چرا فیلم Spider-Man 4 باید دنباله سریال Daredevil: Born Again باشد؟
هیچ چارهای نیست!
فیلم Spider-Man 4 که سال آینده میلادی در سینماها اکران خواهد شد، چارهای ندارد جز اینکه دنباله سریال Daredevil: Born Again باشد.
سریال Daredevil: Born Again بار دیگر جنبه تاریک و خیابانی فرنچایز Marvel Cinematic Universe را به تصویر کشید و نشان داد چقدر دنیای مافیایی مارول میتواند غرق در فساد و عدالت جوییهای شخصی باشد. در این سریال، ویلسون فیسک چندین بار به حضور نقابداران مختلفی که در شهر فعالیت دارند اشاره میکند که بارزترین نمونهاش به قسمت دوم تعلق دارد. در جریان سخنرانی به مناسبت آغاز ریاستش بر صندلی شهرداری، فیسک صریحاً به مرد عنکبوتی و فعالیتهای ابرقهرمانیاش اشاره داشت. این اشاره کوتاه اما مهم تایید میکند پیتر پارکر همچنان به فعالیتهای قهرمانانهاش در محله ادامه میدهد، آن هم پس از پایان غیرمنتظره Spider-Man: No Way Home که در آن طلسم دکتر استرنج باعث شد تمام دنیا خاطرهای از پیتر پارکر نداشته باشند و بطور کامل فراموشش کنند.

با وجود تایید رسمی حضور مرد عنکبوتی در دنیای داستانی سریال، غیبت او در وقایع فصل اول Daredevil: Born Again سوالات مهمی را در ذهن مخاطبان به وجود آورده است؛ سوالاتی که برای یافتن پاسخشان باید به سراغ توافقات پیچیده حقوقی بین مارول استودیو و سونی پیکچرز برویم. به هر حال، سونی پیکچرز امتیاز مرد عنکبوتی را در اختیار داشته و مارول نمیتواند بدون هماهنگی با آن از تارزن نیویورکی در آثار خود بهره ببرد. ظاهراً والت دیزنی به عنوان صاحب اصلی مارول، باید بخشی از درآمد خود را به سونی بپردازد که آنها تمایلی به انجامش نداند.
پس از سو قصد به جان ویلسون فیسک و مرگ کمیسر گالو، او ترس مردم را نسبت به فعالیت نقابداران برانگیخت و اجرای طرح «خیابانهای امنتر» را اعلام کرد؛ طرحی که هر گونه فعالیت انتقام جویانه در قالب افراد نقابدار را جرم انگاری کرده و ساعت منع آمد و شد ۸ شب را در سراسر شهر اعمال میکند. با تاسیس نیروی ویژه ضد قهرمانان نقابدار (گروهی از افسران فاسد پلیس که بدون دوربین بدن و نظارت فعالیت میکنند) فیسک واحدی شبه نظامی در اختیار دارد تا هر کسی را که جرات مقابله با حکومت او دارد، دستگیر یا نابود کند. در قسمت پایانی، دردویل شروع به سازماندهی یک جنبش مقاومت علیه این رژیم استبدادی میکند و در کفه جوزی با متحدان خود گرد هم میآید تا شهرشان را باز پس بگیرند.
برای قهرمانی مثل مرد عنکبوتی که زندگیاش بر پایه اصول اخلاقی و شعار مشهور «قدرت زیاد، مسئولیت زیاد به همراه دارد» بنا شده، بیتفاوتی نسبت به چنین سو استفاده آشکار از قدرت، کاملاً برخلاف شخصیت او به نظر میرسد. اگر پیتر پارکر واقعاً در نقش یک قهرمان محلی در نیویورک فعالیت دارد، آنطور که سخنرانی فیسک تاکید دارد، غیبت او در چنین بحرانی نیازمند توجیهی جدی است. این مسئله زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که در نظر بگیریم مرد عنکبوتی یکی از نخستین اهداف سرکوب فیسک خواهد بود و حضور او حتی از منظر بقای شخصی هم حیاتی است. از آنجا که فیلم Spider-Man: Brand New Day طبق شایعات عمدتاً در نیویورک میگذرد و از لحاظ زمانی پس از فصل اول سریال Daredevil: Born Again قرار دارد، نمیتوان بدون پرداختن به تحولات شدید سیاسی شهر، داستان را ادامه داد و دچار شکاف روایی نشد. پیچیدگی ماجرا زمانی بیشتر میشود که بدانیم فصل دوم سریال دردویل ظاهراً از داستان کمیک بوم Devil’s Reign اقتباس خواهد کرد؛ داستانی که در آن مرد عنکبوتی نقش محوری در مقاومت علیه شهردار فیسک داشت.

در نسخه کمیک بوک Devil’s Reign که از دسامبر ۲۰۲۱ تا می ۲۰۲۲ منتشر شد، پیتر پارکر به دلیل بستری بودن ناشی از مسمومیت پرتویی در نقش اصلی مرد عنکبوتی حضور ندارد. در عوض، دو مرد عنکبوتی دیگر (بن رایلی و مایلز مورالز) نقش فعالی در این درگیری ایفا میکنند. بن رایلی که کلون پیتر پارکر محسوب میشود، به عنوان یک مرد عنکبوتی تحت حمایت شرکت فراملی Beyond Corporation فعالیت میکند. همزمان مایلز مورالز به صورت مستقل و به عنوان مرد عنکبوتی دیگر نیویورک به فعالیتهای ابرقهرمانی خود ادامه میدهد. در این کمیک بوک، با غیرقانونی شدن فعالیتهای ابرقهرمانانه توسط فیسک، هر دو مرد عنکبوتی به عنوان انتقام جویان غیرقانونی شناخته شده و مجبورند خارج از چارچوب قانون، برای محافظت از شهروندان مبارزه گام بردارند.
خط داستانی Devil’s Reign نکته جالبی را در رابطه با دیدگاه عموم مردم نسبت به مرد عنکبوتی به تصویر میکشد. به عنوان یک ابر قهرمان قانون گریز که علیه شهردار منتخب اما فاسد فعالیت دارد مرد عنکبوتی وارد چالش اخلاقی پیچیدهای شده و تعهد او به فعالیتهای ابرقهرمانی تهدید میشود. این پیچیدگی پتانسیل نمایش در فرنچایز MCU را دارد؛ پیتر در جهانی زندگی میکند که هیچکس هویت غیرقهرمانی او را به یاد نمیآورد. با از دست دادن ارتباطات شخصی و حمایت نزدیکان، پیتر ممکن است نسبت به تبلیغات منفی فیسک و چرخش افکار عمومی علیه مرد عنکبوتی آسیب پذیرتر از همیشه باشد.
فارغ از رویکردی که فیلمسازان انتخاب میکنند، یک نکته کاملاً روشن است: پس از پایان دراماتیک فصل اول Daredevil: Born Again، فیلم بعدی مرد عنکبوتی وظیفه دارد توضیح دهد پیتر پارکر در جریان یکی از مهمترین بحرانهایی که زادگاهش را درگیر کرده، کجا بوده است. هر گونه بیتوجهی به این موضوع، پیوستگی و انسجام MCU را که مخاطبان به آن عادت کرده و تحسینش میکنند، زیر سوال خواهد برد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید