چه تفاوتی میان نسخه‌های ماینکرافت وجود دارد؟

چه تفاوتی میان نسخه‌های کامپیوتر ماینکرافت وجود دارد؟

کدام ماینکرافت بهترین انتخاب برای شما است؟

1%
  • 0/10
چه تفاوتی میان نسخه‌های کامپیوتر ماینکرافت وجود دارد؟ ۵ ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

استودیو موجنگ برای دارندگان رایانه‌های شخصی دو نسخه متفاوت از ماینکرافت توسعه داده که هر کدام ویژگی‌های منحصربفردی دارند.

وقتی بحث پرفروش‌ترین بازی ویدیویی جهان به میان می‌آید، احتمالا ذهن‌ها به سمت یکی از نسخه‌های Grand Theft Auto یا Mario می‌رود اما واقعیت این است که Minecraft در حال حاضر چنین رکوردی را یدک می‌کشد. محصول استودیو موجنگ تا به این لحظه نزدیک به ۲۴۰ میلیون نسخه روی پلتفرم‌های مختلف فروخته و با فاصله، رتبه یک را تصاحب کرده است. رتبه‌های دوم الی چهارم به ترتیب در اختیار Grand Theft Auto V ،Tetris ،Wii Sports و PUBG Battlegrounds قرار دارد. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که ماینکرافت تقریبا روی هر پلتفرمی که فکرش را کنید اجرا می‌شود؛ از تلفن‌های همراه هوشمند و سیستم‌های مختلف رایانه‌های شخصی گرفته تا انواع متفاوت کنسول‌های بازی. حتی توسعه‌دهندگان یک نسخه را مخصوص کاربران چینی توسعه داده‌اند. به هر حال، کشور مزبور قوانین سختگیرانه‌ای در قبال محصولات خارجی دارد.

ماینکرافت یک بازی سندباکس بوده و از دوربینی اول شخص بهره می‌‎برد. این بازی هیچ داستانی نداشته و هدفی خاصی هم برای کاربر تعریف نشده است. او کنترل یک شخص را در دنیایی پهناور بر عهده گرفته و می‌تواند به گشت و گذار در آن پرداخته و منابع مختلف را جمع‌آوری کند؛ منابعی که برای ساخت و بقا اهمیت زیادی دارند. کاربر همچنین می‌تواند به واسطه مکانیک‌هایی که در اختیارش قرار گرفته، ساختمان‌های بلند مرتبه یا وسیع را ساخته یا ابزارهایی ایجاد کرده و از آن‌ها برای مقابله با دشمنان و موجودات متخاصم بهره ببرد.

نسخه‌های مختلف ماینکرافت

در صورتی که یک کاربر بخواهد ماینکرافت را روی تلفن‌های همراه یا کنسول‌ها تجربه کند، مسیر پر پیچ و خمی در پیش رو ندارد. به فروشگاه پلتفرم یا سیستم عامل خود رفته، مبلغ مورد نظر را پرداخت کرده و در انتها پای تجربه بازی می‌نشیند. چنین شرایطی برای دارندگان رایانه‌های شخصی، بطور دقیق‌تر کاربران ویندوز 10 صادق نیست.

اگر ویندوز 10 را روی رایانه‌های شخصی خود نصب کرده باشید، حین خرید ماینکرافت با دو نسخه متفاوت مواجه می‌شوید: نسخه جاوا (Java Edition) و نسخه دیگری که قبلا بدراک (bedrocl) نام داشت اما حالا تنها به صورت Minecraft هم نوشته می‌شود. نسخه جاوا و و نسخه بدراک بازی‌های متفاوتی نیستند. کاربر در هر دو کنترل شخصیتی را بدست گرفته و باید برای بقا در دنیایی تقریبا بی‌پایان تلاش کند. با این حال، هر کدام ویژگی‌هایی را در خود جای داده‌اند که باعث می‌شوند برای گروه خاصی از مخاطبان مناسب باشند. در ادامه قصد داریم به صورت کوتاه و اجمالی آن‌ها را معرفی کرده و سپس یک مقایسه میانشان انجام دهیم.

نسخه جاوا

نسخه جاوا در واقع همان نسخه‌ای است که در سال ۲۰۰۹ میلادی در دسترس قرار گرفت و به مرور زمان توسعه یافت تا به چیزی تبدیل شود که امروز می‌شناسیم. نسخه جاوا تنها از طریق وب سایت رسمی موجنگ قابل‌خریداری بوده و برای اجرا از یک لانچر اختصاصی بهره می‌برد.

نسخه بدارک (Bedrock)

نسخه بدراک نخستین بار در سال ۲۰۱۱ میلادی و تنها برای تلفن همراه اکسپریا پلی منتشر شد اما به مرور زمان توسعه و گسترش یافت و تقریبا روی تمامی پلتفرم‌ها در دسترس قرار گرفت. نسخه بدراک در حال حاضر از طریق فروشگاه مایکروسافت قابل‌تهیه است.

مقایسه نسخه‌های جاوا و بدراک ماینکرافت در پلتفرم رایانه‌های شخصی

در این بخش از مقاله شاهد یک مقایسه میان نسخه‌های جاوا و بدراک ماینکرافت خواهید بود.

پشتیبانی از ماد

اگرچه نسخه‌های جاوا و ویبدراک هر دو از ماد پشتیبانی می‌کنند، یک نکته بسیار مهم وجود دارد که نمی‌توان چشم‌ها را روی آن بست. نسخه جاوا در سال ۲۰۰۹ میلادی عرضه شد، این در حالی است که نسخه بدراک در مدتی بعد در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت. در نتیجه، مادهای بیشتری برای نسخه جاوا در دسترس قرار دارد. علاوه بر این، مادهای نسخه جاوا از کیفیت بالاتری برخوردار است.

قیمت نسخه‌های ماینکرافت

نسخه جاوا با پرداخت ۲۶.۹۵ دلار قابل‌تهیه است اما برای دسترسی به نسخه بدارک روی رایانه‌های شخصی باید ۲۹.۹۹ دلار بپردازید. قیمت ارزان‌تر، تنها مزیت نسخه جاوا نسبت به نسخه بدراک نیست. افرادی که نسخه جاوا را داشته باشند، قادر هستند بدون پرداخت کوچکترین هزینه‌ای تمامی محتویات اضافه‌ای که برای آن آمده را دریافت کرده و به بازی اضافه کنند؛ حال این محتوای اضافه می‌خواهد ماد، تکسچر یا هر چیز دیگری باشد.

چنین موضوعی برای نسخه بدراک صدق نمی‌کند. نسخه بدراک دارای پرداخت درون‌برنامه‌ بوده که البته هیچ اجباری برای استفاده از آن‌ها وجود ندارد.

انجین گرافیکی

نسخه‌های جاوا و بدراک با زبان‌های برنامه‌نویسی متفاوتی توسعه یافته‌اند. همان‌طور که از نامش پیداست، نسخه جاوا با جاوا ساخته شده و برای توسعه نسخه بدراک هم از C++ استفاده شده است. از آن‌جایی که تمامی پلتفرم‌ها قادر به پشتیبانی از زبان برنامه‌نویسی جاوا نیستند، C++ انتخاب شد.

نحوه کنترل

برای آن دسته کاربرانی که از ماوس و کیبورد برای تجربه بازی‌های ویدیویی استفاده می‌کنند، باید بگوییم هر دو نسخه جاوا و بدراک قادر به پشتیبانی از ماوس و کیبورد هستند اما در صورتی که کنترلر را ترجیح می‌دهند، گزینه‌ای جز نسخه بدراک وجود ندارد.

اگرچه نسخه جاوا در سال ۲۰۱۰ میلادی عرضه شده و به هیچ وجه قدیمی محسوب نمی‌شود، استودیو موجنگ قابلیت پشتیبانی از کنترلر را برایش توسعه نداده است. البته به واسطه برنامه‌های ثرد پارتی مانند JoyToKey می‌توان پشتیبانی از کنترلر را به نسخه جاوا افزود. با این حال، محدودیت‌های دیگری پیرامون تنظیمات کنترل وجود دارد که باعث می‌شود نسخه بدراک انتخاب بهتری در بحث نحوه کنترل باشد.

کراس پلی

مایکروسافت وقتی می‌خواهد ماینکرافت را تبلیغ کند، تاکید دارد تجربه این بازی در کنار هم لذت‌بخش‌تر است؛ ویژگی‌ای که به لطف کراس و تنها روی نسخه بدراک پلی مهیا شده است. به بیان دقیق‌تر، دارندگان بازی روی پلتفرم‌های ایکس باکس، تلفن‌های همراه اندروید، تلفن‌های همراه iOS و نینتندو سوییچ می‌توانند به کاربران ویندوز 10 ملحق شوند. البته این اتفاق در صورتی امکانپذیر می‌شود که کاربران دیگر نسخه‌ها دارای اکانت ایکس باکس لایو باشند که ثبت نام و سینک کردنش فرآیند پیچیده و زمان‌بری نیست.

قابلیت کراس پلی تحت هیچ شرایطی روی نسخه جاوا در دسترس نیست.

سرور

هر دو نسخه ویندوز جاوا و بدراک از سرور پشتیبانی می‌کنند اما  نسخه جاوا ماینکرافت قدیمی‌تر بوده و تنوع بیشتری در زمینه سرور‌ها دارد.

توجه داشته باشید، دارندگان نسخه جاوا نمی‌توانند به سرور‌های نسخه بدراک متصل شوند و بر عکس.

کنترل والدین

نسخه جاوا چیزی ندارد که تحت عنوان «کنترل والدین» شناخته شود. پدر یا مادرها می‌توانند قابلیت گفتگو با دیگران را غیرفعال کرده یا اگر فرزندشان قصد دارد به یک سرور بپیوندد، شخصا آن را بررسی کرده و نسبت به مناسب بودن محتویات اطمینان کسب کنند.

اجرای نسخه بدراک نیازمند سینک اکانت ایکس باکس لایو است. مطابق انتظار، تمامی قابلیت‌های سرویس مزبور روی ماینکرافت فعال بوده و قابل‌استفاده هستند. والدین به واسطه قابلیت‌ها موجود می‌توانند روی دوستان فرزندان خود نظارت داشته باشند. همچنین قادر هستند یک سرور اختصاصی برای فرزند و خود ۱۰ نفر از دوستانش ایجاد کنند تا بدون مزاحمت هر کاری می‌خواهند انجام دهند.

گهگاهی پیش می‌آید کودکان بدون در نظر گرفتن بسیاری موارد مبلغ قابل‌توجهی را برای خرید آیتم‌های داخل یک بازی می‌پردازند. کنترل‌های والدین ایکس باکس لایو به پدر و مادرها اجازه می‌دهد محدودیت‌هایی را اعمال کنند تا تجربه‌های تلخ دیگران برایشان تکرار نشود. به این موارد، باید محدودیت زمانی را افزود. والدین می‌توانند مشخص کنند فرزندشان چقدر از زمان خود را پای تجربه بازی صرف کند.

آپدیت

نسخه‌های جاوا و بدراک هر دو آپدیت دریافت می‌کنند. از همین رو، نگرانی‌ای نسبت به اضافه شدن یا عدم پشتیبانی وجود ندارد. همچنین استودیو موجنگ آپدیت‌ها را به صورت همزمان برای هر دو نسخه در دسترس قرار می‌دهد. بدین ترتیب، نسخه‌های مزبور هیچ گونه برتری‌ای نسبت به یکدیگر در زمینه آپدیت ندارند.

گرافیک بازی ماینکرافت

اگر کاربری رایانه شخصی ضعیفی داشته باشد، تجربه نسخه جاوا می‌تواند به یک کابوس تبدیل شود؛ Draw Distance به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته، بارگذاری‌ها مقدار بیشتری به طول می‌انجامد و احتمال رخ دادن کراش بسیار بیشتر است. نسخه بدراک بهینه‌سازی بهتری داشته و تقریبا روی تمامی رایانه‌های شخصی قابل‌اجرا است.

در صورتی که کاربر بخواهد ماینکرافت را با تکسچرهای واقع‌گرایانه، نورپردازی عالی و فیزیک واقعی آب تجربه کند، باید به سراغ نسخه جاوا برود. البته توسعه و انتشار ماد Super Duper Graphics Pack برای نسخه بدراک می‌توانست شرایط را تغییر دهد؛ مادی که بنا به دلایلی متنفی شد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

5 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments