چه اتفاقی برای نسخه PC بازی Batman: Arkham Knight افتاد؟

چه اتفاقی برای نسخه PC بازی Batman: Arkham Knight افتاد؟

مرور یک فاجعه‌ی عمدی

1%
  • 0/10
چه اتفاقی برای نسخه PC بازی Batman: Arkham Knight افتاد؟ ۰ ۲۰ تیر ۱۳۹۸ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

فکر می‌کنید با داشتن یک سخت افزار قدرتمند، تمام بازی‌ها را با بهترین کیفیت تجربه خواهید کرد؟ مشکلات نسخه PC بازی Batman: Arkham Knight رسما این مسئله را رد می‌کند!

تنها یک هفته بعد از عرضه رسمی بازی Batman: Arkham Knight خرید نسخه‌ی رایانه‌های شخصی این بازی برای چند هفته‌ غیرممکن شد. متاسفانه مشکلات گرافیکی چشم‌گیری گریبان نسخه‌ی PC آن را گرفت و باعث شد که این مجموعه دوست داشتنی اسیر حاشیه شود؛ حاشیه‌هایی که در ادامه، موجب افت نمرات و همچنین میزان فروش این بازی شدند.

Arkham Knight یکی از مورد انتظارترین بازی‌های سال 2015 بود و مطابق انتظار هم توانست اثری درخور نام سری آرکام باشد. با این وجود، مشکلات فنی عجیب و غریب نسخه‌ی رایانه‌های شخصی اجازه نداد تا Batman جدید هم مانند ساخته‌های قبلی Rocksteady، یکی از به یاد ماندنی‌ترین تجربیات PCبازها شود.

کمتر کسی فکرش را می‌کرد که نتیجه‌ی همکاری راکستدی و برادران وارنر، مشکلات گرافیک مشهودی داشته باشد اما نکته‌ی جالب توجه این بود که گزارش این ایراد‌ها از سوی خریداران نسخه‌ی رایانه‌های شخصی، به هیچ عنوان Warner Bros را شگفت زده نکرد! اینطور به نظر می‌رسد که شرکت برادران وارنر همواره از وجود این مشکلات اطلاع داشت و با این وجود، بازی Batman: Arkham Knight را برای ویندوز عرضه کرد.

اما مهم‌ترین سوالی که مطرح می‌شود این است: آیا راکستدی مسئول این سهل انگاری است؟ یا برادران وارنر؟ یا ….؟

همانطور که می‌دانید، تمام بازی‌ها از فیلتر چندین و چند تستر عبور می‌کنند تا به مرحله‌ی انتشار برسند. قطعا بازی مورد بحث ما هم مستثنی از این قاعده نبوده و شکی نیست که تستر‌های زیادی آن را بررسی کرده‌اند. یکی از همین تستر‌ها، اطلاعات جالبی را از نسخه‌ی PC بازی Batman: Arkham Knight فاش کرده است. به گفته‌ی این کارمند کنترل کیفیت، هم شرکت برادران وارنر و هم استودیو راکستدی از مشکلات گرافیکی این بازی آگاهی کامل داشته‌اند. او در این رابطه گفت:

“برای شرکت بزرگ و ثروتمندی مانند WB، وجود چنین مشکلاتی بسیار وحشتناک است. تمام مشکلاتی که در این بازی (به خصوص نسخه‌ی رایانه‌های شخصی آن) مشاهده می‌کنید، ماه‌ها پیش از تاریخ انتشار این بازی هم وجود داشته‌اند و تقریبا یک سال قبل از عرضه‌ی آن به بازار‌های جهانی،  ما این ایراد‌ها را دیده بودیم و گوشزد کردیم.”

بازی Batman Arkham Origins
بتمن، برفراز زیرزمین‌ها در Batman Arkham Origins. شاید جالب باشد بدانید که این بازی توسط WB Games توسعه یافته بود.

طی گزارشی که توسط وب‌سایت کوتاکو منتشر شده است، دو منبع آگاه چنین اتفاقی را تایید کرده‌اند. آن‌ها معتقد بودند که شرکت برادران وارنر به طور کامل از این مشکلات آگاهی داشت اما از آن جا که نمی‌خواست با ایجاد تاخیر در تاریخ انتشار این بازی، بخشی از مشتریان خود را از دست بدهد، بازی Batman: Arkham Knight را غرق در ایراد‌های فنی، روانه بازار کرد.

این بازی برای هر سه پلتفرم اصلی در تاریخ 2 تیر 1394 (مصادف با 23 جون 2015) منتشر شد و در همان هفته‌ی اول، موج نخست اعتراض خریداران نسخه رایانه‌های شخصی، به راه افتاد. شرکت Warner Bros هم که آمادگی چنین انتقاداتی داشت، خیلی سریع به آن واکنش نشان داد و در صفحه‌ی رسمی این بازی در شبکه استیم اعلام کرد که حاضر به استرداد مبالغ پرداختی تمام مشتریان است.

بیانیه‌ی این شرکت به شرح زیر بود:

ما می‌خواهیم به نوبه خود از کسانی که در حال تجربه نسخه PC بازی Batman: Arkham Knight هستند، عذرخواهی کنیم. وجود چنین مشکلاتی برای ما بسیار حائز اهمیت است و از همین رو، برای رسیدن به کیفیت استاندارد و رفع مشکلات، تا اطلاع ثانوی فروش این بازی برای ویندوز  را متوقف کرده‌ایم. ما برای تمام مشتریان خود ارزش زیادی قائل هستیم و می‌دانیم که بازیکنان زیادی به دنبال تجربه بازی جدید ما از طریق رایانه‌های شخصی هستند به همین دلیل تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا تجربه بهتری را در اختیار این دسته از افراد قرار دهیم.

بعد از چند روز، پچ جدیدی برای این بازی منتشر شد تا برخی از مشکلات گرافیکی Arkham Knight برطرف شود. به لطف این پچ، باگ بیرون پریدن از بازی، نمایش افکت‌های باران و چند مشکل دیگر برطرف شد تا خریداران نسخه رایانه‌های شخصی Batman جدید، بتوانند با مشکلات کمتری بخش داستانی را به پایان برسانند.

بر اساس همین روند، رفته رفته مشکلات نسخه PC برطرف شد اما متاسفانه، آثار این اشتباه عجیب و فاحش به مانند یک لکه‌ی ننگ روی نام سری Batman Arkham باقی ماند؛ مجموعه بازی‌ای که به زعم بسیاری از صاحب‌نظران، یکی از بهترین‌های نسل هفتم و حتی هشتم بود!

اگر نقدهای Batman: Arkham Knight را هم مطالعه کنید، به راحتی متوجه اختلاف بین نمرات نسخه PC با نسخه‌های کنسولی این بازی خواهید شد. کمپانی برادران وارنر این فرصت را در اختیار داشت تا زیبایی‌های شهر گاتهام را به بهترین شکل ممکن در نمایشگر‌های رایانه‌های شخصی به رخ بکشد اما به بهانه‌ی احترام به مشتری و به کام جیب مبارک جیم وودریک (رییس Warner Bros Interactive Entertainment) و دوستان، این فرصت از دست رفت.

بازی Batman: Arkham Knight
تصویری که طرفداران Batman، در مورد اشتباهات Warner Bros در بازی Arkham Knight طراحی کرده‌اند...!

به دلیل وجود سخت افزار قدرتمند رایانه‌های شخصی، معمولا بازی‌های مالتی پلتفرم خروجی بهتری روی این پلتفرم دارند اما از طرف دیگر، در طول دو دهه‌ی گذشته، به وفور شاهد این قضیه بوده‌ایم که به علت محدودیت قدرت سخت افزاری و حتی نرم افزاری کنسول‌ها، بسیاری از بازی‌ها در انحصار PC باقی ماندند.

با این حال، اتفاقاتی مانند بازی Batman: Arkham Knight کم نیستند؛ پورت ضعیف بسیاری از بازی‌ها برای رایانه‌های شخصی، این پلتفرم را بارها و بارها تا مرز نابودی کشانده است. این روز‌ها، هر کسی که بخواهد نسخه PC یک بازی مالتی پلتفرم را خریداری کند، پیش از هر چیزی، این سوال را از خود می‌پرسد: آیا این عنوان برای سخت افزارهای مختلف به خوبی بهینه شده است؟

در مورد بازی Arkham Knight، این سوال را باید با “نه” جواب بدهیم. در حالی که در سال 2015، بسیاری از بازی‌های ویدیویی مانند The Witcher 3 با نرخ 60 فریم بر ثانیه برای رایانه‌های شخصی عرضه می‌شدند، Arkham Knight به نرخ 14 یا 15 فریم بر ثانیه قناعت کرده بود. حتی اجرای این بازی روی SSD هم کمک زیادی به اجرای آن نمی‌کرد. این در حالی بود که 45GB از فضای هارد کامپیوتر، به آخرین ساخته‌ی راکستدی اختصاص داده می‌شد اما هیچ سخت افزاری، نمی‌توانست مشکلات بیش از حد آن را برطرف کند. با این تفاسیر، با قاطعیت می‌توان گفت که Batman: Arkham Knight تا چند ماهی PCبازها را در تونل وحشت گرفتار کرده بود؛ وحشت از این که مبادا بازیسازان بزرگ این پلتفرم محبوب را فراموش کرده باشند.

همان طور که پیش از این هم اشاره شد، نسخه‌های پلی‌استیشن 4 و ایکس‌باکس وان این بازی در هنگام انتشار گرافیک فوق العاده‌ای را در سال 2015 میلادی به نمایش گذاشتند. جالب این بود که حتی افت فریم خاصی هم در نسخه‌های نهایی دیده نمی‌شد و تقریبا می‌توان گفت که همه از تجربه Batman: Arkham Knight روی کنسول‌های خود، لذت بردند.

بنابراین نمی‌توانیم تقصیر‌ها را گردن راکستدی بیاندازیم؛ چرا که در مراحل پایانی توسعه این بازی، به رغم میل باطنی این استودیو، شرکت برادران وارنر جدیدترین محصولِ وقتِ خود را روانه بازار کرد و در ادامه، استودیو آیرون گلکسی را موظف به رفع مشکلات این بازی کرد.

از بهترین ساخته‌های Iron Galaxy Studios می‌توان به فصل‌های دوم و سوم بازی Killer Instinct اشاره کرد؛ اما این طور که از کارنامه‌ی این استودیوی آمریکایی پیداست، تخصص آن‌ها در پورت بازی‌ها برای پلتفرم‌های مختلف است! برای مثال می‌توان به پورت بازی‌های The Elder Scrolls V: Skyrim و Diablo 3 برای نینتندو سوییچ، Batman Arkham Origins برای رایانه‌های شخصی و همچنین پورت کالکشن بازی Borderlands برای کنسول‌های پلی‌استیشن 4 و ایکس‌باکس وان اشاره کرد.

به هر حال، دومین همکاری برادران وارنر و آیرون گلکسی برای پورت بازی Batman: Arkham Knight روی PC در همان سال 2015 میلادی شکل گرفت اما متاسفانه، نتیجه این همکاری، منجر به بدنامی بزرگی در کارنامه کاری هر دو شرکت شد.

سفتون هیل، کارگردان بازی Arkham Knight و یکی از موسسان استودیوی راکستدی، دقیقا یک روز بعد از انتشار این بازی، در توییتر خود رسما اعلام کرد که WB Games و Iron Galaxy در حال کار روی مشکلات نسخه PC این بازی هستند.

به نقل از سایت کوتاکو، روند توسعه‌ی این عنوان روی کنسول‌های نسل هشتم به مشکل برخورده بود و همین مسئله باعث شد تا تاریخ انتشار آن با تاخیر مواجه شود. کار با کنسول‌های جدید سونی و مایکروسافت آن طور که مطابق میل راکستدی بود، پیش نرفت و این استودیو را با مشکلات بزرگی مواجه کرد. چنین کاری برای سفتون هیل و همکاران او، چندان آسان نبود و همین مسئله آخرین ساخته‌ی آن‌ها را با حواشی زیادی مواجه کرد.

در آن مقطع، حدود 100 نفر در این استودیوی بریتانیایی مشغول به کار بودند و تنها 10 نفر از کارمندان Rocksteady موظف به حل مسائل مربوط به نسخه رایانه‌های شخصی این بازی شدند. بعد از این که توسعه‌ی بازی با یک بن‌بست جدی مواجه می‌شود، راکستدی رسما به وارنر اعلام می‌کند که دیگر فرصتی برای بهینه کردن نسخه‌ی PC ندارد اما با این حال، آنها توجهی به این مسئله نکردند و فقط به فکر رفع مشکلات نسخه‌های کنسولی بودند.

یکی از تستر‌های بازی در گزارش خود به سایت کوتاکو گفت:

ما بار‌ها و بارها افت فریم در نسخه PC این بازی را گزارش داده بودیم؛ حتی گفته بودیم که نرخ فریم ریت در زمان استفاده از بت‌موبیل، اعداد عجیب و دور از باوری را نشان می‌دهد.

کارکردن روی بازی‌های بزرگ، خیلی متفاوت‌تر از بررسی بازی‌های کوچک و خطی است. در چنین بازی‌هایی، ما آزادانه در محیط‌های مختلف گشت می‌زدیم و بعضا 100 ایراد را در کمتر از 24 ساعت به تیم سازنده گوشزد می‌کردیم؛ اما مشکلات توسعه بازی به قدری زیاد شده بود که دیگر وقتی برای برطرف کردن تمام ایرادها وجود نداشت. از طرفی دیگر هم وارنر معتقد بود کسانی که به دنبال تجربه بازی روی رایانه‌های شخصی خود هستند، قطعا سخت افزار‌های قوی در اختیار دارند. اجرای بازی Batman: Arkham Knight با کیفیت 720 روی کامپیوتر‌های قدرتمند، برای اجرای روان آن کفایت می‌کند

به همین دلیل سازندگان بازی روی برطرف کردن مشکلات گرافیکی در رزولیشن 720 تمرکز کردند در حالی که بیشتر بازیکن‌ها به دنبال بهترین کیفیت با رزولیشن 1080 در نسخه رایانه‌های شخصی هستند.

نمی‌توان منکر این مسئله شد که ساخت بازی‌‌های ویدیویی برای PC، پیچیدگی‌ها و سختی‌های زیادی دارد اما نباید فراموش کرد که همواره این پلتفرم به لحاظ سخت افزاری و پردازش، قدرتمندتر از کنسول‌های بازی ظاهر شده است. با این وجود، Warner Bros بارها و بارها ثابت کرده که اهمیت زیادی به لین موضوع نمی‌دهد و همین بی‌اهمیتی باعث شد تا Batman: Arkham Knight نقد‌های متوسطی از نسخه‌ مربوط به این پلتفرم دریافت کند.

قبل از این بازی، کمپانی برادران وارنر Middle-Earth: Shadow of Mordor را منتشر کرده بود؛ با این وجود، به جرات می‌توان گفت که نسخه PC آن برتر از نسخه‌های کنسولی ظاهر شد. البته به نظر می‌رسد که برادران وارنر در مورد این بازی هم توجه خاصی به رایانه‌های شخصی نداشتند و چنین چیزی، خواسته‌ی استودیو مونولیث، سازنده Middle-Earth بود. دقیقا مشابه همین اتفاق، برای بازی Dying Light هم تکرار شد اما خوشختانه استودیو Techland، اجازه نداد که نسخه‌ی PC این بازی زیر سوال برود.

بی‌توجهی برادران وارنر به بازی‌های PC در سال 2015، در بازی Mortal Kombat X یک بار دیگر ثابت شد. هر چند که بیشتر طرفداران این مجموعه بازی به طور کلی چندان دل خوشی از این بازی نداشتند، اما به نوعی می‌توان گفت که برخی PCبازها از این بازی متنفر شدند!مشکلات عجیبی و غریب گرافیک در این عنوان، روی رایانه‌های شخصی دیده می‌شد. از لود نشدن بافت‌ها گرفته تا لودینگ‌های طولانی، باعث شد تا PCبازها خاطره خوشی از دهمین Mortal Kombat نداشته باشند.

مانند سناریوی خیلی دیگر از بازی‌های Warner Bros، یک استودیو اوت‌سورس دیگر مامور بهینه‌سازی نسخه رایانه‌های شخصی شد. این بار High Voltage Software به عنوان همکار جدید وارنر معرفی شد و پس از عرضه چند پچ، بالاخره توانست مشکلات این بازی را هم برطرف کند.

شاید در ظاهر مشکلات Mortal Kombat X حل شده باشد، اما پس از بررسی‌های مختلف مشخص شد که استفاده از حداکثر قدرت سخت افزاری، به خصوص پردازنده‌ها، برای رفع مشکلات این بازی در دستور کار High Voltage Software قرار گرفته بود و همان طور که می‌دانید، استفاده نامتعارف از پردازنده‌ها، آسیب جدی‌ای به سخت افزار هر کامپیوتری وارد می‌کند؛ اتفاقی که هرگز از خاطر PCبازها فراموش نخواهد شد.

بازی Batman: Arkham Knight
باید اعتراف کرد که طراحی شهر گاتهام در بازی Batman: Arkham Knight بی‌نظیر بود؛ اما افسوس که....

در نهایت بازی Batman: Arkham Knight با روند پیچیده‌ای که طی کرد، یک بار دیگر برای ویندوز در فروشگاه‌ها قرار گرفت. در اینکه معمولا کفه‌ی میزان فروش بازی‌ها در کنسول‌ها سنگین‌تر است، هیچ شکی نیست اما از طرفی دیگر، سخت افزار قدرتمند رایانه‌های شخصی، این فرصت را فراهم می‌کند تا بازیکنان بازی‌ها را با کیفیت بیشتری تجربه کنند.

نکته‌ی دیگری که این اتفاق به ما درس می‌دهد، این است که معمولا استودیو‌های اوت‌سورس، گزینه مناسبی برای پورت بازی‌های بزرگ نیستند. نمی‌توان منکر این مسئله شد که عدم آشنایی این استودیوها با تمام کدهای بازی، موجب افت کیفیت آن می‌شود.

یکی از کارکنان کنترل کیفیت راکستدی، اظهار کرده است که آنها درخواست زمان بیشتری از Warner Bros داشتند اما با این خواسته، موافقت نشد. اگر به خاطر داشته باشید، بازی Arkham Knight قرار بود پاییز 2014 منتشر شود اما به دلیلی مشکلات پیش آمده، تاریخ انتشار آن به جون 2015 موکول شد. از همین رو وارنر بشدت با تاخیر مجدد در عرضه بازی مخالفت کرد و ترجیح داد تا با دست به دست کردن نسخه‌ی PC آن، تمام عواقب را به جان بخرد تا مبادا 60 دلاری‌های خود را از دست بدهد.

به هر حال، مشابه این اتفاقات در صنعت بازی‌های ویدیویی زیاد است اما قطعا هیچ یک از ما انتظار نداشتیم که چنین بلایی به سر Batman: Arkham Knight بیاید؛ بازی‌ای که اگر روند توسعه‌ی آن با زمان و حوصله بیشتری پیش می‌رفت، می‌توانست بهترین نسخه‌ی Batman باشد، نه یک خاطره‌ی تلخ!



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments