استریم کردن | چگونه استریمر شویم

چگونه استریمر شویم و از طریق آن درآمد کسب‌ کنیم؟

صفر تا صد استریم کردن و آشنایی کامل با این حرفه‌ی نوپا

1%
  • 0/10
چگونه استریمر شویم و از طریق آن درآمد کسب‌ کنیم؟ ۱ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

استریم، حرفه‌ی نوپا و متفاوتی که طی چند سال اخیر با یک موج همه‌گیر و پرسروصدا در جامعه شلوع گیمرهای ایرانی سر درآورد و بخش بزرگی از دنیای مجازی را فتح کرد.  جامعه‌ی گیمرها در ایران یک خانواده میلیونی جوان است که با مشکلات بی‌شماری دست‌وپنجه نرم می‌کند.

از قیمت بالای سخت‌افزار و نرم‌افزار گرفته، تا جای داخلی یک صنعت پررونق داخلی که بستر فعالیت‌های جدی و سودآور ویدئوگیمی را فراهم کند. بازی کردن در ایران مخصوصا در سنین بالاتر، بیشتر از این که یک تفریح روزانه‌ی ساده باشد، گاهی به مسائل پیچیده‌ و چالش‌های مالی متعددی ختم می‌شود که تمامش خبر از وجود علاقه عمیق جوانان ایرانی به این شاخه سرگرمی-هنری می‌دهد. با وجود تمامی مشکلات و محدودیت‌هایی که به دنبال فشارهای خارجی و ضعف‌های داخلی در ایران به وجود آمده‌اند، تیم‌ها و شرکت‌های مختلفی از درون همین گیمرها تمام تلاش خود را به کار بستند تا صنعت گیم در ایران را به جایگاه واقعی آن برسانند.

ثابت‌قدمی و علاقه پایدار تمامی گیمرهای ایرانی باعث به راه افتادن یک جریان بزرگ و پرجمعیت شد که به یکباره صنعت ناقص‌الخقه گیم ایرن را نجاد داد و به بزرگ‌تر کردن آن پرداخت. استریمینگ یا استریم کردن، طی فعالیت‌های گوناگون در گوشه و کنار صنعت بزرگ گیم بوجود آمد. عده‌ای فلیکس کیلبرگ را که در سال ۲۰۱۰ به یوتوب پیوست و کانال PewDiePie را راه‌اندازی کرد، یکی از پایه‌گذاران استریمینگ به شیوه‌ی مدرن امروزی‌اش می‌شناسند. فلیکس در آن زمان شروع به تولید واکتروهای مرحله به مرحله از بازی‌های مختلف کرد و دسته‌بندی Let’s Play را به دنیای گیم معرفی کرد.

در ادامه وبسایت توییچ در ششم ژوئن سال ۲۰۱۱ آنلاین شد و استریمینگ را به طور رسمی به یکی از اصلی‌ترین شاخه‌های گیمینگ تبدیل کرد. روند قسمت به قسمت و سریالی تجربه و به اشتراک گذاشتن بازی‌ها در قالب آیتم‌های Let’s Play و سپس شیوه‌ی به نمایش در آمدن آن از طریق توییچ به صورت زنده، دو مرحله‌ی اصلی در به تکامل رسیدن حرفه‌ی استریمینگ به معنای امروزی آن را شامل می‌شد.

البته شایان به ذکر است که Justin Kahn پلیر ژاپنی و سه‌تن از دوستان گیمرش را اولین استریمرهای تاریخ گیم در جهان بدانیم. این چهارنفر در بلاگ تصویری خود به صورت زنده بازی کردن خود را به اشتراک می‌گذاشتند و در واقع باید آن‌ها را اولین استریمرهای صنعت دانست. همانطور که ویدئوگیم و کنسول‌های بازی خیلی زود همزمان با سرتاسر جهان در ایران نیز طرفداران زیادی پیدا کردند و همه‌گیر شدند، استریمینگ نیز خیلی زود طی سال‌های بعد جایگاه خود را بین گیمرهای ایرانی پیدا کرد و به یکی از پایه‌ثابت‌های این صنعت در ایران تبدیل شد.

بازی کردن در ایران طی سه دهه‌ی اخیر روند تکامل خود را مرحله به مرحله پشت سر گذاشت و کم کم به یکی از پایه‌ثابت‌های همه‌ی خانواده‌های ایرانی تبدیل شد. از نینتندوبازها و پلیرهای سگا در دهه شصت و ابتدای هفتاد گرفته، تا نسل ششم و دوران طلایی پلی‌استیشن۲ در ایران.

تجربه‌ی بازی‌های ویدئویی و به طور کلی گیمر بودن، کم‌تر از دو دهه به یکی از نوستالژی‌های مردم ایران تبدیل شد و هرساله اعداد و ارقام امیدوارکننده‌تر و بهتری را از خود نشان داد. هم‌اکنون بیش از 30 میلیون گیمر در گروه‌های سنی و اقشار گوناگون در ایران وجود دارند که با شباهت بسیاری به جامعه‌ی آماری غرب، با استفاده از پلتفرم‌های مختلف و به صورت آفلاین و آنلاین، ساعات زیادی از وقت خود را در طول روز به بازی کردن اختصاص می‌دهند.

در میان این موج جدید و پرهیایوی گیمرهای جوان ایرانی که در طول نسل هشتم پدیدار شد، جامعه مخاطبین ایران به کلاس کاری و سطح کیفی جدیدی دست پیدا کردن که بیشتر از هرچیزی، تسلی‌بخش گیمرهای بزرگسال و مستقل شده بود.

فرهنگ استفاده از کپی ارجینال بازی‌ها و همچنین تجربه‌ی چندنفره و استفاده از امکانات آنلاین به خوبی در میان گیمرهای ایرانی جا افتاد و روزبه‌روز به تعداد آن‌ها افزوده شد. علاوه بر این‌ها، فرصت‌های بسیاری برای به راه انداختن کسب و کارهای ویدئوگیمی در شاخه‌های مختلف مهیا شدند و گیمرها به فعالیت‌های سودآور گوناگون پرداختند. استریم کردن، یکی از همین فرصت‌های طلایی و باارزشی بود که به یکباره نصیب گیمرهای ایرانی شد و عضوهای بسیاری به خود گرفت. وجود پلتفرم‌ها و سرویس‌های مجازی گوناگون مثل یوتوب و توییچ و همچنین دسترسی‌های راحت و جریان‌های مالی آسان و در سترس مثل ریمیت، بستر ایده‌آلی را برای فعالیت‌های جدی ویدئوگیمی به ارمغان آورده است.

حالا دیگر گیمرهای ایرانی مانند کاربران خارجی این صنعت، می‌توانند به راحتی از تمامی از رسانه‌های جمعی استفاده کنند و تریبون اختصاصی و رسانه‌ی شخصی خود را در دنیای استریم داشته باشند. استریم کردن و کسب درآمد از طریق آن، نه‌تنها چالش تهیه بازی و سخت‌افزارهای بازی را آسان‌تر کرده، بلکه می‌تواند به عنوان یک حرفه‌ی جدی و شغل اصلی به منبع درآمد اصلی شما تبدیل شود. در ادامه‌ی این مطلب با ما در سرگرمی همراه باشید تا به بررسی دنیای استریم از زوایای مختلف و چگونگی استریم کردن در ایران بپردازیم و البته، به چالش‌های متعددی که در این راه پیش روی گیمرهای ایرانی قرار دارند اشاره کنیم.

قدم اول | انتخاب موضوع برای استریم

 

استریم عبارت است به اشتراک گذاری و پخش زنده و ویدئویی محتوا در پلتفرم‌های مختلفی که با امکانات گوناگون برای انجام این کار فراهم شده‌اند. استریم تنها مختص بازی‌های ویدئویی نیست و یک استریمر عملا می‌تواند در هر زمینه‌ای با موضوعات مختلف به تولید محتوای زنده در قالب استریم بپردازد.

از تولید محتواهای تخصصی و بررسی‌های محصولات مختلف گرفته، تا به نمایش گذاشتن توانایی‌های فردی و نشان دادن هر حرفه‌ای که در آن تخصص دارید. امروزه افراد زیادی در سرتاسر جهان با فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف به استریم کردن درباره طیف وسیعی از دسته‌بندی‌های گوناگون می‌پردازند که انجام تمامی آن‌ها در جامعه امروز ایران امکان‌پذیر است و به طور همزمان استفاده از سرویس‌های حمایت مالی نظیر ریمیت، می‌توان استریم‌های شما را به یک دریچه مالی قدرتمند تبدیل کند.

همانطور که متوجه شدید، استریم کردن تنها در انحصار دنیای گیم قرار نگرفته و به طور کلی به موضوعات بسیاری می‌توان در قالب استریم پرداخت. البته تولید استریم‌های غیرگیمی در جامعه استریمرهای امروز ایران جایی ندارد و به طور کلی به ندرت می‌توان استریم‌های با موضوعات متفرقه و به جز ویدئوگیم در میان آن‌ها پیدا کند. راستش را بخواهید این مورد یک پُهن منفی نیست. عدم وجود استریمرهای حرفه‌ای که به طور جدی استریم‌های غیرگیمی را دنبال کنند و به اصطلاح اشباع نشدن این شیوه، به فرصتی برای علاقمندان به این کار تبدیل شده تا به راحتی بتوانند ایده‌های جدید را به کار بگیرند و استریم‌های غیرگیمی تولید کنند. اما از آنجایی که اغلب کاربران مجازی در ایران، استریم کردن را بخشی از جامعه گیمرها و نوعی فعالیت گیمی می‌دانند، بد نیست در کنار تولید محتواهای غیرگیمی و به نمایش گذاشتن دیگر توانایی‌ها و ویژگی‌های فردی و حرفه‌ای، به انجام موضوعاتی بپردازید که در اشتراک با فعالیت‌های روزانه گیمرها جریان دارند.

رنج سنی نوجوان – جوان گیمرها و وجود اشتراکات بسیار در سلایق جمعی و علاقمندی‌های آن‌ها در ایران، این جامعه‌ی میلیونی را به یک خانواده یک پارچه و واحد تبدیل می‌کند که سلایق بسیار نزدیکی به یکدیگر دارند. از علاقه‌ی تمامی آن‌ها به فیلم‌های آمریکایی گرفته تا وجود اشتراکات بسیار در سبک‌های موسیقی موردعلاقه‌شان. نقاط اشتراک بسیاری را می‌توان بین تمامی گیمرهای ایرانی رسم کرد و این نقاط اشتراک به نوبه‌ی خود می‌توانند موضوعات بسیار جذابی برای استریم کردن باشند.

درست مثل یک نوازنده‌ی خیابانی

انتخاب موضوع برای استریم، اولین قدم حین برنامه‌ریزی برای استریم کردن است. استریمرهای موفق برای برگزاری استریم‌های طولانی و پرداختن به موضوعات متنوع و جذاب در طول این پروسه‌ی زمانبر، بیش از هرچیز دیگری به یک برنامه‌ی کاری دقیق نیاز دارند.

اولین مرحله برای تشکیل این برنامه، انتخاب موضوع است. تا اینجای کار دریافتیم که علاوه بر ویدئوگیم، موضوعات بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارند که می‌توان در قالب استریم به آن‌ها پرداخت. نوازنده‌ها و خواننده‌ها، طراحان و نقاش‌ها، ورزشکارها و شعبده‌بازها، شومن‌ها و کمدین‌ها و حتی کسانی که در آشپزی و دیگر فنون و هنرها تخصص دارند. هر یک از این افراد می‌توانند کانال استریم منحصربه‌فرد خود را راه‌اندازی کرده و با اجرای برنامه‌های منظم و جذاب، به جذب بیننده و دنبال‌کننده بپردازند.

توجه داشته باشید که برای تصمیم‌گیری درباره موضوع کاری در استریم‌های خود، لزوما نباید جامعه‌ی متخصصین آن رشته را به عنوان مخاطب خود هدف بگیرید. برای مثال برای برگزاری استریم‌های موسیقی و نوازندگی، نباید تنها روی مخاطبین نوازنده و متخصص در موسیقی تمرکز کنید. بلکه باید به طور کلی تمامی کاربران دنیای مجازی را هدف قرار داده و خود را در هر دسته‌بندی و رشته‌ای که فعالیت می‌کنید، نماینده‌ی ویژه‌ی رشته‌ی خود برای معرفی و به نمایش گذاشتن آن در مقابل عموم مردم بدانید.

مانند نوازنده‌ی چیره‌دستی که کنار خیابانی شلوغ نشسته و جمعیت زیادی از عابرین را دور خود جمع کرده. بدون این که برای آن‌ها دعوتنامه فرستاده یا حتی بلیطی جهت تماشای نمایش فروخته باشد. بلکه این توانایی او در نوازندگی بوده است که مردم را به آنسوی خیابان برده و به سمت او جذب کرده. نقش یک استریمر تازه‌کار به محض ورود به پلتفرم‌های استریمینگ، درست همانند نوازنده‌ای است که کنار یک خیابان بساط می‌کند و می‌نوازد. شاید در دقایق اول کسی به نواختن شما اهمیتی ندهد و به سادگی از کنارتان رد شوند، اما این ثابت‌قدمی، تکرار و مرحله به مرحله بهتر شدن شما است که رفته رفته تعدادی از عابرین را نگه می‌دارد.

هرچه ثابت‌قدمی و پیشرفت بیشتری از خود نشان بدهید و مدت زمان طولانی‌تری را به اجرا کردن بپردازید، قاعدتا تعداد بینندگان نیز بیشتر خواهد شد. اما قسمت شیرین و اصلی ماجرا بعد از اینکه جمع زیادی از تماشاگران در اطراف شما جمع شد، آنجایی است که نوبت به نوبت یکی پس از دیگری سکه‌هایشان را درون کلاهتان می‌اندازند. این تمام سلسله مراتبی است که یک استریمر همانند یک نوازنده خیابانی طی می‌کند.

استریم گیمی | پرطرفدارترین موضوع استریم در ایران

 

وقتی صحبت از استریم کردن می‌شود، اولین چیزی که در ذهن شنونده نقش می‌بندد، تصویر یک گیمر پشت سیستمی است که ساعت‌ها و شاید حتی روزها روشن و درحال اجرای بازی بوده. پرداختن به موضوعات متفرقه و گوناگون بدون هیچ محدودیتی، در صورتی که بتوانید محتوای جذاب و تماشایی تولید کرده و بیننده خود را جذب کنید، همیشه امکان‌پذیر خواهد بود. اما پایه‌ثابت استریمرهای ایرانی و اصلی‌ترین هدف آن‌ها برای استریم کردن، بازی و پرداختن به دنیای گیم است.

طبق شواهد و آنچه در شیوه‌ی ورود فرهنگ استریم در ایران اتفاق افتاد، اغلب مخاطبین استریم در ایران را گیمرهایی تشکیل داده که برای تماشای گیمپلی و دیگر محتواهای گیمینگ پای استریم‌ها می‌نشینند. طبق مفهوم استریم، برگزاری لایوهای اینستاگرامی و همچنین برقراری ارتباط زنده در یوتوب و فیسبوک نیز به نوعی استریم محسوب می‌شود. اما در اینجا مقصود ما از استریم کردن، تولید محتوای ویدئویی زنده تحت یک موضوع مشخص با بهره‌گیری از تخصص و توانایی‌های فرد استریمر است.

یکی از دسته‌بندی‌های پرطرفدار استریم یا شاید بتوان گفت پرطرفدارترین شاخه‌ی استریمینگ در ایران، استریم گیمی است. یک استریمر در طول یک استریم گیمی معمولا به بازی کردن می‌پردازد و همزمان اطلاعات خود را از بازی مذکور با بینندگان به اشتراک می‌گذارد. به لطف تعداد زیاد استریمرهای گیمر در جهان و همچنین ایران، بازار رقابت بین استریمرهای گیمر بسیار داغ است. وجود رقابت تنگاتنگ و پروسه‌ی چالش‌برانگیز جذب مخاطب در بین تعداد زیادی از استریمرهای پربیننده، باعث شده تا کسب اطلاعات تخصصی درباره بازی‌ها و همچنین برنامه‌ریزی برای تولید محتواهای جذاب و منحصر‌به‌فرد به یکی از لازمه‌های اصلی برای شروع به کار استریم تبدیل شود.

حالا به عنوان یک استریمر گیمر باید به دنبال مهیا کردن یک دلیل مهم و حیاتی برای بیننده‌ی خود جهت انتخاب شما به جای دیگر استریمرها باشید. برای تبدیل شدن به یک استریمر منحصربه‌فرد و جذاب که بینندگان زیادی تماشای آن را به دیگر استریمرها ترجیح بدهند، به طور کلی باید پارامترهای متعددی را باید مورد توجه خود قرار دهید. پیش از هرچیزی باید یک چشم‌انداز کلی برای کار خود در نظر بگیرید و تصویر موردعلاقه از خودتان را در ذهن مخاطبین رسم کنید. تصمیم بگیرید که می‌خواهید بیننده‌تان دقیقا به کدام‌یک از شاخصه‌های موجود در شما جذب شده و به تماشای استریم‌هایتان مشغول شود.

توییچ | چگونه استریمر شویم
توییچ با اختلاف زیادی هنوز پربیننده‌ترین پلتفرم استریمینگ جهان است

سرگرمی در کنار خنده | استریم، یک شغل لذت‌بخش

 

برخی از استریمرها بسیار شوخ‌طبع‌اند و بیش از اینکه به انجام بازی‌های گوناگون و به نمایش گذاشتن گیمپلی حرفه‌ای و به اشتراک گذاشتن اطلاعات کم‌یاب و شنیدنی بپردازند، به شکل گرم و صمیمانه‌ای با بیننده‌ی خود ارتباط برقرار کرده و اغلب با استفاده از حس شوخ‌طبعی و بهره‌گیری از جوک‌ها و استایل بامزه‌ی خود، بیننده را ساعت‌های طولانی سرگرم می‌کنند. این دسته از استریمرها معمولا آدم‌هایی بسیار اجتماعی و خوش‌مشرب هستند. دوستان زیادی دارند و یک عالمه لطفیه‌ی خنده‌دار بلدند که اگر چندین روزها آن‌ها را پشت هم تعریف کنند، باز هم چندتای دیگر باقی مانده‌اند.

آن‌ها معمولا حین بازی کردن و همچنین دیگر اوقات زندگی‌شان، به دنبال سوژه‌های بامزه و خنده‌دار می‌گردند. سعی می‌کنند بازی‌ها را از زوایای متفاوت و جالبی زیر ذره‌بین ببرند و علاقه‌ی خاصی به پیدا کردن باگ‌های مسخره در بازی‌های بزرگ دارند. علاوه بر اینکه همیشه چندتایی ایده‌ی خنده‌دار و سرگرم‌کننده در چنته دارند، دارای استایلی خون‌گرم و صمیمی هستند که خیلی زود به دل بیننده می‌نشیند. فرقی نمی‌کند چه بازی‌ای درحال اجرا باشد، اگر بخواهند، هر قسمتی از آن را می‌توانند به یک سوژه‌ی خنده‌دار تبدیل کنند.

از شیوه‌ی حرف زدن و ادبیات طنزآمیز و پر از شوخی‌شان گرفته، تا سوژه‌های ناب و جنجالی‌شان. این دسته از استریمرها سرگرمی را در کنار خنده و فراغت دوست دارند. راستش را بخواهید استریم‌های این دسته از استریمرها هرچقدر که طولانی باشد، در دقیقه‌ای کوتاه و لذت‌بخش طی می‌شود و تا به خود می‌آیید، در می‌یابید که ساعت‌ها است که پای تماشای یک استریم وقت گذاشته‌اید و تمامش هم به خندیدن سپری شده. اگر آدمی برون‌گرا با روابط اجتماعی بسیار خوب هستید و معمولا با اکیپ‌های پرجمیعیتی از دوستان‌تان به بیرون می‌روید و حسابی با یکدیگر سروکله می‌زنید و شوخی می‌کنید، احتما یکی از همین استریمرهای طنزپردازی هستید که سرگرمی را در کنار خندیدن دوست دارند.

شما با این که می‌توانید هر اثر در هر سبک و سیاقی را مورد هدف قرار داده و به روش‌های گوناگون درباره‌اش طنزپردازی کنید، بهتر از به سراغ بازی‌هایی بروید که در بطن خود محتوای مخصوص شما را جای داده‌اند. بازی‌هایی که از دل گیمرهای مفرح و خوش‌گذرانی مثل خودتان بیرون آمده‌اند و یک هدف را دنبال می‌کنند: سرگرمی در کنار خنده. در واقع این بازی‌ها را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد. بازی‌هایی که با هدف طنزپردازی و خنداندن مخاطب خود با شخصیت‌های خنده‌دار و دنیایی فکاهی ساخته شده‌اند مثل Untitled Goose Games که یکی از بهترین‌های این سبک است. دسته‌ی دیگر بازی‌هایی هستند که آزادی عمل زیادی را در جهت انجام کارهای مختلف و گاها مسخره پیش روی شما قرار می‌دهند.

بازی‌های جهان آزاد با دنیاهایی بزرگ، شلوغ و پرتراکم مثل بازی‌های سری Grand Theft Auto که می‌توانید در آن‌ها سناریوهای بسیاری را با هدف خنداندن و سرگرم کردن بیننده خود پیاده کنید. گوشه و کنار جهان این دسته از بازی‌ها را زیر ذره‌بین ببرید و با ایده‌های مسخره و در عین حال هوشمندانه‌ی خود، در آن‌ها به آزمون و خطا بپردازید و رسما همه‌چیز را امتحان کنید. پرداختن به این بازی‌ها معمولا سوژه‌ی بسیار پرطرفداری برای استریمرها است و بیننده‌ی زیادی جذب می‌کند.

در این شرایط سخت و چالش‌برانگیزی که هر ذهن متفکری را به خود درگیر و آشفته می‌کند، قدرت سرگرم کردن مردم همراه با خنده، یک موهبت است. در موقعیت‌های شبیه به امروز ایران و جهان، مردم اهمیت ویژه‌ای برای باعث و بانیان خندیدن‌شان قائل خواهند شد و به احتمال خیلی زیاد مورد حمایت‌های مالی قرار خواهید گرفت. استفاده کردن از سرویس ریمیت و معرفی کردن آن به بیننده‌ها به عنوان آسان‌ترین راه برای ارسال حمایت‌های مالی‌شان، هوشمندانه‌ترین عمل پس از ایجاد یک کانال استریم پربیننده و معرفی خود به عنوان یک گیمر بامزه و خوش‌مشرب است.

سرگرمی در کنار پژوهش | مخصوص یک خوره‌ی گیم تمام عیار

استریم کردن با موضوع ویدئوگیم و به اشتراک گذاشتن تجربیات گیمی با دیگر گیمرها، تنها محدود به پرداختن به سوژه‌های خنده‌دار و خلق لحظات تکرارنشدنی با هدف به خنده واداشتن بیننده نمی‌شود و می‌توان با رویه‌ای کاملا متفاوت نیز به برگزاری استریم‌های گیمی پرداخت و شیوه‌ای دیگر خود را به مرحله‌ی دریافت حمایت‌های مالی برسانید. این دسته از استریمرهای گیمر و بیننده‌هایشان حتی در اوقات فراغت و تایم بازی کردن و تماشای استریم‌شان نیز علاقه‌ای به موضوع کمدی و پرداختن به سوژه‌های خنده‌دار ندارند. آن‌ها می‌خواهند تمامی وقت خود را چه درون بازی و چه بیرون آن، به کنکاش در دنیای بازی‌ها بپردازند و به طور جدی جهان‌های مختلف را بررسی کنند. آن‌ها را معمولا نمی‌توان یک دنبال‌کننده‌ی معمولی دانست و روش کارشان اینگونه است که یا به طور کلی از تجربه و پرداختن به یک بازی صرف نظر می‌کنند، یا به طور مفصل آن را بازی می‌کنند و همه‌ی بخش‌هایش را مورد بررسی قرار می‌دهند. دسته‌ی قبلی بازی‌هایشان را برای پیدا کردن سوژه‌های خنده‌دار زیر ذره‌بین می‌بردند، اما گیمرهای این دسته نقطه به نقطه‌ی بازی موردعلاقه‌شان را واکاوی می‌کنند تا مبادا یک راز پنهان از چشمشان دور مانده باشد و درباره‌اش چیزی ندانند. پیدا کردن ایستر اگ‌ (Easter Egg) و سرنخ‌های روایی در کنار پرداختن به تئوری‌های داستانی در بازی‌های مختلف، از جمله پرطرفدارترین موضوعات استریم در میان این دسته هستند. این دسته از استریمرها را می‌توان پژوهشگران ویدئوگیم معرفی کرد. آن‌ها علاقه‌ی شدیدی به زیر و رو کردن دنیای یک بازی و لیست کردن نکات جالب و شنیدنی درباره‌ی این دنیا و بعد به اشتراک گذاشتن‌شان با بینندگان خود دارند. حیطه‌ی تحقیقی آن‌ها معمولا فراتر از دنیای درون بازی می‌رود و در قالب مطالعات جانبی در اینترنت و یا حتی کتاب‌ها در می‌آید. برای مثال یک طرفدار دوآتیشه‌ی سری بازی Assassin’s Creed که در دسته‌ی استریمرهای پژوهشگر قرار می‌گیرد، پیش از برگزاری استریم درباره نسخه‌ی اخیر این سری یعنی AC: Valhalla به مطالعه‌ی تاریخ وایکینگ‌ها و مقایسه کردن آن با دنیای درون بازی می‌پردازند. شاید انجام فعالیت‌های این‌چنینی دشوار و بسیار زمانبر به نظر برسد، اما واقعیت این است که بینندگان شما اهمیت بسیاری به جنبه‌ی آموزشی و بار مفید محتواهای شما می‌دهند. بسیاری از آن‌ها از وقتی که صرف تحقیق و جمع‌آوری اطلاعات درباره‌ی موضوعات مختلف می‌کنید متاثر می‌شوند و بی‌صبرانه استریم‌های شما را دنبال می‌کند.

اغلب این بینندگان یا بهتر است بگوییم هواداران، به دنبال تشویق کردن استریمر موردعلاقه‌ی خود جهت پرداختن به موضوعات بیشتر هستند و بهترین روش تشویق کردن را حمایت مالی از استریمر می‌دانند. هوشمندانه‌ترین روش کاری پس از جذب مخاطب و معرفی کردن خود به عنوان یک استریمر پژوهشگر، استفاده از سرویس ریمیت و معرفی کردن آن به بینندگان است. مخاطبین شما در مواقع مختلف و به شوق دریافت اطلاعات کامل و تماشای تحقیقات جامع درباره‌ی بازی‌های موردعلاقه‌شان، با استفاده از سرویس ریمیت به صورت مالی از شما حمایت می‌کنند و در قبال آن، درخواست خود را در قالب پیشنهادات مختلف بیان می‌کنند. برای مثال ممکن است یکی از آن‌ها پس از ارسال یک هدیه‌ی نقدی از طریق ریمیت، از شما بخواهد که به طور کاملا حرفه‌ای هیولاهای جهان سری بازی Witcher را بررسی کنید و درباره‌شان در استریم خود حرف بزنید. عمل کردن به درخواست‌های مخاطبینی که از شما حمایت مالی کرده‌اند و مخصوصا پرداختن به درخواست‌های پرتکرار، شانس شما را برای دریافت حمایت‌های مالی بیشتر از طریق سرویس ریمیت بیشتر می‌کند. کاوش در جهان بازی‌های مختلف در حالت عادی یک تفریح لذت‌بخش برای استریمرهای پژوهشگر محسوب می‌شود. حالا تنها کافی است درباره‌ی آن به طور منظم برنامه‌ریزی کنند و ضمن آگاه شدن از علاقمندی‌های مخاطبین خود، پیشنهاداتی که را که منجر به دریافت حمایت‌های مالی بیشتر می‌شوند، عملی کنند. این یکی از بهترین راه‌ها برای تشکیل یک جامعه‌ی مخاطبین شلوغ و همچنین بالا بردن شانس دریافت حمایت‌های مالی محسوب می‌شود که البته وقت بسیار زیادی را جهت مطالعه، جستجوهای اینترنتی یا حتی کتابی، تحقیقات تاریخی، جغرافیایی، اجتماعی، هنری و فلسفی می‌طلبد.

پژوهشگرِ طنزپرداز | بهترین در نوع خود

همانطور که استریمرها به دوسته‌ی طنزپرداز و پژوهشگر تقسیم می‌شوند، این دسته‌بندی را می‌توان شامل حال مخاطبین آن‌ها نیز دانست. اما بدون شک مخاطبین مشترک زیادی در این دو دسته‌بندی وجود دارند. مخاطبینی که وجود هر دو دسته را الزامی می‌دانند تا یک روز را با تماشای باگ‌های فیفا و تماشای مودهای خنده‌دار جی‌تی‌ای سپری کنند و روز بعد را پای تازه‌ترین قسمت استریم‌های سریالی ارباب حلقه‌ها بنشینند تا بیشتر از قبل با موجودات و افسانه‌های کوچک و بزرگ سرزمین میانه آشنا شوند. با حضور استریمری که تمام فیلم‌ها و بازی‌ها و کتاب‌های مربوط به سرزمین میانه را از زیر ذره‌بین خود عبور داده و مانند یک علامه‌ی همه‌چیزدان در مقابل مخاطبینش شروع به روایت داستان‌ها می‌کند و همزمان آرشیوهای صوتی و تصویری را هم به نمایش می‌گذارد. همانطور که مخاطبین و تماشاگران استریم می‌توانند همزمان هر دو موضع را دنبال کنند، یک استریمر خوب هم می‌تواند همزمان ویژگی‌های هر دو دسته را در خود پرورش دهد. در واقع بهترین استریمرهای خارجی، آن‌هایی که در سطح جهانی شهرت بی‌نظیری پیدا کرده‌اند و درآمدهای میلیون‌دلاری دارند، بهترین در هر دو دسته به حساب می‌آیند. آن‌ها در یک آن هم به عنوان بهترین استریمر طنزپرداز و هم به عنوان بهترین استریمر پژوهشگر شناخته می‌شوند و به نوعی می‌توان گفت بهترین در نوع خود هستند. این دسته از استریمرها که همزمان طنزپردازی می‌کنند و کار پژوهشگی گیمی انجام می‌دهند، حقیقتا می‌توانند موفق‌ترین استریمرهای حاضر در عرصه باشند. از یک سو با حس شوخ‌طبعی بامزه و منحصربه‌فردشان باعث می‌شوند که حوصله‌ی بیننده‌ی استریم سر نرود و مدام با لطیفه و تیکه‌های بامزه سرحال‌تر شود. از سویی دیگر با تحقیقات استثنایی و مثال زدنی‌شان درباره‌ی بازی‌های موردعلاقه‌ی خود و مخاطبین، حس کنجکاوی و روحیه‌ی ماجراجو و محقق خود و مخاطبین خود را ارضا می‌کنند. حتی استریمرهایی که به طور جدی تنها یکی از دسته‌بندی‌های نام برده را انتخاب می‌کنند، باید حداقل‌های موردنیاز و وام گرفته شده از دسته‌بندی دیگر را در استریم‌های خود داشته باشند.

به بیان واضح‌تر، هیچ طنزپردازی با اطلاعات ناقص و غیرکاربردی و همینطور هیچ پژوهشگری با خلق و خوی غیرصمیمانه و جدی شبیه معلم ریاضی‌های بداخلاق، به موفقیت نخواهد رسید. پس هر طنزپردازی باید در وقت اضافی خود به مطالعه‌های جانبی در حوزه‌ی گیمینگ مشغول شود و همه‌ی پژوهشگران نیز حس شوخ‌طبعی مختصری را در خود داشته باشند. اما استریمری که از هردوی این موارد به مقدار کافی داشته باشد، قاعدتا پتانسیل بیشتری برای رسیدن به بازدیدهای بالا و دریافت حمایت‌های مالی میلیونی از طریقی سرویس ریمیت در خود دارد. حالا مهم‌ترین پارامتر برای ارزیابی عملکرد و تصمیم‌گیری درباره‌ی برنامه‌ریزی‌های آینده، بررسی سلیقه و میل اکثریت مخاطبین است. هر استریمری بسته به فعالیت‌هایی که در حضور مخاطبینش داشته و همچنین با به خاطر سپردن درخواست‌ها و پیشنهادات مختلف آن‌ها، باید یک جمع‌بندی کلی راجع به علاقه‌ی اکثریت مخاطبین کانال استریمینگ خود داشته باشد. برای انجام این کار بهتر است نظرسنجی‌های مختلفی را از طریق شبکه‌های اجتماعی جانبی برگزار کند و از نزدیک با مخاطبین خود ارتباط داشته باشد. تا جایی که می‌تواند سعی کند همه‌ی کامنت‌ها و نظرهای بینندگان استریم را بخواند و حتی‌الامکان همه‌ی پیام‌های خصوصی دریافت شده را نیز مطالعه کند. حتی اگر نتواند به آن‌ها پاسخ دهد بلکه تمامی‌شان را کنار هم بگذارد و نتیجه‌اش را در استریم‌های بعدی دنبال کند. اگر می‌خواهید هرچه زودتر موجودی حساب ریمیت خود را بالا ببرید و به یکی از استریمرهای معروف این سرویس تبدیل شوید، نباید از هیچ تلاشی جهت برقراری ارتباط نزدیک با طرفداران دریغ کنید. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به روش‌های مختلف استفاده از شبکه‌های اجتماعی در جهت بالا بردن آمار بازدید استریم‌ها و جذب مخاطبین بیشتر.

شبکه‌های اجتماعی | رمز موفقیت استریمرها تعامل با مخاطبین است

 

بدون شک برقراری تعامل با مخاطبین را می‌توان یکی از تاثیرگذارترین روش‌ها برای تبدیل شدن به یک استریمر پربیننده و دریافت حمایت‌های مالی بزرگ دانست. این پل ارتباطی با استفاده از شبکه‌های اجتماعی مختلف ایجاد می‌شود و پیگیری تمامی فیدبک‌ها و بازخوردهای مخاطبین را می‌طلبد. چه بیننده‌های مزاحمی که صرفا با هدف اشاعه‌ی انرژی منفی و ابراز انتقادات غیرمنطقی به کانال استریمینگ شما مراجعه می‌کنند و چه مخاطبین خیرخواه و هواداران وفاداری که از هیچ تلاشی جهت بالاتر بردن سطح کیفی استریمر موردعلاقه‌ی خود دریغ نمی‌کنند و پیشنهادات بسیار کلیدی و تاثیرگذاری را به شما منتقل می‌کنند. یک استریمر موفق باید از نزدیک هردوی این مخاطبین را دنبال کند و در جریان پیشنهادات و انتقادات آن‌ها باشد. از ایرادات بنی‌اسرائیلی بینندگان اصطلاحا بدخواه و هیتر در جهت بی‌نقص شدن و بهانه ندادن به دست این دسته از بینندگان مزاحم استفاده کنید و از سویی دیگر، پیشنهادات هواداران واقعی و وفادار خود، مخصوصا آن دسته از پیشنهاداتی را که چندین بار تکرار شده‌اند، آویزه‌ی گوش خود کرده و به مرور زمان در استریم‌های بعدی خود اعمال کنید. یک استریمر به طور کلی بسترهای گوناگونی برای انتخاب به عنوان پلتفرم استریم اصلی خود در دسترس دارد. بسیاری از شبکه‌های اجتماعی نظیر یوتوب، فیسبوک و اینستاگرام امکان برقراری ارتباط زنده را فراهم کرده‌اند و می‌توان از آن‌ها برای استریم کردن استفاده کرد. از طرفی نیز اغلب استریمرها استفاده از سرویس‌ها و پلتفرم‌های مخصوص استریم را برای استریم کردن پیشنهاد می‌کنند. پلتفرم‌هایی مثل توییچ و میکسر که همراه با قابلیت‌های بسیار مفید و کارآمد در جهت برگزاری یک استریم جذاب و طولانی، از اصلی‌ترین پلتفرم‌های استریمینگ دنیای گیم محسوب می‌شوند. اما علاوه بر این پلتفرم‌های اصلی، به عنوان یک استریمر بهتر است از دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز برای انجام اطلاع‌رسانی‌ها و به اشتراک‌گذاری اخبار مربوط به استریم‌ها و همچنین پروموت کردن فعالیت‌های استریمینگ خود استفاده کنید.

اینستاگرام یکی از شناخته‌شده‌ترین و بهترین شبکه‌های اجتماعی است که می‌توانید به صورت جانبی در کنار پلتفرم استریم اصلی خود برای به اشتراک‌گذاری اخبار و برنامه‌های کاری‌تان و همچنین برقراری ارتباط نزدیک با مخاطبین خود استفاده کنید. استفاده از محتواهای حاوی نظرسنجی با محوریت Call to Action (درخواست برای انجام فعالیت از دنبال‌کنندگان) را می‌توان کلیدی‌ترین شیوه‌ی استفاده از اینستاگرام دانست. برای مثال می‌توانید قسمت‌های گلچین شده از تازه‌ترین استریم خود را پست کنید و در زیر آن درباره‌ی سطح کیفی استریم مذکور از مخاطبین بپرسید و نظرات آن‌ها در قالب کامنت‌های زیر پست یا حتی پیام‌های دایرکت دریافت کنید. همچنین می‌توانید درباره‌ی برنامه‌های آینده‌ی فعالیت استریمینگ خود پست‌هایی را منتشر کنید تا واکنش دنبال کنندگان را پیش از پرداختن به موضوعات جدید ارزیابی کرده باشید. از این طریق می‌توانید تا حد زیادی از شکست خوردن احتمالی یک ایده‌ی ضعیف یا به موفقیت رسیدن یک ایده‌ی پرطرفدار و جنجالی، مطمئن شوید تا به محض انجام پروژه‌های تازه با بازخوردهای ضعیف و پیش‌بینی نشده‌ی مخاطبین خود غافلگیر نشوید. استفاده از امکانات استوری اینستاگرام یا حتی برگزاری یک لایو پرسش و پاسخ مختصر و مفید، می‌تواند از جمله دیگر راه‌های بهره‌گیری از شبکه‌ی اجتماعی اینستاگرام باشد. بسته به کلاس کاری استریمرهای مختلف با موضوعات استریم گوناگون، می‌توانید از دیگر شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام و دیسکورد نیز استفاده کنید. استفاده از یک کانال تلگرامی برای ارسال اطلاعیه و خبررسانی جهت شروع استریم‌ها می‌تواند روش بسیار خوب و مطمئنی جهت کسب اطمینان از اطلاع‌رسانی کامل و ضمانت‌شده باشد. همچنین می‌توانید مثل خیلی از گروه‌ها و تیم‌های گیمی دیگر، از امکانات دیسکورد استفاده کنید و رابطه‌ی به مراتب نزدیک‌تر و صمیمی‌تری با مخاطبین خود داشته باشید. با آن‌ها مکالمه‌ی صوتی برقرار کنید و فایل‌های رسانه‌ای گوناگون را به اشتراک بگذارید. یک گروه دیسکورد به طور کلی امکانات بسیار بیشتر و کامل‌تری نسبت به یک گروه تلگرامی برای یک گروه گیمینگ در خود دارد. هر یک از این شبکه‌های اجتماعی می‌توانند به برگ برنده‌ی اصلی شما برای تبدیل شدن به یک استریمر پربیننده تبدیل شوند.

فعالیت در این شبکه‌های اجتماعی برای یک استریمر الزامی نیست، اما بدون شک در صورت برنامه‌ریزی درست و استفاده از استراتژی صحیح و هوشمندانه در قبال آن‌ها، می‌تواند تا حد زیادی سرعت همه‌گیر شدن و به شهرت رسیدن شما را به عنوان یک استریمر تازه‌وارد بالا ببرد.

استریم کردن | چگونه استریمر شویم
مایکروسافت سرانجام بیخیال پلتفرم استریمینگ اختصاصی خود شد و Mixer رسما به پایان خود رسید

استفاده‌ی مجدد از استریم‌ های ضبط شده

شاید با خود فکر کنید که استفاده کردن از استریم‌های ضبط شده به عنوان محتواهای گیمینگ در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های جمعی، تاثیری در روند جذب بیننده‌ی استریم ندارد و بیشتر یک ترفند مفید و کارآمد در برنامه‌ریزی برای تولید محتوا محسوب می‌شود. اما حقیقتا می‌توان گفت اغلب استریمرهایی که در توییچ، میکسر یا پلتفرم‌های مشابه فعالیت می‌کنند، در رسانه‌های جمعی مثل یوتوب نیز فعالیت چشمگیری دارند. استفاده از استریم‌های ضبط شده در یوتوب می‌تواند هم دریافت دنبال‌کننده و بازدیدهای یوتوبی را تضمین کند و هم ضمانتی بر جذب مخاطبین جدید برای استریم‌ها باشد. وقتی ویدئوهای ضبط شده‌ی خود از استریم‌هایتان را مجددا در یک کانال یوتوبی استفاده می‌کنید، حقیقتا با یک تیر چند نشان مختلف را مورد هدف قرار داده‌اید. اول از همه باید به این نکته‌ی مهم اشاره کرد که با استفاده از ویدئوهای اکثرا طولانی و مخاطب‌جذب‌کن استریم‌ها در یوتوب، به مانیتایز کردن کانال خود و دریافت تبلیغات از سوی یوتوب نزدیکتر شوید. همچنین می‌توانید پس از مدتی عملکرد ویدیوهای مختلف را ارزیابی کنید تا متوجه شوید که کدام‌یک از موضوعات به طور کلی در میان مخاطبین فارسی‌زبان ایرانی محبوبیت و بازدید بیشتری داشته است. این مورد را شاید نتوان در روزهای اول به درستی حین استریم کردن بررسی کرد. زیرا هرچقدر هم که سطح کیفی بالایی داشته باشید، افراد کمی شما را می‌شناسند و باید مدتی را اصطلاحا خاک خورده تا توسط مخاطبین بیشتری شناخته شوید. در این مدت می‌توانید با منتشر کردن ویدئوهای ضبط شده‌ی استریم در کانال یوتوب، یک ارزیابی دقیق‌تر از عملکرد ویدئوهای مختلف با موضوعات متفاوت داشته باشید تا بعدها موضوعات پرطرفدارتر را بیشتر مورد استفاده قرار دهید. یوتوب در سطح جهانی به عنوان پرطرفدارترین سرویس اشتراک‌گذاری ویدیو شناخته می‌شود و بعد از گوگل پربازدیدترین وبسایت جهان است. اما در ایران یک وبسایت داخلی دیگر برای انتشار محتوای ویدیویی به نام آپارات داریم که جامعه مخاطبین مخصوص به خود را دارد و استفاده از آن چندان کار بی‌تاثیری نیست. تنها کافی است تمامی پست‌های یوتوبی خود را در آپارات نیز منتشر کنید تا در میان کاربران آن شناخته شوید. آپارات همچنین امکان برگزاری پخش زنده را نیز در سال‌های اخیر مهیا کرده و می‌توانید در صورت بالا رفتن بازدیدهای کانال آپارات خود، بخشی از پروسه‌ی ارتباط با مخاطبین خود را در لایوهای آپارات به انجام برسانید یا حتی در آن بازی استریم کنید! پس به طور کلی دریافتیم که استفاده‌ی مجدد از استریم‌های ضبط شده در رسانه‌های جمعی مثل یوتوب و آپارات، می‌تواند یکی از روش‌های کارآمد و اساسی برای بررسی عملکرد موضوعات مختلف استریم باشد. جذب مخاطب از طریق ویدیوهای یوتوب و آپارات و به دنبال آن منتقل کردن آن‌ها به پلتفرم اصلی استریمینگ خود، بدون شک در دریافت حمایت‌ها تاثیرگذار خواهد بود. با یک آزمون و خطای چندماهه به خوبی رابطه‌ی زنجیره‌ای بین یوتوب و آپارات و توییچ و اینستاگرام را مشاهده کرده و به پایانه‌ی نهایی آن که سرویس ریمیت جهت دریافت حمایت‌های مالی است خواهید رسید.

مایحتاج استریمر شدن | برای شروع به چه امکاناتی نیاز داریم؟

 

از آنجایی که بسیاری از استریمرها با هدف کسب درآمد و دریافت حمایت‌های مالی وارد عرصه‌ی رقابت در دنیای استریمینگ می‌شوند، بدیهی است که بسیاری از استریمرهای تازه‌کار با محدودیت‌های مالی مختلف همراه باشند. از همین رو متداول‌ترین سوال حین شروع به کار استریم از سوی استریمرها این است که «حداقل امکانات برای شروع به کار استریم چه چیزهایی هستند؟» بخش زیادی از پاسخ این سوال رابطه‌ای مستقیم با موضوع مورد انتخاب شما جهت استریم کردن دارد. این که شما به عنوان یک استریمر گیمر می‌خواهید چه نوع محتوایی را تولید کنید و چگونه متفاوت‌ از دیگر استریمرها ظاهر شوید، تغییرات زیادی در لیست خرید اقلام موردنیازتان اعمال می‌کنید. برای مثال اگر بخواهید جدیدترین بازی‌های روز را در استریم‌های خود به نمایش بگذارید، بدون شک به یک کنسول نسل جدید یا یک کامپیوتر شخصی بسیار قدرتمند و به‌روز نیاز خواهید داشت. به موازات سخت‌افزار به‌روز و تهیه‌ی جدیدترین بازی‌های ارجینال، باید سطح کیفی صوتی و تصویری خود را که به مدل میکروفون و دوربین شما بستگی دارد را نیز بالا ببرید تا کلاس کاری متعادل و همگنی را در استریم خود داشته باشید. اما وقتی صحبت از حداقل‌ها می‌شود، باید ارزان‌ترین و ابتدایی‌ترین امکاناتی را که منجر به برگزاری استریم‌های حرفه‌ای و پربیننده می‌شوند را بررسی کنیم. در این صورت بهتر است از استریم بازی‌های جدید صرف نظر کنید و در عوض به تجربه‌ی بازی‌های قدیمی و کلاسیک بپردازید. پرداختن به عناوین کلاسیک و بازی‌های نوستالژیک به نوبه‌ی خود می‌تواند یک دسته‌بندی منحصر‌به‌فرد برای یک استریمر باشد که طرفداران بسیار زیادی دارد. حتی استریمرهایی که تازه‌ترین امکانات روز دنیا را دارند نیز ممکن است یک مدت فقط و فقط به استریم بازی‌های کلاسیک بپردازند و درباره‌ی نوستالژی‌های این صنعت محتوا تولید کنند. برای تجربه‌ی بازی‌های قدیمی به یک کامپیوتر متوسط رو به پایین یا یک کنسول قدیمی نیاز دارید. اما توجه داشته باشید که اجرای بازی تنها بخشی از فعالیت سخت‌افزاری شما را شامل خواهد شد. بلکه اجرای پلتفرم‌های استریم و انتقال تصویر و صدا نیز قدرت پردازش قابل توجهی را می‌طلبد. از همین رو حتی درصورت تمرکز روی بازی‌های قدیمی یا پرداختن به موضوعات غیرگیمی مثل فیلم و سریال و وبگردی نیز به یک سیستم متوسط رو به بالا نیاز خواهید داشت. همچنین درصورت اجرای بازی روی کنسول، باید از کپچر کارت‌ها جهت استریم تصویر بازی خود استفاده کنید.

مورد دیگری که در امکانات اولیه‌ی موردنیاز برای استریمر شدن وجود دارد، ابزار لازم جهت انتقال تصویر و صدای استریمر است. یعنی یک میکروفون و یک دوربین یا وب‌کم. البته استریمرهای تازه‌کار زیادی هستند که در شروع کار از دوربین یا وب‌کم استفاده نمی‌کنند و تنها از تصویر بازی و صدای خود در استریم استفاده می‌کنند. در اینصورت بهتر است بودجه‌ی خود را صرف تهیه‌ی یک میکروفون متوسط رو به بالا کنید تا تاثیر کلیدی و حیاتی صدا و برقراری ارتباط صوتی با مخاطب را از دست ندهید. در صورتی که از لپ تاپ به عنوان سیستم اصلی استریم استفاده می‌کنید، حداقل در شروع کار نیازی به تهیه‌ی جداگانه‌ی دوربین یا وب‌کم نخواهید داشت و می‌توانید از وب‌کم تعبیه شده روی لپ تاپ استفاده کنید که در بعضی از آن‌ها حقیقتا کیفیت بسیار خوبی دارند و تا مدت زیادی پاسخگوی نیازهای شما خواهند بود. از آنجایی که تصویری که از استریمر روی صفحه‌ی استریم به نمایش در می‌آید، به صورت یک کادر مستطیلی کوچک در گوشه‌ی تصویر است، نیاز شما به یک دوربین با رزولوشن بالا تا حد زیادی از بین می‌رود. اما اگر می‌خواهید استریم‌های گفت‌وگومحور داشته باشید بهتر است که به یک دوربین یا وب‌کم HD یا Full HD مجهز شوید. اگر می‌خواهید تصویر خوب و همراه با سطح کاری بالایی را از خود در استریم به نمایش درآورید، بهتر است از یک پس‌زمینه (بک‌گراند) خوب در پشت خود برخوردار باشید. اما توجه کنید که یک پس‌زمینه‌ی خوب لزوما به معنای یک بک‌گراند گران‌قیمت نیست. بلکه این هوش طراحی و سلیقه در چیدمان وسایل و همچنین انتخاب یک دیوار خوب است که در نهایت یک پس‌زمینه‌ی خوب را برای استریم‌های شما به ارمغان خواهد آورد. ممکن است میلیون‌ها تومن برای تهیه‌ی تجهیزات گران‌قیمت اما بلااستفاده در پس‌زمینه هزینه کنید اما به خاطر چیدمان بد و ناکارآمد، نتیجه‌ی کاملا منفی دریافت کنید. اما ممکن است با یک ایده‌ی بسیار خوب در استفاده از چند شی ساده، پس‌زمینه‌ی بسیار دنج و زیبایی را طراحی کنید که به یکی از شاخصه‌های اصلی استریم‌هایتان تبدیل شود. یک پس‌زمینه‌ی خوب و جذاب تا مدت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیازی به تغییر دادن آن نخواهید داشت. از همین رو پیشنهاد ما به شما این است در صورتی که از دوربین یا وب‌کم استفاده می‌کنید و تصویر خود را برای بینندگان به نمایش می‌گذارید، حتما وقت زیادی را صرف فکر کردن و تست چیدمان‌ها و ترکیب‌بندی‌های مختلف کنید و به‌هیچ‌وجه به یک دکور گران‌قیمت و پرزرق‌وبرق که هدف خاصی را دنبال نمی‌کند و هیچ هویت مشخصی ندارد، قانع نشوید. توجه داشته باشید که نورپردازی نیز تاثیر به‌سزایی در اثربخشی دکور و چیدمان شما دارد پس حتما به جایگاه پس‌زمینه و صندلی‌تان نسبت به پنجره و منابع نور دیگر توجه کافی داشته باشید.

اینترنت | اساسی‌ترین چالش استریمرهای ایرانی

بعد از کامپیوتر، میکروفون، دوربین و دیگر امکانات و تجهیزات که بسته به موضوع استریم شما متغیر خواهند بود، به حیاتی‌ترین قسمت این تجهیزات مورد نیاز و در عین حال چالش‌برانگیزترین آن‌ها (در ایران) می‌رسیم. سرویس اینترنت بدون شک مهم‌ترین عنصر در پروسه‌ی استریم کردن شما است که به نوبه‌ی خود درصورت ایراد داشتن، می‌تواند تمامی زحماتتان را هدر داده و شما را از هدف خود دور کند. شما علاوه بر تهیه‌ی سرویس اینترنتی با سرعت بالا، باید از پایدار بودن و به اصطلاح Stability آن اطمنان حاصل کنید. اغلب استریمرهای موفقی که ساعات طولانی به استریم کردن می‌پردازند و بازدید بالایی دارند، چندین سرویس مختلف را به عنوان سرویس اینترنتی بک‌آپ تهیه می‌کنند تا در صورت بروز اختلال در یکی از آن‌ها، سریعا دیگری را جایگزین کنند. حداقل پهنای باند مورد نیاز برای استریم با کیفیت تصویر قابل قبول، سرعت 3Mbps است. درصورتی که بخواهید تصویر 4K و Ultra HD استریم کنید، به اینترنتی با پهنای باند 25Mbps نیاز خواهید داشت. برای کسب اطلاعات کامل جهت سرویس‌های مناسب برای موقعیت مکانی خود، به شرکت‌های اینترنتی مختلفی که منطقه مسکونی اطرافتان را تحت پوشش قرار داده‌اند مراجعه کنید و توجه داشته باشید که اینترنت ایران در تمامی شرکت‌ها و سرویس‌های مختلف، دچار ناپایداری بسیار شدیدی است که حداقل یک هفته در هر ماه را در اوج خود به سر می‌برد و معمولا در این مدت قابل استفاده برای استریم کردن نیست. فرقی نمی‌کند پهنای باند سرویس شما چقدر باشد، اگر پینگ بالایی داشته باشید و اصطلاحا پایدار نباشد، شدیدا استریم را دچار اختلال می‌کند. در صورتی که توانستید برای کانال استریمینگ خود مخاطب جمع کنید و تصمیم داشتید که به صورت جدی و طولانی‌مدت به استریم کردن بپردازید، حتما یک یا دو اشتراک سرویس اینترنتی را به عنوان سرویس بک‌آپ و پشتیبان داشته باشید تا در صورت نیاز از آن‌ها استفاده کنید. البته منظور ما این نیست که به طور همزمان چندین سرویس مختلف را خریداری و شارژ کنید. معمولا سرویس‌های اینترنتی متقاضیان بسیار زیادی در منطقه‌های مسکونی مختلف دارند و خیلی زود تمامی ظرفیت‌های اشتراکی تکمیل می‌شوند. برای مثال زمانی که دو یا سه ماه از تاریخ تمام شدن سرویس اینترنتی‌تان می‌گذرد، اگر نسبت به تمدید آن اقدام نکنید، شرکت ارائه دهنده‌ی آن سرویس، سهم اشتراکی یا به اصطلاح پورت سرویس شما را به یک متقاضی دیگر واگذار می‌کند. بسیاری از استریمرها هر چند ماه یک بار سرویس خود را با یک بسته‌ی ارزان‌قیمت و کم‌حجم شارژ می‌کنند تا پورت خود را از دست ندهند. هروقت که سرویس اینترنتی مورد استفاده‌شان طی مدت‌ زمان‌های طولانی نظیر یک هفته یا بیشتر دچال مشکل قطعی یا ناپایداری می‌شود، دیگر اشتراک‌های اینترنتی‌شان از شرکت‌های دیگر را شارژ می‌کنند تا سریعا مشکل اینترنت برطرف شود. در غیر این صورت ممکن است به مدت یک هفته یا بیشتر، قادر به برگزاری هیچ استریمی نباشند و تمامی برنامه‌هایشان به یکباره به‌هم بریزند. تهیه‌ی یک سرویس اینترنتی خوب و پرسرعت بدون شک نیاز یک استریمر حرفه‌ای و ثابت‌قدم است که به صورت روزانه و همیشگی استریم می‌کند. وجود تعدادی شرکت خصوصی در برخی از مناطق شهرهایی مثل تهران و البرز، خیال برخی استریمرها را راحت کرده است اما مشکل قطعی اینترنت، چالش همیشگی همه‌ی کاربران مجازی در ایران است و می‌توان آن را یکی از چندین مسائلی دانست که سال‌ها است مورد بحث قرار می‌گیرد اما هیچ تصمیم اساسی درباره‌اش گرفته نمی‌شود.

ریمیت | سرویس دریافت حمایت مالی آنلاین

با اینکه استریمرهای خارجی از همان ابتدا در پلتفرم‌هایی مثل توییچ می‌توانستند به راحتی حمایت‌های مالی دریافت کنند، اما همیشه این محدودیت برای پلیرها و استریمرهای ایرانی وجود داشت که به راحتی نمی‌توانستند پرداخت‌های مالی‌شان را همزمان با تماشای استریم در توییچ انجام دهند. این مشکل طی سه سال اخیر توسط سرویس ریمیت به طور کامل حل شده است و دیگر هیچ مانعی بین مخاطبین حامی و استریمرهای زحمتکش و تولیدکننده‌ی محتوا وجود ندارد. همه‌ی بیننده‌های استریم در توییچ یا پلتفرم‌های دیگر، در هر زمانی که بخواهند، می‌توانند از طریق درگاه ریمیت استریمشان، به آن‌ها هدیه‌های نقدی ارسال کنند و حمایت خود را از کارشان به نمایش بگذارند. پس به عنوان یک استریمر ایرانی که قصد ورود جدی به عرصه‌ی استریمینگ را دارد و کاملا ثابت‌قدمانه می‌خواهد در سال‌های آینده، استریم کردن را به یکی از منابع اصلی درآمدی خود تبدیل کند، باید در سرویس ریمیت ثبت نام کرده و درگاه اختصاصی خود را دریافت کنید. برای استفاده از سرویس ریمیت تنها کافی است که یک حساب تایید شده در آیدی پی یا زرین پال داشته باشید.

حالا به جای اینکه لینک صفحه پرداخت به حساب را با وجود تمام مشکلاتش حین استریم کردن با بینندگان به اشتراک بگذارید، می‌توانید آن را به یک درگاه اختصاصی در سرویس ریمیت متصل کنید و از تمامی امکانات ریمیت حین استریم کردن استفاده کنید. سرویس ریمیت ابزارهای پخش زنده‌ی متعددی را در اختیار استریمرها قرار می‌دهد تا در صفحه‌ی محتوای استریم خود به نمایش درآورند و امکان استفاده از آن‌ها را برای بینندگان استریم فراهم کنند. برای مثال می‌توانید در شروع پخش زنده برای استریم خود هدف مالی تعیین کنید. این هدف در قالب یک نوار خالی در گوشه‌ی صفحه‌ی استریم به نمایش در می‌آید و رفته رفته با حمایت بیننده‌ها و پرداخت از طریق درگاه ریمیت پُر می‌شود. همچنین می‌توانید با فعال کردن گزینه‌های مربوطه، اسم حامیان و مقدار مبلغ حمایت‌‎هایشان را روی صفحه به نمایش درآورید تا دیگر بینندگان نیز مشاهده کنند. نمایش لیست حامیان، نمایش آخرین حامی یا بیشترین حمایت در یک ماه، یک هفته، یک روز اخیر یا دیگر دوره‌های زمانی و همچنین نمایش جمع مبالغ حمایت شده از تمامی حامیان در دوره‌های زمانی مختلف نیز از جمله امکانات دیگری هستند که می‌توانید در تنظیمات ابزارها شخصی‌سازی، فعال یا غیرفعال کنید. تمامی این ابزارها دارای ظاهرهای گرافیکی متنوعی هستند که می‌توانید بنا به سلیقه‌ی خود آن‌ها را تغییر دهید یا به طور کامل از روی صفحه‌ی استریم حذف کنید. سرویس ریمیت آسان‌ترین روش برای برقراری یک جریان مالی بین حمایت کنندگان و استریمرها است و سال‌ها جای خالی آن در حرفه‌ی استریمینگ ایرانی احساس می‌شد. وجود سرویس ریمیت و همه‌‎گیر شدن آن، بسیاری از گیمرهای دوبه‌شکی را که در پیوستن به پلتفرم‌های استریمینگ مردد بودند، از بابت روشن بودن آینده‌ی مالی‌شان مطمئن کرد. حالا همه‌ی بسترهای مورد نیاز برای استریم کردن در سطح بین‌المللی مهیا بود و تنها اطمینان حاصل کردن از برنامه‌های کامل برای تولید محتوا و پر کردن ساعات طولانی استریم با برنامه‌های جذاب و سرگرم‌کننده بود که به دغدغه‌ی اصلی استریمرها تبدیل شده بود.

حالا تمامی گیمرها در ایران می‌توانند به راحتی بدون هیچ محدودیتی به استریم کردن بپردازند و تمام تلاش خود را به کار ببندند تا مخاطبین خود را در وهله‌ی اول جذب و سپس حفظ کنند. از طریق این لینک می‌توانید در وبسایت رسمی ریمیت اطلاعات تکمیلی را درباره‌ی این سرویس دریافت حمایت مالی آنلاین مطالعه کنید.

روی تصویر کلیک کنید

حالا دیگر همه‌چیز را درباره‌ی استریم کردن و به طور کلی هدف از استریم کردن بازی‌ها می‌دانید. بهترین راه برای پیدا کردن استایل موردنظرتان به عنوان یک استریمر، تماشای کار استریمرهای موفق جهانی و همچنین ایرانی است. مرور کارهای این استریمرها شما را با طیف وسیعی از موضوعات و سبک‌های مختلف استریم گیمینگ آشنا می‌کند. تجربه‌ی مرحله به مرحله از ابتدا تا انتهای بازی طی چندین نوبت بازی، بررسی‌های تخصصی و نقد بازی‌های مختلف در ژانرهای گوناگون، تولید محتواهای طنز و سرگرم‌کننده‌ای که با هدف خنداندن و ایجاد اوقات مفرح برای مخاطبین به وجود می‌آیند، معرفی بازی در ژانرهای مختلف، تحقیقات تخصصی و مفصل درباره‌ی داستان و جهان بازی‌ها با هدف پرداختن به درونمایه‌ی اصلی آن‌ها و خیلی دیگر از روش‌ها برای استریم کردن، از جمله شیوه‌هایی هستند که می‌توانید در راستای راه‌اندازی یک کانال استریمینگ جدید به کار ببندید و نهایتا خود را به عنوان یک استریمر جدید به جامعه‌ی شلوغ و پربیننده‌ی استریمرهای ایرانی معرفی کنید. بعد از انتخاب شیوه‌ی کاری و سپس نوشتن یک برنامه‌ی کاری منظم و کامل، تجهیزات مورد نیاز خود را تهیه کرده و بعد از راه‌اندازی حساب ریمیت خود، به استریم کردن در توییچ و دیگر پلتفرم‌های استریمینگ بپردازید. فراموش نکنید که هدف اصلی تمامی استریمرها قبل از سرگرم کردن مخاطبین و کسب درآمد، فرهنگسازی و بالا بردن فرهنگ گیمینگ در ایران است. حرفه‌ای بازی کنید و حرفه‌ای بازی کردن را دنبال کنید. به محض این که به یک استریمر پربیننده تبدیل شوید و رسانه‌ی شخصی خود را در دست بگیرید، از سوی طیف وسیعی از گیمرهای جوان و کم‌تجربه‌تر مورد بررسی قرار خواهید گرفت. در این زمان اصلی‌ترین وظیفه‌ی شما فرهنگسازی و دوری از بدآموزی‌های مبتذل و ضدفرهنگ است. لحظه به لحظه‌ی بازی کردن و حرف زدن‌های شما در طول استریم‌ها، در جریان به تکامل رسیدن جامعه‌ی گیمرهای ایرانی و به طور کلی صنعت گیم در ایران تاثیرگذار خواهد بود. پس از تمامی آن‌ها به خوبی استفاده کنید و یک ثانیه‌اش را هم صرف تولید محتواهای غیرحرفه‌ای در جهت ترویج ابتذال و آموزش تبدیل شدن به یک مخاطب غیرحرفه‌ای گیم در ایران نکنید.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments