لایواکشن Dune

۱۰ فیلم که باید پیش از تماشای لایواکشن Dune تماشا کنید

سفری به آینده

1%
  • 0/10
۱۰ فیلم که باید پیش از تماشای لایواکشن Dune تماشا کنید ۳ ۲۹ مهر ۱۴۰۰ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

هم اکنون با اکران لایواکشن Dune یا همان تل‌ماسه بد نیست توجهی داشته باشیم به دیگر آثاری که سبکی مشابه با این اثر دارند و ممکن است با دیدن این آثار بیشتر با فضای فیلم تل‌ماسه ارتباط برقرار کنیم. فیلم تل‌ماسه در حقیقت دومین اقتباس سینمایی رمان تل‌ماسه نوشته فرانک هربرت است. این رمان در حقیقت هشت جلد بوده و نگارش آن از سال ۱۹۶۵ توسط فرانک هربرت آغاز شده و بعدها توسط پسر او برایان هربرت و کوین جی. اندرسن ادامه یافت. از این رمان هشت جلدی به عنوان یکی از برترین رمان‌های ژانر علمی تخیلی شناخته شده و با توجه به استقبال طرفداران، این اثر پر فروش‌ترین رمان ژانر علمی تخیلی در تمامی اعصار به حساب می‌آید. 

 داستان تل‌ماسه اگرچه در آینده‌ای بسیار دور اتفاق می‌افتد با این حال داستان جامعه‌ای ملوک‌الطوایفی را به تصویر می‌کشد که از زندگی جوامع اعراب بدوی الهام گرفته است. ماجرای اصلی رمان، نبرد بین سه خاندان بزرگ آتریدیز، هارکونن و کورینو (خاندان صاحب مقام امپراتوری) بر سر تصاحب این سیاره و زندگی‌نامه قهرمان افسانه‌ای فرمن‌ها پل مودیب است. داستان این نبردها در صحراهایی خشک که با هیولاهایی کرم مانند محاصره شده است، رخ می‌دهد و انسان‌ها با استفاده از ادویه‌ای به نام ملانژ توانایی ذهنی و جسمی خود را برای زنده ماندن در این صحرا افزایش می‌دهند و دیگر خبری از دنیای مدرن و رایانه‌هایی که از دور کنترل می‌شوند نیست و استفاده از چنین ابزاری در این سرزمین کاملا تابو به حساب می‌آید. 

۱۰. Dune

محصول سال: ۱۹۸۴

پیش از لایو اکشن Dune که به تازگی به روی پرده نقره‌ای سینما رفته است، در سال ۱۹۸۴ نیز اقتباس سینمایی دیگری از این اثر ادبی بزرگ ساخته شد که بسیار نسبت به زمان خود جلوتر بود. می‌توان لایو اکشن تل‌ماسه را ریبوت این فیلم کلاسیک در نظر گرفت که علاوه بر الهام گرفتن از خود رمان می‌تواند به گونه‌ای نسخه به روز شده تل‌ماسه کلاسیک به حساب آید. بدون شک بهترین اثری که می‌تواند شما را برای دیدن این ریبوت آماده کند همین فیلم است. این اثر کلاسیک الهام بخش بسیاری از آثار علمی تخیلی امروزی است. تل‌ماسه کلاسیک را هم اکنون می‌توانید در سرویس HBO Max تماشا کنید. 

۹. Blade Runner

محصول سال: ۱۹۸۲

Blade Runner اثر ریدلی اسکات اقتباس آزادی از رمان آیا آدم‌مصنوعی‌ها خواب گوسفند برقی می‌بینند؟ نوشته فیلیپ کی. دیک است. این اثر فضایی پادآرمان‌شهری یا همان دیس‌توپیایی را به تصویر می‌کشد که از آینده‌ای وحشتناک خبر می‌دهد. در این محیط سایبرپانکی Blade Runner با بازیگران فوق العاده خود مانند هریسون فورد در نقش اصلی، تعدادی از موضوعات پیچیده زندگی را پیرامون معنای واقعی انسان بودن تطبیق می‌دهد. در این اثر شخصیت اصلی داستان مأموریت دارد که آدم مصنوعی‌ها (موسوم به رپلیکانت‌ها) که حضورشان بر روی کره زمین ممنوع است را شناسایی، تعقیب کرده و آن‌ها را ازبین ببرد. این اثر را می‌توانید در Apple TV و Amazon Prime مشاهده کنید. 

۸. Blade Runner: 2049

محصول سال:  ۲۰۱۷

 

 

داستان بلید رانر تنها به سال ۱۹۸۲ ختم نشده و قسمت دوم این اثر در سال ۲۰۱۷ ساخته شد و باری دیگر دنی ویلنوو ما را به دنیای علمی–تخیلی نئو نوآر این فرنچایز برد. فیلم Blade Runner: 2049 از جهات مختلف یک فیلم فوق‌العاده مهم است. به عنوان دنباله و تصور مجدد دنیای Blade Runner، طرفداران Dune پس از تماشای این فیلم، قادر خواهند بود ببینند چگونه می‌توان یک فیلم علمی تخیلی کلاسیک را وارد دنیای مدرن کرد. جلوه‌های ویژه و ویژگی‌های فوق‌العاده زیبای بصری در این اثر بیداد می‌کنند و مخاطب با آن به فضایی منحصر به فرد برده می‌شود. این اثر را می‌توانید هم اکنون در HBO Max مشاهده کنید. 

۷. Star Wars

محصول سال ۱۹۷۷

بزرگترین ساخته جورج لوکاس یعنی جنگ ستارگان بدون شک پادشاه تمامی آثار علمی تخیلی کلاسیک به حساب می‌آید. اگرچه در هر فرنچایز قسمت‌های متعددی ساخته می‌شود اما عموما قسمت اول هر مجموعه زیبایی منحصر به فرد خود را داشته و حسی که هنگام تماشای اولین نسخه هر فرنچایز به مخاطب منتقل می‌شود هرگز با دیگر نسخه‌های این مجموعه تکرار نمی‌شود. این موضوع در رابطه با اولین قسمت فرنچایز جنگ ستارگان نیز صدق می‌کند. محیط بیگانه این اثر بدون شک بی شباهت به محیط فیلم تل‌ماسه نیست.

۶. Valerian And The City Of A Thousand Planets 

محصول سال:۲۰۱۷

داستان فیلم Valerian And The City Of A Thousand Planets از کتاب‌های کمیک فرانسوی الهام گرفته و اگرچه علی رغم استفاده از هنرمندان بسیار محبوب و با استعداد در ساخت این اثر، آنچنان که باید رضایتمند عمل نکرد اما فضای ذهنی مشابهی با لایواکشن Dune مطرح می‌کند. این اثر سرگرم‌کننده داستان دو مسئول به نام والرین و لولرین را معرفی می‌کند که در قرن ۲۸ از طرف وزارت دفاع طی مأموریتی به نام آلفا مامور دفاع از محدودهٔ انسان‌ها، شهر‌های پر از دانش، فرهنگ و صلح در برابر نیرو‌های تاریک هستند.

۵. Arrival 

محصول سال: ۲۰۱۶ 

فیلم Arrival نسبت به دیگر آثاری که تا کنون معرفی کردیم جنبش کمتری دارد و از سکوت و سکون خاصی برخوردار است. داستان فیلم در فضایی کاملا واقع‌گرایانه و عادی آغاز می‌شود تا زمانی که سر و کله موجودات هیولایی عجیبی پیدا می‌شود که در بین مه ترسناکی پنهان شده‌اند. این اثر از زات تحقیق و پژوهش تغذیه می‌کند و شاید مورد انتخاب هر مخاطبی قرار نگیرد. با توجه به نحوه به نمایش گذاشتن هیولاهای بیگانه و نحوه مورد استفاده گرفتن از مفهوم زمان، این اثر اصالت سبک سینمایی ویلنوو را در خود به اثبات می‌رساند. 

۴. Ender’s Game 

محصول سال: ۲۰۱۳

 اندرو (اندر ویگین) کودکی نابغه است که به مدرسه‌ای پیشرفته در فضا اعزام می‌شود تا به همراه دیگر نوجوانان نابغه مانند خود برای رودررویی با تهاجم بیگانگان در آینده آماده شود. این اثر نمونه بسیار جالبی برای آثار سینمایی است که در آینده‌های دور اتفاق می‌افتد. چیزی که این اثر را برای مخاطبین جذاب می‌کند، پیچ و خم‌های آن است که آن‌ها را به فکر فرو می‌برد. این اثر نیز یک اقتباس آزاد بوده که بر پایه رمانی با همین نام، نوشته  اورسن اسکات کارد ساخته شده است. 

۳. Edge Of Tomorrow

محصول سال: ۲۰۱۴

اگرچه آینده مفهومی راز آلود و غیرقابل پیش‌بینی است اما انسان زمان زیادی از زندگی خود را به تفکر در رابطه با این مفهوم می‌پردازد. Edge Of Tomorrow یکی از معروف‌ترین آثار سینمایی است که در زمان آینده اتفاق می‌افتد و داستانی عجیب و پر از شگفتی از یک حلقه زمانی ترسناک را تعریف می‌کند. این اثر بر اساس رمان علمی تخیلی ژاپنی، All You Need Is Kill ساخته شده و بازیگران موفقی مانند تام کروز در این اثر به ایفای نقش پرداخته‌اند. شخصیت پردازی قوی یکی از نقاط قوت این اثر به حساب می‌آید. در این اثر سربازی را می‌بینیم که پس از کشته شدن در جنگ با بیگانگان به مراتب مرگ خود را بارها و بارها تجربه کرده و در قالب یک تایم لوپ به موقیت پیشین خود بازمی‌گردد. کشته شدن پی‌درپی باعث می‌شود تا او قدرتمند شده و تلاش کند تا سرنوشت خود را تغییر دهد. 

۲. Mad Max: Fury Road

محصول سال: ۲۰۱۵

 

فرنچایز مکس دیوانه یا همان Mad Max یکی از محبوب‌ترین فرنچایز‌های سینمایی بوده که ریبوت شدن آن با بازی تام هاردی محبوب باعث دلگرمی طرفداران این سبک شد. بین Fury Road و لایو اکشن Dune نقاط مشترک زیادی وجود دارد که از بین این مشترکات می‌توان به بیابان‌ها و صحراهای بی انتهای هر دو اثر اشاره کرد که حس مشابهی را به بینندگان منتقل می‌کنند. این اثر با عملکردی فوق‌العاده و تکیه بر تکنیک‌های عملی به یکی از بهترین فیلم‌های اکشن چند دهه اخیر تبدیل شده است. 

۱. District 9

محصول سال: ۲۰۰۹ 

اگرچه هزینه کمی برای ساخت فیلم District 9 در نظر گرفته شده بود اما این اثر در گیشه به موفقیت شگفت‌آوری دست یافت. بدون شک باتوجه به سبک و ایده نوآورانه خود در زمان‌ ساخت و اعضای موفقی چون پیتر جکسون در کابینه سازندگان، علت این موفقیت بدیهی است. این اثر تصور شما از قدرت و خطرناک بودن بیگانگان را دچار تحول می‌کند و بجای به نمایش گذاشتن نبردی ترسناک بین انسان‌ها و بیگانگان در حقیقت خوی وحشی انسان‌ها را بیشتر به نمایش می‌گذارد. در طول این اثر شما بیگانگان زاغه‌نشین و بی‌پنهایی را مشاهده می‌کنید که به دست عده‌ای از انسان‌های سودجو مورد سواستفاده قرار می‌گیرند. 

آثار سینمایی پساآخرزمانی و فیلم‌هایی که از آینده نامعلوم انسان‌ها می‌گویند امروزه به شدت مورد توجه قرار گرفته و هنرمندان با قلقلک دادن حس کنجکاوی بینندگان در رابطه با آینده انسان‌ها به فرضیه‌سازی می‌پردازند. 

آیا فیلم تل‌ماسه را تماشا کرده‌اید؟ فضای کدام یک از آثار معرفی شده بیشتر به این ریبوت شباهت دارد؟



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

3 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments