چرا قیمت بازیهای ایکس باکس به ۸۰ دلار رسید؟
بررسی علت این گرانیها
شرکت مایکروسافت به تازگی قیمت کنسولها، لوازم جانبی و بازی های ایکس باکس را در سراسر جهان افزایش داده که در این مقاله به بررسی دلایل این موج گرانیها میپردازیم.
افزایش قیمت بازیها موضوع جدیدی نیست. اگر خاطرتان باشد، سال ۲۰۲۰ میلادی بود که با آغاز نسل نهم صنعت بازیها و عرضه کنسولهای ایکس باکس سری ایکس، ایکس باکس سری اس و پلی استیشن ۵، قیمت بازیها افزایش یافت. در واقع، در آن زمان شرکت سونی اعلام کرد که عناوین نسل نهم را به خاطر افزایش هزینههای تولید، ۱۰ دلار افزایش میدهد و به دنبال آن، بسیاری از ناشرها، از توکی گیمز گرفته تا الکترونیک آرتز، ایکس باکس و یوبیسافت، از این گرانیها استقبال کردند.
فارغ از بازیها، قیمت کنسولها نیز در نسلهای مختلف افزایش یافته است. پلی استیشن ۴ با قیمت ۳۹۹٫۹۹ دلار عرضه شد، اما قیمت پایه پلی استیشن ۵ به ۴۹۹٫۹۹ دلار رسید. هرچند که هر دو کنسول ایکس باکس وان و ایکس باکس سری ایکس با قیمت ۴۹۹٫۹۹ دلار روانه بازار شدند که البته این موضوع به خاطر قیمتگذاری بالای ایکس باکس وان در زمان عرضه خود بود و حتی تبعات منفی زیادی را برای مایکروسافت به همراه داشت و به خاطر آن، شکست تلخی را در برابر پلی استیشن نیز تجربه کرد..
در بخش بازیها، از حدود پنج سال پیش قیمتها از ۶۰ دلار به ۷۰ دلار رسیدند. در طول این مدت، به خاطر افزایش نرخ تورم جهانی و هزینههای سرسامآور توسعه بازیها، ناشرها برای کاهش هزینهها مجبور شدند که برخی از توسعهدهندگان خود را اخراج کنند. بدین ترتیب، موج تعدیل نیروها از چند سال پیش آغاز شد و از استودیوهای کوچک و مستقل گرفته تا پلی استیشن و ایکس باکس، همگی با تعدادی از کارمندهای خود خداحافظی کردند.
این روند تا چند ماه پیش ادامه داشت تا اینکه شرکت نینتندو در هفتههای قبل از کنسول جدید خود به نام سوییچ ۲ رونمایی کرد. همزمان با این معرفی، نینتندو اعلام کرد که بازی ماریو کارت ورلد با قیمت ۸۰ دلار عرضه میشود که البته این قیمت برای نسخه دیجیتالی بازی بوده و در برخی مناطق قیمت نسخه فیزیکی بازی حتی تا ۹۸ دلار هم میرسد. اینگونه شد که نینتندو به عنوان اولین ناشر، قیمتگذاری ۸۰ دلاری برای بازیها را کلید زد.
بسیاری از تحلیلگرها پیشبینی کرده بودند که گرانیها مختص نینتندو و بازیهای این ناشر نیستند و به تدریج اغلب شرکتها مسیر مشابهی را در پیش میگیرند. در همین راستا، مایکروسافت نیز به عنوان دومین ناشر از این رویکرد استقبال کرده و از روز یکم می سال ۲۰۲۵ میلادی (۱۲ اردیبهشت ماه) قیمتها را افزایش داده است. این روند حالا به یک روال مرسوم در صنعت تبدیل شده و علاوه بر کنسولها، لوازم جانبی و بازیهای ویدیویی را نیز شامل میشود.
دلیل افزایش قیمت بازی های ایکس باکس چیست؟
مایکروسافت در بیانیهای رسمی درباره افزایش قیمتها توضیح میدهد:
ما میدانیم که این تغییرات برای بازیکنان چالشبرانگیز هستند، اما این تصمیمات با بررسی دقیق شرایط بازار و افزایش هزینههای توسعه اتخاذ شدهاند. در آینده، تمرکز ما بر ارائه راههای بیشتر برای تجربه بازیها در پلتفرمهای مختلف و حفظ ارزش ایکس باکس برای کاربران خواهد بود.
نینتندو نیز در واکنش به افزایش قیمت بازیهای خود پاسخ مشابهی داده است. بیل ترینن، معاون بخش تجربه کاربران و محصولات شرکت نینتندو اشاره کرده بود که متأسفانه در دورانی زندگی میکنیم که تورم بر همهچیز تأثیر گذاشته است؛ از قیمتهای روزمره گرفته تا فناوری و هر چیزی که به آن مرتبط است.
زمان اعمال افزایش قیمت برای بازی های ایکس باکس
قیمت بازیهای ایکس باکس برای مدتی ثابت باقی خواهد ماند، اما طبق گزارشها، انتظار میرود که از فصل تعطیلات سال جاری (پاییز و زمستان ۱۴۰۴)، قیمت بازیهای فرست پارتی به ۷۹٫۹۹ دلار افزایش پیدا کنند. شرکت مایکروسافت هنوز اعلام نکرده که کدام یک از بازیهای انحصاری ابتدا مشمول این افزایش قیمت خواهند شد. با این حال، بازه زمانی اعلامشده با عرضه بازی جدید Call of Duty که معمولاً در ماههای اکتبر یا نوامبر منتشر میشود، همخوانی دارد. همچنین، ردموندیها تأیید کردند بازی Fable که انتشار آن تا سال ۲۰۲۶ میلادی به تعویق افتاده، تحت تأثیر این افزایش قیمتها قرار خواهد گرفت.
از طرف دیگر، شایعه شده که نسخه جدیدی از مجموعه Halo در سال جاری معرفی میشود که احتمالا با قیمت جدید به بازار عرضه خواهد شد. به علاوه، گزارشهایی نیز درباره عرضه کالکشن سری Gears of War در سال ۲۰۲۵ میلادی به گوش رسیده که شاید قیمت آن به ۸۰ دلار برسد. با این حال، این تغییر قیمت شامل حال برخی از بازیهای مورد انتظار از جمله Doom The Dark Ages نمیشود و گیمرها با همان قیمت ۷۰ دلار میتوانند آنها را خریداری کنند. در نهایت، باید گفت که بازیهای ویدیویی همواره تفریحی پرهزینه بودهاند و بهنظر نمیرسد این وضعیت به این زودیها تغییر کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید