رجیستری و ثبت گوشی که در لیست گمرک نیست

بهترین نوآوری های گوشی های هوشمند از ابتدا تاکنون

مهمترین تحولات تلفن های همراه از سال 2007

1%
  • 0/10
بهترین نوآوری های گوشی های هوشمند از ابتدا تاکنون ۰ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ موبایل کپی لینک

از زمان معرفی اولین تلفن همراه، شرکت‌های مختلفی در راه تکامل این دستگاه‌ها قدم برداشته‌اند تا با نوآوری های گوشی های هوشمند، آن‌ها را به آنچه که امروز هست تبدیل کنند.

سال ۲۰۰۷ استیو جابز (Steve Jobs) یک «تلفن همراه انقلابی» را به‌‌نام گوشی آیفون معرفی کرد که دارای ویژگی‌هایی بود که پایه و اساس محاسبات کامپیوتری در گوشی های هوشمند امروزی به شمار می‌رود. از زمان معرفی اولین آیفون، نوآوری های گوشی های هوشمند، توسط شرکت‌های حوزه فناوری موضوعی است که تحولات بزرگی در تلفن‌ها تا به امروز ایجاد کرده است. در ادامه، به ۱۱ مورد از نوآوری های گوشی های هوشمند می‌پردازیم.

۱ –  استفاده چندین دوربین

قدمت تلفن‌های دارای دو دوربین به مدت‌ها قبل از ارایه‌ی آنها روی گوشی های هوشمند برمی‌گردد، در مدل‌های اولیه از دوربین دوم برای نمایش سه‌بعدی استریوسکوپی استفاده می‌شد. در واقع دوربین دوم برای بهبود عکاسی در تلفن‌هایی مانند HTC M8 و LG G5 برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفتند.

اینکه دوربین دوم دقیقا چه عملکردی داشت،‌ جای بحث بود. گوشی HTC M8 تنها یک دوربین واقعی داشت و از دوربین دوم به عنوان سنسور عمق میدان استفاده شد تا به کاربران کنترل بیشتری برای عکاسی بدهد. با این حال گوشی LG G5 دوربین استاندارد اصلی ۱۶ مگاپیکسلی خود را با دوربین دوم ۸ مگاپیکسلی فوق عریض که میدان دید ۱۳۵ درجه داشت، تقویت کرد تا کاربران بتوانند از مناظر، آسمان‌خراش‌ها و اجسام مجاور راحت‌تر و بدون قرار دادن چندین عکس کنار هم عکس بگیرند.

شرکت هواوی بعدا با همکاری Leica گوشی P9 خود را عرضه بازار کرد. گوشی P9 دو دوربین در عقب داشت که یکی از آن‌ها فقط عکس‌های سیاه و سفید می‌گرفت، کاربران می‌توانستند عکس‌های سیاه و سفید جداگانه بگیرید، اما نوآوری زمانی اتفاق می‌افتاد که گوشی اطلاعات عکس گرفته شده توسط دوربین سیاه و سفید را با دوربین استاندارد اصلی ترکیب می‌کرد و در نهایت، عکسی با کیفیت بالا نتیجه‌ی این ترکیب بود. سپس، شرکت اپل گوشی آيفون 7 پلاس را با دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین دوم تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی برای زوم اپتیکال دو برابر به بازار عرضه کرد.

گوشی‌های پرچم‌دار امروزی شما را مجبور به انتخاب میان گوشی‌های یک دوربین یا دارای چندین دوربین نمی‌کنند، تلفن‌های هوشمندی مانند گلکسی S22 اولترا، Pixel 6 pro، آیفون 13 پرو مکس همه دارای دوربین‌های استاندارد، فوق عریض و تله فوتو هستند.

۲- نمایشگرهای AMOLED

نوکیا اولین شرکتی بود که نوآوری نمایشگرهای  AMOLED را در گوشی‌های خود به کار برد، گوشی نوکیا N85 با صفحه نمایش ۲.۶ اینچی اولین گوشی با صفحه نمایش ماتریس OLED بود. از آن زمان به بعد، همه‌ی گوشی های هوشمند پرچم‌دار شرکت‌های بزرگ دارای صفحه AMOLED هستند، این نوع نمایشگرها دلایل خوبی برای انتخاب شدن دارند؛ نمایشگرهای AMOLED تصاویر را به شکل زنده نمایش می‌دهند، میزان سیاهی عالی و نسبت کنتراست بی‌نهایت تولید می‌کنند و مصرف انرژی کمتری هم دارند.

فناوری نمایشگرها در حال حاضر با نوع جدیدی از نمایشگر مانند miniLED و  microLED و انواع OLED ارایه می‌شوند، با این حال در سال ۲۰۲۲ نمایشگرهای AMOLED بهترین گزینه برای گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار است.

۳- شارژ سریع

شاید نوآوری شارژ بی‌سیم برای زمانی که می‌خواهید تلفن‌ همراه خود را برای چند ساعت کنار بگذارید، بسیار عالی است، اما برای شارژ گوشی در اواسط روز یا زمانی که تلفن همراه خود را نیاز دارید مناسب نیست، در این‌صورت فناوری شارژ سریع بهترین گزینه است.

اینکه کدام شرکت یا روی کدام گوشی اولین بار این نوآوری ارایه شد، جای بحث دارد و مشخص نیست، اما نمی‌توان انکار کرد که شرکت OnePlus در این زمینه بهترین عملکرد را دارد. گوشی های هوشمند پرچم‌دار OnePlus با قابلیت شارژ سریع تنها در ۱۵ دقیقه شارژشان از یک به ۵۸ درصد می‌رسد، همچنین شارژ صفر تا ۱۰۰ درصد آن‌ها کمتر از ۴۰ دقیقه طول می‌کشد.

۴- شارژ بی‌سیم

نوکیا برای اولین بار نوآوری شارژ بی‌سیم را در گوشی هوشمند Nokia Lumia 920 خود استفاده کرد، این گوشی با استفاده از Qi شارژ بی‌سیم را انجام می‌دهد؛ روشی که امروزه نیز توسط غول‌های موبایل سامسونگ، اپل، گوگل و وان‌پلاس استفاده می‌شود.

با استفاده از شارژ بی‌سیم می‌توانید به جای وصل کردن سیم، گوشی خود را روی پد شارژ قرار دهید. نوآوری شارژ بی‌سیم معایبی هم دارد، کاملاً «بی‌سیم» نیست (پد باید توسط سیم به پریز وصل شود). اگرچه سرعت شارژ کردن نسبت به نمونه‌های قبلی افزایش یافته است، اما فناوری شارژ بی‌سیم در مصرف انرژی چندان کارآمد نیست. علاوه بر این، پذیرش شارژ Qi، سازندگان گوشی های هوشمند را مجبور کرده است که برای بهبود اتصال، پشت دستگاه تلفن را از جنس شیشه‌ بسازند، اگرچه شرکت نوکیا برای استفاده از پلی کربنات سزاوار اعتبار بیشتری است. اما همچنان این نوآوری جای پیشرفت زیادی دارد.

۵- حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره

اولین بار نوآوری اسکنر اثر انگشت در گوشی Motorola Atrix  به‌کار گرفته شد. گوشی Atrix قابلیتی را معرفی کرد که ما را با دنیایی بدون رمز عبور و الگوهای سوایپ نزدیک‌تر کرد. این نوآوری ورود به تلفن همراه را تقریباً آنی کرد و لایه‌ی دیگری از امنیت معرفی کرد.

بعدها حسگرهای اثر انگشت به یک ویژگی استاندارد در تلفن‌های هوشمند تبدیل شد و این ویژگی درنهایت با فناوری تشخیص چهره تکمیل می‌شود. نوآوری تشخیص چهره برای اولین بار در اندروید ۴ در سال ۲۰۱۴ معرفی شد، اما درواقع پیاده‌سازی درست آن توسط شرکت اپل در سال ۲۰۱۷ در گوشی iPhone X اتفاق افتاد. امروزه بسیاری از گوشی های هوشمند پرچم‌دار از هر دو نوآوری حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره پشتیبانی می‌کنند.

۶- دستیارهای هوشمند

سیری نیازی به معرفی ندارد. احساس شما نسبت به دستیار مجازی اپل هر چه باشد، نمی‌توان تاثیر عمیق آن را نه تنها بر گوشی های هوشمند، بلکه در صنعت فناوری انکار کرد. نوآوری های گوشی های هوشمند در زمینه دستیار هوشمند برای اولین بار به عنوان یک برنامه برای پلتفرم iOS در فوریه ۲۰۱۰ و قبل از ادغام آن در گوشی iPhone 4S عرضه شد، سیری اولین دستیار صوتی بود که به کاربران کمک کرد حتی بدون اینکه تلفن را در دست داشته باشند بتوانند کاری را انجام دهند و یا اطلاعاتی را دریافت کنند.

سایر غول‌های فناوری با نسخه دستیار مجازی خود از این نوآوری در گوشی‌های خود استفاده کردند، برخی از آنها مثل گوگل موفق‌تر از سایرین همچون سامسونگ و مایکروسافت بودند. امروزه نوآوری دستیارهای هوشمند را می‌توان در انواع گجت‌ها، از جمله دستگاه‌های خانه‌های هوشمند و سیستم‌های ماشین‌ها پیدا کرد. حتی شرکت سامسونگ یخچالی را طرحی کرده است که می‌توان با آن صحبت کرد!

۷- نوآوری 3G و 4G LTE و 5G

گوشی های هوشمند اولیه از شبکه‌های 2G برای SMS, MMS و انتقال داده استفاده می‌کردند که بسیار کند بود. اما به سرعت گوشی آیفون 3G اپل با پشتیبانی از فناوری شبکه نسل سوم در میان کاربران جای خود را باز کرد؛ ویژگی 3G اولین فناوری بود که سرعت انتقال داده کافی را برای کاربران فراهم کرد تا تجربه لذت‌بخشی از انجام چت‌های ویدیویی، وب‌گردی و تماشای آنلاین فیلم در تلفن‌های همراه خود داشته باشند.

تا اینکه در سال ۲۰۱۰ فناوری 4G LTE ایجاد شد و کاربران به محتواهای چند رسانه‌ای غنی مانند ویدیوهایی با وضوح بالا، انجام بازی‌های آنلاین، استریم و سایر کارهایی که نیازمند داده‌های سنگین و شبکه‌ای قوی بود، دست پیدا کردند.

با این حال ما هنوز در مراحل اولیه‌ی دسترسی فناوری 5G هستیم، اگرچه راه طولانی در پیش داریم، ولی پیشرفت‌های قابل توجهی در چند ماه اخیر حاصل شده است که تصویری از آینده این نوآوری را برای ما ایجاد می‌کند. فناوری 5G انواع مختلفی دارد، اما به طور کلی، این شبکه به طور قابل توجهی سرعت بالاتر، تاخیر بسیار پایین و ظرفیت پهنای باند بیشتری را ارائه می‌دهد.

۸- حالت پرتره (portrait mode)

نوآوری عکاسی با حالت پرتره برای اولین بار توسط شرکت اپل ارایه شد. درست است که قبل از اپل، ویژگی Blur Lens گوگل در گوشی‌های اولیه پیکسل موجود بود، این ویژگی یکی از نسخه‌هایی بود که امروزه به طور گسترده «حالت پرتره» نامیده می‌شود، قابلیتی که به طور مصنوعی عمق میدان دید قانع کننده‌ای در عکس‌ها به وجود می‌آورد، این ویژگی گوگل برای محو کردن پس‌زمینه تصویر به یک دوربین و برخی الگوریتم‌ها متکی بود، که کارکرد قابل قبولی هم داشت، اما به اندازه حالت پرتره اپل که برای اولین‌بار در گوشی هوشمند iPhone 7 plus معرفی شد، قابل اعتماد نبود.

این نسخه از نوآوری حالت پرتره اپل، از دو دوربین برای جداسازی پیش‌زمینه از پس‌زمینه استفاده می‌کرد. این نوآوری که یکی از مطلوب‌ترین ویژگی‌های دوربین‌های DSLR (دوربین‌های بدون آینه) را تقلید می‌کرد، موفقیتی از نظر عکاسی با دوربین گوشی‌های هوشمند بود.

۹- عکاسی محاسباتی (حالت شب)

دوربین‌های گوشی‌های هوشمند به سرعت جایگزین دوربین‌های DSLR و عکاسی نقطه‌ای شدند، اما حتی بهترین آن‌ها در محیط‌های کم‌نور با مشکل مواجه شدند. تا زمانی که شرکت هواوی حالت شب را در گوشی هوشمند خود با نام Mate 20 Pro منتشر کرد و همزمان گوگل نیز نوآوری  Night Sight را برای گوشی پیکسل 3 ارایه کرد. در نهایت، با ثابت نگه داشتن گوشی برای چند ثانیه، گوشی های هوشمند می‌توانند در شرایط تاریک تصاویر واضح و بدون نویز بگیرند.

با نوآوری حالت شب جزئیاتی که در سایه گم می‌شدند به وضوح قابل مشاهده بودند. این نوآوری باعث می‌شد عکس‌های گرفته شده در شب طوری به نظر برسند که گویی با تجهیزات نورپردازی حرفه‌ای گرفته شده‌اند. با ابداع Night Sight، گوگل به دنیا ثابت کرد که اولین رویکرد نرم‌افزاری‌اش برای گوشی‌های هوشمند می‌تواند ویژگی‌هایی را که مدت‌ها متکی به سخت‌افزار بودند، متحول کند. طولی نکشید که رقبا از جمله شرکت‌های اپل و سامسونگ نسخه‌های خود را در این زمینه منتشر کردند.

۱۰- نمایشگرهای بدون حاشیه

نوآوری نمایشگرهای بدون حاشیه برای اولین بار در گوشی Sharp Aquos Crystal در سال ۲۰۱۴ ارایه شد، در این گوشی حاشیه‌های کناری چپ و راست وجود نداشت، اما همچنان قسمت بالایی گوشی که دوربین جلو و میکروفن در آن قرار داشت حفظ شده بود.

همچنین قسمت پایینی گوشی که در آن کلید خاموش/روشن گوشی وجود داشت دارای حاشیه بود. مدتی پس از عرضه گوشی Aquos Crystal سامسونگ گوشی Galaxy Note Edge خود را روانه بازار کرد، که دارای حاشیه‌های کناری چپ و راست نبود، اما این گوشی نیز، هنوز حاشیه‌های بالا و پایین را داشت. از آن زمان، سازندگان تلفن‌های هوشمند، دکمه‌های هوم را کنار گذاشته و صفحه نمایش گوشی را به طرف هر چهار لبه گسترش داده‌اند و عملاً گوشی‌هایی بدون حاشیه تولید کردند. دوربین‌های جلو اکنون در یک بریدگی یا سوراخ کوچکی در نمایشگر قرار گرفته‌اند، همچنین حسگرهای اثر انگشت اکنون در زیر صفحه نمایش پنهان شده‌اند و حرکات لمسی جایگزین عملکرد دکمه‌ها شده است.

۱۱- نمایشگرهای تاشو (Folding screens)

با توجه به اینکه گوشی‌های تاشو فناوری نوپایی با گذشته‌ای دشوار و آینده‌ای مبهم هستند، با این وجود، نوآوری نمایشگرهای تاشو جذاب است و جدیدترین تلفن‌های تاشو قابل اعتمادتر و ارزان‌تر از همیشه هستند. ما نمی‌توانیم در مورد گوشی‌های تاشو بدون بحث در مورد گوشی هوشمند سامسونگ Galaxy Fold صحبت کنیم، تلفنی که آنقدر شکننده بود که عرضه آن به بازار متوقف شد تا سامسونگ بتواند نسخه جدیدی از گوشی‌های تاشو را بسازد.

 سامسونگ دقیقاً این کار را انجام داد. تلاش دوم، در حالی که درهم و برهم و گران بود، اما بسیاری از مشکلات اولین نسل گوشی‌های تاشو را برطرف کرد و به کاربران امیدواری داد که در نهایت این نوآوری بتواند بدون مشکل عمل کند. با ورود جدیدترین مدل از گوشی‌های تاشو یعنی Galaxy Z Fold 3 به بازار، احساس می‌شد که دستگاه‌های تاشو می‌توانند واقعاً تغییر بزرگ بعدی برای تلفن‌های هوشمند باشند.

مبحث نوآوری های گوشی های هوشمند همواره برای شرکت‌های بزرگ بسیار مهم بوده‌ است. شرکت‌های مهم حوزه فناوری همیشه در  تلاش هستند که نوآوری های جدیدی ارائه دهند تا کاربرد گوشی های هوشمند را بالا ببرند، و قطعا کاربران نیز در آینده به مراتب شاهد نوآوری‌های کاربردی و جدیدی خواهند بود.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments