برگزیده
📣 پخش زنده زولا هر روز ساعت 17 از آپارات
زد فولد ۵ میکس فولد ۳
1%
  • 0/10

مقایسه اولیه گلکسی زد فولد ۵ با شیائومی میکس فولد ۳

جدال تاشوها را چه محصولی می‌برد؟

مقایسه اولیه گلکسی زد فولد ۵ با شیائومی میکس فولد ۳ ۰ ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

با رونمایی رسمی از گوشی شیائومی میکس فولد ۳ فرصت این پیش آمده تا آن را با بهترین گوشی تاشوی کنونی یعنی گلکسی زد فولد ۵ مقایسه کنیم.

گلکسی زد فولد ۵ در مقابل شیائومی میکس فولد ۳

مقدمه

در تاریخ ۴ مرداد ۱۴۰۲، سامسونگ از گوشی گلکسی زد فولد ۵ به عنوان جدیدترین پرچم‌دار خود در سری گوشی‌های تاشو رونمایی کرد. این محصول در مقایسه با نسل ۴ خود در یک سری از بخش‌ها به شکل قابل توجهی ارتقا داشته و همین مورد سبب شده تا بسیاری از افراد آن را بهترین گوشی تاشوی حال حاضر در جهان بدانند.

اما این صحبت‌هایی است که طرفداران مطرح می‌کنند؛ اگر از شرکت رقیب سامسونگ در این زمینه یعنی شیائومی بپرسیم، قطعا میکس فولد ۳ را گوشی بهتری از زد فولد ۵ می‌داند چرا که این گوشی هم در مقایسه با قبل پیشرفت‌های خوبی داشته و همچنین یک گوشی بسیار باریک و فوق‌العاده جذاب محسوب می‌شود. میکس فولد ۳ هم ساعاتی پیش رونمایی شده و قرار است به زودی در بازار چین راهی بازار شود.

برای اینکه بتوانیم بین این دو محصول به نتیجه برسیم، تصمیم گرفتیم به مقایسه‌ی آن‌ها بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

طراحی، ابعاد و وزن

نام گوشیشیائومی میکس فولد ۳گلکسی زد فولد ۵
ابعاد در حالت بسته5.3 × 143.3 × 161.2 میلی‌متر5.3 × 143.3 × 161.2 میلی‌متر
ابعاد در حالت باز10.9 × 73.5 × 161.2 میلی‌متر13.4 × 67.1 × 154.9 میلی‌متر
وزن255 گرم253 گرم
کیفیت ساخت و استاندارد مقاومتیپنل تاشوی پلاستیکی، پنل پشتی شیشه‌ای یا الیاف آرامیدا (نوعی الیاف مقاوم در برابر حرارت)،‌ فریم پلاستیکی - نمایشگر ثانویه محافظت شده توسط گوریلاگلس ویکتوس ۲پنل تاشوی پلاستیکی، فریم آلومینیومی و پنل پشتی شیشه‌ای - نمایشگر ثاویه‌ی محافظت شده توسط گوریلاگلس ویکتوس ۲ - استاندارد ضد آب IPX۸ با مقاومت در برابر نفوذ آب در عمق ۱ متری تا ۳۰ دقیقه

ضخامت شیائومی میکس فولد ۳ در حالت باز فقط به ۵٫۳ میلی‌متر می‌رسد در حالی که این میزان برای رقیب کره‌ای‌اش ۶٫۱ میلی‌متر است. همین موضوع سبب شده شیائومی میکس فولد ۳ به مراتب باریک‌تر و خوش‌دست‌تر به نظر برسد. علاوه بر این‌ها، نماینده‌ی شیائومی هم بلندتر است و هم عریض‌تر چرا که نمایشگر بزرگ‌تری هم دارد. بدین ترتیب شما فضای کار به مراتب بیشتری را روی این گوشی خواهید داشت تا زد فولد ۵. از لحاظ وزنی، میکس فولد ۳ فقط ۲ گرم از زد فولد ۵ سنگین‌تر است که این تفاوت اصلا به چشم نمی‌آید.

در بحث کیفیت ساخت، سامسونگ با اختلاف برنده می‌شود. اگرچه این گوشی از آلومینیوم و شیشه در بدنه‌ی خود بهره می‌برد اما میکس فولد ۳ در یک مدل با فیبر آرامید به جای شیشه ساخته شده اما زد فولد ۵ از استاندارد ضد آب IPX8 بهره می‌برد که یعنی در عمق ۱٫۵ متری آب می‌تواند تا ۳۰ دقیقه مقاومت کند و اجازه ندهد آب به درون دستگاه نفوذ داشته باشد. این در حالی است که برای میکس فولد ۳ هیچ استاندارد مقاومتی در نظر گرفته نشده است.

سامسونگ

روی پنل پشتی زد فولد ۵ سه دوربین را شاهد هستیم که درون یک ماژول به صورت عمودی در کنار هم قرار گرفته‌اند. روی پنل پشتی میکس فولد ۳ اما اوضاع کاملا فرق دارد. برای این گوشی هم یک ماژول در نظر گرفته شده اما این ماژول کل فضای بالایی پنل پشتی را به خود اختصاص داده و ۴ دوربین را هم درون خود جای داده است. جز ماژول، در سایر بخش‌ها دو گوشی برابر هستند. البته میکس فولد ۳ از پنل پشتی با جنس چرم یا فیبر آرامید هم ساخته شده در حالی که زد فولد ۵ پنل پشتی کاملا شیشه‌ای دارد.

از لحاظ طراحی هم هر دو گوشی واقعاً جذاب هستند. خصوصا اینکه سامسونگ با تغییر در طراحی لولای زد فولد ۵ کاری کرده که این گوشی اکنون بدون هیچ فاصله‌ای بین دو پنل بسته می‌شود. طراحی که البته سال گذشته در میکس فولد ۲ دیده بودیم. همچنین میزان چین‌خوردگی وسط نمایشگر هم در هر دو گوشی به شکل قابل توجهی پایین است اما دیده می‌شود.

 

نمایشگر گلکسی زد فولد ۵ در مقابل شیائومی میکس فولد ۳

نام گوشیشیائومی میکس فولد ۳گلکسی زد فولد ۵
اندازه و نوع نمایشگر تاشو۸٫۰۳ اینچی از نوع LTPO OLED۷٫۶ اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X
وضوح، رفرش‌ریت و فناوری‌های نمایشگر تاشو۲۱۶۰ × ۱۹۱۶ پیکسل، ۱۲۰ هرتزی، تراکم پیکسلی ۳۶۰ پیکسل بر هر اینچ۲۱۷۶ × ۱۸۱۲ پیکسل، ۱۲۰ هرتزی، تراکم پیکسلی ۳۷۳ پیکسل بر هر اینچ
اندازه و نوع نمایشگر ثانویه۶٫۵۶ اینچی از نوع AMOLED۶٫۲ اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X
وضوح، رفرش‌ریت و فناوری‌های نمایشگر ثانویه۲۵۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، ۱۲۰ هرتزی، نسبت تصویر ۲۱:۹۲۳۱۶ × ۹۰۴ پیکسل، ۱۲۰ هرتزی، نسبت تصویر ۲۳.۱:۹
سایر قابلیت‌هامحافظت شده توسط گوریلاگلس ویکتوس ۲، حداکثر میزان روشنایی ۲۶۰۰ نیت برای نمایشگر ثانویه و ۱۳۰۰ نیت برای نمایشگر تاشو (ادعای شرکت)، پشتیبانی از دالبی ویژن، +HDR10، نسبت پنل به بدنه ۸۹٫۴٪محافظت شده توسط گوریلاگلس ویکتوس ۲، پشتیبانی از +HDR10، نسبت پنل به بدنه ۹۱٫۱٪

گلکسی زد فولد ۵ به شکل قابل توجهی از رقیب خود کوچک‌تر بوده و وضوح تصویر کمتری هم دارد. همچنین نمایشگر ثانویه‌ی این گوشی هم از لحاظ وضوح تصویر و اندازه، ضعیف‌تر و کوچک‌تر از نمایشگری است که شیائومی برای میکس فولد در نظر گرفته است.

در نتیجه انتظار می‌رود نمایشگر شیائومی میکس فولد ۳ زیر نور خورشید عملکرد بهتری از زد فولد ۵ خود به نمایش بگذارد و به لطف پشتیبانی از استانداردهای گوناگون نظیر دالبی ویژن، کیفیت بیشتری هم داشته باشد.

میکس فولد ۳ زد فولد ۵

یک برتری دیگر شیائومی که در عمل هم دیده می‌شود، نسبت تصویر نمایشگر ثانویه است. وقتی به نسبت تصویر گلکسی زد فولد ۵ نگاه کنید متوجه می‌شوید که این پنل بسیار کم‌عرض‌تر از حد تصور است که شاید کار کردن با آن سخت باشد اما پنل ثانویه‌ی میکس فولد ۳ نسبت تصویر عریض‌تری داشته و درست شبیه به یک گوشی ۶٫۵ اینچی معمولی است.

هر دو گوشی رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتزی برای هر دو نمایشگر خود دارند که تطبیق‌پذیر هم هست. برای نمایشگر تاشوی زد فولد از ۱ تا ۱۲۰ و برای نمایشگر ثانویه‌ی آن از ۴۸ تا ۱۲۰ هرتز اما برای میکس فولد ۳ اطلاعات زیادی در این رابطه منتشر نشده است.

 

سخت‌افزار و نرم‌افزار

نام گوشیشیائومی میکس فولد ۳گلکسی زد فولد ۵
سیستم‌عامل و رابط کاربریاندروید 13 / MIUI 14اندروید ۱۳ / One UI 5.1.1
پردازنده و گرافیکاسنپدراگون ۸ نسل ۲ (۴ نانومتری) - ۱ هسته از نوع Cortex-X3 با فرکانس ۳٫۳۶ گیگاهرتز، ۲ هسته از نوع Cortex-A 715 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز، ۲ هسته از نوع Cortex-A10 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز و ۴ هسته از نوع Cortex-A510 با فرکانس ۲ گیگاهرتز - آدرنو ۷۴۰اسنپدراگون ۸ نسل ۲ (۴ نانومتری) - ۱ هسته از نوع Cortex-X3 با فرکانس ۳٫۳۶ گیگاهرتز، ۲ هسته از نوع Cortex-A 715 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز، ۲ هسته از نوع Cortex-A10 با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز و ۴ هسته از نوع Cortex-A510 با فرکانس ۲ گیگاهرتز - آدرنو ۷۴۰​
ترکیب رم و حافظه‌ی داخلی۱۲/۲۵۶، ۵۱۲/۱۶ و ۱TB/۱۶ گیگابایت - حافظه داخلی از نوع UFS 4.0​۱۲/۲۵۶، ۵۱۲/۱۲ و ۱TB/۱۲ گیگابایت - حافظه داخلی از نوع UFS 4.0
پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبیخیرخیر

در بخش سخت‌افزار، هر دو گوشی از یک پردازنده و گرافیک کاملاً مشابه بهره می‌برند اما میکس فولد ۳ در گران‌ترین کانفیگ سخت‌افزاری خود ۱۶ گیگابایت رم دارد در حالی که زد فولد ۵ در نهایت از ۱۲ گیگابایت رم بهره می‌برد. اما از لحاظ میزان و نوع حافظه‌ی داخلی هم تفاوتی بین دو گوشی وجود ندارد و شما می‌توانید با خیال راحت با هر دوی آن‌ها سنگین‌ترین نرم‌افزارها و بازی‌ها را اجرا کرده و لذت ببرید.

در بخش نرم‌افزار، سامسونگ با One UI 5.1.1 پا به میدان گذاشته و در طرف مقابل خود، شیائومی را با MIUI 14 می‌بیند. صادقانه بگوییم، سامسونگ به دلیل اینکه ۴ سال در این حوزه فعالیت دارد، توانسته رابط کاربری خود را به شکل موثرتری برای کار در گوشی‌های تاشو بهینه کند و همچنین ذاتاً، رابط One UI امکانات و قابلیت‌های بسیار فراوانی هم دارد که باعث می‌شود نماینده‌ی شیائومی در نهایت نتواند از این مقایسه پیروز بیرون بیاید.

میکس فولد ۳ زد فولد ۵

البته MIUI 14 هم بسیاری از امکاناتی را که می‌خواهید در اختیارتان قرار می‌دهد و اصلا اینطور نیست که رابط ضعیف یا کم‌امکاناتی باشد. حتی در برخی از مواقع شاید جذاب‌تر از One UI 5.1.1 ظاهر شود اما در نهایت رابط سامسونگ انتخاب اول کسانی خواهد بود که به قابلیت‌های نرم‌افزاری اهمیت بیشتری می‌دهند. هر دو گوشی کاملاً نرم و روان کار می‌کنند و هیچ لگ یا باگی را حین کار نشان نمی‌دهند. اما مهم‌ترین بخش قضیه آپدیت نرم‌افزاری است که سامسونگ به لطف پشتیبانی ۴ ساله، عملکرد بهتری از شیائومی دارد که ۳ سال گوشی‌هایش را آپدیت می‌کند.

دوربین گلکسی زد فولد ۵ در مقابل شیائومی میکس فولد ۳

نام گوشیشیائومی میکس فولد ۳گلکسی زد فولد ۵
دوربین اصلی۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8، لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار پیکسل دوگانه۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8، لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار
دوربین فوق عریض۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 و زاویه‌ی دید ۱۲۰ درجه، فوکوس خودکار۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 و زاویه‌ی دید ۱۲۳ درجه
دوربین تله‌فوتو۱۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 و زوم اپتیکال ۳٫۲ برابری۱۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 و زوم اپتیکال ۳ برابری
دوربین چهارم۱۰ مگاپیکسلی پریسکودی با گشودگی دیافراگم f/2.9 و زوم اپتیکال ۵ برابریندارد
کیفیت فیلم‌برداری۸K@۲۴ و ۴K@۲۴/۳۰/۶۰ و ۱۰۸۰P@۳۰/۶۰/۱۲۰/۲۴۰/۹۶۰/۱۹۲۰۸K@۳۰ و ۴K@۶۰ و ۱۰۸۰P@۶۰/۲۴۰ و ۷۲۰P@960
دوربین سلفی20 مگاپیکسلی، فیلم‌برداری در وضوح ۱۰۸۰P@۳۰/۶۰دوربین سلفی زیر نمایشگر ۴ مگاپیکسلی - دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی روی نمایشگر ثانویه با امکان فیلم‌برداری ۴K@۳۰/۶۰ و ۱۰۸۰P@۳۰/۶۰

در بخش دوربین، متأسفانه فقط باید نمونه‌ی ثبت شده توسط دو گوشی وجود داشته باشد تا بتوانیم بین آن‌ها قضاوت کنیم اما چون میکس فولد ۳ به تازگی عرضه شده، هیچ داده‌ای از آن در اختیار نداریم. اما با توجه به مشخصات روی کاغذ، می‌توان انتظار داشت دو گوشی از لحاظ دوربین اصلی، عملکرد مشابهی داشته باشند اما باید توجه داشته باشید نماینده‌ی سامسونگ امکان فیلم‌برداری در وضوح 8K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را به شما می‌دهد در حالی که این میزان برای رقیب ۲۴ فریم بر ثانیه است. از طرفی شیائومی در وضوح ۱۰۸۰P دست شما را برای ضبط ویدیوهای مختلف با سرعت گوناگون از جمله ویدیوی اسلوموشن باز می‌گذارد اما در زد فولد ۵ شما کمی محدودتر هستید.

میکس فولد ۳ زد فولد ۵

در جدال دوربین سلفی بعید است شیائومی بتواند سامسونگ را شکست دهد چون معمولا سامسونگ در این زمینه بهتر عمل می‌کند و مشخصات روی کاغذ هم چنین برتری را خصوصا در بخش فیلم‌برداری کاملاً نشان می‌دهد. دوربین فوق عریض دو گوشی هم امکانات مشابهی دارد اما در میکس فولد این سنسور از فوکوس خودکار هم پشتیبانی می‌کند که یعنی می‌توانید با آن تصاویر ماکرو هم ثبت کنید.

اما نماینده‌ی شیائومی از لحاظ زوم، دست بالاتر را می‌گیرد و رقیب را کاملاً پشت سر می‌گذارد. در حالی که رد فولد ۵ فقط یک دوربین تله‌فوتو با امکان زوم ۳ برابری اپتیکال دارد، میکس فولد ۳ به دو دوربین تله‌فوتو مجهز شده که یکی با میزان ۳٫۲ و دیگری با میزان ۵ برابر روی سوژه‌ها زوم می‌کنند.

 

باتری و سرعت شارژر

نام گوشیشیائومی میکس فولد ۳گلکسی زد فولد ۵
ظرفیت باتری۴۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت۴۴۰۰ میلی‌آمپر ساعت
سرعت شارژر۶۷ وات سیمی و ۵۰ وات بی‌سیم۲۵ وات سیمی و ۱۵ وات بی‌سیم
شارژر درون جعبهدارد، سیمی ۶۷ واتیندارد
مدت زمان مورد نیاز برای شارژ کامل گوشیتقریبا ۴۰ دقیقهبیش از ۸۰ دقیقه
سایر قابلیت‌هانداردپشتیبانی از شارژ معکوس ۴٫۵ واتی

در بخش باتری، برتری کامل از آن شیائومی میکس فولد ۳ است چرا که این گوشی هم باتری بزرگ‌تری از زد فولد ۵ دارد و هم سرعت شارژر آن به شکل قابل توجهی سریع‌تر است. علاوه بر این‌ها، شیائومی شارژر ۶۷ واتی سریع این گوشی را درون جعبه عرضه کرده تا دیگر مجبور نباشید به صورت جداگانه برای آن هزینه کنید. اما شارژر ۲۵ واتی سامسونگ به صورت مجزا قابل خریداری است و باید مبلغ قابل توجهی را هم برای خرید آن بپردازید تا بدین ترتیب در این بخش، برنده‌ی قطعی، میکس فولد ۳ باشد.

میکس فولد ۳ زد فولد ۵

زد فولد ۵ در مقابل میکس فولد ۳؛ نتیجه

در نهایت باید بگوییم به نظر می‌رسد شیائومی توانسته محصولی قابل ستایش و در خور توجه تولید کند که به راحتی می‌تواند گلکسی زد فولد ۵ را در ابعاد مختلفی به چالش بکشاند. از جمله این موارد می‌توان به باتری و سرعت شارژر، کیفیت دوربین، ابعاد و وزن، کیفیت نمایشگر، ابعاد و نسبت تصویر و ترکیب سخت‌افزاری اشاره کرد. سامسونگ اما با این همه سال تجربه، در بخش کیفیت ساخت، نرم‌افزار و پشتیبانی نرم‌افزاری عملکرد بهتری دارد. با این حال نظر شما در رابطه با جدال گلکسی زد فولد ۵ با میکس فولد ۳ چیست؟



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments