۱۰ اتفاق مهم دنیای سینما

۱۰ اتفاق مهم دنیای سینما به دلیل شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰

نگاهی به تغییر و تحولات سینمای جهان در تب و تاب پاندمی

1%
  • 0/10
۱۰ اتفاق مهم دنیای سینما به دلیل شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ ۰ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

حال که دنیا در تب و تاب واکسیناسیون و خریداری واکسن از شرکت‌های معتبر برای ریشه‌کن کردن بیماری کروناست، بد نیست نگاهی بیندازیم به ۱۰ اتفاق مهم دنیای سینما به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ میلادی که شاید تاثیری غیرقابل بازگشت داشته باشند.

ویروس کرونا در اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی تاثیرات ترسناکی روی جوامع گذاشت و از کشورهای در حال توسعه تا کشورهای جهان اول، همگی درگیر مقابله با این ویروس منحوس شدند. تا این‌که مدتی است واکسن‌های متعددی از شرکت‌های شناخته شده پروسه‌ی تولید و توزیع را پشت سر می‌گذارند تا در دسترس عموم قرار گیرند. حال که دنیا به سمت ثبات از جنبه‌ی بهداشتی و درمانی پیش می‌رود، می‌خواهیم تغییرات مهمی که به واسطه‌ی پاندمی کووید-۱۹ در صنعت سینمای جهان رخ داده را بررسی کنیم.

۱۰- سقوط آزاد در هالیوود

کشور استرالیا بنا به تمهیدات سریع و به‌جا و همچنین موقعیت جغرافیایی‌ خاصی که دارد توانسته نسبت به کشور ایالات متحده‌ آمریکا در مهار ویروس کووید-۱۹ موفق‌تر ظاهر شود. به همین دلیل فیلم‌سازان و کمپانی‌های بزرگ فیلم‌سازی مثل دیزنی پلاس، نتفلیکس و آمازون به جای فیلم‌برداری در هالیوود، به سمت همکاری با شرکت‌های استرالیایی مثل Ausfilm قدم برداشتند. در سالی که گذشت گفته می‌شود بالغ بر ۳۰ فیلم آمریکایی در کشور استرالیا فیلم‌برداری شده است.

۹- خیزش سرویس‌های استریم

اولین کمپانی که توانست خودش را از منجلاب کرونا بیرون بکشد، بدون شک شرکت برادران وارنر (Warner Bros) است که به جای امید بستن به مهار زودهنگام ویروس کووید-۱۹ به سمت استریم روی آورد. کمپانی برادران وارنر به جای اکران فیلم‌های سینمایی روی پرده‌، به سمت استریم روی آورد. در سال ۲۰۲۱ میلادی قرار است این شرکت حداقل ۱۷ فیلم را به صورت همزمان هم روی پرده و هم در سرویس HBO Max منتشر کند. از مهمترین آثار این تهیه‌کننده می‌توان به فیلم The Suicide Squad 2، Judas and the Black Squad و همچنین دنباله‌ی سریال سوپرانوز یعنی The Many Saints of Newark اشاره کرد. این رویه موجب نگران اپراتورهای سینما از آینده‌‌ی تیره‌وتارِ پیش‌ روی‌شان شده است.

۸- سلطه‌ی چین بر بازار جهانی سینما

برای اولین بار در تاریخ سینما، دو فیلم بلاک‌باستر چینی توانسته بیشتر از بازار کشور آمریکا در گیشه سودآور باشد. اولین محصول، یک اثر در ژانر جنگ به اسم The Eight Hundred است و دیگری یک فیلم کمدی به اسم Love You Forever که بیش از ۲ میلیارد فروش داشته است. ماجرا این است که در کشور چین تمامی سینماها باز است، حتی اگر ظرفیت ۵۰ درصد باشد! از سوی دیگر، هالیوود از لحاظ اقتصادی به شدت درگیر یک رکود موقت شد.

۷- ظهور فیلم‌های آلمانی در نیویورک

پنج فیلم سینمایی محصول کشور آلمان قرار است در سینماهای نیویورک در سال ۲۰۲۱ میلادی اکران شود. این پنج فیلم که به صورت آنلاین نیز پخش می‌شود، توسط دفتر انجمن فیلم آلمان تبلیغ شده تا مخاطبین بتوانند برای تماشای این دسته از فیلم‌های خارجی اقدام کنند. آلمانی‌ها به شدت در تکاپو هستند در سال جاری بیشتر به صنعت سینمای آمریکا نفوذ کنند و ویروس کرونا در این امر، به نوعی‌ یک نیروی کمکی برای هنرمندان آلمانی بود.

۶- موفقیت‌های سریال Bridgerton

سریال Bridgerton یک مجموعه‌ی تلویزیونی در ژانر درام محسوب می‌شود که قصه‌اش حول محور خاندان بریجرتون در انگلیس می‌چرخد. سریال بریجرتون توانسته روی شبکه‌ی نتفلیکس رکورد بزند. به این صورت که این سریال در ۸۳ کشور پخش شده و توانسته روی ۸۲ میلیون حساب کاربری استریم شود. این سریال که اصلا کسی انتظار این همه موفقیت را از آن نداشت توانسته به قدری سر و صدا کند که در حال حاضر قرار است فصل دومی نیز برای این مجموعه‌ی تلویزیونی تازه‌کار تولید شود.

۵- تغییر در زمان برگزاری جشنواره برلین

یکی از مهمترین جشنواره‌های فیلم‌های اروپایی که به صورت معمول در اواخر ماه ژانویه (اواسط ماه بهمن) در برلین برگزار می‌شد، به علت کرونا به تاخیر افتاد. بر اساس اخبار رد و بدل شده در فضای مجازی به نظر می‌رسد که جشنواره برلین در ماه مارس (زمانی نزدیک به فروردین) به صورت دیجیتالی برگزار خواهد شد و اساتید و پیشکسوت‌های این حوزه به صورت مجازی با یکدیگر دیدار خواهند کرد. مراسم اهدای جوایز گفته می‌شود برای ماه ژوئن (تابستان) برنامه‌ریزی شده؛ زمانی که مخاطبین مستقر در برلین بتوانند فیلم‌ها را تماشا کنند. البته این برنامه‌ریزی‌ها مشروط بر این است ویروس کرونا دوباره در مقیاس جهانی شیوع پیدا نکند.

۴- جیمز باندی که همچنان تاخیر می‌خورد

گویا آخرین فیلم جیمز باند به یک نحسی گرفتار شده. فیلم No Time to Die بارها تاخیر خورد و کمپانی‌های پشت فیلم می‌خواهند در بهترین زمان ممکن این فیلم را اکران کنند. این فیلم اکشن و هیجانی که قرار بود در ماه اسفند اکران شود، چندین ماه تاخیر خورد. در حال حاضر می‌دانیم که تاریخ ۸ اکتبر (۱۶ مهر سال ۱۴۰۰)، زمان اکران فیلم جیمز باند است. البته اگر کمپانی MGM از خر شیطان پایین بیاید و مجدد این فیلم سینمایی مورد انتظار را تاخیر نزند!

۳- فیلم‌هایی که در لیست انتظار قرار دارند

سال ۲۰۲۱ میلادی، یک سال پرخطر و ریسکی برای استودیوهای بزرگ محسوب می‌شود؛ چراکه فیلم‌های زیادی که در سال ۲۰۲۰ میلادی تاخیر خوردند، قرار است در این سال اکران شود. اگر پروسه‌ی واکسیناسیون با موفقیت به انجام نرسد، امسال یعنی سال ۲۰۲۱ میلادی نیز می‌تواند به یک کابوس بزرگ برای کمپانی‌های غول دنیای سینما تبدیل شود. با این تفاسیر، فیلم‌های زیادی هنوز در لیست انتظار علاقه‌مندان به دنیای سینما قرار دارد که شاید امسال نیز اکران نشود. تاریخ اکران آثار مهمی مثل Black Widow، Top Gun و همچنین فیلم‌های ریز و درشت دیگر همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و هر آن ممکن است تاریخ اکرانشان تغییر پیدا کند.

۲- جشنواره کن هم بی‌نصیب نماند!

جشنواره فیلم کن هم که قرار بود در ماه مِی (اردیبهشت) برگزار شود، به ماه جولای (مرداد) موکول شد. جشنواره کن که قرار بود در سال ۲۰۲۰ میلادی برگزار شود به طور کل لغو شد و قرار است به هر ترتیبی که شده در تابستان سال ۲۰۲۱ میلادی برگزار شود. چه کسی فکرش را می‌کرد جشنواره به این مهمی به این دردسر بیفتد؟

۱-ساخت مستند از وقایع پاندمی کرونا

در همین سالی که گذشت، مستندهای متعددی از شیوع بیماری کرونا در شهر ووهان تولید شد. قطعا در سال ۲۰۲۱ میلادی نیز این پروسه ادامه‌دار خواهد بود و مستندهایی با جزئیات بیشتر و صد البته با آب و تاب بیشتری مشاهده خواهیم کرد. از نمونه‌ مستندهای موفق در این زمینه می‌توان به مستند In the Same Breath از نانفو وانگ اشاره کرد که این فرد تلاش کرده اطلاعات غلط و سرپوش گذاشتن دولت چین روی شیوع بیماری را بیان کند.

به نظر شما کرونا چه تغییرات مهم دیگری در صنعت سینما ایجاد کرده؟ نظراتتان را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments