1%
  • 0/10

برنامه گوگل برای خرید سازنده‌ی فورتنایت و قراردادی خطرناک با تنسنت، غول چینی!

وقتی گوگل از اپیک گیمز هم فراتر می‌رود

برنامه گوگل برای خرید سازنده‌ی فورتنایت و قراردادی خطرناک با تنسنت، غول چینی! ۲ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ اخبار بازی کپی لینک
برنامه گوگل برای خرید اپیک گیمز

چنان که به نظر می‌رسد، ظاهرا خرید اپیک گیمز یکی دیگر از ترفندهای گوگل برای پایان دادن به پرونده حذف فورتنایت بوده و از طرفی قصد داشته تا با همکاری Tencent، این شرکت سازنده بازی‌های ویدیویی را کنترل کند!

سال ۲۰۲۰ برای اپیک گیمز (Epic Games) یکی از سخت‌ترین دورانی بود که یک شرکت سازنده بازی‌های ویدیویی می‌تواند پشت سر بگذارد. این کمپانی در طی این سال درگیر مسائلی بود که دو سر دیگر آن اپل و همچنین گوگل بودند؛ چراکه این دو شرکت در یک اقدام ضد اعتمادی به اپیک گیمز، تصمیم گرفتند تا بازی Fortnite را از فروشگاه‌های رسمی خود پاک کنند! در واقع دلیل این حرکت به زبان ساده‌تر چنین است که اپیک گیمز برای بازیکنان موبایلی خود یک درگاه جداگانه برای خرید V-Buck (ارز مجازی درون برنامه‌ای برای خرید آیتم‌های بازی فورتنایت) را ایجاد کرده بود که در آن، افراد دیگر مجبور نبودند تا با پرداخت مبلغی بیشتر از آنچه که باید و شاید، از فیلترهای درصدی گوگل و اپل رد شوند. این اقدام قاعدتا باعث می‌شد تا افراد مقدار بسیار کمتری برای خرید آیتم‌ها پول خرج کنند، اما از طرف سود این تراکنش برای گوگل و اپل عملا به صفر می‌رسید.

به هر حال اینکه کاربران نسخه موبایلی بازی Fortnite مجبور هستند تا تنها به خاطر اپل و گوگل مبلغ بیشتری را پرداخت کنند، هرگز اقدام هوشمندانه‌ای نیست و از طرفی حرکت اپیک گیمز نیز باعث شده بود تا قوانین دو فروشگاه اپ استور و گوگل پلی برای دریافت درصدی از سود خریدهای درون‌برنامه‌ای کاربران به کلی نقض شود. با این وجود جدای از دادگاه بین این سه شرکت و صحبت‌هایی که رئیس هرکدام از آن‌ها در دفاع خود بیان کرده، یک نکته عجیب از پرونده گوگل لو رفته که نشان از خرید اپیک گیمز توسط غول موتور جستجو می‌دهد!

خرید اپیک گیمز توسط گوگل، کاملا برنامه‌ریزی شده بود، اما فعلا به سرانجام نرسیده است

در واقع گوگل نیز از طریق بازی محبوب Fortnite می‌توانست جدای از سود فراوان، برنامه‌های بسیاری را عملی کرده و تعداد کاربران و میزان دانلود از فروشگاه خود را هم به مراتب بیشتر کند. اما پس از مجبور شدن به حذف این بازی از Google Play Store، ظاهرا قصد و نیت دیگری را برای مقابله با تهدیدهای سازنده آن دنبال کرده است.


اپیک گیمز دو شرکت اپل و گوگل را متهم کرد که آن‌ها با راه‌اندازی یک مونوپولی بسیار کثیف، از کاربران خود تا ۳۰ درصد پول بیشتری را برای پرداخت‌های درون برنامه‌ای دریافت می‌کنند و قصد داشته‌اند تا با همین ترفند بازی Fortnite را هم برای کاربران موبایلی گران‌‌تر کنند! این یعنی اگر از طریق گوشی موبایل خود قصد خریداری کردن آیتم داخل بازی را داشته باشید، قاعدتا مجبور خواهید شد تا مبلغ بیشتری را نسبت به افرادی که در کنسول‌های بازی و رایانه شخصی همین کار را انجام می‌دهند پرداخت کنید. با این حساب، ظاهرا تهدید اپیک گیمز برای گوگل و همچنین اپل تقریبا یک خطر بسیار جدی شمرده شده و از همین جهت نیز غول جستجوگر تصمیم گرفته تا به کلی ایپک گیمز را تحت کنترل خود درآورد! با این وجود جالب است بدانید که این کار هرگز با یک خرید مستقیم از سهام اپیک گیمز قابل انجام نبوده و گوگل برای کار خود، ایده‌های دیگری را در سر داشته است.

در واقع برای اینکه کنترل اپیک گیمز به دست گوگل افتاده شود، این شرکت تصمیم گرفته تا به جای مذاکره و خرید مستقیم، عملا به سراغ Tencent برود! کمپانی بزرگ و بین‌المللی Tencent در واقع شرکت مادر اپیک گیمز محسوب می‌شود که البته چندان علاقه‌‌ای را هم به این سازنده نداشته و همین امر باعث می‌شود تا گوگل بتواند به داخل آن نفوذ کند. تصمیم گوگل این بود تا با Tencent به توافقی برسد که قصد همکاری داشته و سپس بخشی از سهام آن را که مربوط به اپیک گیمز است را خریداری کند. با این حساب، در یکی از دو حالت خرید سهام یا همکاری، در هر صورت اپیک گیمز و مدیرعامل آن مجبور می‌شود تا در نهایت در مقابل گوگل اطاعت امر کند. در نتیجه، دیگر پرونده ضد گوگل بی‌معنی شده و اپیک در کل بی‌دفاع خواهد ماند.

این در حالی است که تیم سوینی (Tim Sweeney)، مدیرعامل اپیک گیمز از این موضوع مطلع بوده و از طرفی خود مانع شکل گرفتن چنین قراردادی بین گوگل و Tencent شده، یا حداقل بهتر است بگوییم فعلا اوضاع به این شکل است! چراکه احتمال دارد در آینده نزدیک بالاخره این اقدام توسط گوگل انجام شده و اپیک گیمز نیز قربانی قرارداد Tencent شود.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments