کنسول ایکس باکس سری ایکس - اس

۱۱ نکته مهم برای تمامی دارندگان کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس

راه‌اندازی غول‌های کوچک و بزرگ مایکروسافت

1%
  • 0/10
۱۱ نکته مهم برای تمامی دارندگان کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس ۵ ۱۶ دی ۱۴۰۰ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

خریدن کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس رسما شما را به نسل نهم دنیای بازی‌های ویدیویی وارد می‌کند. با این حال، پس از صاحب شدن یکی از این جعبه‌های سیاه و نسبتا بزرگ (یا برادر کوچک‌تر آن) احتمالا چندان با محیط کاربری یا تنظیماتی که باید انجام بدهید آشنا نیستید. به همین منظور، در ادامه ۱۱ نکته جالب را برای شما لیست کرده‌ایم تا پس از خرید، آن‌ها را برای تجربه بهتر کار با این دو کنسول انجام بدهید.

نسل نهم کنسول‌های بازی در دورانی معرفی شدند که همه چیز محدود بود و همه برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در خانه‌های خود نشسته بودند. در واقع اواخر سال ۲۰۲۰ بود که دو شرکت سونی و مایکروسافت، کنسول‌های بازی جدید خود را عرضه کردند و نسل تازه‌ای با سخت‌افزار تازه‌نفس شروع شد. سونی پلی استیشن 5 در دو نسخه دیسک‌خور و دیجیتال را عرضه کرد و از طرف دیگر، تیم مایکروسافت دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و سری اس را برای خرید در دسترس کاربران قرار داد.

با این وجود، هنگام معرفی و همچنین پس از عرضه این دو دستگاه کاربران متوجه شدند که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. با این وجود به دلیل اینکه کنسول ارزان‌قیمت‌تر ایکس باکس تنها ۳۰۰ دلار است و تقریبا همان قدرت سخت‌افزاری را با حافظه کمتر ارائه می‌کند، کاربران بیشتری به سمت تیم ایکس باکس رفتند. همچنین وجود برخی ویژگی‌ها مانند سرویس ایکس باکس گیم پس و قابلیت استفاده از کنترلرهای قدیمی ایکس باکس وان روی دو کنسول نسل نهمی مایکروسافت، همگی از دلایل خرید آن‌ها توسط کاربران هستند.

با این حساب، اگر شما هم یکی از دو کنسول ایکس باکس سری ایکس یا اس را خریداری کرده‌اید، بد نیست با برخی تنظیمات و همچنین ویژگی‌های آن آشنا شوید تا از تجربه بازی با آن، لذت بیشتری را هم ببرید.

۱۱. نکته مربوط به عدم اتصال به سرور

برای اینکه بتوانید به فروشگاه، خدمات و حتی بازی آنلاین در کنسول‌های ایکس باکس دسترسی داشته باشید، باید تنظیمات DNS را تغییر دهید. برای این کار، ابتدا وارد منو تنظیمات با زدن دکمه Home رو کنترلر شده و سپس در منو Settings، به منو Network و سپس Advanced Settings بروید‌. حال می‌توانید گزینه‌ای به نام DNS را مشاهده کنید که با تغییر آن به Manual، می‌توان دستی آن را تنظیم کرد. در این بخش باید دو دی ان اس اصلی و ثانویه را تعریف کنید که می‌توان از گزینه‌های زیر برای آن استفاده کرد.

  • Primary: 178.22.122.100
  • Secondary: 185.51.200.2

در نظر داشته باشید که این DNS پیشنهادی است و چندین و چند نمونه دیگر پیدا می‌شوند که می‌توان آن‌ها را روی کنسول برای گرفتن نتیجه بهتر تنظیم کرد. همچنین تنظیم کردن DNS روی مودم با رایانه شخصی نیز یکی دیگر از روش‌های مناسب خواهد بود.

۱۰. قبل از روشن کردن کنسول یک اکانت برای خود بسازید (یا حساب کاربری قبلی خود را روی آن بیندازید)

پس از خریدن کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس یا اصلا هر کنسول دیگری، همیشه بهترین حرکت در ابتدای کار این است که اکانت قبلی یا جدید خود را روی آن بیندازید. بدین ترتیب هویت مجازی شما روی کنسول تایید می‌شود و می‌توانید از آن بهتر و با دسترسی‌های گسترده‌تر بهره‌ ببرید. با این وجود اگر اکانت ندارید، باید یکی بسازید! این کار هم توسط خود کنسول در همان هنگام انجام تنظیمات اولیه امکان‌پذیر است. اما نکته قابل توجه اینجاست که استفاده از گوشی یا رایانه شخصی کار شما را خیلی سریع‌تر پیش خواهد برد.

داشتن اکانت ایکس باکس به شما کمک می‌کند تا همیشه بتوانید روی هر کنسول ایکس باکس دیگری بازی‌ها و سرویس‌های خود را بارگذاری کنید و از همین جهت، پس از خرید کنسول نسل بعد همه بازی‌های دیجیتالی قبلی خود را روی آن هم داشته باشید. این نکته برای افرادی هم که پیش از خرید دارای کنسول ایکس باکس وان بوده‌اند صدق می‌کند و آن‌ها می‌توانند با انداختن اکانت قدیمی خود روی کنسول جدید، بازی‌های قبلی خود را در لیست برای دانلود داشته باشند‌.

همچنین در نظر داشته باشید که برخی بازی‌هایی که در اکانت ایکس باکس وان شما وجود داشته‌اند و حال به کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس آمده‌اند، قابلیت ارتقا به نسخه نسل نهمی را به صورت رایگان دارند! پس از فرصت استفاده کرده و آن‌ها را با گرافیک و گیم پلی روان‌تر تجربه کنید!

۹. برنامه ایکس باکس را روی گوشی خود نصب کنید

پس از اینکه کنسول خود را راه‌اندازی کردید، بد نیست یکبار هم از برنامه رایگان Xbox روی گوشی هوشمند خود استفاده کنید. این اپلکیشن در واقع به شما کمک می‌کند تا بازی‌های روی هر اکانت خود را ببینید، با دوستان خود چت کنید و به برای آن‌ها درخواست بفرستید. نصب برنامه رایگان است و هیچ هزینه‌ای نخواهد داشت.

جالب است بدانید که برنامه رایگان ایکس باکس موبایل، به شما دسترسی ایجاد تنظیمات روی کنسول و همچنین استفاده به عنوان یک کنترلر بی‌سیم را می‌دهد! همچنین شما می‌توانید با این برنامه، روی کنسول بازی نصب کنید، حذف کنید و یا حتی اجرا کنید!

۸. کنترلر خود را آپدیت کنید

درست مثل نسخه نرم‌افزار خود کنسول، کنترلر دستگاه هم قابلیت به روزرسانی دارد! این مورد باعث می‌شود تا خیلی از مشکلات مانند تنظیمات مربوط به دکمه‌ها در بازی‌های مختلف برطرف شده و از طرفی کاربردهای تازه‌ای به کنترلر شما اضافه شود.

به روزرسانی کنترلر در منو تنظیمات کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس و در بخش Devices And Connections خواهد بود. در این منو می‌توانید نسخه جدید نرم‌افزاری (در صورت موجود) برای هر لوازم جانبی که به دستگاه شما وصل است، را مشاهده و در صورت نیاز نصب کنید.

۷. تنظیمات لاگین خودکار با کنترلر را انجام دهید

هر بار که شما کنسول ایکس باکس سری ایکس یا اس خود را روشن می‌کنید، باید نام کاربری و پسورد خود را برای لاگین کردن و دسترسی به بازی‌های ذخیره شده خود وارد کنید. این کار شاید پس از مدتی به یک عادت تبدیل شود، اما نمی‌توان از وقت‌گیر بودن و حتی روی اعصاب بودن آن چشم‌پوشی کرد! بخصوص رمز خود را یک روز فراموش کنید و مجبور شوید تا به دنبال آن بگردید و …

به همین منظور، یک ایده بسیار خوب برای شما داریم تا هم زمان بیخود پای این کار صرف نکنید و هم دسترسی راحت‌تری داشته باشید. در واقع این قابلیت وجود دارد که شما اکانت خود را روی یک کنترلر بیندازید و هربار که با آن کنسول را روشن می‌کنید، عملیات لاگین به صورت خودکار انجام خواهد شد. بدین ترتیب کنترلر مورد نظر به خود پسورد تبدیل شده و لاگین را برای شما انجام می‌دهد، اما باید بدانید که این کار از نظر امنیتی یک نقطه ضعف بوده و تنها در صورتی که به افراد داخل خانه اعتماد کامل دارید یا تنها زندگی می‌کنید، باید آن را انجام دهید.

برای این کار، به منو تنظیمات رفته و سپس گزینه Sign-in, security & passkey را بزنید. حال می‌توانید در آخرین گزینه که عبارت This Controller Signs In را انتخاب کرده و تنها یک کنترلر را روی آن همگام‌سازی کنید.

۶. از تمام قدرت اجرایی کنسول نسل نهمی خود بهره ببرید!

کنسول‌های نسل نهمی قدرت بسیاری در اجرای بازی‌های با گرافیک بالا در نرخ فریم فوق‌العاده روان و عالی را دارند. با این وجود، لازمه دیدن این نرخ فریم بالا و کیفیت بی‌نظیر، داشتن یک تلویزیون خوب برای پشتیبانی از نمایش دادن این کیفیت است‌. حال اگر نمی‌دانید که آیا نمایشگر شما این قابلیت را دارد یا که نه، نگران هیچ چیز نباشید! چراکه ایکس باکس خود تنظیماتی دارد که به شما پتانسیل کامل تلویزیونی که به آن وصل شده‌اید را نشان می‌دهد.

برای این کار ابتدا به منو تنظیمات رفته و سپس گزینه TV And Display Options را بزنید. حال در این منو جدید، یک گزینه تحت عنوان TV Details وجود دارد که با انتخاب آن می‌توانید از تمامی ویژگی‌های نمایشگر متصل شده با خبر شوید. حال می‌توانید به منو قبل بازگشته و اینبار گزینه Video Modes را انتخاب کنید. در اینجا از وضوح تصویر 4K گرفته تا نرخ فریم پویا و ۱۲۰ هرتز، همه چیز در دسترس شما خواهد بود! سعی کنید تمامی گزینه‌های این منو را در بیشترین حد قرار داده و باکس‌های آن را تیک بزنید. با این حال اگر گزینه‌ای خاکستری رنگ است، حتما نمایشگر شما کارآمد نیست و از قابلیت مورد نظر پشتیبانی نمی‌کند.

لازم است بدانید که برای بهره‌گیری از بهترین کیفیت و بالاترین نرخ فریم، حتما باید کنسول خود را به واسطه کابل و درگاه HDMI 2.1 به نمایشگر متصل کنید. این نکته که اکثرا نادیده گرفته می‌شود در واقع مهم‌ترین اصل برای دسترسی به کیفیت 4K و نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه در کنسول ایکس باکس سری ایکس خواهد بود.

۵. از سرویس گیم پس غافل نشوید!

یکی از تفاوت‌های بزرگ بین کنسول‌های ایکس باکس و پلی استیشن، در سرویس‌هایی است که برای خرید در دسترس کاربران قرار می‌دهند. برای مثال دارندگان پلی استیشن می‌توانند از سرویس‌های پلی استیشن پلاس و PS Now برای دسترسی به حالت آنلاین تجربه بازی‌ها و همچنین گرفتن عناوین رایگان استفاده کنند. اما دارندگان کنسول‌های ایکس باکس، این گزینه را در اختیار دارند تا به جای خریدن مستقیم بازی‌ها، به سراغ گرفتن سرویس گیم پس (Game Pass) بروند.

این سرویس در واقع برای کاربران دسترسی به یک کتابخانه بسیار بزرگ، از چندین و چند عنوان مختلف انحصاری و غیرانحصاری ایکس باکس را فراهم می‌کند که برخی از آن‌ها قدیمی قدیمی و برخی مانند Halo Infinite و Forza Horizon 5 کاملا جدید هستند! با این وجود، قمیت‌گذاری که برای این سرویس انجام شده کاملا آن را مقرون به صرفه کرده و از طرفی کاربران بسیاری حتی برای گرفتن گیم پس دست به خرید کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس یا حتی ایکس باکس وان می‌زنند.

با این وجود اگر توان این را دارید که کمی بیشتر هزینه کنید، خریدن نسخه آلتیمیت سرویس ایکس باکس گیم پس به شدت پیشنهاد می‌شود! این سرویس نه‌تنها ویژگی‌های گیم پس عادی را دارد، بلکه به شما به صورت ماهیانه بازی‌های رایگانی را برای گرفتن مالکیت و همچنین عناوینی روی پلتفرم رایانه شخصی می‌دهد! مهم‌تر از همه هم اینکه وقتی عضو آلتیمیت باشید، دیگر نیازی به خرید Gold برای تجربه آنلاین بازی‌ها نیست و می‌توانید به راحتی هر بازی که دوست داشتید را آنلاین اجرا کنید.

برنامه موبایل ایکس باکس گیم پس

درست به مانند اپلکیشن جداگانه ایکس باکس که برای تمامی دارندگان گوشی‌های اندروید و iOS در دسترس قرار دارد، یک برنامه جداگانه هم برای سرویس گیم پس و گیم پس آلتیمیت وجود دارد که می‌توانید با آن تمامی عناوین حاضر در لیست بازی‌ها را ببینید. حال نکته اینجاست که دلیل استفاده از این برنامه این است که می‌توانید در آن، اکانت و کنسول خود را کنترل کرده و بازی مورد نظر و خاصی را برای نصب بفرستید! یا اینکه چک کنید چه عنوان تازه‌ای اول ماه به لیست اضافه شده، بدون اینکه مجبور باشید تا کنسول خود را روشن کنید.

۴. می‌توانید با بازی‌های رایگان شروع کنید!

به جز بازی‌هایی که می‌توانید با پول برای خود بخرید و روی کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس خود نصب کنید، برخی عناوین هستند که برای نصب آن‌ها نیاز به هیچ پولی نداشته و کاملا تضمینی از همان لحظه اول راه‌اندازی کنسول خود می‌توانید پروسه دانلود آن‌ها را شروع کنید! با این وجود فکر نکنید که این بازی‌ها یک دسته از عناوین قدیمی با گرافیک پایین یا از سازندگانی ناشناخته هستند! بلکه منظور ما بازی‌هایی مانند Call of Duty: Warzone و Fortnite است که در گرافیک نسل نهمی و نرخ فریم بالا قابل اجرا هستند. حتی اگر بخواهید، بخش چند نفره بازی Halo: Infinite هم به صورت کاملا رایگان قابل نصب و تجربه است!

حال اگر سرویس ایکس باکس گیم پس را هم فعال کرده باشید، با پرداهت ماهیانه یا سالانه مبلغی بسیار کم نسبت به پول بازی‌ها، می‌توانید عناوینی ۶۰-۷۰ دلاری مانند Forza Horizon 5 و Halo Infinite را تجربه کرده و از آن‌ها لذت ببرید.

۳. داشبورد را مرتب کنید

در ابتدا داشبورد کنسول خیلی تمیز و دست نخورده است؛ طوری که افراد دوست دارند تا همیشه این منو به همین شکل باقی بماند، اما چنین اتفاقی هرگز نخواهد افتاد! چراکه وقتی سعی می‌کنید تا بازی‌های بیشتری را نصب کنید، این داشبورد شلوغ و شلوغ‌تر می‌شود. حال برای اینکه حجم بالای آیکن‌های مختلف در این منو کنترل شود، بهترین کار این است که آن را شخصی‌سازی و مرتب کنید.

برای این کار، در منو اصلی کنسول ایکس باکس سری ایکس یا اس باید یکبار دکمه View که روی آن تصویر دو مربع کشیده شده را بزنید. حال گزینه Customize Home پدیدار می‌شود که با زدن آن، می‌توانید تصویر زمینه، رنگ و … را تغییر داده و کاملا شخصی‌سازی کنید. با این حال، علاوه بر این موارد شما می‌توانید آیکن‌های مختلف این منو را جا به جا کرده و حتی آن‌ها در بخش‌های پوشه‌مانند و جداگانه قرار دهید. بدین ترتیب، می‌توانید برای مثال بازی‌های شوتر را در یک سمت و بازی‌های سبک ماجراجویی را در قسمتی دیگر قرار دهید؛ انتخاب با شماست.

۲. لوازم جانبی بهتری برای تجربه حرفه‌ای تهیه کنید

اگر به تجربه بازی‌ها به صورت حرفه‌ای و بخصوص آنلاین علاقه دارید، پی خرج کردن مقداری پول برای ارتقا کیفیت لازم خواهد بود. برای مثال، شما می‌توانید از همان کنترلر همیشگی کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس خود استفاده کنید، یا اینکه از مدل Elite بخرید که دارای ویژگی‌های بیشتری از جمله گیره روی دکمه‌های زیر دسته است. همین قابلیت‌های کوچک و خاص باعث می‌شوند تا تجربه بازی‌ها به شدت برای شما متفاوت شوند.

همچنین اگر از کاربرانی هستید که با دوستان خود آنلاین بازی می‌کنید، حتما باید گزینه خرید یک هدست رسمی ایکس باکس را مد نظر داشته باشید. این هدست‌ها در واقع یک ویژگی بسیار عالی دارند که آن هم قابلیت اتصال همزمان به خود کنسول بازی و همچنین یک دستگاه دیگر است. برای مثال، شما می‌توانید با این هدست به کنسول وصل شوید و از طرفی به گوشی موبایل خود هم متصل شوید. حال صدای بازی را دارید و می‌توانید با گوشی به گروه چت صوتی دوستان نیز وصل شوید تا هماهنگ باشید!

۱. حتما یک حافظه اکسترنال بخرید

حافظه مسئله فوق‌العاده مهمی در کنسول‌های نسل نهمی است؛ به نحوی که کمبود آن به یک مورد عام تبدیل شده و تقریبا همه این موضوع را فهمیده و همراه با کنسول خود یک هارد اکسترنال هم می‌خرند! در واقع بازی‌های با کیفیت بالا، قاعدتا حجم بیشتری را هم به خود اختصاص خواهند داد. از همین جهت هم اگر برای مثال شما سه بازی از Call of Duty را نصب کنید، ناگهان متوجه می‌شوید که ۵۰۰ گیگابایت از فضای حافظه داخلی دستگاه اشغال شده است!

با این وجود نکته اینجاست که حافظه داخلی کنسول ایکس باکس سری ایکس تنها ۱ ترابایت است که فقط حدود بیش از دو سوم آن در اختیار شما قرار خواهد گرفت. این فضا با نصب ۶ بازی (یا حتی کمتر) ممکن است پر شود! با این حال اوضاع برای دارندگان کنسول ایکس باکس سری اس حتی بدتر است! چراکه حافظه داخلی آن ۵۱۲ گیگابایت بوده و فایل‌های سیستمی بخش زیادی از آن را اشغال کرده‌اند. با این حساب تنها چاره‌ای که باقی می‌ماند، حافظه اکسترنال خواهد بود.

دقت کنید که شما بازی‌های نسل نهمی را فقط می‌توانید روی حافظه داخلی SSD و پر سرعت دستگاه اجرا کنید، اما عناوین قدیمی از روی حافظه اکسترنال هم اجرا خواهند شد. با این وجود، می‌توانید داده‌های بازی‌ها را در یک حافظه اکسترنال برای مدتی موقت ذخیره کنید و هر وقت لازم شد، دوباره آن‌ها را روی SSD کنسول کپی کنید. سرعت انجام این کار به مراتب از دانلود دوباره و چند باره یک بازی بیشتر است و وقت کمتری را هم از شما خواهد گرفت.

همچنین خریدن یک حافظه SSD مخصوص کنسول ایکس باکس سری ایکس – اس هم ایده بدی نیست، اما باید بدانید که قیمت این حافظه، تقریبا اندازه خود پول خرید خود کنسول خواهد بود و فعلا مقرون به صرفه نیست!



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

5 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments