انیمه dragon's dogma

بررسی سریال Dragon’s Dogma – عقیده اژدها

ایده‌ای که خاکستر شد

1%
  • 0/10
بررسی سریال Dragon’s Dogma – عقیده اژدها ۰ ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ نقد انیمه کپی لینک

انیمه Dragon’s Dogma که به فارسی عقیده اژدها نام گرفته، اقتباسی است از قصه‌ی یک بازی ویدیویی به همین نام. این انیمه به عنوان یکی از محصولات اوریجنال شبکه‌ی نتفلیکس تهیه و منتشر شد اما پتانسیل‌های زیادی را به هدر داد.

نتفلیکس با در نظر داشتن این موضوع که انیمه کسلوانیا توانست به موفقیت‌های خوبی برسد، پروژه‌ی انیمیشن‌سازی خود را گسترش داد و به سراغ قصه‌ای بسیار غنی و جذاب از یک بازی ویدیویی شرقی به اسم Dragon’s Dogma رفت که توسط شرکت کپکام در سالیان پیش منتشر شد. این بازی ویدیویی توانست در سبک هک اند اسلش، طرفداران زیادی را برای خود دست و پا کند و این بازی تا چند سال ورد زبان گیمرها بود. از آنجایی که بازی عقیده‌ اژدها از قصه‌ی بسیار جذابی نیز بهره می‌برد، این باور در نتفلیکس شکل گرفت که انیمه‌ی این بازی نیز می‌تواند به راحتی به محبوبیت بسیار زیادی برسد. با این اوصاف انیمه عقیده‌ اژدها فرسنگ‌ها از یک مجموعه‌ی تلویزیونی استاندارد فاصله دارد و به دلایل بسیار زیادی، این مجموعه‌ی تلویزیونی جدید نتفلیکس برای جلب نظر هر نوع مخاطبی مناسب نیست.

قصه درباره‌ی شخصیتی به اسم «ایتان» است؛ مرد جوان، شجاع و برومندی که یک زندگی آرام و بی‌سر و صدا را به همراه همسرش که پا به ماه است می‌گذراند. ایتان سرپرستی یک پسربچه‌ای را نیز برعهده گرفته و این موضوع را در اپیزود اول متوجه می‌شویم و با پسربچه نیز ملاقات می‌کنیم. با این حال، درست زمانی‌که فکر می‌کنیم اپیزود اول ساخته شده تا ما با دنیای فانتزی داستان و شخصیت‌های اصلی و فرعی داستان آشنا شویم، رویداد اصلی داستان رخ می‌دهد. اژدهایی به دنیای ایتان حمله‌ور می‌شود و به قصد تخریب و کشتار، هر جنبنده‌ای را نابود می‌کند. در اپیزود اول علت اولیه‌ی حمله‌ی اژدها در خلال دیالوگ‌ها، پیش از ظهورش به ما گفته می‌شود، اما این‌که به این سرعت اتفاق اصلی داستان رخ بدهد، کمی برای ما شوکه‌کننده و غیرمنتظره است. اتفاق شوکه‌کننده‌ی بعدی در این ماجراست که اژدها، در رویارویی اولیه‌اش با ایتان تصمیم می‌گیرد که او را زنده نگه دارد و صرفا همسرش را به قتل برساند. در مرحله‌ی بعدی می‌بینیم که اژدها با بی‌رحمی قلبِ ایتان را از سینه‌اش شکافته و او را تحریک می‌کند که برای گرفتن انتقام، به دنبالش بگردد. کل ماجرای هفت اپیزودی سیزن اول بر پایه‌ی انتقام و خون‌خواهی ایتان از اژدها پایه‌ریزی شده و شما قرار است همین ماجرای گفته شده را تماشا کنید؛ نه کمتر و نه بیشتر.

انیمه dragon's dogma
شخصیت ایتان در طول فصل اول تغییرات بسیار زیادی می‌کند، اما آن‌چنان همه چیز شلخته و پلخته پیش می‌رود که بیننده چیزی به اسم تغییر و دگردیسی شخصیتی در ایتان نمی‌بیند.

داستان انیمه عقیده‌ اژدها برای آن دسته از افرادی که بازی‌ Dragon’s Dogma را تجربه‌ کرده‌اند، چیز بیشتری به همراه ندارد و تجربه‌ی تماشای انیمه برای این دسته از مخاطبین، رسما بی‌ارزش است. البته انیمه‌ی عقیده‌ اژدها برای افراد تازه وارد به سرزمین «گرنسیس» نیز چیز چندان دندان‌گیری ارائه نمی‌دهد. روایت داستان فصل اول سریال آن چنان ضعیف و سطحی است که اگر شما پس از تماشای اپیزود اول، یک‌راست به سراغ اپیزود آخر بروید، چیز خاصی را از دست نمی‌دهید؛ چراکه میان اپیزودهای این انیمه، چنان ارتباط قدرتمندی وجود ندارد. در حقیقت علت این‌که فصل اول تنها هفت اپیزود دارد، در این ماجراست که خط پی‌رنگ داستان، بر اساس نبرد ایتان با هفت گناه کبیره تعریف می‌شود.؛ مقوله‌ای که ریشه در مذهب دارد و احتمالا شما نیز حداقل یک مرتبه در مدیوم سینما، گیم و حتی مجموعه‌های تلویزیونی با هفت گناه کبیره آشنا شده‌ یا حداقل گوش‌تان به آن خورده است. دست‌اندرکاران انیمه عقیده‌ اژدها به اندازه‌ای در پرداخت قصه بد کار کرده‌اند که اگر شما با بازی ویدیویی این مجموعه‌ی تلویزیونی ناآشنا باشید، اگر خلاصه داستان انیمه Dragon’s Dogma را به صورت خیلی مختصر و سریع مطالعه کنید، به احتمال بسیار زیاد می‌توانید حدس بزنید که در انتها چه اتفاقاتی قرار است برای ایتان و اژدها رخ دهد. قطعا لو رفتن داستان، آن هم برای انیمه‌ای که تنها هفت اپیزود دارد اتفاق بسیار ناگوار و بدی است؛ به گونه‌ای که شاید شما نیز دیگر دلتان نخواهد ادامه‌ی ماجرا را در فصل دوم بدانید. البته سوالات بسیار زیادی در این ماجرا برای شما شکل نمی‌گیرد. بر اساس وقایع سریال، صرفا یک سوال مهم شکل می‌گیرد که اولین اژدها از کجا آمده و اصلا چرا این نبرد اژدهایان با انسان‌ها در وهله‌ی اول شکل گرفته و در واقع، مسبب اصلی این اتفاقات در ابتدا چه کسی بود.

قصه‌ی سریال به اندازه‌ای سرراست، کسل‌کننده و بی‌روح است که تماشای آن، واقعا عزم و اراده‌ی بسیار سفت و سختی را مطالبه می‌کند

بازی عقیده‌ اژدها دنیای بسیار غنی و بسیار پر جزئیاتی دارد اما انیمه‌ در نمایش جزئیات و میزان گستردگی دنیای قصه بسیار ضعیف و ناتوان عمل می‌کند. شما در طول فصل اول با موجودات و هیولاهای افسانه‌ای که ریشه در یونان باستان دارند آشنا می‌شوید؛ برای مثال ایتان در سر راهش با موجوداتی مثل هایدرا، سایکلوپ و گریفین رو‌به‌رو می‌شود. با این حال شیوه‌ی مقابله و نحوه‌‌ی رویارویی ایتان با این هیولاها به هیچ وجه خوب از آب در نیامده است. شاید تنها عنصری که می‌توانیم در این انیمه تحسین کنیم، هنر دستان تادایوشی ماکینو است که انصافا او در بخش موسیقی سنگ تمام گذاشت. البته بد نیست بدانید ماکینو در تهیه‌ی قطعات موسیقی بازی عقیده‌ اژدها نیز حضور داشته است. کپکام به عنوان صاحب امتیاز و مالک برند این انیمه، فرد دیگری به اسم هیرویوکی کوبایاشی را نیز وارد پروژه‌ی انیمه‌ کرد تا به عنوان تهیه‌کننده و ناظر مجموعه، در این مجموعه‌ی تلویزیونی فعالیت داشته باشد اما حتی کوبایاشی نیز نتوانست این انیمه را نجات دهد. قصه‌ی سریال به اندازه‌ای سرراست، کسل‌کننده و بی‌روح است که تماشای آن، واقعا عزم و اراده‌ی بسیار سفت و سختی را مطالبه می‌کند.

انیمه dragon's dogma
رویارویی ایتان و هانا با دشمنان قصه اصلا و ابدا جذاب نیست و این دو فرد بدون چالش خاصی می‌توانند از پس هر کاری بربیایند. این موضوع از همان ابتدا برای بیننده کاملا بدیهی و آشکار است.

شخصیت‌پردازی‌های انیمه، همگی بدون هیچ استثنایی بد و به شدت تک بعدی است؛ حتی ایتان و اژدها که دو شخصیت اصلی داستان به شمار می‌روند نه شخصیت پخته‌ای دارند و نه می‌توان با آن‌ها ارتباط برقرار کرد. ایتان تمام زورش را می‌زند تا سریع‌تر به اژدها برسد. او بدون هیچ مشکلی نیز این کار را انجام می‌دهد. مخاطب که ما باشیم نیز در میانه‌ی داستان خیال‌مان راحت می‌شود که ایتان مثل یک ترمیناتور بدون هیچ مشکلی به هدفش می‌رسد. از سوی دیگر کمی با گذشته‌ی ایتان نیز آشنا می‌شویم. البته صفت «کم» را می‌توانیم به خیلی موارد دیگر نیز تعمیم دهیم. از دنیای انیمه اطلاعات بسیار کمی داریم؛ همچنین سرگذشت و ماجراهای دختری به اسم هانا که خودش را محافظ ایتان می‌داند و صد البته سرگذشت اژدهای داستان. بخل و خساست سناریونویس سریال در ارائه‌ی اطلاعات، آن هم در یک مجموعه‌ی تلویزیونی به‌اندازه‌ای حرص بیننده را در می‌آورد که رسما اگر اتفاق بدی هم برای شخصیت‌های اصلی داستان بیفتد، روی روح و روان مخاطب یک درصد نیز تاثیر نخواهد گذاشت. در واقع آن‌چه که در انتهای انیمه و پس از رویدادهای پایانی داستان می‌افتد، شاید برای چند لحظه توجه بیننده را به خود جلب کند، اما قدرت تاثیرگذاری رویدادهای کل فصل اول در حد همان لحظه‌ای است که اتفاق می‌افتد. با تمام این تفاسیر، انیمه‌ی عقیده اژدها همچنان پتانسیل‌هایی برای جلب نظر مخاطبین را در چنته دارد که می‌توان امیدوار بود در فصل دوم سریال Dragon’s Dogma با اثری بهتر روبه‌رو شویم. برای مثال جالب می‌شود اگر لوکیشن Everfall را مجدد این بار از صفحه‌ی نمایش تلویزیون، تماشاگر باشیم یا با شخصیت متخاصمی به اسم دراگون‌فورجد آشنا شویم. در هر صورت فصل اول که خاطره‌ی خوبی به بار نیاورده، اگر عضوی از طرفداران بیشمار این بازی هستید چاره‌ای ندارید جز این‌که منتظر بمانید که در فصل دوم چه حوادثی به وقوع می‌پیوندد. فصل دوم هر چه باشد، به احتمال زیاد بدتر از فصل اول نخواهد بود!

سریال Dragon’s Dogma در فصل اول خود به شدت ناامیدکننده و سطحی ظاهر می‌شود. با این‌که شرکت کپکام در پروسه‌ی تولید انیمه، از چند هنرمند مشهور دنیای گیم برای تضمین کیفی انیمه استفاده کرد، انیمه عقیده اژدها حداقل در فصل اول هیچ حرفی برای گفتن ندارد و به جز موسیقی و جلوه‌های بصری بسیار جذاب و خشن، نه به درد گیمرها می‌خورد و نه افرادی که با دنیای گرنسیس ناآشنا هستند.


3 ناامیدکننده
سریال Dragon’s Dogma در فصل اول خود به شدت ناامیدکننده و سطحی ظاهر می‌شود. با این‌که شرکت کپکام در پروسه‌ی تولید انیمه، از چند هنرمند مشهور دنیای گیم برای تضمین کیفی انیمه استفاده کرد، انیمه عقیده اژدها حداقل در فصل اول هیچ حرفی برای گفتن ندارد و به جز موسیقی و جلوه‌های بصری بسیار جذاب و خشن، نه به درد گیمرها می‌خورد و نه افرادی که با دنیای گرنسیس ناآشنا هستند.
  • موسیقی بسیار حماسی مناسب با فضای داستان
  • جلوه‌های بصری جذاب و بسیار خشن
  • شروع بسیار عجولانه داستان
  • نبود رابطه‌ای منسجم و همچنین فقدان وحدت بین اپیزودها
  • قابل پیش‌بینی بودن انتهای داستان در اواسط ماجرا
  • کسل‌کننده بودن کل سیزن
  • شخصیت‌پردازی بسیار ضعیف و تک بعدی تمامی شخصیت‌ها
  • خساست سناریونویس‌ها در ارائه‌ی اطلاعات از دنیای داستان

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments