HyperOS شیائومی
1%
  • 0/10

۵ ضعف MIUI که شیائومی باید در رابط کاربری HyperOS برطرف کند

نام جدید، امکانات قدیمی، شیائومی باید متفاوت ظاهر شود!

۵ ضعف MIUI که شیائومی باید در رابط کاربری HyperOS برطرف کند ۰ ۰۳ آبان ۱۴۰۲ مقالات فناوری کپی لینک

رابط کاربری HyperOS به نظر نمی‌رسد که تفاوت زیادی با MIUI فعلی داشته باشد اما شیائومی باید در ادامه یک سری نقاط ضعف بزرگ را با آن برطرف کند.

با اعلام رسمی شیائومی، دیگر خبری از رابط کاربری MIUI 15 نخواهد بود و این شرکت چینی قرار است رسما از یک رابط کاربری دیگر با نام HyperOS رونمایی کند. این رابط کاربری نوید یک آیند‌ه‌ی درخشان را برای دستگاه‌های شیائومی می‌دهد اما فعلا در ابتدای مسیر، به نظر نمی‌رسد تفاوت چندانی با رابط فعلی این شرکت یعنی MIUI داشته باشد.

البته اینکه در همین ابتدا انتظار زیادی از HyperOS داشته باشیم درست نیست چون شیائومی به زمان نیاز دارد تا بتواند شرایط را بهبود ببخشد. در همین راستا در این مقاله قرار است به بررسی ۵ ایرادی بپردازیم که در حال حاضر در MIUI وجود داشته و کاربران زیاد از بابت وجود آن‌ها راضی نیستند. انتظار می‌رود شیائومی در رابط کاربری جدید خود این مشکلات را به طور کامل برطرف کند.

البته اینکه ادعا می‌کنیم رابط یادشده با MIUI شباهت زیادی دارد به این خاطر است که اسکرین‌شات‌های متعددی اخیرا از آن منتشر شده ولی با این حال هنوز چیزی قطعی نیست و در نسخه‌ی نهایی ممکن است همه چیز تغییر کند. در صورتی که این اتفاق نیفتد، این تغییراتی است که انتظار داریم در رابط جدید شیائومی ببینیم.

۱. یک رابط جهانی برای تمام کاربران

اگر از کاربران گوشی‌های شیائومی و اپل بوده‌اید، احتمالا می‌دانید که رابط کاربری MIUI شباهت بسیار زیادی به iOS دارد. این شباهت برای کاربرانی که در کشور چین زندگی می‌کنند، خوب و بدون مشکل است اما چیزی که از شیائومی می‌خواهیم، یک رابط جدید، نو و بدیع است. از اسکرین‌شات‌های لو رفته می‌توان به وضوح دید که شیائومی همچنان تصمیمی به استفاده از طراحی اوریجینال و نو ندارد. اما با این حال می‌توان همچنان امیدوار بود که نسخه‌های بعدی این رابط کاربری تغییرات عمده‌ای از این حیث داشته باشند.

شیائومی همچنین باید کمی به فکر کاربران جهانی هم باشد و برای آن‌ها هم امکانات جذابی را فراهم کند چون در حال حاضر برخی از قابلیت‌ها برای گوشی‌هایی که منحصرا در بازار چین به فروش می‌رسند در نظر گرفته شده است. علاوه بر این‌ها، تبلیغات کمتر هم می‌تواند یکی دیگر از درخواست‌هایی باشد که از این شرکت چینی داریم تا در رابط جدید خود آن‌ها را به شکل قابل توجهی کاهش دهد.

طی چند سال اخیر شیائومی در کاهش میزان تبلیغات در گوشی‌هایش عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته اما هنوز هم جا برای بهتر شدن وجود دارد. در سال ۲۰۲۴ که پیش روست، اصلا درست نیست که شما یک اپلیکیشن را نصب و اجرا کنید اما قبل از دسترسی به صفحه‌ی اصلی آن، تبلیغات ببینید.

۲. ارائه‌ی سریع‌تر آپدیت‌ها و افزایش مدت زمان پشتیبانی برای میان‌رده‌ها

شیائومی اخیرا سیاست خود را در راستای آپدیت نرم‌افزاری گوشی‌های پرچم‌دارش تغییر داده و حالا آن‌ها را به مدت ۴ سال به سیستم‌عامل جدید و ۵ سال از لحاظ امنیتی آپدیت می‌کند. این سیاست شبیه به سیاستی است که سامسونگ از سال گذشته تاکنون در پیش گرفته اما تفاوت بین شیائومی و سامسونگ این است که شرکت کره‌ای حتی گوشی‌های میان‌رده‌ی اقتصادی خود را هم تا همین میزان آپدیت می‌کند اما شیائومی این ارتقا را فقط برای پرچم‌دارانش در نظر گرفته است.

علاوه بر این‌ها، شیائومی در یک بخش دیگر هم ضعف دارد و آن این است که سرعت انتشار آپدیت برای محصولات آن واقعاً کم است. ممکن است تا یک سال منتظر بمانید تا گوشی اقتصادی یا میان‌رده‌ی شما آپدیت دریافت کند و این اصلا برای شرکتی که در حال حاضر در رده‌ی سوم برترین شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی قرار دارد جالب نیست.

شیائومی در حال حاضر دو زیر مجموعه در ساخت گوشی دارد؛ ردمی و پوکو که این شرکت‌ها هم اصلا عملکرد خوبی در زمینه‌ی سرعت انتشار آپدیت ندارند. انتظار می‌رود به لطف حضور رابط کاربری HyperOS و یکپارچه‌تر شدن سیستم‌های نرم‌افزاری شیائومی، وضعیت اندکی در سرعت انتشار آپدیت بهتر شود. این کاری است که سامسونگ هم انجام می‌دهد؛ این شرکت One UI را هم برای ساعت‌ها، هم تبلت و هم گوشی‌های هوشمند در نظر گرفته و اگر بتواند بلافاصله پس از انتشار رسمی آن را برای گوشی‌هایش منتشر کند، انتظار می‌رود شیائومی هم بتواند این کار را انجام دهد.

۳. اپ‌های از پیش نصب شده‌ی کمتر

شیائومی یکی از شرکت‌هایی است که گوشی‌هایش معمولا با اپلیکیشن‌های از پیش‌نصب شده‌ی زیادی راهی بازار می‌شوند. البته این شرکت به کاربران خود احترام گذاشته و به شما اجازه می‌دهد تعداد زیادی از آن‌ها را حذف کنید. اما چه چیزی بهتر از این است که اختیار حذف اپ‌های زیادی را داشته باشید؟ اینکه اصلا خبری از آن‌ها در گوشی نباشد.

انتظاری که از شیائومی داریم این است که در HyperOS تعداد اپ‌های از پیش نصب شده‌ی کمتری قرار دهد. نیازی به حضور اپلیکیشن‌هایی که در واقع کارشان مشابه اپ‌ها و خدمات گوگل است وجود ندارد چون شیائومی برخلاف هواوی اصلا تحریم نیست. البته که هر شرکتی برای تبلیغ خدمات خود هم که شده طبیعی است که یک سری اپ‌های از پیش نصب‌شده داشته باشد اما اینکه یک سری اپ‌های شخص ثالث در گوشی داشته باشیم بدون اینکه اصلا نیازی به آن‌ها دیده شود، کار جالبی نیست.

۴. مدیریت باتری بهتر

چند سال پیش، برندهای چینی تنظیماتی را در گوشی‌هایشان قرار دادند که بتوان با استفاده از آن‌ها، باتری و رفتارهای آن را کنترل کرد. حالا این تنظیمات به یکی از بخش‌های اصلی بسیاری از گوشی‌های اندرویدی تبدیل شده است. اما برخی از برندها واقعاً در این زمینه زیاده‌روی می‌کنند که یکی از آن‌ها شیائومی است به این صورت که عملکرد یک اپلیکیشن با اختلال مواجه می‌شود و ممکن است حتی اعلانی هم از آن دریافت نکنید. آخرین چیزی که به آن نیاز دارید این است که اعلانات یک اپلیکیشن برای شما ارسال نشود چون فقط گوشی شما خواسته با کاهش کاربرد آن، در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند. حال تصور کنید اگر این اپ، آلام باشد.

شیائومی طی چند سال اخیر اندکی این وضعیت را بهتر کرده به گونه‌ای که حالا سامسونگ به عنوان یکی از شرکت‌ها ضعیف در این زمینه به حساب می‌آید . اما با این حال شیائومی کمی در این زمینه همچنان سخت‌گیر است و گاهی اوقات اپ‌هایی را به آن‌ها نیاز مبرمی دارید، در لیست ذخیره‌ی باتری قرار می‌دهد. این بهترین فرصت برای شیائومی است تا با رابط کاربری جدید خود اندکی وضعیت گوشی‌هایش از این حیث را بهتر کند.

۵. بهبود حریم خصوصی

شیائومی در زمینه‌ی حریم خصوصی بهترین برندی نیست که می‌شناسیم. پیش‌تر در رابطه با جمع‌آوری اطلاعات کاربران توسط اپلیکیشن مرورگر آن خبرهایی منتشر شده بود که خود شرکت مدعی شد صرفا برای بهبود تجربه‌ی کاربران این کار را انجام می‌دهد. نخستین باری که از یک سری سرویس‌های موجود در گوشی‌های شیائومی استفاده می‌کنید، متوجه می‌شوید که کلی شرایط و ضوابط هست که باید با آن‌ها موافقت کنید. برای مثال چرا باید یک اپلیکیشن پاک‌سازی در گوشی باشد که برای استفاده از آن نیاز داشته باشید با یک سری شرایط حریم خصوصی موافقت کنید؟

انتظار می‌رود شیائومی به بهانه‌ی بهبود تجربه‌ی کاربری، اطلاعات و داده‌ی کاربران را جمع‌آوری نکند یا حداقل از آن‌ها در این راستا اجازه بگیرد. نه اینکه در صورت عدم موافقت با آن شرایط، حق استفاده از آن‌ها را نداشته باشید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments