سه فیلم فاجعه مارول از نگاه Rotten Tomatoes که ارزش دیدن دارند
1%
  • 0/10

سه فیلم فاجعه مارول از نگاه Rotten Tomatoes که ارزش دیدن دارند

سه فیلم فاجعه مارول از نگاه Rotten Tomatoes که ارزش دیدن دارند ۲ 9 ساعت قبل یادداشت (سینمایی) کپی لینک

Rotten Tomatoes یکی از معتبرترین منابع برای امتیازدهی به فیلم‌هاست که اگر درصد نقدهای مثبت یک فیلم از 60 درصد کمتر باشد، به آن برچسب «راتن» (Rotten) یا همان «گندیده» را نسبت می‌دهد. نشانه‌ای که معمولاً حکایت از کیفیت پایین اثر دارد. اما حقیقت این است که برخی فیلم‌ها حتی با این برچسب هم ارزش دیدن را دارند. مثلا Captain America: Brave New World یکی از جدیدترین فیلم‌های مارول است که با وجود عملکرد نسبتاً قابل‌قبول در گیشه، نتوانست نظر مثبت منتقدان را جلب کند. در نتیجه یکی از کم‌امتیازترین آثار MCU در سایت Rotten Tomatoes به حساب می‌آید. با این حال، بازی درخشان آنتونی مکی (Anthony Mackie) و دنی رامیرز (Danny Ramirez) باعث شده تا کاملاً فاقد ارزش نباشد. اما در کنار این فیلم، کدام فیلم دیگر مارول با وجود امتیاز پایین در Rotten Tomatoes، هنوز هم ارزش دیدن دارد؟

Blade؛ فیلمی که به آتش نسخه سوم سوخت

سه‌گانه‌ی کلاسیک Blade، ساخته‌ی استودیوی New Line Cinema، روی همگی در سایت Rotten Tomatoes برچسب راتن خورده است. امری که، دست‌کم برای دو قسمت اول، تا حد زیادی غیرمنصفانه به نظر می‌رسد. قسمت اول و دوم با امتیازهای 58 و 57 درصد، تنها چند قدم با برچسب «Fresh» فاصله دارند. به همین خاطر برای هر طرفدار مارول یا علاقه‌مند به فیلم‌های اکشن، تماشایشان الزامی است. با این حال، قسمت سوم یعنی Blade: Trinity به دلیل روایت آشفته، ناهماهنگی در لحن، و استفاده‌ی بی‌ثمر از ستارگانی چون رایان رینولدز (Ryan Reynolds)، به‌درستی تنها 24 درصد امتیاز گرفته و واقعاً ارزش صرف وقت را ندارد. عملکرد ضعیف این فیلم مارول در Rotten Tomatoes نباید باعث شود دو قسمت اول قربانی قضاوت کلی شوند.

درک اینکه منتقدان دقیقاً چه انتظاری از Blade و Blade II داشتند، دشوار است. مخصوصاً وقتی قسمت دوم با کارگردانی گیرمو دل‌تورو (Guillermo del Toro) نه‌تنها از لحاظ فنی عالی است، بلکه میان صحنه‌های خشن و اکشن، از لایه‌های روایی و فکری عمیق نیز بهره می‌برد. حضور پرقدرت وسلی اسنایپس (Wesley Snipes) در هر دو قسمت، جایگاه او را در کنار بازیگرانی چون هیو جکمن (Hugh Jackman) در X-Men و ویلم دفو (Willem Dafoe) در Spider-Man، به‌عنوان یکی از انتخاب‌های طلایی اولیه مارول تثبیت می‌کند. حال که ریبوت این مجموعه با بازی ماهرشالا علی (Mahershala Ali) به مشکل خورده و آینده‌ای نامعلوم دارد، شاید وقت آن رسیده که دوباره به همان فرمول موفق گذشته بازگردیم. این فیلم مارول در Rotten Tomatoes شاید نتوانسته جایگاهی برازنده به دست آورد، اما چیزی از ارزش‌های سینمایی و نوستالژیک آن کم نمی‌شود.

Punisher: War Zone؛ فیلم جذاب مارول با کم‌لطفی Rotten Tomatoes

در دنیای سینمایی مارول، همیشه برخی آثار زیر سایه‌ی عناوین بزرگ‌تر گم می‌شوند. Punisher: War Zone دقیقاً یکی از همین نمونه‌هاست. هرچند این فیلم مارول تنها 29٪ امتیاز در Rotten Tomatoes دارد، اما وقتی آن را با چشم‌اندازی بازتر ببینیم، به‌وضوح می‌توان دریافت که ارزش آن بسیار بیشتر است. با فضای تاریک، طراحی صحنه‌های اکشن خشن و اجرای تحسین‌برانگیز ری استیونسون در نقش فرانک کسل، Punisher: War Zone یک تجربه‌ی منحصر‌به‌فرد از ضدقهرمانی کلاسیک را ارائه می‌دهد. تجربه‌ای که کمتر فیلمی در این ژانر توانسته به آن نزدیک شود.

در مقایسه با نسخه‌ی 2004 با بازی توماس جین که هرچند انتخاب بازیگر خوبی داشت اما به دلیل روایت ضعیفش نتوانست مخاطب را همراه کند، Punisher: War Zone یک سر و گردن بالاتر است. حتی اگر منتقدان چندان روی خوشی به آن نشان نداده باشند، این فیلم از نظر بسیاری از طرفداران، همان چیزی‌ست که باید از یک فیلم Punisher انتظار داشت. ترکیب جذاب دو شخصیت شرور با بازی‌های درخشان دومینیک وست و داگ هاچیسن، فضای سنگین و طراحی اکشن بی‌رحمانه، همه دست به دست هم داده‌اند تا Punisher: War Zone را به اثری تبدیل کنند که علی‌رغم امتیاز نه‌چندان بالایش در Rotten Tomatoes، شایسته‌ی دیده‌شدن و بازبینی دوباره است.

The Amazing Spider-Man 2؛ فیلمی نصفه‌نیمه با لحظاتی درخشان

فیلم The Amazing Spider-Man 2 از مارول با امتیاز 50٪ در Rotten Tomatoes در جایگاه عجیبی قرار گرفته است. نه آن‌قدر ضعیف است که بشود به‌راحتی آن را نادیده گرفت، نه آن‌قدر قوی که لیاقت تحسین‌های همه‌جانبه داشته باشد. مثل Spider-Man 3، این فیلم هم گرفتار طمع داستان‌گویی بیش‌ازحد است. حضور چندین شخصیت شرور، گره‌های داستانی متعدد و تلاش برای ایجاد زمینه‌هایی برای فیلم‌های بعدی، در نهایت باعث شده‌اند روایت اصلی از تمرکز بیفتد. با این حال، نمی‌توان منکر جذابیت‌های آن شد. به‌ویژه در پرده‌ی سوم که نقش مهمی در شکل‌گیری اتفاقات فیلم موفق Spider-Man: No Way Home ایفا می‌کند.

The Amazing Spider-Man 2 شاید از نظر فنی/داستانی دچار کاستی‌هایی باشد، اما از نظر احساسی یکی از تأثیرگذارترین لحظات دنیای اسپایدرمن را به تصویر می‌کشد. مثلا ارتباط عاطفی عمیق میان اندرو گارفیلد و اما استون. ارتباطی که بی‌تردید یکی از نقاط قوت فیلم است و نه‌تنها باعث بالا رفتن ارزش تماشای آن می‌شود، بلکه پایان داستان را به‌طرز تلخی ماندگار می‌کند. حتی اگر طراحی الکترو عجیب به‌نظر برسد یا حضور راینو اضافه باشد، The Amazing Spider-Man 2 همچنان چیزی برای ارائه دارد. بی‌دلیل نیست که همچنان درباره‌ی این فیلم جذاب مارول در Rotten Tomatoes و میان طرفداران صحبت می‌شود.

به صورت کلی، سه فیلم Blade و Punisher: War Zone و The Amazing Spider-Man 2 از جمله خوب‌های دنیای سینمایی مارول هستند که احساس می‌کنیم مورد کم‌لطفی Rotten Tomatoes قرار گرفته‌اند. اگرچه بعضا امتیاز خوبی هم از سوی طرفداران نگرفته‌اند، اما پیشنهاد می‌کنیم برای یک بار هم که شده، به تماشای آن‌ها بشینید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments