گفتههای جذاب بیل گیتس درباره هوش مصنوعی؛ آیندهی این فناوری چگونه خواهد بود؟
بیل گیتس، یکی از تأثیرگذارترین چهرههای فناوری و همچنین مدیرعامل سابق مایکروسافت اخیرا اعلام کرده که سال ۲۰۲۴، سال هوش مصنوعی خواهد بود.
بدون شک، ۲۰۲۳ برای هوش مصنوعی با توجه به اختراعات و پیشرفتهای بسیاری که انجام شده سالی به مراتب بزرگ بوده است. ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند، ChatGPT و Copilot مایکروسافت (قبلاً Bing Chat) و… کاملاً چگونگی انجام کارها را در زمینههای مختلف تغییر دادهاند.
نظر بیل گیتس اما به گونهای است که گویا او از طریق چشمان نوه کوچکش به آینده نگاه میکند. نسلی که جهانی کاملا مبتنی بر هوش مصنوعی را به ارث میبرد. در حالی که بسیاری ادعا میکنند که این تکنولوژی هنوز نوپاست، اما اثرات شگفتانگیز آن روی صنایع مختلف، از جمله محاسبات، پزشکی، آموزش و… بر کسی پوشیده نیست.
بیل گیتس ظهور هوش مصنوعی را با زمانی که اینترنت به تازگی در دسترس قرار گرفته بود مقایسه میکند. او به گذشتهای نگاه میکند که فناوری به تازگی در حال شکوفایی بود اما حالا رشدی انقلابی داشته و همه از این رشد نفع میبرند. او میگوید:
در حال حاضر، ما در ابتدای این مرحله (هوش مصنوعی) قرار داریم. این زمان هیجانانگیز و گیجکننده است و اگر هنوز نتواستهاید بفهمید چگونه از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی بهرهمند شوید، تنها نیستید. من پیشبینی میکردم که امسال برای بررسی استراتژیهای بنیاد گیتس، از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده خواهم کرد. این کار نیازمند مطالعه صدها صفحه متنی بود که توسط هوش مصنوعی خلاصهسازی شده است. اما کنار گذاشتن عادات قدیمی واقعا سخت است و من همچنان به همان روش معمول برای آمادهسازی خود ادامه دادم.
او ضمن اشاره به سرمایهگذاریاش در حوزههای مختلف فناوری چه در زمان کار در مایکروسافت و چه حالا در بنیاد گیتس، افزود که فناوری ظهور ماشینها، برق، هواپیماها، ابزارآلات پیشرفتهی پزشکی و… را سبب شده است. او همچنین ادامه داد که تعداد کودکانی که قبل از رسیدن به سن ۵ سالگی به خاطر بیماری از دنیا میرفتند از سال ۲۰۰۰ تاکنون به نصف کاهش داشته است. او میسر شدن این دستاوردها را به لطف فناوری میداند.
بیل گیتس همچنین از طریق بنیاد گیتس قصد دارد با دقت بیشتری تکنولوژیهای نوین امروزی را مورد بررسی قرار دهد و قابلیتهای آن را به منظور تسریع فرآیند تولید داروهای نوین بهینهسازی کند. او اعلام کرده است که با ترکیب حجم زیادی از دادهها و ابزارهای هوش مصنوعی، به دنبال بهبود فرآیند تولید داروهای نوآورانه و واکسنهاست.
او ادامه داد:
در حال حاضر، برخی از شرکتها در زمینه تولید داروهای سرطان به این روش (مبتین بر فناوری) فعالیت میکنند. با این حال، یک اصل اساسی برای بنیاد گیتس در حوزه هوش مصنوعی، اطمینان حاصل کردن از آن است که این ابزارها همچنین به مسائل بهداشتی که به طور نسبی بیشتر بر جوامع فقیر جهان تأثیر میگذارد، مانند ایدز، تیبی و مالاریا، توجه ویژه داشته باشند.
به این منظور، بنیاد گیتس همراه با شرکای خود در حال بررسی چند نوآوری مبتنی بر هوش مصنوعی است تا از این تکنولوژیها بهرهمند شده و شرایط زندگی در مناطق با درآمد کم را بهبود بخشند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید