۱۳ اقتباس برتر سینمایی از آثار آگاتا کریستی

۱۳ اقتباس سینمایی برتر از آثار آگاتا کریستی بر اساس وبسایت IMDb

از قطار سریع السیر شرق تا رود نیل

1%
  • 0/10
۱۳ اقتباس سینمایی برتر از آثار آگاتا کریستی بر اساس وبسایت IMDb ۲ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ ترین‌ها (سینمایی) کپی لینک

آگاتا کریستی (Agatha Christie) نویسنده محبوب و مشهور و خالق شخصیت‌های نمادینی همچون هرکول پوآرو و خانم مارپل است. تا به امروز اقتباس‌های سینمایی بی‌نظیری از آثار او صورت گرفته که قرار است در این مقاله ۱۵ مورد از بهترین آن‌ها را براساس نمره وبسایت IMDb معرفی کنیم.

آگاتا کریستی متولد ۱۵ سپتامبر ۱۸۹۰ یکی از بهترین نویسندگان داستان‌های جنایی است که از سال ۱۹۲۴ تا سال ۱۹۷۶ یعنی زمانی که از دنیا رفت، بیش از ۱۲۵ اثر منتشر کرد که ۷۴ مورد از آن‌ها رمان بودند. آثار او بیش از ۲ میلیارد نسخه فروش داشته‌اند و این فروش باورنکردنی او را در رتبه دوم نویسندگان پرفروش بعد از ویلیام شکسپیر قرار می‌دهد.

اولین اقتباس سینمایی از آثار کریستی در سال ۱۹۲۸ منتشر شد و بلافاصله فیلمی غیر انگلیسی زبان یک سال بعد براساس آثار او ساخته و منتشر شد. فیلم‌سازان خارجی و غیر انگلیسی زبان نیز بسیار به کارهای کریستی علاقه‌مند بودند. در مجموع بیش از ۳۰ فیلم براساس آثار او ساخته شده که ۱۴ فیلم از میان آن‌ها غیر انگلیسی زبان هستند.

رمان‌های اسرار آمیز و بی‌شمار آگاتا کریستی هنوز هم در میان خوانندگان از محوبیت بالایی برخوردار هستند و همیشه مجموعه‌های تلویزیونی یا فیلم‌های سینمایی براساس آن‌ها ساخته می‌شود. این اقتباس‌ها یا داستان‌هایی مستقل و مخصوص به خود دارند یا قسمتی از ماجراهای خانم مارپل یا هرکول پوآرو معروف هستند. آگاتا کریستی داستان‌هایی جذاب و اسرار آمیز نوشت که در تمامی این سال‌ها، ذره‌ای قدیمی یا فراموش نشدند و  ماجراهایی پر پیچ و خم و اتفاقات هیجا‌ن‌انگیز و البته شخصیت‌هایی جذاب داشتند که هر اقتباس سینمایی جانی تازه به آن‌ها بخشید. 

۱۳. فیلم Ten Little Indians

سال انتشار: ۱۹۶۵

نمره IMDb فیلم: ۶.۷ از ۱۰

ده سرخ‌پوست کوچک یا Ten Little Indians فیلمی بر اساس رمان سپس هیچ‌کدام باقی نماندند (And Then There Were None) است که البته تفاوت‌هایی با رمان دارد. داستان فیلم در عمارتی در کوه‌های برفی آلپ اتفاق می‌افتد. جایی دور افتاده که ده نفر توسط میزبانی ناشناخته به آنجا دعوت شده‌اند. میزبان هرگز خودش را نشان نمی‌دهد اما پیامی از خود به جا گذاشته که در آن می‌گوید هر یک از مهمانان گناهکار و مسئول قتل انسان‌های بی‌گناهی هستند و در طول اقامت خود در عمارت خواهند مرد.

گفته‌های میزبان مرموز حقیقت دارد و مهمانان یک به یک می‌میرند و در همین حال، بازماندگان عمارت سعی دارند تا قبل از اینکه خودشان هم به قتل برسند، قاتل مرموز را پیدا کنند.

۱۲. فیلم Seven Dials Mystery

سال انتشار: ۱۹۸۱

نمره IMDb فیلم: ۶.۸ از ۱۰

Seven Dials Mystery اقتباسی از رمانی با همین نام است و داستان یک قتل و اتفاقات پیرامون آن را روایت می‌کند. این رمان نسبت به دیگر آثار کریستی سبکی متفاوت دارد اما همچنان از داستانی جذاب و هیجان‌انگیز برخوردار است. Seven Dials Mystery ماجرای زنی به نام آیلین باندل برنت است که درباره پرونده قتل فردی به اسم جری وید تحقیق می‌کند اما هرچه بیشتر ادامه می‌دهد، پرونده پیچیده و پیچیده‌تر می‌شود.

باندل برنت پس از اینکه قتل دیگری رخ می‌دهد، متوجه توطئه‌ای بزرگتر می‌شود و جامعه‌ای مخفی را کشف می‌کند در انجام هر دو قتل دخیل بوده‌اند.

۱۱. فیلم ?Why Didn’t They Ask Evans

سال انتشار: ۱۹۸۰

نمره IMDb فیلم: ۷.۱ از ۱۰

?Why Didn’t They Ask Evans نام فیلم و رمانی از آگاتا کریسیتی با همین نام است. داستان فیلم درباره مردی به اسم بابی جونز است که درباره پرونده قتل انسانی تحقیق می‌کند که حین بازی گلف کشته شده و آخرین کلماتش این بوده است که «چرا از ایوانز نپرسیدند؟»

جونز سعی می‌کند تا زندگی مقتول را عمیقاً بررسی کند تا شاید راز مرگ، زخم‌ها و آسیب وحشتناکی که در زمین گلف به او وارد شده بود را کشف کند.

۱۰. فیلم Evil Under The Sun

سال انتشار: ۱۹۸۲

نمره IMDb فیلم: ۷.۱ از ۱۰

شیطان زیر آفتاب یا Evil Under the Sun یکی از داستان‌های مجموعه هرکول پوآرو و رمانی با همین نام است. پوآرو در این فیلم سعی دارد تا پرونده قتل بازیگری بدنام را حل کند. اتفاقات فیلم در هتلی جریان دارند که پوآرو در آن، با مصاحبه و بازجویی از همه افراد حاضر، تلاش می‌کند تا پرونده را حل کند.

Evil Under the Sun بازیگرانی عالی مانند پیتر آستینوف در نقش هرکول پوآرو و  مگی اسمیت افسانه‌ای را در نقش خانم کَسل داشت.

۹. فیلم Murder Most Foul

سال انتشار: ۱۹۶۴

نمره IMDb فیلم ۷.۲ از ۱۰

Murder Most Foul فیلم سیاه و سفید جنایی براساس رمانی با همین نام است که در آن مارگارت رادرفورد در نقش خانم مارپل هنرنمایی کرده است. خانم مارپل که فکر می‌کند مردی که محکوم به قتل شده درواقع بی‌گناه است، خودش دست به کار می‌شود تا درباره پرونده تحقیق کند تا قاتل واقعی را پیدا و بی‌گناهی مرد محکوم را ثابت کند.

تحقیقات خانم مارپل او را وارد یک گروه تئاتر می‌کند؛ جایی که فرد دیگری کشته شده و حالا هرچقدر که خانم مارپل به پیدا کردن قاتل نزدیک‌تر و از گذشته او آگاه می‌شود، خودش را در خطر بزرگتری می‌بیند.

۸. فیلم Murder At The Gallop

سال انتشار: ۱۹۶۳

نمره IMDb فیلم: ۷.۳ از ۱۰

Murder at the Gallop اقتباسی سینمایی براساس رمانی به نام After the Funeral است که در سال ۱۹۵۲ منتشر شد.  این رمان در واقع یکی از داستان‌های هرکول پوآرو است اما در این فیلم خانم مارپل تازه کار باز هم با بازی مارگارت رادرفورد نقش اول داستان است. باید اشاره کرد که جدا از شخصیت اول داستان که به کلی تغییر کرده است، سبک آن نیز با سبک داستانی رمان بسیار تفاوت دارد. Murder at the Gallop برخلاف رمانی که از آن اقتباس شده است، بیشتر حالت سرگرم‌کننده و سبک دارد و از جدیت کمی برخوردار است.

Murder at the Gallop ادامه فیلم Murder, She Said است که قرار است در ادامه به آن بپردازیم. ماجرای فیلم با مرگ یک مرد ثروتمند شروع می‌شود که انسانی گوشه‌گیر است. در حالی که عده‌ای معتقدند که او به مرگ طبیعی مرده است اما خواهرش فکر می‌کند که او را به قتل رسانده‌اند و طولی نمی‌کشد که خود او نیز می‌میرد. خانم مارپل به تحقیقات خود در یک مدرسه سوارکاری ادامه می‌دهد و در نهایت خواهید دید که قاتل برای رسیدن به هدف خود اصلا نیازی به کشتن مرد گوشه‌گیر نداشته است.

۷. فیلم Death On The Nile

سال انتشار: ۱۹۷۸

نمره IMDb فیلم: ۷.۳ از ۱۰

Death on the Nile اولین حضور پیتر آستینوف در نقش پوآرو است که داستان آن عمدتاً روی یک کشتی بخار پدالی که از رود نیل می‌گذرد، جریان دارد. ماجرا جایی شروع می‌شود که زنی در کشتی به قتل می‌رسد و نکته قابل توجه این است که شوهر او و عشق سابقش نیز سوار کشتی هستند. تقریبا همه مسافران کشتی انگیزه‌ای واضح برای قتل داشته‌اند و پوآرو حالا با مظنونین بسیاری رو به رو است و هرطور که شده باید قاتل را قبل از پایان سفر پیدا کند. با مردن مسافران دیگر کشتی، حلقه اطراف پوآرو و قاتل تنگ‌تر می‌شود.

Death on the Nile یکی از جذاب‌ترین داستان‌های آگاتا کریستی است. در این فیلم جاذبه‌های دیدنی مختلفی از مصر نیز قابل رویت هستند. اقتباس جدید این عنوان که اکران آن تا به حال به دلیل پندمی کرونا چندبار به تاخیر افتاده قرار است در تاریخ ۱۱ فوریه ۲۰۲۲ (۲۲ بهمن ۱۴۰۰) اکران شود.

۶. فیلم Murder On The Orient Express

سال انتشار:‌ ۱۹۷۴

نمره IMDb فیلم: ۷.۳ از ۱۰

Murder On The Orient Express یا قتل در قطار سریع‌السیر شرق یکی از معروف‌ترین داستان‌های آگاتا کریستی است که هر کسی حداقل یک‌بار نام آن را شنیده است. هرکول پوآرو به لطف دوست خود سوار قطاری به مقصد لندن می‌شود که ظرفیت آن از پیش تکمیل شده است. مدتی بعد قطار به دلیل برف و بوران در مسیر متوقف می‌شود و پوآرو هم اطلاع می‌یابد که یکی از مسافرین قطار کشته شده است. شکی نیست که با وجود برف و بوران قاتل هیچ‌ راهی جز اینکه در قطار بماند نداشته و حالا پوآرو با مظنونین زیادی رو به رو است.

آلبرت فینی نقش هرکول پوآرو را در این فیلم برعهده داشته و او تنها کسی است که در این نقش نامزد دریافت جایزه اسکار شده است. باید اشاره کرد که هنرمندان پر افتخار دیگری نیز مانند اینگرید برگمن، شان کانری، لورن باکال و ونسا ردگریو در این فیلم هنرنمایی کرده‌اند. فیلم درکل نامزد دریافت ۶ جایزه اسکار شده بود که تنها برگمن موفق شد تا جایزه بهترین نقش مکمل را برنده شود.

آگاتا کریستی این فیلم را خوش ساخت توصیف کرده بود اما معتقد بود که اشتباهی در آن وجود دارد و آن اشتباه، سبیل کوچک آلبرت فینی است.

۵. فیلم Murder, She Said

سال انتشار: ۱۹۶۱

نمره IMDb فیلم: ۷.۴

Murder, She Said اقتباسی از رمان  4.50from Paddington و اولین حضور مارگارت رادرفورد در نقش خانم مارپل است. خانم مارپل در حالی که با قطار سفر می‌کند در قطار لاین مخالف زنی را می‌بیند که در حال تقلا برای رهایی از دستان کسی است که دارد او را خفه می‌کند. پلیس ادعای مارپل را به دلیل نبود شواهد کافی رد می‌کند و اینجاست که او تصمیم می‌گیرد خودش دست به کار شود. خانم مارپل طی تحقیقات خود به عنوان مستخدم وارد خانه‌ای می‌شود؛ جایی که جسد را پیدا می‌کند.

۴. فیلم And Then There Were None

سال انتشار: ۱۹۴۵

نمره IMDb فیلم: ۷.۵

 رمان And Then There Were None که پیش‌تر به آن اشاره کردیم یکی از موفق‌ترین، جذاب‌ترین و پرفروش‌ترین رمان‌های آگاتا کریستی است و اقتباس سینمایی سال ۱۹۴۵، تنها یکی از اقتباس‌های این اثر است. همانطور که در ابتدای لیست اشاره کردیم، داستان فیلم درباره ده نفر است که به هتلی در جزیره‌ای دور افتاده دعوت می‌شوند و در آن‌جا به قتل متهم می‌شوند. اعمال این ده نفر از نظر قانونی قتل تلقی نمی‌شوند و قانون نمی‌تواند آن‌ها را متهم بشمارد اما در هتل، قانون طور دیگری تعریف شده است.

این ده نفر نسخه‌ای از کتاب Ten Little Indians (نام دیگر رمان And Then There Were None) را در اتاق‌های خود پیدا می‌کنند و بعد هم متوجه مجسمه‌ای متشکل از ده نفر در اتاق غذاخوری می‌شوند. هربار که یکی از مهمانان می‌میرد، یک مجسمه از میان مجسمه‌های ده نفر ناپدید و اوضاع ترسناک و ترسناک‌تر می‌شود.

۳. فیلم Shubho Mahurat

سال انتشار: ۲۰۰۳

نمره IMDb فیلم: ۷.۶ از ۱۰

Shubho Mahurat فیلمی به زبان بنگالی، ساخته کشور هند و اقتباسی از رمان The Mirror Crack’d from Side to Side اثر آگاتا کریستی است. داستان فیلم جایی شروع می‌شود که یک تهیه‌کننده سینما برای کار به هند می‌آید اما اتفاقی ناگوار در پروژه او پیش می‌آید. یکی از بازیگران فیلم کشته می‌شود و همه نگاه‌ها به شوهر او است که گفته می‌شود با زنی دیگر در رابطه است. در همین زمان، یک روزنامه‌نگار و خاله او که در واقع به طور غیرمستقیم همان خانم مارپل است، درگیر ماجرا می‌شوند.

۲. فیلم Desyat Negrityat

سال انتشار: ۱۹۸۷

نمره IMDb فیلم: ۷.۹ از ۱۰

۱۳ اقتباس برتر سینمایی از آثار آگاتا کریستی

دوباره به And Then There Were None رسیدیم. این فیلم، اقتباسی از همین داستان اما ساخت کشور روسیه است. چیزی که این فیلم را در میان بقیه فیلم‌های این داستان برجسته‌تر می‌کند، تبعیت آن از رمان است. Desyat Negrityat برخلاف اقتباس‌های انگلیسی زبان این رمان، جزئیات کوچک و کمی را نسبت به داستان اصلی تغییر داده است.

به‌طور مثال پایان این فیلم درست مانند پایان کتاب است؛ اما در نمایش‌ها و بیشتر فیلم‌های اقتباس شده از این رمان دو نفر از میان ده مهمان بی‌گناه هستند که در واقع این‌طور نیست.

درست است که این لیست مختص فیلم‌های سینمایی برگرفته از آثار آگاتا کریستی است اما اگر به داستان And Then There Were None علاقه‌مند هستید، یک مینی سریال دیدنی با همین نام در سال ۲۰۱۵ منتشر شده که دیدن آن‌ را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

۱. فیلم Witness For The Prosecution

سال انتشار: ۱۹۵۷

نمره IMDb فیلم: ۸.۴ از ۱۰

Witness For The Prosecution فیلمی براساس یکی از داستان‌های کوتاه آگاتا کریستی است که خود او نیز در گذشته نمایشنامه‌ای برای آن نوشته بود. فیلم ماجرای وکیلی را روایت می‌کند که دوران نقاهت خود پس از یک سکته قلبی را می‌گذراند. در این میان مردی به نام لئونارد وُل برای قتل زنی بیوه متهم شناخته می‌شود. وکیل، علی رغم شواهدی که علیه ول وجود دارند، فکر می‌کند که او بی‌گناه است و قبول می‌کند تا از او در دادگاه دفاع کند.

شاید کمی عجیب باشد که بهترین اقتباس سینمایی صورت گرفته از آثار آگاتا کریستی درمورد هرکول پوآرو یا خانم مارپل که بزرگ‌ترین کارآگاه‌های داستان‌های او هستند، نیست. شاید به این خاطر که Witness For The Prosecution پس از گذشت سال‌های زیاد، هنوز هم داستانی تازه و نو دارد. فیلمنامه عالی و شخصیت پردازی خوب فیلم هم به برجسته بودن فیلم می‌افزایند. البته باید به پایان دور از انتظار و هیجان‌انگیز آن هم اشاره کرد که شاید دلیلی باشد که باید هرچه زودتر این فیلم را تماشا کنید. فیلم همچنین نامزد دریافت ۶ جایزه اسکار شده بود.

 

همانطور که اشاره شد اقتباس‌های بسیاری از آثار آگاتا کریستی در سینما وجود دارد. شما چه فیلم دیگری را برای این لیست مناسب می‌دانید؟



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments