شیائومی 12T Pro شیائومی ۱۲ تی پرو
1%
  • 0/10

چرا گوشی شیائومی 12T Pro بخریم؟

بررسی ویژگی‌های شیائومی ۱۲ تی پرو

چرا گوشی شیائومی 12T Pro بخریم؟ ۰ ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ مقالات فناوری کپی لینک

شیائومی 12T Pro را اوایل پاییز امسال معرفی کرد. این گوشی با صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی، دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی، ۸ و ۱۲ گیگابایت رم و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی یکی از بهترین‌های روز بازار دنیا به شمار می‌رود.

شیائومی به تازگی گوشی جدیدش را با قیمت ۱۰۹۹ دلار معرفی کرده که نسبت به نسل قبل یعنی 11T حدود ۳۰۰ دلار افزایش قیمت دارد. به این ترتیب 12T Pro گران‌ترین گوشی سری T شیائومی به‌شمار می‌رود چرا که نسبت به نسل قبل تغییر خیلی زیادی در این گوشی مشاهده نمی‌شود. اما آیا تورم مقصر این افزایش قیمت است؟

به نظر می‌رسد این موضوع به سیاست جدید شیائومی در رابطه با رقبا برمی‌گردد. تقریبا همه‌ی گوشی‌هایی که از پردازنده‌ی اسنپدراگون 8+ Gen 1 پشتیبانی می‌کند قیمتی بالای هزار دلار دارند مثلا ROG 6 ایسوس قیمتی حدود ۱۴۰۰ دلار دارد و نسخه‌ی پروی آن با قیمت ۱۸۰۰ دلار به فروش می‌رسد، یا قیمت گوشی‌های گلکسی زد فلیپ ۴ و زد فود بین ۱۴۰۰ تا ۲۴۰۰ دلار است.

وان پلاس 10T هم با قیمتی برابر هزار دلار به فروش می‌رسد. با این اوصاف می‌توان به این نتیجه رسید که شیائومی 12T Pro یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین گوشی‌های پرچمدار به شمار می‌رود. با این حال شیائومی یک دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی با حسگر ISOCELL HP1 سامسونگ روی آرایه تصویربرداری سه گانه پشتی تی ۱۲ پرو قرار داده که عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد.

یکی دیگر از نکات قابل توجه این گوشی این است که از معدود پرچمداران اقتصادی با وضوح صفحه نمایش بالاتر از Full HD است. شیائومی ۱۲ تی پرو دارای رزولوشن ۲۷۱۲ در ۱۲۲۰ پیکسل است و نرخ به‌روز‌رسانی ۱۲۰ هرتزی را ارایه می‌دهد. همچنین شارژ سریع سیمی ۱۲۰ واتی ویژه کاربرانی دارد که از گوشی‌ کارهای سنگین می‌کشند.

طراحی تلفن کلاسیک چینی با چینش دوربین مسطح‌تر

گوشی‌های پرچم‌دار چینی معمولا از فرمول‌های طراحی مشابهی برخوردارند. تشخیص آنها بعد از مدتی سخت می‌شود، زیرا ویژگی‌های تکرارشونده مانند چینش دوربین، کناره‌ها و گوشه‌های خمیده در پشت و تمایل به ظاهری نیمه یا تمام صیقلی وجود دارد. در طراحی شیائومی 12T Pro هیچ به‌روز‌رسانی خاصی نسبت به نسل قبل ایجاد نشده و همانند شیائومی 12 و 12 Pro است. تنها تغییر این است که محفظه دوربین عقب ساده‌تر شده که برای استفاده روزمره کمی راحت‌تر است.

شیائومی به جای لبه برآمده دور دوربین اصلی خود که در 12 و 12 پرو قابل مشاهده بود، یک تکه شیشه محافظ صاف قرار داده که این موضوع به کاهش هر گونه خراش یا آسیب در زمانی که تلفن در جیب یا کیف شما تکان می‌خورد کمک کند. اگر از گوشی بدون قاب استفاده می‌کنید، تشخیص دکمه‌های کناری شیائومی 12 تی پرو برای صدا و پاور با لمس دشوار است. دکمه‌ها بسیار باریک و بدون تزیینات لمسی هستند و لبه‌های گوشی دارای لبه‌های پخ‌دار ملایمی هستند که با انگشت قابل لمس‌اند، اما تشخیص کلیدها کمی گیج‌کننده است.
گوشی در دست احساس خاصی برای کاربر ایجاد نمی‌کند؛ فرم کلاسیک با پشت خمیده و صفحه نمایش تخت. کناره‌های گوشی محکم و بادوام به نظر می‌رسند که البته بخش پشتی دستگاه از شیشه تقویت شده بهره می‌برد و حسی خوبی ایجاد می‌کند.
از سوی دیگر، صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی AMOLED با وضوح Full HD+ و تراکم پیکسلی ۲۷۱۲ در ۱۲۲۰ در ۴۴۶ PPI واقعاً وضوح فوق‌العاده‌ای دارد. به لطف نرخ تازه سازی سیال ۱۲۰ هرتز، نمایش محتوا داخل گوشی بسیار روان است. شیائومی مشخص نمی‌کند که سنسور اثرانگشت زیر نمایشگر اپتیکال است یا اولتراسونیک، اما به نظر می‌رسد که اپتیکال باشد چراکه زمان پاسخ‌دهی فوق‌العاده سریع است.

شیائومی ۱۲ تی پرو از استانداردهای IP68 که تلفن‌های رده بالا دارند پشتیبانی نمی‌کند که به این ترتیب این دستگاه را در برابر آب‌خوردگی و ضربات ایمن نمی‌کند. شیائومی 12T Pro با پوسته MIUI 13 ارایه شده که مبتنی بر Android 12 بوده و نسبت به پوسته‌های MIUI قبلی بسیار سازگارتر است. به عنوان مثال، آیکون‌های میانبر در منوی کشویی با فواصل یکنواخت و همچنین برگه‌های هشدار در صفحه اعلان‌ها، با هم فاصله دارند. همچنین می‌توانید نوع و اندازه فونت را تنظیم کنید تا کلمات خواناتر شوند.

آیا واقعا به گوشی با دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی نیاز داریم؟

نادیده گرفتن دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی در مورد سنسور بسیار سخت است و در واقع پرداختن به اعداد در این گوشی خالی از لطف نیست.

ویژگی‌های دوربین شیائومی 12T Pro

  • ISOCELL HP1 سامسونگ با اندازه سنسور 1/1.22 اینچی (0.64 میکرومتر پیکسل)
  • تکنیک binning پیکسل ۴ در ۱ (اندازه پیکسل ۱.۲۸ میکرومتر)
  • تکنیک binning پیکسل ۱۶ در ۱ (اندازه پیکسل ۲.۵۶ میکرومتر)
  • دیافراگم f/1.69، لنز 8P، 85 درجه FOV 
  • OIS، پروکات ۲۰۰ مگاپیکسلی شیائومی، زوم حسگر دو برابری، فیلمبرداری 8K، ویدیوی HDR10+
  • دوربین ۸ مگاپیکسلی فوق عریض
  • اندازه سنسور ۴.۱ اینچی (۱.۱۲ میکرومتر پیکسل)
  • دیافراگم f/2.2، 120 درجه FOV
  • دوربین ماکرو دو مگاپیکسلی
  • اندازه سنسور ۵.۱ اینچی (۱.۷۵ میکرومتر پیکسل)
  • دیافراگم f/2.4

به طور کلی، ترکیب دوربین شیائومی به اندازه کافی سناریوهای عکاسی (مانند فوق عریض و ماکرو) را پوشش می‌دهد، اما دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی بیشتر از آنچه با چشم دیده می‌شود را به تصویر می‌کشد. برای به حداکثر رساندن کاربرد سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی، شیائومی ۱۲ تی پرو از قابلیت Bining Pixel Bining استفاده می‌کند؛ تکنیکی که پیکسل‌های مجاور را روی سنسور ترکیب می‌کند تا پیکسل بزرگ‌تری را تشکیل دهد به این ترتیب می‌تواند تصاویر روشن‌تری ارایه دهد.

می‌توانید تصاویر ۲۰۰ مگاپیکسلی با وضوح بسیار بالا (که می‌تواند تا ۷۰ مگابایت در هر تصویر باشد) انتخاب کنید، یا برای عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی با اندازه منظم و روشنایی معقول می‌توانید از روش پیش‌فرض ۱۶ در یک binning استفاده کنید. البته وضوح ۲۰۰ مگاپیکسل کامل تنها در صورتی عملی است که بخواهید نسخه‌هایی در اندازه پوستر از عکس‌ها چاپ کنید. تکنیک پیش‌فرض ۱۶ در ۱ کاربردی‌تر است و مدیریت بهتری در دینامیک رنگ و حفظ جزییات ارایه می‌دهد.
همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که عکاسی ۲۰۰ مگاپیکسلی در واقع بصری نیست؛ یعنی در داخل برنامه پیش‌فرض دوربین پنهان است. برای عکاسی با این دوربین لنز به شکل پیش‌فرض روی تصویربرداری ۵۰ مگاپیکسلی تنظیم شده و برای عکاسی ۲۰۰ مگاپیکسلی باید در گوشه سمت چپ بالای منظره یاب ضربه بزنید که البته این تنها یکی از معدود نمونه‌ انتخاب‌های گیج کننده رابط کاربری است که شیائومی امتیاز کاربر پسند بودن را در این مورد از دست می‌دهد.
یکی دیگر از مزایای شیائومی 12T Pro زوم ۱۲ برابری در حسگر است. برای ایجاد یک عکس بزرگنمایی شده بدون استفاده از دستکاری زوم دیجیتال معمولی یا نرم افزارهای اصلاحی، می‌توان به تصاویر بزرگ و واضحی دست یافت. این روش به طور فزاینده‌ای در گوشی‌های جدید به همان سبک زوم تله فوتو دو برابری آیفون 14 محبوب می‌شود. نکته مثبت، نبود مشکلات نویز ناشی از زوم دیجیتال سنتی است. بدیهی است که نقطه ضعف آن این است که از سنسور کامل برای ثبت تصویر خود استفاده نمی‌کنید.

شیائومی ۱۲ تی پرو عکس‌های نسبتاً واضح و خوش رنگی می‌گیرد، اما دینامیک رنگ یا مدیریت کنتراست مشابهی که معمولاً توسط نرم‌افزار گوشی ارایه می‌شود را ندارد. عکس‌های ۱۶ در ۱ دوربین اصلی 12T Pro برای استفاده معمولی عالی هستند. در ایجاد تصاویر واقعی خیلی رضایت‌بخش نیست، اما این تصاویر برای آپلود مستقیم از برنامه گالری در رسانه‌های اجتماعی عالی هستند.

تصویربرداری نیز نیازهای رایج عکاسی را برآورده می‌کند و شیائومی 12T Pro را به انتخابی آسان برای یک عکاس معمولی تبدیل می‌کند که به بخش عملکردی دوربین بیش از دقت حرفه‌ای نیاز دارد. اگر می‌خواهید عکس‌هایی برای چاپ‌ در اندازه پوستر بگیرید و مهارت‌های لازم برای پردازش این تصاویر را دارید، دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی شیائومی نیز یک راه مقرون‌به‌صرفه است. جدا از اعداد و ارقام ۲۰۰ مگاپیکسلی دوربین که بیشتر در جهت بازاریابی به کار برده می‌شود، دوربین اصلی شیائومی ۱۲ تی پرو قابلیت‌های جالب و در عین حال کاربردی دارد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments