تسلا موتورز
اما پروژه تسلا موتورز سال ۲۰۰۳ کلید خورد؛ اگرچه در ابتدا ایلان ماسک موسس آن نبود، اما در سال ۲۰۰۴ وی که رویای کنار گذاشتن سوخت و الکتریکی شدن وسایل نقلیه را در سر میپروراند، در این استارتاپ، ۷۰ میلیون دلار سرمایه گذاری کرد. وی که در ابتدا به عنوان مدیر محصول مشغول همکاری با تسلام موتورز شد، اولین اتومبیل برقی تسلا را با نام تسلا روداستر ساخت و برای به حداقل رساندن وزن خودرو اصرار داشت که برای ماژول باتری و نیز چراغها و المانهای ظاهری اتومبیل از کامپوزیت فیبر کربن استفاده شود و به این ترتیب بود که سال ۲۰۰۶ ایلان ماسک به عنوان طراح، جایزهی Global Green 2006 را دریافت کرد و همین موضوع باعث شد تا افراد بزرگی مثل موسسان گوگل نیز به پروژه علاقمند شده و در آن سرمایهگذاری کنند.

اما زمانی که قرار بود خودرو روداستر به فاز تولید برسد، مشکلاتی در تسلا به وجود آمد که تا سال ۲۰۰۸ تولید این اتومبیل اسپورت طول کشید و در نهایت ایلان ماسک به دلیل مشکلات مالی مجبور شد قیمت این خودرو را ۲۰ هزار دلار افزایش دهد.
ایلان ماسک برای حفظ تسلا مجبور شد یکی از شرکتهای زیرمجموعهاش و نیز مک لارن F1 را بفروشد. اما شرکت آلمانی دایملر آگ ۵۰ میلیون دلار در تسلا سرمایهگذاری کرد و سپس دپارتمان انرژی ایالات متحده حمایت مالی خود را از تسلا موتورز اعلام کرد و به این ترتیب بود که تابستان سال ۲۰۱۰ تسلا موتورز به عنوان دومین شرکت خودروسازی بعد از فورد، فروش عرضه اولیه سهام خود را آغاز کرد. در ابتدا این شرکت سودآور نبود و قیمت هر سهمش ۱۷ دلار بود، اما سال ۲۰۱۵ قیمت هر سهم این شرکت به بیش از ۲۲۰ دلار رسید و ارزش کل سهام تسلا موتورز به ۲۷.۴۴ میلیارد دلار رسید.
اگرچه ایلان ماسک پیش بینی کرده که طی ۲۰ سال آینده نیمی از خودروهای جهان برقی خواهند شد، اما بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این امر طی زمان پیشبینی شده تحقق نخواهد یافت.