1%
  • 0/10

طبق اعلام شرکت‌های TSMC و Intel کمبود چیپ تا ۲۰۲۲ هم ادامه خواهد داشت

پر کردن ظرفیت‌ها طول می‌کشد

طبق اعلام شرکت‌های TSMC و Intel کمبود چیپ تا ۲۰۲۲ هم ادامه خواهد داشت ۰ ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ اخبار فناوری کپی لینک
کمبود چیپ

مسئله کمبود چیپ که تقریبا از سال گذشته و پس از انتشار ویروس کرونا رایج شده بود، امسال نیز ادامه پیدا کرده و طبق اعلام دو کمپانی Intel و TSMC ظاهرا تا ۲۰۲۲ مشکلاتی را برای سازندگان به وجود خواهد آورد.

به هر حال این دو شرکت در ساخت تراشه‌های پیشرفته بیشتر از هر کمپانی دیگری فعالیت دارند. شرکت‌هایی مانند سامسونگ و دیگر سازندگان گوشی‌های اندرویدی معمولا چیپ دستگاه‌های خود را از یکی از این دو کمپانی تامین می‌کنند. با این حساب هنگامی که مدیران آن‌‌ها از کمبود چیپ در سال‌های آینده خبر می‌دهند، باید این هشدار را جدی بگیریم!

به گفته مدیرعامل شرکت TSMC آن‌ها بحران کند شدن روند ساخت چیپ‌ها را حداقل تا سال ۲۰۲۲ و حداکثر تا سال بعد از آن می‌دانند.

بگذارید اینطور بگویم که شرکت ما هرگز نمی‌تواند احتمال بسیار قوی کمبود چیپ برای عرضه را در سال میلادی جاری نادیده بگیرد. به هر حال امسال نیز به مانند سال گذشته درخواست‌های مشتریان بالا خواهد بود و ما باید سعی کنیم تا با یک استراتژی کلی مقدار قابل توجهی تراشه را برای آن‌ها فراهم کنیم. اما از آنجایی که این بحران امسال نیز شرکت‌های سازنده چیپ را تهدید می‌کند، باید گفت که ممکن است تا سال ۲۰۲۲ نیز به ظرفیت کافی برای پاسخ به درخواست تمامی مشتریان نباشیم.

لازم به ذکر است که شرکت TSMC نقش بزرگی را در ساخت پردازنده‌های سری Ryzen و پردازنده‌های گرافیکی AMD Radeon دارد؛ به همین دلیل هر نوع ایجاد اختلال در کار این شرکت به بازار ساخت پردازنده‌های AMD نیز لطمه خواهد زد.

با این حال همانطور که اشاره شد، TSMC تنها شرکتی نیست که با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند، بلکه کمپانی Intel نیز که سازنده پردازنده‌های سری Core i است نیز امسال و حتی سال آینده با مسئله کمبود چیپ مواجه خواهد بود. به گفته مدیرعامل شرکت Intel، کمبود تراشه تنها به دلیل کند شدن روند ساخت و بسته شدن شرکت‌ها برای جلوگیری از پیشرفت ویروس کرونا بوده است. با این وجود ساختن ظرفیت کافی بسیار زمان‌بر بوده و نیاز آن حداقل تا سال ۲۰۲۲ برطرف نخواهد شد.

این مورد ممکن است در ابتدا سطحی به نظر برسد، اما عرضه گوشی‌های میان‌رده و پرچمدار، ساخت ماشین‌های با سیستم هوشمند، کنسول‌های بازی و حتی پردازنده‌های رایانه شخصی، همه به این موضوع مرتبط خواهند بود. به همین دلیل است که هم‌اکنون در اکثر بازارهای جهانی پردازنده گرافیکی RTX 3080 بسیار کم پیدا می‌شود.

حال حتی اگر در سال ۲۰۲۲ نیز ویروس کرونا همچنان در جهان وجود داشته و مانع کار شرکت‌های سازنده چیپ شود، کمپانی‌های TSMC و Intel فکر خوبی را برای جلوگیری از بحران چیپ در سال‌های بعد از آن کرده‌اند که شامل یک سرمایه‌گذاری کلان می‌شود. شرکت TSMC حدود ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه را خرج ساختن کارخانه‌های جدیدی کرده که می‌توانند سرعت ساخت چیپ‌ها را در مقدار قابل توجهی افزایش دهند. در مقابل هم شرکت Intel سرمایه ۲۰ میلیارد دلاری خود را صرف ساخت دو آزمایشگاه جدید در مرکز شرکت خود در ایالت آریزونا (Arizona) کرده که تا سال ۲۰۲۲ ساخته خواهد شد.

اما ایا تاثیر کمبود چیپ روی صنعت گیم زیاد خواهد بود؟ قاعدتا نه. فروش پردازنده‌ها به شرکت‌های سازنده کنسول و قطعات کامپیوتر عملا حکم نان را برای شرکت‌هایی مانند Intel و Nvidia دارد و قطعا کمپانی‌های ذکر شده از چیپ‌های خود برای سیستم هوشمند ماشین به جای ساخت پردازنده استفاده نخواهند کرد. با این وجود بدترین حالت ممکن این خواهد بود که قیمت قطعات و در نتیجه دستگاه‌ها گران شود که کاملا طبیعی بوده و احتمالا تا سال آینده میلادی ادامه خواهد داشت.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments