تخت است. هدفون قرارداده‌شده در جعبه‌ی گوشی بسیار بی‌کیفیت و نامناسب است و پیشنهاد می‌کنیم از هدفون‌های باکیفیت‌تر برای گوش دادن به موسیقی یا تماشای ویدیو استفاده کنید.

باتری

مایه‌ی خوشحالی است که سامسونگ در باتری گوشی A20s کم نگذاشته و از یک ماژول ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی در آن استفاده کرده است. به لطف سبکی رابط کاربری و رزولوشن پایین صفحه، مصرف باتری گوشی در حد بسیار مناسبی است. باتری با شارژ کامل در صورت استفاده‌ی صرف از وای-فای، روشنایی پنجاه درصد و چند ساعت گوش دادن به موسیقی، بازی و تماشای ویدیو، به راحتی دو روز دوام می‌آورد. در صورت استفاده از اینترنت همراه این مقدار تا حدود یک روز و نیم کاهش پیدا می‌کند. با این نتایج، گلکسی A20s نه تنها برای استفاده‌ی روزمره، بلکه برای علاقمندان به تماشای ویدیو و تجربه‌ی گیم هم بسیار مناسب است. نقطه ضعف باتری A20s، سرعت شارژ شدن آن است. با وجود پشتیبانی گوشی از فناوری شارژ سریع و شارژر ۱۵ واتی موجود در جعبه، در نیم ساعت اول تنها ۳۰ درصد به شارژ باتری اضافه می‌شود و پر شدن کامل حدود دو ساعت و نیم طول می‌کشد که مقدار زیادی از این زمان صرف رسیدن شارژ از ۸۰ به ۱۰۰ درصد می‌شود.

جمع‌بندی

گوشی هوشمند سامسونگ گلکسی A20s به غیر از عملکرد خوب باتری، هیچ ویژگی شاخصی ندارد که در طیف گوشی‌های میان‌رده‌ی اقتصادی، آن را به عنوان گزینه‌ای جذاب پیشنهاد کنیم. کیفیت بسیار پایین دوربین، صفحه نمایش متوسط و پردازنده‌ی ضعیف هیچ شانسی را برای این گوشی در مقابل رقبای قدرتمندی چون ردمی نوت ۹ شیائومی باقی نمی‌گذارد. این گوشی حتی برای استفاده‌های کاملا روزمره هم از سطح قابل‌قبول فراتر نمی‌رود و بسیاری از جنبه‌های آن نسبت به مدل قبلی، حتی پسرفت داشته است. گوشی سامسونگ گلکسی A20s توسط شرکت همراه گستر نقره فام در اختیار سرگرمی برای بررسی قرار داده شده است.


5 متوسط
گلکسی A20s طراحی و کیفیت ساخت خوبی دارد، اما صفحه نمایش آن بسیار معمولی بوده و کیفیت عکس‌های دوربینش بسیار ناامیدکننده است. پردازنده‌ی به کار رفته در گوشی به نوعی از رده خارج محسوب می‌شود، اما عملکرد نسبتا قابل‌قبولی دارد. تنها نکته‌ی جذاب این گوشی، عمر باتری بسیار خوب آن است که متاسفانه سرعت پایین شارژ از جذابیت آن می‌کاهد. در رده‌ی قیمتی این گوشی، گزینه‌های بسیار بهتری حتی از خود سامسونگ وجود دارد.
  • عمر باتری خوب
  • طراحی و کیفیت ساخت مناسب
  • عملکرد عالی تشخیص چهره
  • رابط کاربری سبک و مناسب
  • کیفیت نسبتا پایین صفحه نمایش
  • عملکرد افتضاح دوربین و عدم وجود حالت عکس‌برداری در شب
  • نویز زیاد عکس‌های سلفی
  • پردازنده‌ی قدیمی و کُندی‌های گاه و بیگاه
  • کیفیت پایین صدای اسپیکر
  • زمان زیاد شارژ شدن باتری

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments