برخی از بازیهای بتزدا در انحصار مایکروسافت خواهند بود
ایکسباکس بهترین مکان برای تجربهی آثار بتزدا است!
رئیس کل ایکسباکس مدعی است که شرکت بتزدا و استودیوهای زیرمجموعههای آن با همان رویکرد قبلی به فعالیت خود ادامه میدهند، با این تفاوت که برخی از بازیهای آنها به صورت انحصاری برای ایکسباکس و رایانهی شخصی منتشر خواهد شد.
اگر اخبار دنیای بازیهای ویدیویی را در رسانه سرگرمی دنبال کرده باشید، حتما اطلاع دارید که در اواخر سال گذشته میلادی کمپانی مایکروسافت در اقدامی غافلگیرکننده، با پرداخت مبلغ هنگفت ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار شرکت بزرگ هلدینگ زنیمکس مدیا (ZeniMax Media) را خریداری کرد. معاملهای از آن به عنوان دومین خرید بزرگ در تاریخ صنعت بازیهای ویدیویی یاد میشود! این کمپانی در واقع شرکت مادر مجموعههای بزرگی از جمله آرکین، اید سافتور و بتزدا سافتور به شمار میرود که امتیاز فرنچایزهای پرطرفداری و مشهوری همچون دووم، ولفنشتاین، فالاوت و الدر اسکرولز را در اختیار خود دارد.
با تایید نهایی این توافق بزرگ تجاری و اتمام فرآیند قانونی، شرکت زنیمکس مدیا به همراه بتزدا و تمامی استودیوهای آن به ردموندیها ملحق شدند و در حال حاضر این غول صنعت تکنولوژی مالک استودیوهای شناختهشده و مطرحی همچون آیدی سافتور، مشین گیمز و آرکین محسوب میشود. به دنبال این دستاورد عالی، ساعاتی پیش آقای فیل اسپنسر (Phil Spencer)، مدیر کل ایکسباکس، در پیامی ضمن تبریک و ابراز خوشحالی از تکمیل این معاملهی بزرگ، به طور مختصر جزئیاتی از برنامههای مشترک مایکروسافت و بتزدا را به اشتراک گذاشت.
به گفتهی اسپنسر، مایکروسافت در برنامههای بتزدا و استودیوهای زیر مجموعهی آن دخالت نمیکند و این کمپانی مطابق گذاشته فعالیت خود در صنعت بازیهای ویدیویی را ادامه خواهد داد. با این حال، قرار است که برخی از بازیهای بتزدا به انحصار ایکسباکس تبدیل شوند و این عناوین از این پس به صورت انحصاری برای کنسولهای ایکسباکس و پلتفرم رایانهی شخصی منتشر خواهد شد. این مدیر خلاق معتقد است که هماکنون کنسولهای ایکسباکس، پلتفرم رایانهی شخصی و سرویس ایکسباکس گیم پس بهترین مکان برای تجربهی عناوین کمپانی بتزدا و استودیوهای بازیسازی آن هستند.
فیل اسپنسر در این باره توضیح میدهد:
خرید بتزدا توسط مایکروسافت قدم بعدی ما برای خلق یک گروه بزرگ از رهبران صنعت بازیهای ویدیویی برای تولید عناوین فرست پارتی است. میتوانم بگویم که در واقع، این یک تعهد از سوی مایکروسافت است که ما به جامعهی بازیکنان ایکسباکس داریم. شرکت بتزدا خلاقیتهای بسیار زیادی به ارمغان میآورد و به همین خاطر، کنسولهای ایکسباکس، پلتفرم رایانهی شخصی و سرویس ایکسباکس گیم پس از این به بعد بهترین مکان برای تجربهی عناوین این کمپانی خواهد بود. این تمام ماجرا نیست، چرا که در آینده عناوین جدیدی توسط این شرکت و استودیوهای زیرمجموعهی آن ساخته خواهند شد که فقط به صورت انحصاری در اختیار کاربران ایکسباکس و رایانهی شخصی قرار خواهند گرفت.
با توجه به این اظهارات، تمامی بازیهای بتزدا از این به بعد در انحصار مایکروسافت نخواهند بود و آثار بعدی برخی از مجموعهها علاوه بر کنسولهای ایکسباکس و رایانهی شخصی، برای دیگر پلتفرمها از جمله پلیاستیشن 5 نیز منتشر خواهد شد. با این وجود، بدیهی است که مایکروسافت تعدادی از آثار برجستهی بتزدا را به انحصار خود دربیاورد و نسخههای جدید آن صرفا از طریق پلتفرمهای ایکسباکس در دسترس بازیکنان قرار گیرند. هنوز مشخص نیست که کدام یک از مجموعههای بتزدا در انحصار مایکروسافت خواهد بود. از طرفی، ممکن است که این انحصار به طور محدود و در یک بازه زمانی مقرر صورت گیرد و بازی بعد از اتمام دوره مشخص، برای دیگر پلتفرمها هم عرضه شود. در هر حال، تاکنون ابعاد مختلفی از برنامههای مشترک بتزدا و مایکروسافت در هالهای از ابهام قرار دارد.
نکته دیگر این است که به دنبال توافق تجاری بتزدا و مایکروسافت و تصاحب حق امتیاز تمامی مجموعههای این کمپانی، فیل اسپنسر وعده داده که طی هفتهی آینده تعدادی از بازیهای پرطرفدار بتزدا راهی سرویس ایکسباکس گیم پس خواهند شد. لازم به ذکر است که مایکروسافت قرار است در تاریخ ۲۱ اسفند (مصادف با ۱۱ مارس سال جاری میلادی) یک کنفرانس مطبوعاتی نیز برگزار کند. در حال حاضر جزئیات چندان زیادی از این مراسم در دسترس نیست، اما شایعه شده این اولین نشست مشترک ردموندیها با بتزدا است که در جریان آن اطلاعات بیشتری در رابطه با عناوین بعدی و آیندهی مجموعههای این شرکت سرشناس به اشتراک گذاشته خواهد شد.
در پایان این خبر، بد نیست اشاره کنم که اگر اطلاعات چندانی از معاملهی بتزدا و مایکروسافت ندارید، پیشنهاد میکنم بررسی برنامههای مشترک بتزدا و مایکروسافت در رسانه سرگرمی را از دست ندهید. در این مقاله کمی عمیقتر به ابعاد مختلف این توافق بزرگ تجاری و همچنین تاثیرگذاری آن در صنعت بازیهای ویدیویی و سرویس ایکسباکس گیم پس پرداخته شده است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید