1%
  • 0/10

وضعیت سینمای ایران تحت تاثیر شیوع کرونا چگونه است؟

از تعطیلی سینماها گرفته تا متوقف شدن روند صدور پروانه‌ی ساخت و تولید فیلم

وضعیت سینمای ایران تحت تاثیر شیوع کرونا چگونه است؟ ۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ سینمای ایران کپی لینک
وضعیت سینمای ایران

شیوع ویروس کرونا علاوه بر تاثیری که در صنعت سینما در سراسر جهان گذاشته، وضعیت سینمای ایران را هم با چالش‌های مختلفی روبرو کرده است.

کشور ایران نزدیک به سه هفته است که به صورت جدی با ویروس کرونا و شیوع آن دست و پنجه نرم می‌کند. در این مدت زندگی عادی مردم دچار خلل‌های متعددی شد و اکثر افراد، یا کسب و کار خود را تعطیل کرده‌اند یا به صورت دورکاری از خانه آن را ادامه می‌دهند. وضعیت سینمای ایران هم در این بین دچار فراز و نشیب‌هایی شده که احتمالا عیان‌ترین آن‌ها، تعطیلی موقت سینماها تا زمان پایان این اپیدمی است. حالا این مسئله تاثیر خود را روی روند ساخت فیلم‌ها هم گذاشته است.

به نقل از سایت سینماپرس، آقای «سید محمدمهدی طباطبایی نژاد» معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی از عدم صدور پروانه‌ی ساخت آثار سینمایی و غیرسینمایی تا اطلاع ثانوی خبر داد. او گفت که در پی توصیه‌ی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا مبنی بر رعایت موارد بهداشتی و به منظور توقف تولیدات، سازمان سینمایی کلیه شوراهای پروانه‌ی ساخت را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرد.

این توقف روند ساخت فیلم‌ها و همچنین تعطیلی سینماها، قطعا هم متولیان سینماها و هم تهیه‌کننده فیلم‌ها را با ضرر مواجه می‌کند. سازمان سینمایی برای این مشکل تدابیری اندیشیده و چند راهکار مختلف ارائه کرده که یکی از آن‌ها، ارائه‌ی بلیت نیم‌بها پس از بازگشایی دوباره‌ی سالن‌هاست. پیشنهاد دیگری هم که وجود دارد، این است که به جز سانس‌های معمول روزانه، سانس‌های شبانه هم به فیلم‌ها اختصاص داده شود. البته سینمادارها و تهیه‌کنندگان خیلی موافق این پیشنهادات نیستند و در عوض خواستار تعطیلی جشنواره‌های جهانی فجر و فیلم کودک هستند و می‌گویند باید بودجه‌ی این جشنواره‌ها به عنوان خسارت به فیلم‌ها و سینماها اختصاص داده شود.

به نقل از سایت جوان آنلاین، پس از فراخوان رئیس سازمان سینمایی برای ارائه‌ی پیشنهاد درباره جبران خسارت تعطیلی سینماها، مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی بخشی از پیش‌نویس این پیشنهادها را رسانه‌ای کرد. آقای «مسعود نجفی» در ادامه گفت:

مهم‌ترین مواردی که در این بسته‌ حمایتی در نظر گرفته‌ایم، تخصیص نوبت‌های نمایش فیلم به صورت شبانه، افزایش زمان نمایش فیلم‌های پرفروش، افزایش روزهای نیم‌بها با هدف رشد ضریب اشغال، تغییر بازپرداخت وام سینماگران و هنرمندان و بخشودگی جرایم دیرکرد از سوی صندوق اعتباری هنر است که بعد از باز شدن سینماها عملی می‌شود.

از آن سو تهیه‌کنندگان و سینماداران نظرات متفاوتی دارند. برای مثال «منوچهر محمدی» تهیه‌کننده و مالک دو مجموعه‌ی سینمایی می‌گوید:

برای جبران خسارت وارد شده به سینما‌ها در پی شیوع ویروس کرونا، هزینه برگزاری جشنواره جهانی فجر صرف حفظ سینما شود و نیز تغییراتی در چیدمان اکران نوروز برای جذب مخاطب در دوران پساکرونا صورت گیرد.

توصیه‌ی من این است که دولت به خصوص وزارت ارشاد هر چه سریع‌تر در روز‌های باقی مانده سال تصمیم جدی بگیرد. یکی از کار‌هایی که دولت می‌تواند انجام دهد حداقل این است که با توجه به تأخیر در تغییر زمان جشنواره جهانی فیلم فجر، منابع میلیاردی که برای آن جشنواره بوده را به جبران ضرر و زیان این بخش اختصاص دهد. چه اشکالی دارد یک سال جشنواره را با توجه به این شرایط برگزار نکنیم و منابعش را به «اساس» سینما و حفظ آن اختصاص دهیم؟

آقای «جواد نوروزبیگی» یکی از دیگر تهیه‌کنندگان که پیشنهاد تعطیلی جشنواره‌ها را داده است، در این مورد می‌گوید:

فکر می‌کنم که با پرداخت وام بدون بهره یا کم بهره می‌شود برای سینمادار‌ها کاری کرد یا می‌توان از هزینه‌های جشنواره‌های آتی کم و صرفه‌جویی کرد و به کمک سینما‌های کشور آمد.

نوروزبیگی حتی پیشنهاد می‌دهد که سینماها زودتر از موعد و با رعایت نکات بهداشتی بازگشایی شوند.

می‌شود با ضدعفونی کردن سینما‌ها و همینطور ارائه ماسک و دستکش در ورودی سالن‌های سینما فیلم را برای مردم اکران کرد تا از این تفریح حداقل برخوردار شوند.

اگر اوضاع به همین منوال باشد، ما با انباشتگی بزرگی از فیلم آماده اکران پشت در سالن‌های سینما روبه‌رو خواهیم شد. من مطمئنم که اگر تصمیم بهداشتی و درستی گرفته شود که اضطراب مردم برای دیدن فیلم‌ها در سینما کم شود، می‌توان در‌های سینما را باز کرد.

باید دید که واکنش سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد به پیشنهادهای تهیه‌کنندگان برای بهبود وضعیت سینمای ایران چه خواهد بود. البته به احتمال زیاد این نهادها زیربار این نظرات نخواهند رفت. نظر شما خوانندگان چیست؟ از بین پیشنهادهای سازمان سینمایی و تهیه‌کنندگان و سینمادارها کدام یک را انتخاب می‌کنید؟




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments