داغ کردن آیفون ۱۵ پرو
1%
  • 0/10

بررسی داغ کردن آیفون ۱۵ پرو؛ آیا این گوشی واقعا مشکل دارد؟

پاسخ به یک ابهام بزرگ و نگران‌کننده!

بررسی داغ کردن آیفون ۱۵ پرو؛ آیا این گوشی واقعا مشکل دارد؟ ۰ ۰۴ مهر ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به معضل داغ کردن در آیفون ۱۵ پرو تا مطمئن شویم آیا این مشکل واقعا آنطور که گفته می‌شود وجود دارد یا خیر.

سری آیفون ۱۵ چند روز پیش رسما راهی بازار شدند. این گوشی‌ها از خیلی جهات پیشرفت زیادی داشته‌اند که در رابطه با مدل‌های پرو می‌توان یکی از این پیشرفت‌ها را پردازنده‌ی جدید آن‌ها یعنی A17 پرو دانست. پردازنده‌ای با لیتوگرافی ۳ تانومتری که گفته می‌شود چون TSMC نتوانست فناوری ساخت آن را بهینه کند و چون اپل هم وقت کافی برای منتظر ماندن نداشت، به گونه‌ای طراحی نشده که اپل انتظار داشته است؛ در نتیجه‌ی این موضوع، حالا آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس با مشکل داغ شدن مواجه شده‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس با مشکل داغ کردن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ به گونه‌ای که حتی موقع شارژ شدن هم داغ می‌کنند و با توجه به اینکه اپل با لطف به کاربرانش، سرعت شارژر را به ۲۰ وات محدود کرده، اصلا انتظار نمی‌رفت چنین مشکلی برای آیفون‌ها به وجود بیاید. با این حال وب‌سایت Android Authority تصمیم گرفته آیفون ۱۵ پرو را مورد بررسی قرار دهد تا ببیند آیا واقعا این مشکل وجود دارد یا شایعه‌ای بیش نیست.

تراشه‌ی A17 پرو، بزرگ‌ترین مشکل است!

همانطور هم که پیش‌تر متوجه شده بودیم، مشکل اصلی آیفون‌های کنونی تراشه‌ی آن‌هاست. در طول تست، تیم بررسی‌کننده از یک ابزار دماسنج مخصوص استفاده کرد تا متوجه شود زیر فشار سنگین، آیفون ۱۵ پرو به چه دمایی می‌رسد. همین تست‌ها روی یکی از داغ‌ترین گوشی‌های بازار یعنی پیکسل ۷ پرو و همچنین گوشی نه چندان خنک گلکسی اس ۲۳ اولترا هم صورت گرفت. در این بررسی گوشی‌ها بدون قاب محافظ بودند و هیچ اپلیکیشنی هم در پس‌زمینه در حال اجرا نبود.

بررسی دمای آیفون ۱۵ پرو زیر فشار معمولی

همانطور که مشاهده می‌کنید، در حالت عادی، هر سه گوشی دمایی بین ۲۴ تا ۲۵ درجه داشتند که کاملا عادی است. اما با ۱۰ دقیقه تماشای ویدیو از یوتیوب که به اینترنت فعال هم نیاز دارد، دمای آیفون یه ۲۸٫۱، دمای گلکسی به ۲۶٫۶ و دمای پیکسل هم به ۲۷٫۴ درجه رسید تا گلکسی بهترین عملکرد را در این بخش داشته باشد. بدترین عملکرد هم مربوط به آیفون ۱۵ پرو بود.

در تست بعدی یعنی وب‌گردی به مدت ۱۰ دقیقه، دمای آیفون به ۲۷٫۹ درجه، دمای گلکسی به ۲۶٫۵ درجه و دمای پیکسل هم به ۲۷٫۱ درجه رسید تا بدین ترتیب نتیجه‌ی تست نخست تکرار شود. در نهایت هم سه گوشی در بنچمارک پردازنده، ۱۰ دقیقه تحت فشار قرار گرفتند که در این بررسی آیفون به ۳۷ درجه، دمای گلکسی به ۳۶ و دمای پیکسل به ۳۵٫۸ درجه رسید. این بار پیکسل بهترین عملکرد را داشت و آیفون باز هم بدترین شد. به صورت کلی آیفون ۲٫۵ تا ۵٪ داغ‌تر از دو گوشی دیگر در تست‌های مختلف بود که خیلی هم خود را نشان نمی‌دهد.

دمای آیفون ۱۵ پرو زیر فشار سنگین

این تست جایی است که بسیاری از کاربران را نگران می‌کند. در این بخش تمام تست‌ها منابع سخت‌افزاری را به شدت تحت فشار قرار دادند تا مشخص شود گوشی‌های یادشده زیر فشار سنگین چه عملکردی از خود به نمایش می‌گذارند و چقدر داغ می‌شوند. اینجا بود که A17 پرو نشان داد چقدر در مدیریت دما مشکل دارد!

در تست مربوط به پردازنده دیدیم که آیفون خیلی داغ نکرد اما به محض اینکه فشار روی گرافیک آن وارد شد، گوشی خیلی داغ کرد به گونه‌ای که در همان ۵ دقیقه‌ی ابتدایی دمای آن به ۴۱٫۴ درجه رسید در حالی که گلکسی و پیکسل زیر ۴۰ درجه باقی ماندند. اما همین تست به مدت ۱۵ دقیقه‌ی دیگر هم ادامه پیدا کرد و شرایط آیفون بدتر شد. این گوشی به دمای ۴۷٫۴ درجه هم رسید. گلکسی اس ۲۳ اولترا نزدیک به ۴۴٫۷ درجه را نشان داد و در پیکسل هم در کمال ناباوری، دمای خوب ۴۱٫۵ درجه را شاهد بودیم.

 در تست بعدی، یعنی ۵ دقیقه ضبط ویدیوی 4K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه، آیفون ۱۵ پرو با مشکل داغ کردن مواجه نشد ولی دمای آن به شکل قابل توجهی بیشتر از دو گوشی دیگر بود. اما مشکل اصلی زمانی خود را نشان داد که فرایند فیلم‌برداری ۵ دقیقه‌ی دیگر هم ادامه پیدا کرد. در این حالت آیفون به شدت داغ کرد اما گلکسی و پیکسل به ترتیب با ۳۴٫۵ و ۳۷٫۶ درجه، گرم شده بودند.

نکته: در شرایط خاص، دمای آیفون ۱۵ پرو به بیش از ۴۰ درجه رسید و نگه داشتن آن در دست آزاردهنده شده بود

حال جالب اینجاست که آیفون در حالی تست دما را به دو رقیب خود باخت که پیکسل ۷ پرو به داغ بودن معروف است و گلکسی هم اصلا گوشی خنکی نیست. هرچند در تست‌ها نشان داده که چقدر خوب می‌تواند دما را مدیریت کند تا به میزان آزاردهنده‌ای گرم نشود. بنابراین به نظر می‌رسد اینکه کاربران از بابت داغ کردن آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس گله‌مند بودند، کاملا حق داشتند. هرچند مدل پرو مکس به دلیل بزرگ‌تر بودن شاید سیستم خنک‌کننده‌ی بهینه‌تری داشته باشد اما نهایتا ۱ یا ۲ درجه به آن کمک کند.

داغ کردن آیفون ۱۵ پرو هنگام شارژ شدن

مقایسه‌ی سرعت شارژر، دما و مدت زمان مورد نیاز برای شارژ شدن گلکسی اس ۲۳ اولترا و آیفون ۱۵ پرو

در این تست، دمای ثبت شده در حالی بود که گوشی اصلا مورد استفاده قرار نداشت اما در یک تست دیگر، از آیفون ۱۵ پرو هنگام شارژ شدن برای وب‌گردی و تماشای ویدیو هم استفاده شد که در این حالت دمای آن به بیش از ۴۰ درجه رسید. به عبارتی دیگر، وقتی با گوشی حین شارژ کار کنید، آنقدر داغ می‌شود که در دست نگه داشتن آن اذیت‌کننده خواهد بود. اپل سعی کرده با کاهش سرعت شارژ شدن، تا حدودی این مشکل را برطرف کند اما جا دارد بپرسیم مگر سرعت شارژر اپل چقدر هست که بخواهد باعث داغ شدن گوشی شود؟ جالب است بدانید اگر گوشی زیاد داغ شود، سرعت شارژر آن به ۵ وات کاهش پیدا می‌کند. مورد عجیبی که در هیچ گوشی دیگری دیده نمی‌شود.

دمای داخلی باتری گلکسی اس ۲۳ اولترا هنگام شارژ شدن به ۳۵٫۵ درجه رسید در حالی که ایفون ۱۵ پرو و پرو مکس به ترتیب به ۳۸ و ۴۰ درجه رسیدند؛ آن هم دمای سطح خارجی. مسأله‌ی دیگر هم اینجاست که این دو گوشی خیلی زودتر از گلکسی داغ کردند تا بیش از پیش، مشکل داغی بیش از حد و سیستم خنک‌کننده‌ی ضعیف، خود را نشان دهد.

اگرچه تست شارژر خیلی به اندازه‌ی تست پردازنده‌ی A17 پرو ما را شوکه نکرد اما باید بدانید همچنان اعداد و ارقم نگران‌کننده هستند و اپل باید فکری به حال این وضعیت بکند. با توجه به سرعت شارژ بسیار پایین آیفون‌ها، آیفون ۱۵ پرو تقریبا ۹۰ دقیقه تا شارژ شدن کامل زمان نیاز دارد.

آیا آیفون ۱۵ هم با مشکل داغ کردن مواجه می‌شود؟

نمی‌توان انکار کرد که آیفون ۱۵ پرو گوشی داغی است؛ بهتر است بگوییم خیلی داغ. تمام آن خبرها درست بوده و باید روی آن‌ها صحه گذاشت. شکی نیست که A17 قدرتمندترین تراشه‌ای است که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته؛ به لطف فناوری ساخت ۳ نانومتری، این تراشه به مراتب بهتر از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ به کار رفته در گلکسی اس ۲۳ اولترا و ۵ نانومتری G2 در پیکسل ۷ پرو است. اما اپل برای اینکه کاربرانش را تحت تأثیر قرار دهد، از این برتری استفاده و یک هسته‌ی دیگر هم به گرافیک این تراشه اضافه کرد که نتیجه، فاجعه‌آمیز از آب در آمد.

با این حال فعلا هیچ گزارشی مبنی بر داغ کردن آیفون ۱۵ منتشر نشده چرا که این گوشی از تراشه‌ی A16 به کار رفته در آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس بهره می‌برد که یک تراشه‌ی فوق‌العاده بهینه و عالی است. در واقع مشکل فقط گریبان آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس را گرفته که از A17 پرو بهره می‌برند.

نکته: فقط کاربرانی با استفاده‌ی شدید از گوشی، با مشکل داغی بیش از حد مواجه می‌شوند.

البته باید به این نکته هم توجه داشت که فقط کاربرانی که استفاده‌ی زیادی از گوشی‌های آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس دارند، با مشکل داغی بیش از حد مواجه می‌شوند. کسانی که زیاد بازی می‌کنند، کارهایی نظیر ویرایش ویدیو و تصویر را انجام می‌دهند، زیاد ویدیو ضبط می‌کنند و مواردی از این دست.

با این حال مشکل، مشکل است و کاربر حرفه‌ای و غیر حرفه‌ای وجود ندارد و نمی‌توان با این حرف‌ها چنین چیزی را توجیه کرد. باید دید آیا اپل می‌تواند این مشکل را با آپدیت‌های نرم‌افزاری بعدی حل کند یا خیر.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments