از سال ۲۰۱۱ تا به امروز، بدون شک پلتفرم توییچ بزرگترین سرویس استریمینگ صنعت گیم محسوب میشود. پلتفرمی که به طور اختصاصی و با تمرکز روی نیازهای جامعهی گیمرها ساخته شده است و خیلی زود توانست به یکی از پربازدیدترین پلتفرمهای گیمینگ یک دههی اخیر تبدیل شود. بعد از گذشت ۹ سال از راهاندازی این پلتفرم، خیلی از استریمرهایی که تازه شروع به کار میکنند و همچنین آنهایی که سالها استریم کردهاند و مخاطبین بسیار زیادی دارند، هنوز توییچ را در مقام بهترین پلتفرم استریمینگ برای بازی میشناسند. رابط کاربری بسیار سادهی توییچ باعث شده تا همهی علاقمندان به دنیای بازیهای ویدئویی که استریم کردن را به چشم یک تفریح پرسود میبینند، نسبت به تجربهی آن کنجکاو شده و حداقل یک بار هم که شده، استریم کردن با آن را امتحان کنند.
پس از استریمرهایی که به موضوعات روتین و پرداختن به کارهای روزمره میپردازند و همچنین آنهایی که در استریمهای خود به طور تخصصی و خلاقانهای به موضوعاتی از قبیل موسیقی و آهنگسازی، سفر و فعالیتهای بیرون از خانه، ساخت و ساز و ابداعات نوآورانه، آشپزی و غذا و خیلی دیگر از فعالیتهای جانبی و سرگرمکنندهای که در قالب استریم بینندگان زیادی به خود جذب میکند، به ژانرهای گیمینگ میرسیم. وجود سبکهای متنوعی که با یکدیگر تفاوتهای بسیار عمیق و اساسی دارند و به طور موازی باعث به وجود آمدن سبکهای مختلف استریمینگ گیمی شدهاند. برای مثال برخی از استریمرهای گیمر، علاقهی شدیدی به بازیهای شوتر اولشخص (FPS) دارند و اغلب به استریم کردن بازیهای شوتر با محوریت بخش چندنفره یا حتی کمپین تکنفرهی بخش داستانی میپردازند.
به همین منوال، عدهای بازیهای آنلاین و اجتماعی سبک MOBA را ترجیح میدهند و از آنجایی که این سبک یکی از ژانرهای بسیار محبوب بین پلیرهای کامپیوترهای شخصی است و با استقبال خوبی از سوی جامعهی مخاطبین روبهرو میشود، بازی کردن تخصصی بازیهای MOBA را یکی از برگهای برندهی اصلی در تبدیل شدن به یک استریمر گیمینگ موفق میدانند. بازیهای استراتژی، ریسینگ و مسابقهای، اکشن ماجراجویی، ترسناک و خیلی دیگر از ژانرهای کوچک و بزرگ دیگری هستند که استریمرهای گیمر به طور تخصصی و ثابت یا به صورت دورهای و پراکنده به تجربه و استریم کردن آنها میپردازند.
این روزها که استریم بینندگان زیادی به خود جذب کرده و در هر جامعهای چندین استریمر محبوب و پرطرفدار به چشم میخورند، یک دستهبندی متفاوت و جالب نیز به وجود آمده که در آن استریمر هیچ بازیای را تجربه نمیکند و در عوض به صحبت و چت کردن با بینندگان خود میپردازد. این استریمها که معمولا تحت عنوان Just Chatting شناخته میشوند، به نوبهی خود به یکی از انواع پرطرفدار استریم تبدیل شده و همزمان به ایجاد یک رابطهی قوی و صمیمی بین استریمر و بینندهها ختم میشود.