گوشی Poco M3 پوکو

مقایسه گوشی Poco M3 با Poco X3: کدام میان‌رده ارزش خرید دارد؟

بررسی دو دستگاه محبوب از کمپانی پوکو

1%
  • 0/10
مقایسه گوشی Poco M3 با Poco X3: کدام میان‌رده ارزش خرید دارد؟ ۵ ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

کمپانی پوکو در سال گذشته دو دستگاه میان‌رده به بازار عرضه کرد که این دو گجت به محبوب‌ترین میان‌رده‌های این کمپانی تبدیل شدند، این دو میان‌رده محبوب گوشی Poco M3 و Poco X3 نامیده می‌شوند.

در تاریخ 24 نوامبر (3 آذر) سال گذشته شرکت پوکو یک گوشی هوشمند به نام Poco M3 را معرفی کرد و در تاریخ 6 آذر این دستگاه را در دسترس کاربران قرار داد. این میان‌رده در واقع نسخه ارزان قیمت‌تر و مقرون به صرفه‌تر گوشی Poco X3 است که حدودا سه ماه قبل از این گجت معرفی و در تاریخ 17 شهریور ماه به بازار جهانی عرضه شد.

گوش پوکو ایکس 3 در زمان عرضه توانست توجه بسیاری از کاربران را به دلیل قدرت سخت افزاری بالا و نمایشگر مناسب به خود جلب کند. یکی از مواردی که باعث شد تا این گجت به سرعت محبوب شود، پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتزی بود. اکثر گوشی‌های موجود در بازه قیمتی این دستگاه، دارای نرخ تازه سازی 60 هرتزی هستند و به همین دلیل این ویژگی باعث افزایش محبوبیت این گجت و کمپانی پوکو شد.

جالب است که بدانید اکنون دو گوشی Poco X3 Pro و Poco M3 Pro نیز به بازار عرضه شده‌اند و این دو گجت توانسته‌اند تا محبوبیت برند پوکو را افزایش دهند. در سال گذشته این کمپانی توانست با عرضه گوشی پوکو ایکس 3 به محبوبیت برسد و علت آن نیز پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتزی بود. اما اکنون در سال جاری گوشی Poco M3 Pro به یکی از ارزان قیمت‌ترین دستگاه‌های پشتیبانی کننده از شبکه ارتباطی 5G تبدیل شده و این موضوع بر افزایش فروش این گجت و محبوبیت کمپانی پوکو تاثیر می‌گذارد، در ادامه به مقایسه دو گوشی Poco M3 و Poco X3 می‌پردازیم.

طراحی

در بخش طراحی کمپانی پوکو عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داده و توانسته است که دو دستگاه خوش دست را تولید کند. هر دو دستگاه دارای طراحی بسیار مناسبی هستند، اما با توجه به تفاوت قیمت این دو گجت، جنس بدنه و گلس محافظ آن‌ها با یکدیگر تفاوت دارد. شرکت پوکو برای محافظت از نمایشگر گوشی Poco M3 تصمیم گرفت تا از Gorilla Glass 3 استفاده کند و چنین محافظی برای یک دستگاه در این بازه قیمتی بسیار مناسب است.

همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، به دلیل وجود نرخ تازه سازی 120 هرتزی، این کمپانی از Gorilla Glass 5 استفاده کرده است تا جلوی بسیاری از آسیب‌ها و خط و خش‌ها را بگیرد؛ زیرا این صفحه نمایش به دلیل وجود نرخ تازه سازی بالا بسیار گران قیمت است. جالب است که بدانید اکثر کمپانی‌ها صفحه نمایش‌های پرچمداران خود را توسط Gorilla Glass 5 محافظت می‌کنند و این در حالی است که یک گجت میان‌رده از کمپانی پوکو از این محافظ نمایشگر استفاده می‌کند. ناگفته نماند که جدیدترین پرچمداران شرکت سامسونگ (Galaxy S21 Ultra) از Gorilla Glass Victus استفاده می‌کنند که از نظر خط و خش پذیری از Gorilla Glass 5 مقاوم‌تر است.

گوشی پوکو ام 3 دارای وزنی معادل 198 گرم است که نسبت به وزن 215 گرمی گوشی پوکو ایکس 3، یک دستگاه سبک‌تر محسوب می‌شود. شرکت پوکو تصمیم گرفت تا از پلاستیک برای ساخت پنل پشتی هر دو دستگاه استفاده کند و به همین دلیل خبری از فناوری شارژر بی‌سیم نیست و برای شارژ کردن باتری، باید هر دو دستگاه به آداپتور متصل شوند.

تفاوت اصلی در بخش طراحی در جنس فریم بدنه این دو دستگاه است؛ گوشی پوکو ام 3 دارای بدنه‌ای پلاستیکی بوده و این در حالی است که در ساخت بدنه گوشی Poco X3 از آلومینیوم استفاده شده است. این موضوع باعث افزایش کیفیت ساخت شده و در هنگام دسترس گرفتن این گجت، احساس خوبی به کاربران منتقل می‌شود، اما در دست گرفتن گوشی Poco M3 نمی‌تواند این احساس خوب را به کاربران منتقل کند و علت آن هم وجود بدنه پلاستیکی است.

کمپانی پوکو توانست تا گوشی ایکس 3 را به گواهینامه IP53 مجهز کند، پشتیبانی از این گواهینامه به معنی مقاوم بودن دستگاه مورد نظر در برابر نفوذ گرد و غبار و تا حدودی نفوذ آب است. لازم به ذکر است که این گواهینامه تنها می‌تواند باعث شود تا دستگاه در برابر نفوذ باران یا قطرات آب مقاوم باشد و به هیچ وجه دستگاه نمی‌تواند در زیر آب دوام بیاورد.

از دیگر نقاط قوت این دو دستگاه می‌توان به وجود جک 3.5 میلی متری و اسپیکرهای دو گانه (صدای استریو) اشاره کرد. این کمپانی هر دو میان‌رده خود را به درگاه microSD مجهز کرده و کاربران می‌توانند با استفاده از این درگاه حافظه دستگاه خود را افزایش دهند. این امکان وجود دارد تا کاربران از دو روش حسگر اثر انگشت و فناوری تشخیص چهره دو بعدی برای باز کردن قفل صفحه این دو دستگاه استفاده کنند.

شرکت پوکو هر دو میان‌رده را به حسگر اثر انگشت فیزیکی مجهز کرده و این حسگرها در کنار هر دو دستگاه و در سمت راست قرار گرفته‌اند. جالب است که بدانید این گجت‌ها از فناوری تشخیص چهره دو بعدی استفاده می‌کند و متاسفانه این روش برای باز کردن قفل صفحه ایمن نبوده و از امنیت بسیار پایینی برخوردار است، به همین دلیل پیشنهاد می‌شود تا از این روش برای باز کردن قفل صفحه گوشی خود استفاده نکنید.

صفحه نمایش

به راحتی می‌توان گفت که بزرگ‌ترین تفاوت میان این دو میان‌رده نمایشگر آن‌هاست؛ گوشی Poco M3 از یک صفحه نمایش 6.53 اینچی بهره می‌برد که پنل به کار رفته در این نمایشگر IPS LCD بوده و دارای روشنایی 400 نیتی است. این صفحه نمایش برای یک گجت میان‌رده مناسب بوده و تنها مشکل آن روشنایی پایین نمایشگر است، این موضوع می‌تواند کاربران را در هنگام استفاده از گوشی هوشمند در زیر نور خورشید دچار مشکل کند.

وضوح تصویر این صفحه نمایش 1080 در 2340 پیکسل بوده و همانطور که در بالا اشاره کردیم توسط Corning Gorilla Glass 3 محافظت می‌شود. تراکم پیکسل این نمایشگر 395 پیکسل در هر اینچ است که می‌تواند برای این دستگاه با این قیمت راضی کننده باشد.

در مقابل، شرکت پوکو گوشی ایکس 3 را به یک صفحه نمایش 6.67 اینچی مجهز کرده که نوع پنل به کار رفته در آن IPS LCD است. روشنایی این نمایشگر 450 نیت بوده و این مقدار بیشتر از روشنایی گوشی Poco M3 است، اما با این وجود برای چنین دستگاهی این مقدار روشنایی کافی نبوده و این موضوع یکی از مشکلات این نمایشگر است.

اصلی‌ترین برتری این صفحه نمایش نسبت به نمایشگر گوشی پوکو ام 3، پشتیبانی از نرخ تازه سازی 120 هرتزی بوده که نه تنها این دستگاه بلکه بسیاری از گوشی‌های دیگر موجود در بازار مانند Galaxy A52 (نرخ تازه سازی 90 هرتزی) شرکت سامسونگ را نیز در بخش نمایشگر شکست می‌دهد. به علاوه این دستگاه توانایی پشتیبانی از محتوای HDR10 را داشته و این موضوع یکی دیگر از این نقاط قوت این صفحه نمایش است.

نمایشگر این دستگاه دارای وضوح تصویر 1080 در 2400 بوده و تفاوتی چندانی با صفحه نمایش میان‌رده ارزان قیمت شرکت پوکو ندارد. همچنین تراکم پیکسلی این نمایشگر 395 پیکسل در هر اینچ است که از این نظر نیز تفاوتی میان این گجت و دیگر میان‌رده کمپانی پوکو وجود ندارد.

دوربین

در پنل پشتی گوشی Poco M3، سه لنز دوربین وجود دارد؛ شرکت پوکو این دستگاه را به دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی، دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی و سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق مجهز کرده است. به علاوه در پنل پشتی یک فلش LED نیز وجود دارد که می‌تواند به کاربران در هنگام تصویر برداری در نور کم کمک کند. این گجت از فناوری HDR برای تصویر برداری کمک می‌گیرد و همچنین قابلیت عکس برداری در حالت پاناروما را نیز پشتیبانی می‌کند. ناگفته نماند که حداکثر کیفیت فیلم برداری این دستگاه در کیفیت 1080 پیکسل با نرخ 30 فریم بر ثانیه است.

به دلیل گران قیمت‌تر بودن گوشی Poco X3، این گجت دارای چهار لنز دوربین در پنل پشتی خود است؛ این چهار لنز شامل دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض 13 مگاپیکسلی، دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی است. در ماژول دوربین این دستگاه به جای یک فلش LED، یک فلش دوگانه قرار گرفته است که بسته به میزان نور محیط در هنگام تصویر برداری از آن‌ها استفاده می‌شود.

همچنین دوربین این گجت از فناوری HDR و تصویر برداری در حالت پاناروما نیز پشتیبانی می‌کند. ناگفته نماند که حداکثر کیفیت فیلم برداری این دستگاه در کیفیت 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه است که برای چنین دستگاهی کاملا مناسب بوده و می‌تواند توجه کاربران را به خود جلب کند.

در قسمت نمایشگر هر دو دستگاه، یک بریدگی برای قرار گرفتن دوربین وجود دارد که در بریدگی نمایشگر Poco M3 یک دوربین 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.1 قرار گرفته و در بریدگی صفحه نمایش دیگر میان‌رده شرکت پوکو یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی وجود دارد که دارای دیافراگم f/2.2 است. در بخش دوربین سلفی گوشی پوکو ایکس 3 عملکرد بهتری را از خود نشان می‌دهد و همچنین دوربین سلفی این دستگاه می‌تواند تصاویر HDR را نیز پشتیبانی کند. لازم به ذکر است که کاربران با دوربین سلفی هر دو دستگاه می‌توانند با حداکثر کیفیت 1080 پیکسل و نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند.

سخت افزار و نرم افزار

در بخش سخت افزار گوشی Poco M3 عملکرد چندان خوبی را در اجرای بازی‌ها از خود نشان نمی‌دهد و نمی‌توان این دستگاه را یک گوشی گیمنگ یا مناسب بازی دانست. شرکت پوکو این گجت را به تراشه 11 نانومتری تولید شده توسط کمپانی کوالکام یعنی Snapdragon 662 مجهز کرده است. این گجت دارای چهار نسخه است که حداقل حافظه داخلی آن 64 گیگابایت در کنار 4 گیگابایت رم بوده و گران قیمت‌ترین نسخه این دستگاه دارای حافظه داخلی 128 گیگابایتی و رم 6 گیگابایتی است. لازم به ذکر است که وظیفه پردازش گرافیک نیز بر عهده Adreno 610 است.

گوشی پوکو ایکس 3 بسیار گجت مناسبی برای اجرای بازی بوده و می‌تواند در کنار صفحه نمایش 120 هرتزی یک تجربه گیمینگ خوب برای کاربران باشد. این دستگاه از تراشه 8 نانومتری شرکت کوالکام یعنی Snapdragon 732G پشتیبانی می‌کند و وجود حرف G در کنار نام این تراشه به معنی Gaming (مناسب بازی) است که یعنی این تراشه برای اجرای بازی بهینه سازی شده است. این گجت دارای سه گزینه برای انتخاب حافظه بوده که دارای نسخه ارزان قیمت یعنی رم 6 گیگابایتی به همراه 64 گیگابایت حافظه داخلی است. همچنین یک نسخه گران قیمت نیز وجود دارد که دارای رم 8 گیگابایتی بوده و از حافظه داخلی 128 گیگابایتی بهره می‌برد، ناگفته نماند که پردازش گرافیک در این دستگاه بر عهده Adreno 618 است.

همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، این دو میان‌رده شرکت پوکو با فاصله زمانی حدود سه ماه معرفی و عرضه شده‌اند، به همین دلیل از سیستم عامل اندروید 10 (قابل ارتقا به اندروید 11) و رابط کاربری MIUI 12 بهره می‌برند.

باتری و شارژر

گوشی Poco M3 به یک باتری با ظرفیت 6000 میلی آمپر ساعت مجهز شده است که یکی از نقاط قوت این دستگاه محسوب می‌شود، اما متاسفانه این دستگاه با شارژر 18 واتی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد و شارژ کردن یک باتری 6000 واتی با آداپتور 18 واتی کاری بسیار زمان‌بر است.

در مقابل، گوشی Poco X3 از یک باتری با ظرفیت 5160 میلی آمپر ساعت بهره می‌برد که نسبت به باتری دیگر میان‌رده این کمپانی ظرفیت کم‌تر دارد. اما این گجت از شارژر 33 واتی پشتیبانی می‌کند و باتری این گجت در مدت زمان 30 دقیقه 62 شارژ می‌شود. اگر این دستگاه به مدت زمان 65 دقیقه به آداپتور متصل باشد، باتری آن 100 درصد شارژ خواهد شد.

با توجه به تمام مشخصات این دو گجت می‌توان گفت که گوشی پوکو ایکس 3 دارای قدرت سخت افزاری بیشتر و ارزش خرید بالاتری نسبت به Poco M3 است. به نظر شما گوشی پوکو ام 3 با قیمت کم‌تر از 4 میلیون تومان (این قیمت متعلق به زمان نوشتن این مقاله است) می‌تواند یک دستگاه مناسب برای استفاده روزمره باشد و نیازهای کاربران را برطرف کند؟



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

5 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments