گلکسی اس ۲۴ هوش مصنوعی پولی
1%
  • 0/10

شایعه‌ای عجیب؛ بهترین ویژگی سری گلکسی اس ۲۴ پولی خواهد بود!

این تصمیم عجیب سامسونگ را نابود می‌کند!

شایعه‌ای عجیب؛ بهترین ویژگی سری گلکسی اس ۲۴ پولی خواهد بود! ۰ ۱۷ آبان ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

اینطور که از شایعات پیداست، سامسونگ ظاهرا می‌خواهد قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در سری گلکسی اس ۲۴ را به صورت پولی عرضه کند.

اخیرا شایعه شده که سامسونگ می‌خواهد قابلیت‌های هوش مصنوعی را به صورت پولی در اختیار کاربران سری گلکسی اس ۲۴ قرار دهد. این یعنی شما با پرداخت هزینه‌ای مشخص حال به صورت ماهانه یا کلی، می‌توانید از این قابلیت‌های جذاب استفاده کنید. این در حالی است که عمده‌ی تبلیغات سامسونگ برای جذاب نشان دادن این سری، در واقع همین قابلیت‌های هوش مصنوعی آن‌هاست. به عبارتی دیگر، شما برای اینکه تفاوت را با این گوشی‌ها در مقایسه با سایر گوشی‌ها حس کنید، باید علاوه بر مبلغ خود محصول، به صورت ماهانه هم پرداختی داشته باشید.

قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به لطف پردازنده‌ی قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۳ و همچنین اگزینوس ۲۴۰۰ قرار است به سری گلکسی اس ۲۴ اضافه شود. از جمله این قابلیت‌ها می‌توان به استفاده از هوش مصنوعی به صورت محلی و آفلاین برای انجام کارهای مربوط به خود گوشی، تبدیل صوت به متن و… اشاره کرد. اما پولی کردن این قابلیت‌ها یا بهترین قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی یک تصمیم واقعا سودجویانه و عجیب از سوی سامسونگ است؛ آیا این شایعه واقعیت دارد؟

در حال حاضر این خبر در حد یک شایعه قرار دارد و نمی‌توان به صورت کامل از آن مطمئن بود. هنوز هیچ شواهدی مبنی بر اینکه سامسونگ چنین تصمیمی دارد منتشر نشده اما اگر منطقی به قضیه نگاه کنیم، داستان فرق می‌کند. گلکسی اس ۲۴ اگر بخواهیم خیلی خوشبینانه در نظر بگیریم باید با همان قیما ۱۱۹۹ دلار راهی بازار شود. حال تصور کنید این میزان سرسام‌آور را برای خرید یک گوشی بپردازید بعد برای استفاده از قابلیت‌های هوش مصنوعی پیشرفته‌ی آن مجبور شوید به صورت ماهانه هم مبلغی را به شرکت پرداخت کنید.

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های هوش مصنوعی مولد برای انجام کارهای محلی گوشی از نامش هم پیداست. اینکه کاملا درون خود دستگاه اتفاق می‌افتد و می‌توان به صورت آفلاین هم به آن دسترسی داشت. این یعنی سامسونگ اصلا مجبور نیست برای پردازش‌های آنلاین گران‌قیمت هزینه‌ای پرداخت کند. برای مثال ChatGPT. این چت‌بات به محض اینکه نخستین پیام را به آن ارسال کنید، همه‌چیز را در فضای ابری انجام می‌دهد. شرکت OpenAI که سازنده‌ی ChatGPT محسوب می‌شود، تقریبا ۷۰۰٫۰۰۰ دلار در طول روز پرداخت می‌کند تا بتواند این سرویس را سر پا نگه دارد. بدیهی است. طبیعی است OpenAI باید برای له نشدن زیر فشار سنگین هزینه‌ها به دنبال ارتقای بخش تجاری خود باشد.

LLM یا مدل‌های زیباتی وسیع که می‌توانند به صورت آفلاین هم دستورات را انجام دهند، راه حل خوبی برای برطرف کردن این مشکل هستند. خیلی ساده بخواهیم بگوییم، این مدل‌های زیبانی الگوریتم‌های فوق هوشمندی هستند که به یک پایگاه داده فوق‌العاده وسیع متصل بوده و می‌توانند با استفاده از آن، محتوای مورد نظر را بر اساس چیزی که به آن‌ها می‌گویید تولید کنند. کوالکام نمونه‌ای از این مدل زبانی پیشرفته را در اسنپدراگون ۸ نسل ۳ با استفاده از مدل زبانی متن‌باز متا یعنی Llama 2 LLM به نمایش گذاشت که به لطف یک تراشه‌ی قدرتمند، قادر است ۱۰ میلیارد پارامتر را در دستگاه انجام دهد.

شرکت‌های سازنده‌ی گوشی این حق را دارند که از این مدل‌های زبانی یا حتی مدل‌های زبانی خودشان استفاده کنند. اگر سامسونگ بخواهد از مدل‌های زبانی شرکت‌های دیگر استفاده کنند، بنابراین هر چت‌باتی در گلکسی اس ۲۴ حضور داشته باشد، از الگوریتم و دیتاستی استفاده می‌کند که توسط متا نگهداری می‌شود. پس برای چه چیزی دقیقا باید هزینه‌ی ماهانه پرداخت شود؟ قابلیت‌هایی مثل Stable Diffusion که قادر به تولید تصاویر بر اساس کلمات است هم از مدل‌های هوش مصنوعی شخص ثالث استفاده می‌کنند.

کوالکام همچنین یکی از قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ را پاک کردن اشیا ناخواسته از تصاویر معرفی کرد. این قابلیت بر اساس فناوری حذف اشیا از ویدیو کار می‌کند که توسط شرکت Arcsoft توسعه یافته است. این یعنی شرکت‌های سازنده‌ی گوشی مثل سامسونگ باید با شرکت‌های سازنده‌ی نرم‌افزار و شرکای تجاری دیگر همکاری کنند تا بتوانند این قابلیت‌ها را به گوشی‌های خود اضافه کنند. مگر اینکه سامسونگ برای هر کاری، مدل زبانی، دیتاست و قابلیت هوش مصنوعی خودش را بسازد که صرفا همه چیز را پیچیده می‌کند، حتی اگر پولی شدن قابلیت‌های هوش مصنوعی در سری گلکسی اس ۲۴ با این کار توجیه شود.

به صورت کلی هر اقدامی در جهت پولی کردن قابلیت‌های هوش مصنوعی در گلکسی اس ۲۴ نه تنها سودی برای سامسونگ به همراه نخواهد داشت بلکه به آن آسیب هم خواهد زد. ۲۰۲۴ نخستین سالی است که هوش مصنوعی به این شکل در گوشی‌ها حضور پیدا کرده و شرکت‌ها باید تلاش کنند کاربران متوجه اهمیت آن در زندگی شوند. کاربران معمولی که اصلا از مدل زبانی هیچ اطلاعی ندارند یا اصلا نمی‌دانند Stable Diffusion چیست، وقتی هم که ببینند این قابلیت‌ها به صورت پولی عرضه می‌شوند اصلا به سراغش هم نمی‌روند.

نکته‌ی بعدی هم این است که بسیاری از کاربران اصلا به صورت روزانه به این قابلیت‌ها احتیاجی ندارند. فرض کنید شما گلکسی اس ۲۴ اولترا را با قیمت سرسام‌آورش خریداری کرده‌اید. ماه‌های نخست شاید بتوانید هزینه‌ی استفاده از هوش مصنوعی را پرداخت کنید اما فکر می‌کنید چقدر تصویر دارید که بخواهید با استفاده از دادن داده‌های متنی به Stable Diffusion آن‌ها را بسازید؟ اصلا شاید شما بعد از ۶ ماه، نیاز داشته باشید یک تصویر بسازید. چرا باید هزینه‌ی اشتراک ۱ ماه را بپردازید؟

سامسونگ همیشه در مقایسه با اپل از لحاظ نداشتن سرویس اشتراکی خوب و ارزشمند مورد انتقاد است. اپل توانسته در سه ماه چهارم سال ۲۰۲۳ از همین راه درآمدزایی تاریخی ۲۲٫۳ میلیارد دلاری داشته باشد. تصور کنید؛ ۲۲٫۳ میلیارد دلار پول کمی نیست که فقط در یک سه ماه، از سرویس‌هایی نظیر اپل موزیک، اپل TV، اپ استور، آرکید، نیوز پلاس و… به دست بیاید.

آنچه که اپل را از سامسونگ متمایز کرده ایده‌ی هوشمندانه‌ی این شرکت آمریکایی است. اپل چیزهایی را اشتراکی کرد که باید اشتراکی باشند و از طرفی آنقدر کیفیت آن‌ها را بالا برد که کاربران می‌دانند با خرید آن‌ها، می‌توانند هر روز از آن‌ها استفاده کرده و لذت ببرند. شما سرویس اپل TV را برای تماشای فیلم خریداری می‌کنید که پرکاربرد است، به موسیقی هر روز یا هر چند روز یک بار گوش می‌دهید که باز هم پرکاربرد است،‌ اهل خبر باشید، سرویس نیوز پلاس را خریداری می‌کنید که باز هم کاربرد زیادی دارد، اپ استور هم همین و بسیاری موارد دیگر.

سرویس‌های اشتراکی اپل
سرویس‌های اشتراکی اپل

اما اگر شایعه‌ی پولی شدن قابلیت‌های هوش مصنوعی در گلکسی اس ۲۴ درست باشند، سامسونگ دارد چه کاری انجام می‌دهد؟ مثل یک آدم ساده که چیزی از تجارت نمی‌فهد، پشت سر اپل راه افتاده و تصور می‌کند چون سرویس اشتراکی سود خوبی دارد، پس این شرکت هم باید همین کار را انجام دهد، حال اهمیتی ندارد این سرویس دقیقا چیست و چگونه قرار است زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده و آن‌ها را به پرداخت اشتراک ماهانه ترغیب کند.

گاهی اوقات اینطور به نظر می‌رسد که خود سامسونگ هم از بهترین شرکت تولیدکننده‌ی گوشی بود خسته شده و می‌خواهد کمی رتبه‌های پایین‌تر را هم تجربه کند. البته ما هنوز هم فکر می‌کنیم این خبر شایعه‌ای بیش نیست و سامسونگ قطعا پولی از بابت قابلیت‌های هوش مصنوعی در سری گلکسی اس ۲۴ دریافت نخواهد کرد. هوش مصنوعی با توجه به تبلیغات‌های سامسونگ، به امضای کار این سری تبدیل شده و خیلی عجیب خواهد بود اگر کاربر باید برای آن‌ها پول پرداخت کند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments