مشکلات هوش مصنوعی و نظر کریستوفر نولان درباره آن
پیشرفتی که به کابوس انسانها تبدیل شده است!
بهدنبال اعتصابات انجمن نویسندگان آمریکا و بهتعویق افتادن آثار سینمایی متعدد، مصاحبهای جدید در رابطه با هوش مصنوعی و نظر کریستوفر نولان (Christopher Nolan) درباره آن حسابی سروصدا کرده است.
کریستوفر نولان نویسنده و کارگردانی است که طی چند دهه گذشته نامش با آثار بینظیری همچون Inception ،Interstellar و سهگانه The Dark Knight در قلب و ذهن دوستداران سینما حک شده است. در واقع چیزی که فیلمهای او را از دیگر آثار هالیوود متمایز میکند، جلوههای بصری خیرهکننده و پرداختن به ایدههای پیچیده و تفکر برانگیزی مانند ادراک، زمان، هویت، اخلاق و طبیعت انسانی است.
نولان که هیچگاه در ساخت فیلمهای خود به جلوههای کامپیوتری یا به اصطلاح CGI تکیه نکرده و همواره بهشیوهای خلاقانه به روایت داستانهای فراموش نشدنی دست زده، بهتازگی در مصاحبه با وبسایت Wired نظرات خود را در رابطه با هوش مصنوعی به اشتراک گذاشته است. او ادعا میکند که خطرات مرتبط با هوش مصنوعی برای مدت طولانی آشکار بوده، اما ظاهرا روزنامه نگاران و نویسندگان اخیرا متوجه آن شدند.
با وجود اینکه رشد هوش مصنوعی در زمینه سیستمهای تسلیحاتی و مشکلاتی که قراره ایجاد کند، سالهای زیادی مشهود بوده، تعداد کمی از روزنامه نگاران به خود زحمت دادند تا درباره آن چیزی بنویسند. اما حالا که یک ربات چت با قابلیتهای بیشمار از جمله نوشتن مقاله، فیلمنامه و داستان ساخته شده، هوش مصنوعی یک بحران بزرگ تلقی میشود. متاسفانه بزرگترین خطر هوش مصنوعی این است که ما ویژگیهای خداگونه را بهش نسبت میدهیم و طوری فکر میکنیم که انگار هوش مصنوعی همه کاره است. بنابراین این خود ما هستیم که چنین بلای بزرگی را سر خودمون آوردیم. نمیدانم زیربنای اسطورهشناختیش چیست، اما در طول تاریخ این تمایل انسانها وجود داشته که برای خود بتهای دروغین بسازند. من همچنان احساس میکنم که هوش مصنوعی میتواند ابزار بسیار قدرتمند و مفیدی برای ما باشد. بههمین خاطر نسبت به تکامل و پیشرفتش خوشبین هستم. بهنظر من هوش مصنوعی زمانی میتواند ما را نابود کند که بهش به چشم یک ابزار نگاه نکنیم. در واقع شخصی که از آن استفاده میکند همچنان باید مسئولیت استفاده از آن ابزار را حفظ کند. اگر ما وضعیت یک انسان را به هوش مصنوعی بدهیم، مثل همان کاری که در برخی مواقع از نظر قانونی با شرکتها انجام دادیم، بله، آن موقع مشکلات بزرگی خواهیم داشت.
با توجه به مصاحبه Wired در رابطه با هوش مصنوعی و نظر کریستوفر نولان دربارهاش، مشخص است که این کارگردان کهنهکار درحالیکه نگرانیهای زیادی دارد اما پتانسیل استفاده از هوش مصنوعی بهعنوان یک ابزار قدرتمند را نیز میبیند که اصلا جای تعجب ندارد. بهعنوان یک فیلمساز خبره و بااستعداد، او همیشه فناوریهای جدید را پذیرفته و در بکارگیری آنها در آثار خود پیشگام بوده است. برای مثال او اولین کسی بود که از دوربینهای IMAX با وضوح بالا در سهگانه شوالیه تاریکی استفاده کرد. در ادامه این روند، Oppenheimer هم اولین فیلمی است که با عکاسی آنالوگ سیاه و سفید IMAX فیلمبرداری شده است. کریستوفر نولان همواره مشتاق پذیرش و توسعه فناوری جدید است، اما در مورد هوش مصنوعی، معتقد است که استفاده از آن مستلزم رویکردی مناسب است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید