موتورولا Edge X30

بررسی مشخصات گوشی موتورولا Edge X30

اولین گوشی مجهز شده به Snapdragon 8 Gen 1

1%
  • 0/10
بررسی مشخصات گوشی موتورولا Edge X30 ۰ ۲۹ آذر ۱۴۰۰ بررسی محصول کپی لینک

۹ دسامبر (۱۸ آذر) شرکت موتورولا از دستگاه جدید خود به نام موتورولا Edge X30 رونمایی کرد. این گوشی هوشمند در حال حاضر دارای یک برتری نسبت به دیگر دستگاه‌ها و حتی پرچمدارهای موجود در بازار است و این برتری مجهز شدن این گجت به تراشه Snapdragon 8 Gen 1 است.

پس از گذشت چند روز این گجت به صورت رسمی به بازار جهانی عرضه شد و اکنون می‌توانیم به بررسی مشخصات این گجت بپردازیم. شرکت موتورولا این گوشی هوشمند را طوری طراحی کرده که وزن آن حدود ۱۹۴ گرم است و به همین دلیل می‌توان گفت در دست گرفتن این گجت به مدت زمان طولانی نمی‌تواند باعث خستگی دست کاربران شود.

علاوه بر این، بسیاری از پرچمدارهای موجود در بازار از وزنی بالای ۲۰۰ گرم بهره می‌برند، در نتیجه موتورولا Edge X30 یک دستگاه سبک محسوب می‌شود. ارتفاع این گوشی هوشمند معادل ۱۶۳.۶ میلی متر در ۷۵.۶ میلی متر است و بر این اساس از گوشی iPhone 13 Pro Max شرکت اپل بزرگ‌تر محسوب می‌شود.

این گوشی با ابعادی بزرگ‌تر حدود ۴۶ گرم از پرچمدار شرکت اپل سبک‌تر است. ناگفته نماند ضخامت این پرچمدار ۸.۵ میلی متر بوده و این ضخامت کمی برای گجت‌های قدرتمند و پرچمدار سال ۲۰۲۱ چندان جالب نیست؛ زیرا اکثر گجت‌های موجود در بازار همگی به سمت طراحی‌های نازک می‌روند. دلیل اصلی این موضوع خوش دست شدن دستگاه و همچنین خسته نشدن دست کاربران از استفاده‌های طولانی مدت است.

بررسی مشخصات گوشی موتورولا Edge X30

موتورولا پنل پشتی را از شیشه تولید کرده و این شیشه یکی از مقاوم‌ترین محافظ‌های شرکت کورنینگ محسوب می‌شود و Gorilla Glass 5 نام دارد. این شیشه می‌تواند تا حد بسیاری جلوی خط و خش را بگیرد و به دلیل مقاومت زیاد آن، این کمپانی تصمیم گرفت از Gorilla Glass 5 برای محافظت از صفحه نمایش استفاده کند.

محافظ‌های دیگری در بازار نیز وجود دارند که از مقاومت بیشتری نسبت به این شیشه بهره می‌برند و می‌توان به عنوان مثال به Ceramic Shield کمپانی اپل یا Gorilla Glass Victus اشاره کرد. با این وجود موتورولا پرچمدار خود را به Gorilla Glass 5 مجهز کرد و این محافظ نیز دارای مقاومت بسیار بالایی است.

یکی از بخش‌هایی که در قسمت طراحی می‌توان آن را به عنوان یک ایراد معرفی کرد وجود بدنه‌ای از جنس آلومینیوم است. اکنون در سال ۲۰۲۱ تمام پرچمدارهای گران قیمت همگی از بدنه‌ای از جنس استیل ضد زنگ یا فلزات با کیفیت‌تری پشتیبانی می‌کنند. به همین دلیل اگر بخواهیم این گجت را با گوشی هوشمندی مثل iPhone 13 Pro مقایسه کنیم، به راحتی می‌توان گفت کیفیت ساخت پرچمدار شرکت اپل بسیار بالاتر از دستگاه جدید موتورولا است.

گوشی‌های دیگری در بازار وجود دارند که از کیفیت ساخت پایین‌تری بهره می‌برند و برای مثال می‌توان نسخه پایه سری iPhone 13 یا پرچمدار گران قیمت شرکت سامسونگ یعنی Galaxy S21 Ultra اشاره کرد. این دو گجت دارای بدنه‌ای از جنس آلومینیوم هستند و به همین دلیل گفته می‌شود کیفیت ساخت این گجت‌ها به اندازه پرچمدار گران قیمت شرکت اپل بالا نیست.

گوشی موتورولا Edge X30 دارای گواهینامه (طراحی) Water-repellent است و نمی‌تواند چندان از گوشی هوشمند در برابر نفوذ آب مقاومت کند. دستگاه‌های میان‌رده موجود در بازار اکثرا از گواهینامه‌هایی پشتیبانی می‌کنند که باعث می‌شود این گجت‌ها در برابر نفوذ آب مقاوم شوند. این در حالی است گوشی‌های پرچمدار گران قیمت همگی ضد آب هستند و کاربران می‌توانند از دستگاه پرچمدار برای فیلم برداری در زیر آب استفاده کنند.

گواهینامه Water-repellent به گونه‌ای است که گوشی هوشمند را از نظر ضد آب بودن در میان گجت‌ها و دستگاه‌های مقاوم در برابر آب قرار می‌دهد. این موضوع به این معنی است گوشی شرکت موتورولا در برابر پاشش قطرات آب مقاومت دارد و می‌توان با دست خیس نیز با آن کار کرد. اما نمی‌توان گجت را به عمق ۲ یا ۳ متری آب برد؛ زیرا گوشی در برابر فشار آب نمی‌تواند دوام بیاورد.

وجود گواهینامه Water-repellent در یک گوشی هوشمند به معنی آب گریز بودن دستگاه است و قطرات آب به سختی قادر به نفوذ به داخل گجت هستند.

صفحه نمایش

نمایشگر گوشی موتورولا Edge X30 از پنل OLED ساخته شده و دارای اندازه‌ای معادل ۶.۷ اینچ است. کاربران به استفاده از نمایشگری با این ابعاد بسیار علاقه‌مند هستند و با پیشرفت تکنولوژی افراد به دنبال خرید گوشی‌های مختلف مجهز شده به نمایشگر بزرگ هستند. این موضوع یکی از دلایل محبوبیت و فروش سری گلکسی زد فولد شرکت سامسونگ است؛ زیرا این گوشی هوشمند تاشو از نمایشگر بزرگی بهره می‌برد.

یکی از نقاط قوت این صفحه نمایش این است که نمایشگر می‌تواند یک میلیارد رنگ را به تصویر بکشد. وجود چنین فناوری در یک گوشی هوشمند باعث خواهد شد تصاویر نمایش داده شده بسیار طبیعی به نظر برسند و توجه کاربران مختلف به این صفحه نمایش جلب شود.

موضوع دیگری که می‌تواند توجه علاقه‌مندان به اجرای بازی را به خود جلب کند پشتیبانی این گوشی از نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتزی است. گوشی‌های گیمینگ موجود در بازار از چنین نرخ تازه سازی بالایی بهره می‌برند. تمام گوشی‌های گیمینگ به چنین فناوری جذابی مجهز نشده‌اند و تنها گجت‌های گران قیمت محدودی دارای این تکنولوژی هستند.

به دلیل اینکه نمایشگر ۶.۷ اینچی این گجت از پنل OLED ساخته شده، فناوری‌های مختلف دیگری نیز همانند +HDR10 در این گوشی هوشمند به کار رفته‌اند. میزان روشنایی صفحه نمایش پرچمدار موتورولا حدود ۵۰۰ نیت است و این موضوع می‌تواند کاربران را آزار دهد؛ زیرا در زیر نور مستقیم خورشید محتوای صفحه نمایش قابل مشاهده نخواهد بود.

در بعضی از شرایط خاص و همچنین با تغییر تنظیمات مختلف این میزان روشنایی به حالت حداکثری خود یعنی ۷۰۰ نیت می‌رسد. در این صورت استفاده از این گوشی در زیر نور خورشید ساده‌تر خواهد بود، اما باید به این موضوع توجه کرد مصرف باتری گجت بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.

به لطف وجود حاشیه‌های بسیار باریک صفحه نمایش، این نمایشگر توانسته ۸۷.۶ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد. این موضوع باعث می‌شود کاربران از مشاهده‌ی نمایشگر لذت ببرند و همچنین در صورت اجرای بازی یا مشاهده فیلم، حاشیه‌ها و بریدگی‌های مختلف باعث حواس پرتی کاربران نشوند.

وضوح تصویر این صفحه نمایش برای گوشی‌های میان‌رده و تعدادی از بالارده‌ها مناسب است؛ زیرا این نمایشگر دارای رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل هستند. نکته جالب توجه این است که پرچمدار شرکت سامسونگ یعنی گلکسی S21 اولترا از وضوح تصویر ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ پیکسل بهره می‌برد، بنا براین نمی‌توان گوشی موتورولا Edge X30 را با پرچمدار غول فناوری کره جنوبی در این زمینه مقایسه کرد.

این نمایشگر از تراکم پیکسلی ۳۹۳ پیکسل در هر اینچ بهره می‌برد و از این نظر می‌توان گفت موتورولا عملکرد خوبی را از خود نشان داده است. اما همانطور که اشاره کردیم این گوشی هوشمند از نظر کیفیت تصویر نمی‌تواند با پرچمدار شرکت‌های دیگری مثل سامسونگ رقابت کند.

سخت افزار و نرم افزار

گوشی جدید شرکت موتورولا از جدیدترین پردازنده تولید شده شرکت کوالکام یعنی Snapdragon 8 Gen1 بهره می‌برد. این پردازنده اولین چیپست ۴ نانومتری گوشی هوشمند است و علاوه بر این موضوع از قدرت سخت افزاری زیادی بهره می‌برد.

بر اساس این موضوع به مدت زمان کوتاهی پرچمدار موتورولا دارای رقیب‌های بسیار کمی خواهد بود. در اواخر سال جاری یا اوایل سال آینده شرکت سامسونگ از پرچمداران سری Galaxy S22 رونمایی خواهد کرد. طبق اطلاعات منتشر شده از این تراشه ۴ نانومتری برای تامین قدرت سخت افزاری خانواده سری اس 22 استفاده خواهد شد.

پردازنده اصلی (مرکزی) این گجت ۸ هسته‌ای است و این هسته‌ها شامل یک هسته‌ی ۳.۰۰ گیگاهرتز Cortex-X2 و سه هسته‌ی ۲.۵۰ گیگاهرتز Cortex-A710 می‌شوند. همچنین چهار هسته‌ی ۱.۸۰ گیگاهرتز Cortex-A510 نیز وجود دارد که همگی وظیفه پردازش داده‌ها را برعهده دارند.

تراشه گرافیکی این دستگاه نیز نسبت به دیگر گجت‌های موجود در بازار از قدرت سخت افزاری بسیاری بهره می‌برد و این پردازنده Adreno 730 نامیده می‌شود. بر اساس اطلاعاتی که از نتایج آزمایش‌های انجام شده روی این تراشه منتشر شد، می‌توان گفت اجرای بازی در این گجت می‌تواند تجربه‌ای حتی بهتر از بعضی از گوشی‌های گیمنیگ موجود در بازار باشد.

بعضی از گوشی‌های مناسب بازی از صفحه نمایش‌های نه چندان با کیفیت، نرخ تازه سازی ۶۰ یا ۱۲۰ هرتزی، طراحی ساده و… پشتیبانی می‌کنند و تمام این موضوعات به دلایلی تبدیل می‌شوند که افراد به سراغ خرید این دسته از گجت‌های هوشمند نروند. اما گوشی موتورولا Edge X30 از یک صفحه نمایش بزرگ، نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتزی و… بهره می‌برد و وجود چنین نمایشگری در کنار دو تراشه قدرتمند می‌تواند کاربران را به خرید این گوشی تشویق کند.

این دستگاه از طراحی داخلی همانند پرچمداران شرکت اپل برخوردار است و این موضوع یعنی درگاهی برای قرار گرفتن microSD (کارت حافظه جانبی) وجود ندارد. به همین دلیل افراد قادر نخواهند بود حافظه داخلی این گجت را افزایش دهند و بر اساس قدرت سخت افزاری بالای این گجت، کاربران باید هنگام خرید مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنند.

شرکت موتورولا گوشی جدید خود را با سه گزینه برای انتخاب حافظه به بازار عرضه کرد؛ اولین نسخه از حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی برخوردار است که ۸ گیگابایت رم وظیفه پردازش داده‌ها را بر عهده دارد. خرید این نسخه به کاربران معمولی پیشنهاد می‌شود که تنها از گوشی خود برای تماس گرفتن، برقراری ارتباط با دیگر افراد، شبکه‌های اجتماعی و… استفاده می‌کنند.

دومین نسخه از حافظه داخلی دو برابری یعنی ۲۵۶ گیگابایتی بهره می‌برد و در کنار این حافظه داخلی ۸ گیگابایت رم نیز در اختیار کاربران قرار دارد. کاربرانی که در بعضی از مواقع از دوربین گوشی خود برای فیلم برداری استفاده می‌کنند و همچنین علاقه‌مند به اجرای بازی‌های مختلفی روی این گجت هستند، می‌توانند نسخه ۲۵۶ گیگابایتی موتورولا Edge X30 را خریداری کنند.

آخرین گزینه و گران قیمت‌ترین نسخه از همان ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی بهره می‌برد، اما این نسخه از ۱۲ گیگابایت رم پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود افرادی که زیاد در حال مسافرت هستند و به صورت حرفه‌ای تصویر برداری و با کیفیت 4K فیلم برداری می‌کنند این نسخه را خریداری کنند. همچنین افراد علاقه‌مند به گیم به دلیل وجود فضای رم بیشتر قادر هستند بازی‌های مختلفی را به صورت هم‌زمان اجرا کنند و همچنین امکان اجرای روان‌تر بازی‌ها نیز وجود دارد.

این حافظه‌های به کار رفته در گوشی جدید شرکت موتورولا همگی از نوع UFS 3.1 هستند و به همین دلیل سرعت انتقال داده و عملکرد این حافظه‌ها می‌تواند توجه کاربران را به خود جلب کند.

شرکت موتورولا نیز جزو آن دسته از کمپانی‌هایی است که از سیستم عامل شرکت گوگل برای مدیریت گوشی‌های خود استفاده می‌کند. این موضوع بدان معنی است از سیستم عامل اندروید برای مدیریت نرم افزارهای مختلف در این گوشی هوشمند استفاده می‌شود و در زمان عرضه، موتورولا این دستگاه را به Android 12 مجهز کرد.

در کنار سیستم عامل یک رابط کاربری نیز وجود دارد که باعث تفاوت در نحوه عملکرد دستگاه می‌شود. رابط کاربری (پوسته) هر شرکتی مختص به خود آن کمپانی است و در بازار نمی‌توان دو گوشی هوشمند از برندهای مختلف را با یک پوسته پیدا کرد. گوشی‌هایی همانند پوکو وجود دارند که دارای رابط کاربری مشترکی با دستگاه‌های شرکت شیائومی هستند، اما باید به این موضوع توجه کرد پوکو یکی از زیر مجموعه‌های کمپانی شیائومی است.

رابط کاربری گوشی جدید شرکت موتورولا MYUI نامیده می‌شود و این کمپانی از جدیدترین نسخه این پوسته برای جذاب‌تر کردن عملکرد پرچمدار جدید خود استفاده کرده است. این نسخه جدید MYUI 3.0 نامیده می‌شود و موتورولا امیدوار است این پوسته به یک دلیل برای افزایش فروش این گجت تبدیل شود.

در کنار قدرت سخت افزاری بالای این گوشی یک مشکل توسط منابع مختلف گزارش شده که تایید می‌کند در صورت اجرای بازی یا انجام عملکرد خاصی که نیاز به قدرت سخت افزاری دارد، این دستگاه از قسمت پردازنده بسیار داغ می‌کند. فعلا علت داغ کردن این گجت به صورت دقیق مشخص نیست و نمی‌توان گفت تراشه جدید کوالکام دارای مشکل خاصی است یا اینکه موتورولا در طراحی این گجت اشتباه کرده است.

علاوه بر این موضوع بسیاری از منتقدان گوشی‌های هوشمند و کاربران بر این باورند این مشکل به دلیل عجله کمپانی موتورولا برای استفاده از تراشه جدید کوالکام به وجود آمده و این احتمال نیز وجود دارد مشکلات نرم افزاری باعث داغ کردن بیش از حد این گوشی جدید شده باشند. بر اساس این موضوع با انتشار یک به روزرسانی از سوی موتورولا این مشکل بر طرف شود.

دوربین و دیگر فناوری‌ها

در پنل پشتی گوشی موتورولا Edge X30 سه دوربین برای تصویر برداری در اختیار کاربران وجود دارد. اولین دوربین قرار گرفته در این پنل از کیفیت ۵۰ مگاپیکسلی بهره می‌برد و افراد می‌توانند از آن برای تصویر در حالت واید (عادی) استفاده کنند.

دومین سنسور این گجت نیز دارای کیفیت ۵۰ مگاپیکسلی بوده و به لطف وجود این دوربین امکان تصویر برداری در حالت فوق عریض (اولترا واید) وجود دارد. ناگفته نماند زاویه این دوربین برای تصویر برداری در حالت فوق عریض ۱۱۴ درجه است و نسبت به زاویه ۱۲۳ درجه‌ای دیگر سنسورها جزئیات زیادی در تصاویر گرفته شده با این دوربین وجود نخواهد داشت.

نکته جالب توجه سومین سنسور قرار گرفته در پنل پشتی است که از کیفیت ۲ مگاپیکسلی بهره می‌برد. این دوربین وظیفه تشخیص عمق را برعهده داشته و باعث می‌شود تصاویر گرفته شده از جزئیات و کیفیت بسیار بالایی بهره ببرند. در ماژول دوربین این گوشی هوشمند در کنار این سه سنسور یک فلش دوگانه از نوع LED وجود دارد و به لطف این فلش تصویر برداری در شب ساده‌تر است.

کاربران می‌توانند تصاویر را با استفاده از تکنولوژی HDR به ثبت برسانند و همچنین امکان فیلم برداری با فناوری +HDR10 نیز وجود دارد. به علاوه این گوشی هوشمند از کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه پشتیبانی کرده و از فیلم برداری در حالت اسلوموشن با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و ۲۴۰ فریم بر ثانیه وجود دارد.

با توجه به اطلاعات منتشر شده این گوشی هوشمند دو نسخه متفاوت دارد و تفاوت میان این دو نسخه در دوربین سلفی آن‌ها است. به نظر می‌رسد تعدادی از این گوشی‌های هوشمند به سنسور زیر نمایشگر مجهز شده‌اند و تعدادی دیگر از دوربین سلفی قرار گرفته در بریدگی بالای صفحه نمایش بهره می‌برند.

هر دو سنسور برای تصویر برداری در حالت سلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند و دارای کیفیت ۶۰ مگاپیکسلی هستند. این دوربین‌ها از سنسورهای واید برخوردارند و حتی تفاوتی در دریچه دیافراگم آن‌ها نیز وجود ندارد. هر دو سنسور از فناوری HDR بهره می‌برند و می‌توانند با کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه تصویر برداری کنند.

در سال ۲۰۱۵ شرکت اپل گوشی آیفون 7 را معرفی کرد و با ایجاد تغییراتی کوچک در طراحی توجه افراد را به خود جلب کرد. یکی از این تغییرات حذف کردن جک ۳.۵ میلی متری بود و همچنین اپل یک اسپیکر (بلندگو) دیگر در بالای دستگاه قرار داد.

پس از گذشت مدت زمانی کوتاه کمپانی‌های مختلف به تقلید از این شرکت جک ۳.۵ میلی متری را برای کاهش ضخامت دستگاه و افزایش بسیار ناچیز باتری حذف کردند و کاربران مجبور شدند برای اتصال هدفون به دستگاه از یک تبدیل استفاده کنند. همچنین وجود دو اسپیکر در گوشی‌های هوشمند به یک استاندارد تبدیل شد؛ به همین دلیل گوشی موتورولا Edge X30 از اسپیکرهای استریو پشتیبانی کرده و در بالا و پایین این گوشی هوشمند خبری از جک ۳.۵ میلی متری نیست.

همانند دیگر دستگاه‌های اندرویدی موجود در بازار درگاه شارژ و انتقال داده این گجت از نوع USB-C است. افراد در صورت نیاز به اتصال هدفون سیم دار به این دستگاه باید از تبدیل USB-C به جک 3.5 میلی متری استفاده کنند.

برای باز کردن قفل صفحه این گجت روش‌های زیادی وجود دارد، اما ایمن‌ترین و سریع‌ترین روش استفاده از سنسور اثر انگشت است. این سنسور در زیر صفحه نمایش قرار نگرفته و موتورولا آن را به صورت فیزیکی در کنار گوشی هوشمند قرار داده است.

باتری و قیمت

یکی دیگر از نکات قوت این گوشی هوشمند مربوط به باتری و شارژر آن است. شرکت موتورولا این دستگاه را به یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز کرده که می‌تواند ساعت‌ها دستگاه را روشن نگه دارد. علاوه بر این موضوع موتورولا برخلاف اپل و سامسونگ شارژر را از جعبه گجت حذف نکرده و این گوشی هوشمند را با یک آداپتور ۶۸ واتی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده این آداپتور قادر است در مدت زمان ۳۵ دقیقه باتری گجت را به صورت کامل شارژ کند. با توجه به این موضوع موتورولا در بخش باتری و شارژر توانست عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان دهد.

این گوشی هوشمند با دو رنگ مشکی و سفید به بازار عرضه شده و دارای شماره مدل XT-2201 است. گوشی موتورولا Edge X30 با قیمت ۴۲۰ یورو (۴۷۲ دلار) در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. مشخصات این گجت در بعضی بخش‌ها از تعداد زیادی از پرچمداران موجود حال حاضر بهتر است و نکته‌ای که توانست توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کند قیمت پایین آن است.

در بالا به این موضوع اشاره کردیم در بعضی موارد این دستگاه نمی‌تواند عملکرد خوبی را از خود نشان دهد و دلیل آن این است که گجت جزو گوشی‌های قاتل پرچمدار (Flagship Killer) محسوب می‌شود؛ زیرا از قیمت مناسبی برخوردار بوده و مشخصات سخت افزاری در بسیاری از موارد در حد یک گوشی پرچمدار سال ۲۰۲۱ است.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments