کمپانی شیائومی نسخه ارتقا یافته گوشی پوکو ایکس 3 را با نام پوکو ایکس 3 پرو معرفی و به بازار عرضه کرد. با توجه به مشخصات این دستگاه میتوان گفت که این گوشی یک دستگاه مناسب بازی در رنج قیمتی ۶ تا ۷ میلیون تومان است.
این گوشی هوشمند جدید به تراشهای قدرتمندتر از نسخه قبلی (Poco X3 NFC) مجهز شده است که میتوان گفت این دستگاه بازیهای سنگینی همانند Call Of Duty: Mobile ،Fortnite و PUBG را به راحتی با گرافیک مناسب اجرا میکند. از دیگر پیشرفتهای این دستگاه نسبت به نسخه قبلی میتوان به وجود کنتراست بهتر و همچنین پشتیبانی از دوربین 64 مگاپیکسلی اشاره کرد، ناگفته نماند که گوشی پوکو ایکس 3 به یک دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی مجهز شده بود.
کمپانی پوکو قدرت سخت افزاری این گجت را توسط تراشه 7 نانومتری شرکت کوالکام یعنی Snapdragon 860 تامین میکند و به همین دلیل است که بازیها روی این دستگاه به راحتی اجرا میشوند. در کنار روان بودن بازیها، کاربران میتوانند از صفحه نمایش 120 هرتزی این دستگاه نیز لذت ببرند و بازیهای بسیاری را روی این گجت تجربه کنند.
این دستگاه از سیستم عامل اندروید پشتیبانی میکند و کاربران میتوانند به دلیل وجود باتری با ظرفیت بالا به مدت زمان طولانی از این گوشی هوشمند استفاده کنند. با توجه به نظر کاربران این میانرده دارای مشکل بزرگی بوده و آن هم پشتیبانی نکردن از شبکه ارتباطی 5G است.
اکنون شما میتوانید با پرداخت مبلغی مشابه، دستگاه Moto G 5G Plus را خریداری کنید، همانطور که از نام این دستگاه مشخص است، این گوشی هوشمند از شبکه ارتباطی 5G پشتیبانی میکند. اما متاسفانه این دستگاه از نرخ تازه سازی 90 هرتزی برخورداربوده و به اندازه میانرده شرکت شیائومی، محتواهای مختلف را روان نشان نمیدهد.
قیمت
شیائومی گوشی پوکو ایکس 3 پرو را در ماه مارس سال 2021 معرفی کرد و اکنون این دستگاه با قیمت 199 پوند در انگلستان فروخته میشود، ناگفته نماند که این گجت با قیمت 250 دلار در دسترس کاربران آمریکایی قرار گرفته است. با توجه به نوسانات قیمت این دستگاه از زمان عرضه و وجود نسخههای گران قیمتتر، پیشبینی میشود که این دستگاه با قیمت 320 دلار در استرالیا به فروش برسد، لازم به ذکر است که این قیمت تنها یک پیشبینی بوده و فعلا گوشی پوکو ایکس 3 پرو در استرالیا برای خرید در دسترس نیست.
همانطور که در بالا اشاره شد این گجت دارای نسخههای گران قیمتتری است؛ کاربران باید برای خرید نسخه 128 گیگابایتی به همراه 6 گیگابایت رم 250 دلار هزینه کنند. اگر قصد دارید تا نسخه 8 گیگابایتی را در اختیار بگیرید، باید مبلغ بیشتری برای خرید این گجت بپردازید. جالب است که بدانید گوشیهای شرکت شیائومی در اکثر مواقع دارای قیمتهای بسیار مناسبی هستند، برای مثال این میانرده جدید چندان گران قیمتتر از نسخه معمولی یعنی پوکو ایکس 3 نبوده و قیمت این دو گجت اختلاف ناچیزی با یکدیگر دارند.
این موضوع در واقع خلاف سیاست شرکتهای دیگری مانند اپل و سامسونگ است؛ برای مثال شرکت اپل در زمان معرفی سری آیفون 12 از دو نسخه معمولی و دو نسخه پرو رونمایی کرد. جالب است که بدانید تفاوت نسخه پایه گوشی آیفون 12 مینی با نسخه پایه گوشی آیفون 12 پرو، حدود 300 دلار است. با توجه به این موضوع میتوان گفت که گوشیهای شیائومی به دلیل داشتن قیمت مناسب، ارزش خرید بالاتری نسبت به دیگر گوشیها دارند.
طراحی
همانطور که در بالا اشاره کردیم، گوشی پوکو ایکس 3 شباهت بسیار زیادی با گوشی پوکو ایکس 3 پرو دارد. در بخش طراحی این دو دستگاه بسیار به هم شبیه هستند، در پنل پشتی همچنان کلمه Poco در قسمت پایینی پنل وجود دارد و در قسمت بالایی ماژول دوربین نیز همانند ماژول دوربین نسخه قبلی این گجت است.
پوکو برای تولید پنل پشتی نسخه پرو، از پلاستیک و رنگی براق استفاده کرده و این موضوع باعث شده است تا تعدادی از کاربران در نگاه اول این پنل پلاستیکی را با یک پنل شیشهای اشتباه بگیرند. این در حالی است که از شیشه برای ساخت پنل پشتی گوشی Poco X2 2020 استفاده شده بود و پوکو برای کاهش هزینهها تصمیم گرفت تا نسخه بعدی این گجت یعنی ایکس 3 را به پنل پلاستیکی مجهز کند. جالب است که بدانید در گذشته اکثر گوشیهای میانرده دارای پنل شیشهای بودند و با گذشت زمان و به دلیل کاهش هزینهها، از پلاستیک برای ساخت پنل پشتی استفاده شد.
شرکت پوکو از حسگر اثر انگشت فیزیکی به عنوان یک روش برای باز کردن قفل صفحه استفاده کرده است. در بسیاری از گوشیهای پرچمدار یا بالارده از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده میشود، اما کمپانی پوکو حسگر اثر انگشت فیزیکی را در اختیار کاربران قرار داده و ناگفته نماند که در بعضی از موارد این حسگر از فناوری سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر سریعتر است.
همانند دستگاههای میانرده این گوشی نیز از حسگر تشخیص چهره دو بعدی نیز پشتیبانی میکند، اما به علت دو بعدی بودن و وجود ضعف در تشخیص تصویر دو بعدی و صورت سه بعدی افراد، پیشنهاد میشود تا از این روش برای باز کردن قفل صفحه استفاده نکنید.
گوشی پوکو ایکس 3 پرو از جک 3.5 میلی متری پشتیبانی میکند و این کمپانی از دو اسپیکر برای تولید صدا استفاده کرده است. این موضوع بدان معنی است که اسپیکرهای این دستگاه از تکنولوژی صدای استریو پشتیبانی میکنند و ناگفته نماند که کیفیت صدا این بلندگوها برای یک دستگاه میانرده بسیار مناسب است.
اگر از این دستگاه برای اجرای بازی یا تماشای ویدیو استفاده میکنید، احتمالا متوجه خواهید شد که اسپیکر بالای دستگاه دارای قدرت صدای کمتری نسبت به دیگر بلندگو است. اما با این وجود همچنان میتوان گفت که کیفیت صدا در این دستگاه مناسب بوده و برای یک گوشی هوشمند میانرده کاملا قابل قبول است.
این میانرده شرکت پوکو از فناوری IR Blaster نیز پشتیبانی میکند، این موضوع بدان معنی است که کاربران میتوانند با استفاده از برنامه Xi Remote، از این گجت به عنوان یک ریموت استفاده و دستگاههای دیگری مانند تلویزیون را نیز کنترل کنند. این ویژگی میتواند چندان قابلیت جذاب و جدیدی نباشد، اما پشتیبانی از آن میتواند برای تعدادی از کاربران جالب باشد.
این دستگاه دارای عرض 76.8 میلی متری بوده که باعث میشود تا در دست گرفتن آن با یک دست کار دشواری باشد. لازم به ذکر است که این میانرده جدید از گوشی گلکسی اس 21 اولترا نیز عریضتر بوده و از این نظر تقریبا با گوشی Moto G 5G Plus شباهت دارد.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، در دست گرفتن این گجت با یک دست کار دشواری است. با این وجود اگر از یک قاب برای محافظت از دستگاه خود استفاده کنید، باید برای نگه داشتن آن از هر دو دست خود استفاده کنید. لازم به ذکر است که این گجت از گواهینامه IP57 پشتیبانی میکند و این بدان معنی است که این گجت در برابر گرد و غبار مقاوم بوده و میتواند جلوی نفوذ قطرات آب (باران) را بگیرد.
صفحه نمایش
به راحتی میتوان گفت که یکی از نقاط قوت این دستگاه صفحه آن بوده و این موضوع باعث شده است تا ارزش خرید این دستگاه افزایش پیدا کند. شرکت پوکو این میانرده را به یک نمایشگر 6.67 اینچی از نوع IPS LCD مجهز کرده و این صفحه نمایش دارای وضوح تصویر 2400 در 1080 پیکسل است. ناگفته نماند که مهمترین ویژگی این دستگاه نرخ تازه سازی 120 هرتزی آن بوده و این موضوع باعث برتری گوشی Poco X3 Pro نسبت به دیگر رقبا شده است.
نمایشگر گوشی پوکو ایکس 3 دارای رنگهای بسیار جذاب و وضوح بالایی بوده و به همین دلیل این دستگاه در رنج قیمتی 6 تا 7 میلیون تومان دارای یک نمایشگر بیرقیب است. صفحه نمایش این گجت باعث شده است تا اجرای بازی و تماشای ویدیوها در این گوشی هوشمند بسیار لذت بخشتر از دیگر دستگاههای موجود در بازار باشد.
وجود نرخ تازه سازی بالا و تغییر بین 60 و 120 هرتز باعث شده است تا رابط کاربری این دستگاه از دیگر گوشیهای اندرویدی روانتر باشد. متاسفانه این دستگاه دارای پنل LCD بوده و به همین دلیل از کنتراست بالایی برخوردار نیست، برای خرید یک نمایشگر OLED با کنتراست بالا و پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتزی باید مبلغ بسیار زیادی را پرداخت کنید یا بهتر است که بگوییم دنبال خرید یک دستگاه پرچمدار باشید.
از نقاط ضعف این گجت میتوان به روشنایی 450 نیتی صفحه نمایش اشاره کرد. این مقدار روشنایی برای یک دستگاه میانرده بسیار کم بوده و این موضوع باعث میشود تا استفاده از گوشی ایکس 3 پرو در زیر نور خورشید بسیار دشوار و عملا غیر ممکن شود. اگر از این مشکل نمایشگر چشم پوشی کنیم، صفحه این دستگاه با توجه به قیمت آن بینظیر است.
دوربین
شرکت شیائومی برای قرار دادن پردازنده قدرتمند در این دستگاه، تصمیم گرفت تا از دوربینهایی با کیفیت نه چندان خوب استفاده کند، ناگفته نماند که دلیل این موضوع جلوگیری از افزایش قیمت دستگاه بود. در ابتدا با مشاهده مشخصات دوربین احتمالا متوجه ضعف این بخش نخواهید شد.
گوشی پوکو ایکس 3 پرو از یک دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی و دو دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو و تشخیص عمق پشتیبانی میکند که تصویر برداری با این دستگاه بسیار ناامید کننده است. تنها دوربین اصلی این گجت میتواند در بعضی از موارد مانند شرایط نوری بسیار خوب، تصاویر قابل قبولی را ثبت کند؛ زیرا دوربینهای این دستگاه نسبت به نسخه قبلی دچار ضعف شدهاند و در این بخش تمام گوشیهای میانرده در این بازه قیمتی از میانرده جدید کمپانی پوکو برتری دارند.
لازم به ذکر است که دوربین اصلی این گجت از سنسور IMX582 شرکت سونی پشتیبانی میکند که کمپانی سامسونگ از همرده این سنسور حدود چند سال پیش برای مجهز کردن دوربین میانردههای خود استفاده میکرد. اگر تصاویر ثبت شده با دوربین گوشی 1400 دلاری جدید شرکت مایکروسافت یعنی Microsoft Surface Duo را مشاهده کرده باشد، متوجه خواهید شد که کیفیت تصاویر این دو گجت با یکدیگر برابر هستند.
این موضوع برای گوشی پوکو ایکس 3 پرو یک مشکل محسوب میشود، اما قیمت مناسب و دیگر ویژگیهای این دستگاه میتوانند این ضعف را جبران کنند. دوربین سلفی این دستگاه برای تصویر برداری بسیار مناسب بوده و ناگفته نماند که دوربین قرار گرفته در بریدگی نمایشگر این گوشی هوشمند دارای یک سنسور 20 مگاپیکسلی است.
عملکرد و مشخصات سخت افزاری
همانطور که متوجه شدهاید، گوشی پوکو ایکس 3 پرو دارای دوربین نه چندان با کیفیتی بوده و وجود تراشه Snapdragon 860 میتواند این ضعف را جبران و توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. لازم به ذکر است که قدرت این تراشه برابر با چیپست +Snapdragon 855 بوده که از این تراشه در گوشیهایی مانند Asus ROG Phone 2 و OnePlus 7T استفاده شده است.
پردازنده +Snapdragon 855 متعلق به گوشیهای سال 2019 است، اما چیپستهای سری هشت قدیمی شرکت کوالکام، همچنان از پردازندههای سری هفت امروزی نیز، قدرتمندتر هستند. اکنون گوشی Poco X3 Pro به راحتی میتواند بازی سنگین Fortnite را با گرافیک مناسبی اجرا کند، پیشنهاد میشود که اگر به دنبال خرید یک دستگاه مناسب بازی با قیمتی در بازه 6 تا 7 میلیون تومان هستید، بدون شک این گجت شرکت پوکو را خریداری کنید.
در تستهای انجام شده در برنامه Geekbench 5، این گوشی توانست امتیاز 2530 را به دست بیاورد. این در حالی است که گوشیهای قدیمی که به تراشه Snapdragon 765G مجهز شدهاند، توانستند در آزمایشی مشابه تنها به امتیاز 1800 دست پیدا کنند، از این دسته از گوشیها میتوان به وان پلاس نورد اشاره کرد.
خوشبختانه این دستگاه از سیستم عامل اندروید پشتیبانی میکند و این موضوع باعث شده است تا بازیها و برنامههای بسیاری برای اجرا روی این گجت، بهینه سازی شده باشند. این بهینه سازی نرم افزاری باعث میشود تا از پردازنده حداکثر استفاده صورت بگیرد و بازیهای سنگینی مانند Call Of Duty: Mobile و ARK: Survival Evolution به راحتی در این گجت اجرا شوند. لازم به ذکر است که این گوشی هوشمند از سیستم عامل اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 12 پشتیبانی میکند.
کمپانی پوکو گوشی ایکس 3 پرو را با سه گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار داده است؛ گزینه اول و دوم هر دو به حافظه داخلی 128 گیگابایتی مجهز شدهاند، اما یک نسخه از رم 6 گیگابایتی و یک نسخه از رم 8 گیگابایتی بهره میبرد. گران قیمتترین نسخه این دستگاه دارای رم 8 گیگابایتی بوده و برای کاربرانی که نیاز به حافظه داخلی بالا دارند، 256 گیگابایت حافظه داخلی در دسترس قرار دارد.
باتری و شارژر
گوشی پوکو ایکس 3 پرو همانند نسخه قبلی از یک باتری با ظرفیت 5160 میلی آمپر ساعت بهره میبرد و دوام باتری همانند نسخه قبلی بسیار زیاد است. در آزمایشهای انجام شده و استفاده از نرخ تازه سازی بالا این دستگاه در پایان روز 40 درصد و در بعضی از مواقع حتی بیشتر از 40 درصد از ظرفیت باتری باقی خواهد ماند. این دستگاه در استفادههای معمولی از ساعت 7 صبح تا ساعت 11:30 شب، حدودا 52 درصد از ظرفیت باتری را مصرف میکند و 48 درصد از ظرفیت باتری برای استفادههای بیشتر باقی میماند.
اگر جزو آن دسته از کاربران هستید که از گوشی هوشمند خود استفاده سبک دارید، به راحتی میتوان گفت که این دستگاه برای شما بسیار مناسب بوده و میتواند بیش از دو روز شارژ دهی داشته باشد. اگر علاقه دارید تا بازیهای سنگین موبایلی را روی گوشی هوشمند خود تجربه کنید، بهتر است بگوییم این گجت همچنان دارای باتری مناسبی بوده و در صورت اجرای بازیهای سنگین، باتری این دستگاه میتواند یک روز شارژ دهی داشته باشد.
سرعت شارژ نیز به اندازه کافی خوب بوده و Poco X3 Pro با یک شارژر 33 واتی ارائه میشود که این آداپتور میتواند در مدت زمان 30 دقیقه باتری این گوشی را 59 درصد شارژ کند. به علاوه اگر به این شارژر 59 دقیقه زمان دهید، باتری این دستگاه به طور کامل شارژ خواهد شد. این آداپتور به اندازه شارژر گوشی وان پلاس 9 سریع نبوده، اما با توجه به قیمت و ظرفیت بالای باتری، سرعت شارژ شدن این گجت کاملا قابل قبول است.
در این مطلب تمام بخشهای این دستگاه را مورد بررسی قرار دادیم؛ با توجه به سخت افزار، نمایشگر 120 هرتزی و باتری مناسب به راحتی میتوان گفت که این دستگاه یک گوشی گیمینگ در بازه قیمتی 6 تا 7 میلیون تومان است. نظر شما درباره این گوشی هوشمند چیست؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید