شیائومی می 11 اولترا

بررسی مشخصات گوشی شیائومی می 11 اولترا | آیا این دستگاه ارزش خرید دارد؟

گران قیمت‌ترین پرچمدار شیائومی

1%
  • 0/10
بررسی مشخصات گوشی شیائومی می 11 اولترا | آیا این دستگاه ارزش خرید دارد؟ ۰ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

شرکت سامسونگ اوایل سال جاری سری گوشی‌های گلکسی S21 را معرفی کرد که همانند دیگر نسل قبلی دارای سه دستگاه بود. پس از گذشت مدتی شرکت چینی برای رقابت با سامسونگ، گوشی شیائومی می 11 اولترا را به بازار عرضه کرد.

گوشی Xiaomi Mi 11 Ultra گران قیمت‌ترین دستگاه این کمپانی بوده و برای اینکه نسبت به پرچمدار شرکت سامسونگ مورد توجه قرار بگیرد، سازندگان این دستگاه، این گوشی هوشمند را به شارژر سریع، نمایشگر دوم، طراحی سرامیکی، بزرگنمایی 120 برابری و… مجهز کرده‌اند. با وجود این برتری‌ها نسبت به Galaxy S21 Ultra، همچنان بسیاری از کاربران علاقه‌مند به استفاده از پرچمدار شرکت سامسونگ هستند، در ادامه بررسی خواهیم کرد که آیا این قابلیت‌های جدید می‌توانند قیمت بسیار زیاد این گجت را توجیه کنند؟

به بسیاری از کاربران توصیه می‌شود که اگر قصد خرید یک دستگاه جدید را دارند و نمی‌خواهند که وارد بازار دو گانه سامسونگ و اپل شوند، بهتر است یک دستگاه از شرکت شیائومی خریداری کنند. در حال حاضر گوشی شیائومی می 11 اولترا بهترین دستگاه این کمپانی بوده و پیشنهاد می‌شود که به جای خرید پرچمداران بسیار گران شرکت‌های اپل و سامسونگ، این دستگاه را خریداری کنید و از تعدادی از ویژگی‌های این گجت مانند عرضه شدن به همراه شارژر، بهره‌مند شوید. 

البته باید به این نکته هم توجه کنید که این دستگاه نیز قیمت کمی ندارد و به بهای 1099 دلار در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. با این وجود این گجت همچنان از بسیاری از دیگر گوشی‌های هوشمند موجود در بازار ارزان‌تر است.

طراحی

یکی از بهترین تغییراتی که شرکت شیائومی در طراحی گوشی‌های خود انجام داده، استفاده از سرامیک است؛ گوشی Xiaomi Mi 11 Ultra دارای پنل سرامیکی بوده که در دست گرفتن این دستگاه باعث می‌شود تا حس یک گوشی هوشمند پرچمدار و گران قیمت به کاربر منتقل شود. یکی دیگر از ویژگی‌های سرامیک سفید، این است که اگر این گجت را به مدت زمان طولانی در دست بگیرید، هیچ اثر انگشتی در پنل پشتی آن مشاهده نمی‌شود.

پیشنهاد می‌شود در صورت خرید این گجت از یک قاب (گارد) استفاده کنید، زیرا این گجت بسیار لغزنده بوده و به راحتی از دست می‌افتد، از سوی دیگر وزن این گوشی حدود 230 گرم بوده و در دست نگه داشتن آن بدون هیچ قابی بسیار کار دشواری است.

در قسمت پنل جلویی این گجت یک نمایشگر 6.8 اینچی خمیده وجود دارد که به دلیل بزرگ بودن صفحه نمایش این دستگاه، استفاده از این گجت و دسترسی به تمام نقاط آن با یک دست کار بسیار دشواری است.

ماژول دوربین پشت دستگاه به قدری بزرگ است که به راحتی می‌توان گفت که یک چهارم از پنل پشتی توسط این ماژول دوربین اشغال شده است. همچنین بیرون زدگی این ماژول بسیار زیاد بوده و بهتر است تا از یک قاب استفاده شود تا احتمال آسیب رسیدن به نمایشگر دوم و دوربین‌های این دستگاه کاهش پیدا کند.

به دلیل اینکه یک نمایشگر دوم در پنل پشتی قرار گرفته، قرار دادن دستگاه روی میز یا روی سطوح دیگر، می‌تواند باعث ایجاد خط و خش روی نمایشگر دوم یا حتی ماژول‌های دوربین شود، به همین دلیل در صورت خرید این دستگاه پیشنهاد می‌شود تا از ماژول دوربین پنل پشتی این گجت به خوبی محافظت شود.

به علاوه صفحه نمایش دوم این گجت نیز چندان کاربردی نبوده و در بخش‌های دیگر به بررسی این نمایشگر نیز می‌پردازیم.

این دستگاه دارای دو بلندگو بوده و از صدای استریو نیز پشتیبانی می‌کند، ناگفته نماند که این بلندگوها توسط Harman و Kardon طراحی شده‌اند. اسپیکرهای پرچمدار شرکت چینی دارای صدای بسیار بلندی هستند و متاسفانه این گجت از جک 3.5 میلی متری پشتیبانی نمی‌کند، جالب است بدانید این گوشی هوشمند نیز همانند دستگاه‌های قدیمی شرکت سامسونگ (برای مثال Galaxy S5) از سنسور مادون قرمز پشتیبانی می‌کند و کاربران می‌توانند اکثر وسایل خود را با گوشی هوشمندشان کنترل کنند. به طور کلی این گجت یک گوشی هوشمند بزرگ، سنگین و لغزنده بوده و اگر از نمایشگر دوم در این دستگاه پشتیبانی نمی‌شد، ماژول دوربین بسیار کوچک‌تر بود.

صفحه نمایش

گوشی شیائومی می 11 اولترا به یک نمایشگر 6.81 اینچی مجهز شده که نگاه کردن به این صفحه نمایش بسیار لذت بخش است. پنل استفاده شده در این نمایشگر از نوع OLED بوده و از برخی از ترفندهای نرم افزاری استفاده شده تا رنگ‌ها به صورت 10 بیتی به نمایش دربیایند.

حداکثر روشنایی این نمایشگر 900 نیت بوده که باعث می‌شود تا استفاده از این نمایشگر در زیر نور مستقیم خورشید، امکان پذیر باشد و لازم به ذکر است که رنگ‌ها در این صفحه نمایش به خوبی نشان داده می‌شوند، اما در ابتدا و به صورت پیش فرض رنگ‌های این نمایشگر سرد بوده و بیشتر به دمای رنگ 7500K نزدیک است.

شیائومی ادعا کرده است که این نمایشگر می‌تواند در حالت Sunlight روشنایی معادل 1700 نیت داشته باشد که این مقدار یک عدد بسیار بزرگ بوده و پشتیبانی از چنین قابلیتی توجه بسیاری از کاربران و منتقدان را به خود جلب کرده است.

این نمایشگر از نرخ تازه سازی 120 هرتزی پشتیبانی می‌کند و این امکان نیز وجود دارد تا در صورت نیاز از نرخ تازه سازی 60 هرتزی نیز پشتیبانی شود.

به علاوه به دلیل مصرف بسیار بالای باتری استفاده از نرخ تازه سازی 120 هرتزی می‌توانند باعث افزایش مصرف باتری شود و بهتر است در صورت نیاز به صرفه جویی در مصرف باتری از نرخ تازه سازی 60 هرتزی پشتیبانی شود.

همچنین این گوشی همانند گلکسی S21 Ultra می‌تواند از نرخ تازه سازی 120 هرتزی با کیفیت +QHD پشتیبانی می‌کند و اجرای یک ویدیو در این کیفیت و با این نرخ تازه سازی باعث افزایش چشمگیر مصرف باتری می‌شود. با این وجود استفاده از این قابلیت‌های در یک گوشی پرچمدار 1099 دلاری، کاملا منطقی بوده و این ویژگی‌ها می‌توانند، قیمت گران این گجت را توجیه کنند.

صفحه نمایش دوم

نمایشگر دوم گوشی شیائومی می 11 اولترا دارای اندازه‌ای معادل گجت پوشیدنی این کمپانی یعنی Xiaomi Mi Band 5 است. این صفحه نمایش در ابتدا بسیار جذاب خواهد بود، اما پس از مدتی متوجه خواهید شد که چندان هم کاربردی نبوده و تنها برای تبلیغات از آن استفاده شده است. به همین دلیل بسیاری از کاربران بر این باورند که اگر این نمایشگر دوم حذف شود باعث می‌شود تا پنل پشتی این گجت به دلیل کوچک‌تر شدن ماژول دوربین، بسیار زیباتر خواهد شد.

نمایشگر دوم این دستگاه می‌تواند اعلان‌ها، تماس‌های از دست رفته و نمایش زمان را تنها برای 30 ثانیه نشان دهد؛ اگر گوشی هوشمند خود را روی سطحی قرار دهید و اعلانی دریافت کنید برای 30 ثانیه نمایشگر دوم به شما این اعلان را نشان خواهد داد.

استفاده از یک Mi Band می‌تواند بسیار کاربردی‌تر و استفاده از آن بسیار لذت بخش‌تر باشد، تنها کاربردی که این نمایشگر دارد این است که کاربران می‌توانند با استفاده از آن و دوربین‌های بی‌نظیر پنل پشتی تصاویر با کیفیتی را ثبت کنند، جالب است بدانید با این وجود این گوشی هوشمند دارای یک بریدگی در قسمت نمایشگر بوده که یک دوربین سلفی در آن قرار گرفته است.

سخت‌افزار و عملکرد

همانطور که متوجه شده‌اید، این دستگاه یک گوشی پرچمدار 1099 دلاری است و تعجبی ندارد که از بهترین تراشه موجود در بازار پشتیبانی کند.

این کمپانی چینی، گوشی شیائومی می 11 اولترا را به بهترین و جدیدترین تراشه 5 نانومتری شرکت کوالکام یعنی Snapdragon 888 مجهز کرده است.

این دستگاه با دو گزینه برای انتخاب حافظه در دسترس کاربران قرار می‌گیرد؛ گزینه اول به حافظه داخلی 256 گیگابایتی و رم 8 گیگابایتی مجهز شده و نسخه دیگر این گوشی با حافظه داخلی 512 گیگابایتی به همراه 12 گیگابایت رم به بازار عرضه می‌شود. متاسفانه این دستگاه از درگاه microSD پشتیانی نمی‌کند، اما به دلیل وجود حافظه داخلی بسیار زیاد نیازی به استفاده از این درگاه نیست.

این دستگاه نیز همانند پرچمداران دیگر کمپانی‌ها دارای قدرت سخت افزاری بسیار بالایی بوده و کاربران می‌توانند به صورت روزانه برنامه و بازی‌های سنگینی را روی این دستگاه بدون هیچ کندی یا باگی (مشکلات نرم افزاری) اجرا کنند.

شیائومی این پرچمدار جدید خود را به سیستم عامل اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 12.5 مجهز کرده که ترکیب بخش نرم افزاری با سخت افزاری می‌تواند یک تجربه جذاب برای کاربران استفاده کننده از این دستگاه باشد.

همچنین این گجت به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر مجهز شده و این سنسور یکی از سریع‌ترین سنسورهای زیر نمایشگر است، به علاوه این گجت از فناوری تشخیص چهره دو بعدی پشتیبانی می‌کند که پیشنهاد می‌شود به دلیل دو بعدی بودن این فناوری از آن استفاده نشود، زیرا دارای امنیت بسیار پایینی است.

دوربین

به راحتی می‌توان گفت که دلیل اصلی محبوبیت و احتمالا فروش بسیار زیاد این دستگاه، دوربین‌های بسیار باکیفیت آن و فناوری بزرگنمایی 120 برابری است؛ این گجت دارای یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض 48 مگاپیکسلی و دوربین پریسکوپ تله فوتو 48 مگاپیکسلی است و این تله فوتو می‌تواند بزرگنمایی 5 برابری بدون افت کیفیت و از دست دادن جزئیات داشته باشد.

به طور کلی می‌توان گفت که کیفیت تصاویر گرفته بسیار بالا هستند و تقریبا هیچ جزئیاتی در تصاویر گرفته شده از دست نرفته است. دوربین این گجت در بعضی از موارد از دوربین گوشی گلکسی اس 21 اولترا بهتر بوده و دلیل آن نیز افت کیفیت دوربین پرچمدار سامسونگ نسبت به نسل قبلی است، چندی پیش سایت DXoMark نتایج دوربین گوشی Galaxy S21 Ultra را منتشر کرد و امتیاز به دست آمده توسط دوربین‌های این دستگاه بسیار کم‌تر از امتیازهای به دست آمده توسط پرچمدار سال گذشته این شرکت یعنی Galaxy S20 Ultra بود.

دوربین‌های این دستگاه همانند دیگر گوشی‌های چینی موجود در بازار داری مشکلاتی نظیر ویرایش خودکار نرم افزاری هستند، به همین دلیل می‌توان گفت که این موضوع یکی از مشکلات دوربین این دستگاه است. در قسمت بریدگی این نمایشگر این دستگاه، یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی قرار گرفته که بسیاری از مردم بر این باورند که قرار داشتن دوربین سلفی در کنار نمایشگر دوم یک طراحی بسیار اشتباه است و بهتر بود که دوربین سلفی با کیفیت‌تری درون بریدگی نمایشگر قرار بگیرد و صفحه نمایش دوم از ماژول دوربین پشتی دستگاه حذف شود.

باتری و شارژر

عمر باتری در این دستگاه چندان خوب نیست، زیرا این گجت از نرخ تازه سازی 120 هرتزی و کیفیت +QHD پشتیبانی می‌کند و این موضوع مصرف باتری را بسیار افزایش می‌دهد، به همین دلیل است که باتری 5000 میلی آمپر ساعتی در کنار تراشه کم مصرف 5 نانومتری شرکت کوالکام، نمی‌تواند بیش از یک روز جوابگو نیاز کاربران باشد.

در آزمایش‌ها انجام شده این دستگاه توانست در نرخ تازه سازی 120 هرتزی 9 ساعت وبگردی کند و در نرخ تازه سازی 60 هرتزی این زمان به 10 ساعت و 30 دقیقه افزایش پیدا کرد.

جالب است بدانید در هر دو حالت 60 و 120 هرتزی، این دستگاه تنها می‌تواند بین 8 تا 9 ساعت بازی سه بعدی اجرا کند. گوشی شیائومی می 11 اولترا با یک آداپتور 67 واتی عرضه می‌شود و این شارژر می‌تواند باتری این گوشی هوشمند را از 1 تا 100 درصد در مدت زمان 50 دقیقه شارژ کند که این موضوع یکی دیگر از نقاط قوت این گجت محسوب می‌شود.

به نظر شما آیا این گجت می‌تواند به یک جایگزین برای پرچمداران گران قیمت شرکت‌های سامسونگ و اپل تبدیل شود؟



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments