آیفون اندروید
1%
  • 0/10

چرا کاربران، گوشی‌های آیفون را بیشتر از اندروید نگه می‌دارند؟

آیا واقعا گوشی‌های اندروید در طول زمان کند می‌شوند و آیفون‌ها نه؟!

چرا کاربران، گوشی‌های آیفون را بیشتر از اندروید نگه می‌دارند؟ ۰ ۰۷ آبان ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

یک پرسش ساده اما در عین حال بدون پاسخ دقیق و سرراست؛ چرا کاربران گوشی‌های آیفون را بیشتر از گوشی‌های اندروید نگه می‌دارند؟

در گذشته، اینطور در نظر گرفته می‌شد که چون اپل گوشی‌هایش را بیشتر آپدیت می‌کند، بنابراین شما هر سال با همان سخت‌افزار سال یا سال‌های قبل می‌توانید جدیدترین قابلیت‌ها را تجربه کرده و لذت ببرید. واقعا هم همینطور بود. زمانی که شرکت‌های اندرویدی اصلا از پشتیبانی نرم‌افزاری اطلاعی نداشتند، اپل روی این بخش تمرکز کرده بود. اما حالا چطور؟

این روزها بسیاری از شرکت‌های اندرویدی بیش از ۳ سال گوشی‌های خود را از لحاظ نرم‌افزاری آپدیت می‌کنند و تقریبا هم‌رده با اپل شده‌اند. اما باز هم مردم تمایل بیشتری به نگه داشتن آیفون‌ها دارند تا گوشی‌های اندرویدی و این اتفاق کمی جالب و گیج‌کننده است.

در کشور آمریکا، مثل هر جای دیگری، دو دسته کاربر می‌بینیم؛ کاربران اندروید و کاربران آیفون. اما این فقط به «نوع سیستم‌عامل‌ها و کاربردشان» اشاره دارد، نه میزان فروش. اخیرا گزارشی منتشر شده مبنی بر اینکه در کشور آمریکا، گوشی‌های اندرویدی فروش به مراتب بالاتری از آیفون‌ها در مقیاس سالانه داشته‌اند.

اگر این درصد را ۵۰/۵۰ بدانیم، یک موضوع مهم‌تر سر از آب در می‌آورد؛ اینکه مردم در کشور آمریکا گوشی اندرویدی خود را زودتر تعویض کرده و به سراغ مدل جدید می‌روند. حتی یک گزارش از سوی موسسه‌ی CIRP هم منتشر شده که روی این ادعا صحه می‌گذارد. جدول زیر را ببینید:

آیفون اندروید
آبی = کمتر از یک سال، نارنجی = بین ۱ تا ۲ سال، خاکستری = بین ۲ تا ۳ سال و زرد = بیشتر از ۳ سال

جدول بالا کمی گیج‌کننده به نظر می‌رسد. بنابراین بیایید تحلیلش کنیم. باکس اول یعنی باکس آبی رنگ نشان می‌دهد که فقط ۱۰٪ از کاربران آیفون گوشی خود را کمتر از یک سال نگه می‌دارند و احتمالش زیاد است که بعد از گذشت یک سال یا حتی بعد از مدتی، به سراغ گوشی جدیدی بروند. اما این باکس معنای دیگری هم دارد؛ ۹۰٪ از کاربران آیفون گوشی خود را بیشتر از یک سال نگه می‌دارند.

این در حالی است که ۲۳٪ از کاربران اندروید کمتر از یک سال گوشی خود را نگه می‌دارند که با توجه به عرضه‌ی مدل‌های بیشتر در بازار، این اتفاق کاملا طبیعی است. یعنی بیش از دو برابر کاربران آیفون. حتی با رفتن به باکس نارنجی، باز هم کاربران اندروید تمایل بیشتری به ارتقا یا تغییر گوشی خود دارند.

اما سوالی که وجود دارد این است؛ چرا کاربران اندروید انقدر زود به تغییر گوشی خود تمایل پیدا می‌کنند و کاربران آیفون با چیزی که دارند راضی هستند؟

در گذشته، دلیل این اتفاق آپدیت نرم‌افزاری بود. اما سامسونگ، بزرگ‌ترین تولیدکننده و فروشنده‌ی گوشی هوشمند در جهان این میزان را به ۴ سال رسانده؛ یعنی یک سال کمتر از اپل و گوگل حتی آن را به ۷ سال ارتقا داده؛ یعنی دو سال بیشتر از اپل. پس به نظر می‌رسد مشکل چیز دیگری است.

بررسی فرضیه‌های موسسه‌ی CIRP

اولین فرضیه‌ای که در این رابطه وجود دارد این است که چون گوشی‌های اندرویدی قیمت پایین‌تری از آیفون‌ها دارند، (حتی برخی از پرچم‌دارها)، به همین خاطر به صورت متوسط، کاربران تمایل بیشتری با تغییر گوشی خود پیدا می‌کنند و دوست دارند تنوع بیشتری را تجربه کنند. این فرضیه جالب و منطقی به نظر می‌رسد اما نه تا زمانی که بدانید برخی از پرفروش‌ترین گوشی‌های اندرویدی در آمریکا هم‌قیمت با خود آیفون‌ها هستند. حال بحث گوشی‌های تاشو را پیش نمی‌کشید که هر سال در حال محبوب‌تر شدن هستند و قیمت بسیار بیشتری هم از گران‌ترین آیفون دارند.

فرضیه‌ی دیگر این است که آیفون‌ها دوام بیشتری از گوشی‌های اندرویدی دارند. البته این روزها هم آیفون و هم یک گوشی مبتنی بر اندروید با یک نوع متریال، حال یا شیشه، یا آلومینیوم و یا تیتانیوم ساخته می‌شوند. حتی گوشی‌های اقتصادی که فروش بسیار زیادی هم در آمریکا دارند از پلاستیک ساخته می‌شوند و این یعنی در صورت برخورد به زمین، نمی‌شکنند و در نتیجه باید دوام بیشتری داشته باشند.

اگر منظور از دوام، کارایی گوشی باشد، درست است چون بسیاری از کاربران در سراسر جهان طعم پرچم‌داران اندروید را نمی‌چشند و به خاطر محدودیت بودجه از گوشی‌های اقتصادی یا میان‌رده استفاده می‌کنند. زمانی هم که خبری از محدودیت بودجه نباشد، به سراغ آیفون می‌روند و تجربه‌ی جدید را نه با یک پرچم‌دار اندرویدی بلکه با همان گوشی اقتصادی و ضعیف اندرویدی که از قبل داشتند مقایسه کرده و نتیجه می‌گیرند که آیفون گوشی بادوام‌تری است.

فرضیه‌ی بالا اگرچه از لحاظ منطقی نباید وجود داشته باشد اما صدها هزار کاربر فقط به خاطر اینکه از یک گوشی اقتصادی اندرویدی به آیفون کوچ می‌کنند، تصورشان بر این است که همه‌ی گوشی‌های اندرویدی کند می‌شوند و کارایی خود را از دست می‌دهند.

در نهایت می‌رسیم به فرضیه‌ی آخر CIRP که محتمل‌تر به نظر می‌رسد و آن هم این است که در بین گوشی‌های اندرویدی تنوع بی‌نظیری وجود دارد. اپل هر سال ۴ یا نهایتا با در نظر گرفتن آیفون SE که آن هم سالانه عرضه نمی‌شود، ۵ گوشی آیفون به فروش می‌رساند اما در دنیای اندروید این تعداد به بیش از ۱۰ مدل مختلف فقط از یک برند می‌رسد.

کاربران آیفون می‌توانند منتظر بمانند، با ورود آیفون‌های جدید، دو دو تا چهارتا کنند و ببینند آیا ارتقا ارزشش را دارد یا خیر. اگر ارزش داشت، گوشی جدید را خریداری کنند و در غیر این صورت، با همان گوشی قدیمی، یک سال دیگر هم منتظر بمانند. اما اگر گلکسی اس ۲۲ بخرید و ناراضی باشید،‌ دیگر نیازی نیست منتظر بمانید، شیائومی ۱۲ به عنوان گزینه در دسترس قرار دارد، همینطور وان‌پلاس ۱۱ و ده‌ها مدل گوشی دیگر از برندهای خوب و باکیفیت.

در واقع می‌توان گفت حس تنوع‌طلبی به خاطر وجود گزینه‌های بیشتر، در کاربران اندروید به مراتب بیشتر از کاربران آیفون است. شاید اگر رقابت فقط بین اپل و گوگل بود، دیگر خبری از این همه تنوع‌طلبی نبود.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments