ایلان ماسک

نگاهی به زندگی حرفه‌ای ایلان ماسک | ثروتمندترین مرد جهان | ثروت ماسک در یک روز ۳۶ میلیارد دلار بیشتر شد

از ساخت بازی کامپیوتری تا اسپیس ایکس و تسلا و هایپرلوپ

1%
  • 0/10
نگاهی به زندگی حرفه‌ای ایلان ماسک | ثروتمندترین مرد جهان | ثروت ماسک در یک روز ۳۶ میلیارد دلار بیشتر شد ۰ ۰۴ آبان ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

این روزها کسب عنوان ثروتمندترین فرد جهان توسط ایلان ماسک خبر ساز شده و وی با ۱۸۵ میلیارد دلار ثروت، بر سر زبان‌ها افتاده است.

ماسک که در زمینه‌ی طراح صنعتی در صنایع پیشرفته آمریکا جزو ده شخصیت تأثیرگذار فناوری به شمار می‌رود، شرکت‌هایی همچون تسلا موتورز، پی‌پال و اسپیس‌اکس را بنیانگذاری کرد و هم‌اکنون در حال طراحی و توسعه‌ی یک سیستم حمل و نقل با سرعت بالا است که تحت عنوان هایپرلوپ شناخته می‌شود.

جالب است بدانید که ایلان ماسک عنوان دومین کارآفرین را بعد از جیمز اچ کلارک به خود اختصاص داد که موفق به ایجاد سه شرکت با ارزشی بیش از یک میلیارد دلار (پی‌پل، اسپیس‌ایکس و تسلا موتورز) شد.

علاقه‌ی ایلان ماسک به فناوری‌های فضایی و انرژی‌های جایگزین باعث شده تا نام او به این صنایع گره بخورد.

ایلان ماسک با ثروت خالص ۱۸۵ میلیارد دلاری، حالا عنوان ثروتمندترین فرد جهان را به خود اختصاص داده است، اما اینکه بدانیم این فرد کیست و چگونه به چنین ثروتی دست یافته، شاید برای بسیاری از مخاطبان جالب باشد.

زندگینامه

ایلان ریو ماسک ۲۸ ژوئن ۱۹۷۱ ‏(۸ بهمن ۱۳۴۹) در پرتوریا آفریقای جنوبی در یک خانواده پنج نفره به دنیا آمد. پدرش ارول ماسک مهندس و مادرش می ماسک، متخصص رژیم غذایی و مدل بود و در سن ۱۰ سالگی پدر و مادرش از هم جدا شدند.

ایلان در سن ۱۰ سالگی اولین کامپیوتر شخصی‌اش به نام کمودور وی‌آی‌سی-۲۰ را خرید و به برنامه‌نویسی علاقه‌مند شد و شروع به یادگیری برنامه‌نویسی کرد. او در سن ۱۲ سالگی با فروش بازی کامپیوتری Blastar که خودش طراحی کرده بود، ۵۰۰ دلار به دست آورد و بعد از اتمام دوره‌ی دبیرستان ماسک به کانادا مهاجرت کرد.

وی در دانشگاه کویینز کانادا در رشته فیزیک تحصیل کرد و پس از که آن توانست بورس تحصیلی دانشگاه پنسیلوانیا را دریافت کند و به آمریکا مهاجرت کرد و به سراغ رشته‌ی علوم اقتصادی رفت.

زیپ۲

ماسک در سال ۱۹۹۵ با همکاری برادرش شرکت نرم‌افزاری زیپ۲ را تأسیس کرد و به این ترتیب صنعت انتشارات روزنامه را توسعه و به بازار ارایه داد. ماسک در همین زمینه توانست قراردادهایی با نشریات نیویورک تایمز و شیکاگو تریبون منعقد کند.

ایلان ماسک

سپس در سال ۱۹۹۹ ماسک ایکس‌کام را به عنوان یک شرکت خدمات مالی و پرداخت ایمیلی تأسیس کرد و سال بعد ایکس کام با کانفینیتی ادغام و پی‌پال ایجاد شد.

اسپیس ایکس

اما در سال ۲۰۰۲، ماسک سومین شرکت خود را در زمینه فناوری‌های اکتشافات فضایی با نام اسپیس ایکس تاسیس کرد.

از آنجا که ایلان ماسک رویای انتقال انسان به مریخ و زندگی در این سیاره را در سر داشت، شرکت اسپیس‌اکس را تاسیس کرد که به منظور کاهش هزینه‌های حمل و نقل فضایی، اقدام به ساخت وسایل نقلیه با تمرکز بر پیشرفت فناوری موشکی کرد و نخستین وسایل نقلیه این شرکت موشک‌های فالکون ۱ در سال ۲۰۰۲ بود که ساخت آن ۴ سال به طول انجامید. در این میان شرکت‌های بسیاری همچون دارپا، ناسا و آستریوم به اسپیس ایکس علاقه‌مند شدند و چندین مورد از تست‌های راه اندازی راکت فالکون ۱ را اجرا کردند.

اسپیس ایکس

اگرچه طی سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ پرواز فالکون ۱ با شکست مواجه شد، اما بالاخره اواخر سال ۲۰۰۸ این راکت موفق شد و این موفقیت باعث شد تا ناسا قردادی ۱.۶ میلیارد دلاری برای انتقال فضانوردان به مدار زمین منعقد کند و بعدها اعلام شد که ۱۲ محموله‌ی ناسا قرار است توسط راکت فالکون ۹ به فضا منتقل شود.

اوایل سال ۲۰۱۵ اسپیس ایکس با همکاری ناسا، اداره ملی اقیانوسی و جوی و نیروی هوایی ایالات متحده موفق شد راکت فالکون ۹ را در سومین تلاش ایلان ماسک برای فرود سالم این راکت، به مدار بفرستد و در پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال، این راکت را سالم به زمین بنشاند.

تسلا موتورز

اما پروژه تسلا موتورز سال ۲۰۰۳ کلید خورد؛ اگرچه در ابتدا ایلان ماسک موسس آن نبود، اما در سال ۲۰۰۴ وی که رویای کنار گذاشتن سوخت و الکتریکی شدن وسایل نقلیه را در سر می‌پروراند، در این استارتاپ، ۷۰ میلیون دلار سرمایه گذاری کرد. وی که در ابتدا به عنوان مدیر محصول مشغول همکاری با تسلام موتورز شد، اولین اتومبیل برقی تسلا را با نام تسلا روداستر ساخت و برای به حداقل رساندن وزن خودرو اصرار داشت که برای ماژول باتری و نیز چراغ‌ها و المان‌های ظاهری اتومبیل از کامپوزیت فیبر کربن استفاده شود و به این ترتیب بود که سال ۲۰۰۶ ایلان ماسک به عنوان طراح، جایزه‌ی Global Green 2006 را دریافت کرد و همین موضوع باعث شد تا افراد بزرگی مثل موسسان گوگل نیز به پروژه علاقمند شده و در آن سرمایه‌گذاری کنند.

ایلان ماسک تسلا موتورز

اما زمانی که قرار بود خودرو روداستر به فاز تولید برسد، مشکلاتی در تسلا به وجود آمد که تا سال ۲۰۰۸ تولید این اتومبیل اسپورت طول کشید و در نهایت ایلان ماسک به دلیل مشکلات مالی مجبور شد قیمت این خودرو را ۲۰ هزار دلار افزایش دهد.

ایلان ماسک برای حفظ تسلا مجبور شد یکی از شرکت‌های زیرمجموعه‌اش و نیز مک لارن F1 را بفروشد. اما شرکت آلمانی دایملر آگ ۵۰ میلیون دلار در تسلا سرمایه‌گذاری کرد و سپس دپارتمان انرژی ایالات متحده حمایت مالی خود را از تسلا موتورز اعلام کرد و به این ترتیب بود که تابستان سال ۲۰۱۰ تسلا موتورز به عنوان دومین شرکت خودروسازی بعد از فورد، فروش عرضه اولیه سهام خود را آغاز کرد. در ابتدا این شرکت سودآور نبود و قیمت هر سهمش ۱۷ دلار بود، اما سال ۲۰۱۵ قیمت هر سهم این شرکت به بیش از ۲۲۰ دلار رسید و ارزش کل سهام تسلا موتورز به ۲۷.۴۴ میلیارد دلار رسید.

اگرچه ایلان ماسک پیش بینی کرده که طی ۲۰ سال آینده نیمی از خودروهای جهان برقی خواهند شد، اما بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این امر طی زمان پیش‌بینی شده تحقق نخواهد یافت.

سولارسیتی

همچنین ایلان ماسک با شرکت سولارسیتی به منظور صرفه جویی در هزینه و سازگاری با محیط زیست همکاری می‌کند و سیستم‌های انرژی خورشیدی را برای ایستگاه‌های سوپرشارژر تسلا موتورز فراهم می‌کند.

هایپرلوپ

یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ و جذاب ایلان ماسک، هایپرلوپ است.

اواخر تابستان ۲۰۱۳ ایلان ماسک از طرح جدیدی با عنوان هایپرلوپ برای تردد بین لس‌آنجلس و منطقه خلیج سانفرانسیسکو رونمایی کرد. این طرح برای انتقال مسافران با استفاده از کپسول‌هایی فوق مدرن با سرعتی معادل ۱۲۸۷ کیلومتر در ساعت طراحی شد؛ و این به معنی بالاترین سرعتی که تاکنون برای جابجایی افراد روی زمین و در قالب سیستم حمل و نقل زمینی ارایه شده‌ است.

هایپرلوپ

هر یک از این کپسول‌ها ظرفیت حمل  ۲۸ نفر را دارند و در صورتی که بودجه‌ی این پروژه از ۶ میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد، یک کپسول باری هایپرلوپ می‌تواند سه دستگاه خودرو را حمل کند. شتاب شروع این کپسول شبیه به یک هواپیما خواهد بود. در یک مسیر اولیه ۷۰ کپسول با تأخیر زمانی حداقل ۷۰ ثانیه وجود خواهد داشت؛ فاصله ایمن بین این کپسول‌ها ۵حدود ۸ کیلومتر خواهد بود.

اوایل سال ۲۰۱۵، بخش فناوری‌ حمل و نقل هایپرلوپ برای شروع ساخت اولین مسیر آزمایشی در مقیاس کامل در کالیفرنیا طی سال ۲۰۱۶ و تکمیل ساخت در سال ۲۰۱۷ و پذیرش مسافر در سال ۲۰۱۸ توافقنامه‌ای را امضا کرد. با این حال هنوز این پروژه به مرحله‌ی اجرایی نرسیده است، اما ایلان ماسک همچنان رویای تحقق این پروژه را در سر می‌پروراند و مهندسان شرکت هایپرلوپ روی این پروژه کار می‌کنند.

به‌روزرسانی ۲۴ مهر ۱۴۰۰

ثروت ایلان ماسک از ۲۳۰ میلیارد دلار گذشت

اواخر دی‌ماه سال گذشته ثروت ایلان ۱۸۰ میلیارد دلار اعلام شد. اما حالا بعد از گذشت حدود ۹ ماه ثروت این مرد ۵۰ هزار دلار افزایش یافته و به ۲۳۰ میلیارد دلار رسیده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، ثروت ایلان ماسک به ۲۳۶ میلیارد دلار رسیده است و به این ترتیب این رقم بسیار بالاتر از ثروت جف بزوس با رقم ۱۹۷ میلیارد دلار است.

بر این اساس سرمایه‌ ماسک بیش از مجموع ثروت بیل گیتس و وارن بافت برآورد می‌شود. گیتس با ثروت ۱۳۰ میلیارد دلاری در رتبه چهارم جدول ثروتمندترین‌های دنیا و بافت هم با رقم ۱۰۳ میلیارد دلاری، در رتبه دهم قرار دارد. این در حالی است که در گذشته وارن بافتت و بیل گیتس در رده‌های اول جدول قرار داشتند. ایلان ماسک در ماه ژانویه توانست با ثروت ۱۸۵ میلیارد دلاری از بزوس پیشی بگیرد و به ثروتمندترین فرد جهان تبدیل شود. مدیرعامل سابق آمازون از سال ۲۰۱۷ چنین رتبه‌ای را در اختیار داشت.

به گزارش بلومبرگ، در طول سال جاری میلادی ثروت ایلان ماسک ۶۶ میلیارد دلار افزایش یافته که دلیل اصلی‌اش، موفقیت سهام تسلا در بازار بورس است. البته نباید ارزش‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری اسپیس ایکس را نادیده گرفت که به دومین شرکت خصوصی باارزش دنیا تبدیل شده است. این ارزش‌‌گذاری باعث افزایش ۱۱ میلیاد دلاری ثروت ماسک شده است.

گزارش‌ها حاکی است که جف بزوس با ثروت ۱۹۷ میلیارد دلار همچنان دومین فرد ثروتمند دنیا محسوب می‌شود و پیش بینی می‌شود که در آینده بزوس بتواند از ماسک پیشی بگیرد و ثروتمندترین فرد جهان شود.

با توجه به سرعت بالای رشد ثروت مدیرعامل تسلا، احتمال می‌رود در آینده ثروت ماسک از ۳۰۰ میلیارد دلار هم بگذرد.

به‌روزرسانی ۴ آبان ۱۴۰۰

ارزش تسلا از یک تریلیون دلار گذشت

شرکت اجاره و لیزینگ خودرو هرتز کورپوریشن روز دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰، تعداد صد هزار دستگاه اتومبیل مدل تسلا ۳ سفارش داد.

قیمت هر دستگاه تسلا ۳ از چهل هزار دلار آغاز می‌شود. به این ترتیب در یک روز درآمد ایلان ماسک ۳۶/۲ میلیارد دلار برآورد شد.

دارایی خالص ایلان ماسک اکنون بیشتر از ۲۸۸/۶ میلیارد دلار است که این رقم از ارزش بازار شرکت اکسان موبیل، دومین شرکت بزرگ نفتی جهان یا نایکی نیز بیشتر است.

تسلا با توجه به گزارش درآمد درخشان و اخباری مبنی بر فروش صد هزار خودروی تسلا در سال ۲۰۲۲ منتشر شد و به این ترتیب ارزش تسلا ۱۰۲۴.۸۶ دلار به ازای هر سهم بسته شد و ارزش این شرکت به ۱.۰۱ تریلیون دلار رسید.

در طول تاریخ تسلا منتقدانی داشته که هر لحظه منتظر ورشکست شدن این شرکت بودند و حالا ارزش تریلیون دلاری برای بسیاری باورکردنی نیست.

تسلا همچنین امروز اعلام کرده که خودروهای این شرکت پرفروش‌ترین خودروهای اروپا در ماه سپتامبر بوده‌اند و میزان فروش این شرکت از خودروهای قدرتمندی مانند فولکس واگن عبور کرده است.

ارزش تسلا اکنون بیش از فیس بوک برآورد شده است.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments